Los vel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Dag iedereen, Wij hebben sinds begin juni een Border Collie teefje bij ons. Zij is nu net 12 weken oud. Deze middag was ik haar aan het aaien en merkte op haar borst aan één van haar voorpoten een groot stuk hangend vel. Ik kan het echt vastnemen tussen mijn vingers. Aan de andere kant is er niets. Wat kan dit zijn? Heeft er iemand een idee? Ik heb al wat proberen googlen, maar vind niet direct iets nuttig. Alvast bedankt!

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Is het een stuk losser vel of is het een stukje vel op haar vel? In het laatste geval kan het een stukje wild vlees zijn. Kan geen kwaad en komt meestal na een verwondering. Mijn vorige hond had een stukje wild vlees op zijn buik na een beetwondje. 

 

En als je echt los vel bedoelt, dat lijkt me niet meer dan normaal. Een hond hoort lekker los in zijn velletje te zitten. 

Maaike (Gast)

Het is zeker geen vel op haar vel, echt een grote kwab vel. Ze heeft dit maar op 1 plek, enkel daar. Voor de rest is haar vel ook rekbaar enzo want ze moet nog veel groeien he. Maar dit is echt een kwab van 5x5 cm ofzo.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Misschien kan je er een duidelijke foto van plaatsen.?

dan is het duidelijker wat je bedoelt. 

Maaike (Gast)

Lukt niet. Ik heb geprobeerd, maar je ziet het niet door al die puppyhaartjes. Als we haar opnemen en op haar achterste poten zetten, voel je een bult. Ik denk dat we morgen best eens langs de dierenarts gaan.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dit is heel onduidelijk idd. Lijkt me daarom ook beter om naar een dierenarts te gaan als je het niet vertrouwd. 

En een bult of verdikking of los vel ergens op het lijf en niet aan de andere kant,  dus niet symmetrisch,  dan is het meestal wel goed om te naar te laten kijken.  Dan hoort het niet bij de bouw of ras van de pup.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Dit klinkt wel vreemd ja! Toch even laten checken! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 Raar...ik volg.

Maaike (Gast)

Er zit toch vocht in, vrezen we. Morgenvroeg direct de DA bellen.

Maaike (Gast)

De dierenarts vond het ook vreemd. Maar zit geen pus ofzo in en kan geen kwaad. Het is een soort vetkwab ???? maar als het groter wordt, moeten we teruggaan.

honden foto van jolanda, puk en jack .

Fijn te horen dat het niet iets is om je zorgen over te maken.
Nu heb je gewoon meer hond om mee te knuffelen ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jullie zijn nu toch gerustgesteld. Goed zo.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^