Blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

http://www.hondenpage.com/hondenforum/201100/gegrepen.php

 

Gaat het om dezelfde (gegrepen) hond uit bovenstaand topic? Daarin schrijf je ook hoe alert en schrikkerig je hond is sindsdien en jij ook.

 

En zo ja, betreft het dezelfde hond ... is het blaffen gaan escaleren na de aanval van een maand geleden? Of was er daarvoor ook al sprake van extreem blafgedrag. Andere opvallende veranderingen?

 

Alleen blafgedrag aanpakken gaat je hond niet helpen. Blaffen is een symptoom, niet oorzaak.

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

"

http://www.hondenpage.com/hondenforum/201100/gegrepen.php


 


Gaat het om dezelfde (gegrepen) hond uit bovenstaand topic? Daarin schrijf je ook hoe alert en schrikkerig je hond is sindsdien en jij ook.


 


En zo ja, betreft het dezelfde hond ... is het blaffen gaan escaleren na de aanval van een maand geleden? Of was er daarvoor ook al sprake van extreem blafgedrag. Andere opvallende veranderingen?


 


Alleen blafgedrag aanpakken gaat je hond niet helpen. Blaffen is een symptoom, niet oorzaak.

"


Nee, ook daarvoor blafte hij al net zo veel.
Hij blaft echt naar alles wat hij ziet en hoort.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"  Hoeveel uur hij precies slaapt dat weet ik niet. Maar hij slaapt veel, volgens mij genoeg. Als hij blaft probeer ik hem naast mij te laten zitten of af te leiden als dat niet helpt. En ja, hij trekt aan de lijn. Daar heb ik al geprobeerd om de andere kant uit te lopen, stil te staan enz. maar dat lijkt hij niet te snappen, of ik doe het verkeerd. En anders kom ik geen meter voor uit maar wil toch wel even lekker met hem kunnen lopen.
 Toegevoegd: Wat ik met hem doe is lopen, denk oefeningen en spelen
  "

 

Dank je voor je reactie. Je schrijft dat hij al veel slaapt. Ik ben even goed met je aan mee denken. Als hij bij je slaapt en jij staat op voor bv. een bakje koffie te halen slaapt hij dan door? Of loopt hij gelijk met je mee?

 

En je schrijft als hij blaft dan leid ik hem af. Hoe vaak doe je achter elkaar? 5x? 10x?

 

En bij het trekken aan de lijn, wat voor soort lijn gebruik je? Een vaste lijn? of uitrol lijn?

 

En top dat je met hem loopt, speelt en denkspellen doet! Kun je aangeven hoe vaak je loopt en hoe lang?

 

Ik heb een paar topics van je doorgelezen en je hond heeft nogal wat meegemaakt in zijn jonge leven. Hoe is hij nu op straat? Als je andere honden tegen komt?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het is jammer dat je topics naast elkaar staan. Ik lees in je andere topic dat je zelf ook heel bang bent, en je hond vaak optilt. Ik denk toch dat t slim is om te sparen voor een gedragsdeskundige, je houdt t gedrag zelf in stand, en daar helpt geen clicker of blafband bij.

Sterkte hoor.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Nee, ook daarvoor blafte hij al net zo veel.
Hij blaft echt naar alles wat hij ziet en hoort. "

 

Je schreef in het startbericht van dit topic 'de laatste tijd' ... vandaar mijn vraag. Las nu ook een eerder topic waarin je al schrijft dat je hond ontmoetingen met andere honden erg lastig vindt en onzeker/wantrouwend door ervaringen in de puppyklas. Maar ook lees ik in weer ander topic het voorval dat je hond vreemd uitvalt naar de bank.

 

Alles bij elkaar maak ik er her en der lezende in elk geval uit op dat er veel onrust/onbalans in je hond zit (chronisch stress? Vanwege de herhaalde beschrijving van de voortdurende alertheid en paniekerig gedrag). En dan is het blaffen veelal een van de uitingen van die onrust, maar zeker niet de oorzaak. Wanneer je blaffen aanpakt onderdruk je in feite de onderliggende oorzaak. Je hond zal zich nog steeds niet prettiger en meer in balans voelen en mogelijk kunnen de uitingssymptomen daarvan gaan verschuiven (of zijn er al en nemen toe) als je enkel het uitingssymptoom blaffen gaat afstraffen. Hoe vervelend overmatig blafgedrag ook is voor jou en omgeving... voor je hond is hoe hij zich voelt nog veel vervelender. 

 

 

Een hond die meer in balans is en zich prettig voelt zal vanzelf minder hinderlijk blafgedrag hebben(als uiting), dus moet je oplossing zoeken in achterhalen en oplossen van de oorzaak ipv symptomen losstaand. Hier krijg je op termijn een levenslang gelukkigere hond van en dat is toch om blij van te worden  Clickeren op enkel blafgedrag of afstraffen (blafband) van blafgedrag zie ik weinig nut in als je hond in de basis niet helpt meer rust en stabiliteit te vinden. Het gaat niet om het gedrag (wat wij als hinderlijk ervaren), maar om emoties gelegen in de hond en daarbij heel belangrijk, jullie onderlinge interactie.

 

 

Het is jammer dat je geen mogelijkheden ziet om hierbij persoonlijke begeleiding te vragen. Iemand die ter plekke met je meekijkt en waarvan jij mag leren om jou hond hierin adequaat 'bij de poot' te nemen als stabiele factor om zo meer rust, stabiliteit en vertrouwen in z'n leven (en dus in hem) te creëren. Voor ons honderlijk gedrag zal zo vanzelf afnemen.

 

Het is lastig, en soms echt onmogelijk, om via forum jou te coachen hierin. M

ijn advies is echt om te investeren en verder te gaan kijken naar de onderliggende oorzaken over de onbalans van je hond ipv de losse symptomen te blijven bestrijden met bestraffen of conditioneren. 

 

Succes

 

 

honden page profiel ElianeEliane

Jouw hond is gestresst.

Hij krijgt langs alle kanten prikkels en weet er geen blijf mee.

Nu is het aan jouw om die stress prikkels weg te halen zodat jouw hond terug rustig kan worden.

Een hond heeft een hekel aan drukte (de ene kan er al beter mee om dan de andere, maar ze hebben er een grandiose hekel aan).

Een hond die vrij is kan van die drukte weggaan. Maar in onze maatschappij heeft de hond die luxe niet meer en zit hij vast. Met als gevolg stress

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Gegrepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^