Oude hond & puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Hej hallo, hier ben ik weer!

Kan iemand mij goede tips geven waardoor mijn oude hond (10jaar) beter kan opschieten bij de puppy? Nu ontwijkt de oude hond de puppy en als de puppy haar nog maar aanraakt met haar neus, blaft/gromt de andere als waarschuwing. De oude hond valt niet aan ofzo, maar kzou gewoon graan willen dat ze bijvoorbeeld op haar gemak is als ze alle 2 op bed of in de zetel liggen.

Wat ik nu doe is bijvoorbeeld Laika eerst eten geven,eerst binnen laten, eerst leiband aan. wanneer iemand bij de puppy bezig is, knuffel ik laika. Wanneer de puppy speelt, bied ik haar ook een speeltje aan.. Ze gaan ook samen wandelen en dat gaat wel goed. Als de puppy bijvoorbeeld schrik heeft, zoekt ze steun bij Laika, maar die geeft ze dus niet en dat vind ik spijitg.

De puppy is op zich heel rustig tegenover haar, soms bespringt ze haar, maar voor de rest, wil ze eerder 'liefde' van laika dan echt speelgedrag. (langst haar liggen, eens tegen elkaar oplopen,..) Qua eten is er geen probleem & drinken ook niet. De puppy heeft al met verschillende honden gespeeld, teefjes & reu'tjes, redelijk jonge honden. (1 a 2 jaar) en daar is ze altijd goed bij..

Ik weet dat ik dingen niet kan pushen vanuit Laika hare kant. Maar ik wil het zo aangenaam mogelijk maken voor hun 2.

Alvast bedankt!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vanuit de oude hond gezien vind ik het wel logisch. Is altijd alleen geweest en dan nu zo'n kleine, drukke stuiterbal. 

Hoelang is de pup er nu? Je moet het ook wat tijd gunnen natuurlijk.

 

Je kunt ze niet dwingen om zo'n pup leuk te vinden. Vinden ze elkaar leuk, dan is het heel fijn, maar er zijn genoeg honden die elkaar tolereren. Wel oké dat die ander er is, maar meer ook niet.

 

Ik had ook graag gezien dat poes Puk en Mellow samen op het kussen zouden slapen, maar Puk lag er alleen op als Mellow weg was.

En bij mensen heb je dat ook, de een vind je hartstikke leuk, de ander zie je liever gaan dan komen 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij hebben een spaniel van bijna 13 en een mini aussie van anderhalf.

Die spelen ook niet echt.

Ze geven veel om elkaar kunnen elkaar niet missen.

Ik vind het niet erg. De jongste hond is er aan gewend.

In de buurt en in de familie zijn honden waar de jongste zijn energie kwijt kan.

 

En eigenlijk loop je dat risico als je een oudere hond hebt en een pup.

Je pup wordt ouder en niet meer zo heel druk je zal zien dat ze elkaar meer op gaan zoeken.

Onze oude hond doet ook wel eens stout maar samen ravotten en rennen is er niet meer bij en toch zijn ze samen wel blij.

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Hoi Jasmien!

Toen wij Tuppence kregen, was Tommy ook 10 jaar. Hij deed eigenlijk precies hetzelfde als wat jij nu beschrijft. Het grommen en blaffen is juist heel belangrijk, zo leert je pup de grenzen. Een gebalanceerde hond zal een pup nooit zomaar aanvallen, maar snauwen ter correctie is heel normaal. Ik zou de honden niet anders behandelen, je kan er inderdaad wel voor kiezen om de oudere hond eerst binnen te laten/eten te geven, maar verder zou ik het laten gaan. Ook denk ik dat het evt. steun geven van de oudere hond aan de pup niet iets is wat jij altijd kan zien. Ik geloof dat het een kwestie van energie is, en dat de pup kijkt naar hoe de oudere hond reageert op een bepaalde situatie. Juist als zij rustig blijft is dat troostend voor de pup, zo weet zij dat er niets is om bang voor te zijn. 

 

Zo lang allebei je hondjes vrolijk en gezond zijn en in vrede samenleven, zou ik me nergens druk om maken. Het  echte spelen enz.komt wel als de pup wat ouder en gebalanceerder is.

 

Groetjes!

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

De pup is er nog maar een week hoor :p ik verwacht geen wonderen en wist dat het veel tijd gaat geven. Maar we hebben hier thuis een beetje schrik dat het een verkorting van Laika haar leven zou zijn omwille van de stress die ze krijgt van de puppy.

Maar ik ben enorm blij dat er nog zo mensen zijn! dat is echt fijn om te horen en bemoedigend! We zijn een beetje onzeker in zo een situatie omdat het heel nieuw en onwennig is zo 2 honden in huis omdat we dat nog nooit hebben gehad. Maar deze woorden zijn echt leuk om te lezen!

En idd, mijn honden moeten niet ravotten hoor, maar ik wil dat ze elkaar verdragen en in de toekomst gewoon gezellig langst elkaar in de zetel kunnen slapen. 

@evelyn: hoe doen je hondjes nu tegen elkaar?!

Dankuwel trouwens iedereen!

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Toen ik Snuit kreeg als puppy was Wapper ook ongeveer 10 jaar, Snuit mocht niet binnen een straal van een meter komen, en kreeg een snauw als ze dat wel deed. Maar steeds als Wapper sliep kroop Snuit ietsie dichter naar hem toe, waardoor ze nu gewoon zowat op elkaar slapen.

Snuit was echt een pup die geen grenzen kende (als ukkie van 3 maanden boven op de kop van een grote rottweiler gaan zitten etc.), Wapper heeft heel duidelijk grenzen gesteld, en zo heeft Snuit geleerd dat je niet alles kan uithalen bij iedere hond. Het bleef altijd bij grommen en blaffen, maar toen Snuit een keer besloot over Wapper heen te klimmen toen die op de grond lag heeft ze wel een hap in haar wang gekregen (waarna ze gillend op de bank klom met een bloedlip). Maarja, dat hoort er allemaal bij.

 

Ik zou jouw honden gewoon lekker laten, allebij even veel aandacht geven, dan gaat het waarschijnlijk van zelf over. En vooral niet boos op je oudere hond worden als hij gromt, (al denk ik niet dat je dat zal doen )

Heel veel plezier met je pup!

honden page profiel Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!bijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Evelyn met Tommy, Tuppence en Disney!

Ze zijn hartstikke leuk naar elkaar, altijd als ik weer thuis kom met Tommy dan zijn ze allebei hyperdepyper. Maar toen ik nog meer thuis was, was het regelmatig echt spelen en uitdagen en rondjes rennen. Ik ga straks uit huis met Tommy, en we gaan 1 van de pups uit ons nest houden, en die neem ik mee! Dit omdat het juist heel leuk is voor een oudere hond om wat frisse energie om zich heen te hebben, terwijl hij duidelijk de grenzen aangeeft. Maar ook omdat een pup zo ontzettend veel kan leren van een oudere, gebalanceerde hond. In onze ervaring is het dus helemaal geweldig geweest 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Ik beloon Laika met mijn stem wanneer ze haar grenzen aangeeft, want ze is een gevoelige hond dus als ik bijvoorbeeld foei of neen tegen zelda zeg, dan kruipt Laika al weg.. Dus dan moet ik aangeven dat ze niet in fout is, maar Zelda. :D Maar soms corrigeert ze te snel vind ik.. Maarja, ik zal het vergelijken met de oude en de jonge generatie zeker :D

Dus gewoon laten doen, en zelfs al gaat er het een beetje heviger aan toe, niet ingrijpen?

Hoe deden jullie dat eig toen jullie gingen werken? Pup in de bench en oudere hond los of? Want Zelda is nog niet zindelijk.. En laika mag door heen het huis lopen..

honden page profiel SamiraSamira 3 doggies

honden foto van Samira

Zo ziet het er ondertussen bij ons uit:

 

Wapper is er trouwens echt van opgeleefd, en speelt zelfs met Snuit (wat ze sinds haar 7e met geen één andere hond deed).

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Oh zo zalig om te zien!

Laten we hopen dat het bij mij ook zo in de buurt komt :D Gewoon het langst elkaar liggen en langst elkaar leven dat ieder op zijn gemak is en zijn eigen leventje leidt.. Zo zou ik het prima vinden!!

Hoelang heeft dat bij jou ongeveer geduurd ? :p Weken,maanden,jaren?!

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Toen mijn 2de hond ( australian shepherd ) erbij kwam wist ik van tevoren al dat mijn andere hond ( flatcoated retriever ) van toen 8 jaar, de pup in eerste instantie niet leuk zou vinden, en het ook niet bij haar in de buurt wilde hebben.

 

Ook zij gromde en snauwde naar de pup als deze maar iets in de buurt kwam, ik liet ze in het begin ook niet samen alleen, als ik even weg moest, of als ik ging slapen ging de pup in de bench en de oude hond was gewoon los in de kamer, na een week of 4 ( en na 2 maanden durfde ik ze pas alle 2 los te laten in de kamer als ik even weg moest ) kon mijn aussie steeds dichter in de buurt van de flatcoat komen, en begon mij  flatcoat de pup af en toe uit te dagen om te spelen.

 

Nu ben ik ondertussen 4 jaar verder, liggen ze niet samen op een kleed ( willen ze alle 2 niet ), maar kunnen heel goed met elkaar opschieten en zijn tijdens de wandelingen meestal bij elkaar te vinden, houden elkaar in de gaten, nu woont mijn flatcoat niet meer bij mij thuis, maar bij mij  ouders, ik zie haar nog wel elke dag en wandel ook elke dag met haar en mijn moeder en hun hond. ( mijn flatcoat begroet dan eerst de aussie en dan mij )

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

" Oh zo zalig om te zien!
Laten we hopen dat het bij mij ook zo in de buurt komt :-D Gewoon het langst elkaar liggen en langst elkaar leven dat ieder op zijn gemak is en zijn eigen leventje leidt.. Zo zou ik het prima vinden!!
Hoelang heeft dat bij jou ongeveer geduurd ? :p Weken,maanden,jaren?! "

 Haha, het duurde niet super lang. Na een paar weken kwamen ze al bij elkaar liggen. Maar toen Snuit van druk, opdringerig puppy groeide tot een wat rusterige puber (Snuit was echt heel kalm als puber), begon Wapper haar ook meer te waarderen. Ondertussen hebben we Snuit al meer dan twee jaar

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

oh heel herkenbaar. hier een hond van 10, 8 en nu eentje die ondertussen bijna een half jaar is.
ook ik was heel bang dat mijn honden diep ongelukkig aan het worden waren.
ik wist van te voren al dat het hier niet soepel zou gaan, maar ook dat mijn honden wanneer ze eenmaal gewend zouden zijn het als echte vriend zouden gaan zien.
het heeft hier toch wel langer geduurd dan ik had gedacht, zeker 2 maanden. maar zo heel langzaam aan zijn ze hele dikke maatjes geworden. en mijn 8 jarige husky dame is eigenlijk best wel opgeleefd van zijn komtst.
nog brommen ze hier weleens naar oscar, en soms bedoeld hij het goed en krijgt hij een snauw, maar ik denk dat het vanuit mijn oudjes ook een deel opvoeding is. respect voor hun persoonlijke ruimte aanduiden, daar kan je ondanks dat je vriend bent niet zomaar (al ben je rustig) niet stappen, en hun hebben ook best wel een grote persoonlijke ruimte. ze liggen samen ook nooit tegen of in elkaar. ook niet echt bij mij.

een week is kort hoor, ga lekker zo door als je nu doet, tenminste als jij het idee hebt dat het helpt. hier hadden mijn honden er meer aan dat ik hun rust bewaakte. dus geen speeltjes aanbieden, maar wel structuur zoals jij aanbiedt.
ook loop ik zeker 2x per week even met ze allemaal apart en doen we snuffel spelletjes 1 op 1.
ik heb pup ook weleens opgesloten in de bench om gewoon even lekker met de oudjes te kunnen knuffelen (want pups komen nu eenmaal chronisch aandacht te kort en willen alles weten).

volg je gevoel, niet alles hoeft te gaan zoals het in de boekjes beschreven staat.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Oh echt fijn om deze woorden te lezen! Want khad er toch wel wat schrik voor. Ze is nog maar 9 weken maar het opspringen en tegen Laika springen doet ze wel, met tegengoesting van Laika. Soms rollebolt laika over de grond omdat ze jeuk heeft en dan denkt Zelda dat ze wilt spelen.. Dus het is voor zelda een beetje verwarrend :D

Maar dat komt dus wel goed als ik hier lees! Stelt mij e beetje gerust :D

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Hallo! even een upje!

 

Kijk wat er vandaag is gebeurd :)

 

 

honden foto van Len@ en Jazz

Nou zie je

Hier liggen ze nooit bij elkaar ja even om te rotten maar verder niet.

Je geduld wordt beloond.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

ja dit was ook wel een zeldzaam moment hoor! :D maar toch! ik vond het zalig! Laika durft nu ook al op de grond terug te gaan slapen dus das ook al heel veel! :D

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Oh echt fijn om deze woorden te lezen! Want khad er toch wel wat schrik voor. Ze is nog maar 9 weken maar het opspringen en tegen Laika springen doet ze wel, met tegengoesting van Laika. Soms rollebolt laika over de grond omdat ze jeuk heeft en dan denkt Zelda dat ze wilt spelen.. Dus het is voor zelda een beetje verwarrend :-D
Maar dat komt dus wel goed als ik hier lees! Stelt mij e beetje gerust :-D "

 Dat tegenop springen kan voor sommige oudere honden echt wel een probleem zijn.  Ook als ze de pup eigenlijk wel graag mogen.

 

Ze hebben soms wat last van artrose, moeten dus een beetje rustiger van houding wisselen en als er een pup tegen hen opspringt maken ze soms een verkeerde beweging waardoor het pijn doet. 

 

Toen ik jaren geleden een poos rugpijn had was ik als de dood als Kylie mijn richting uit aangestormd kwam.  Vandaar dat ik dit toch ook maar even meegeef.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

Wat fijn om te lezen! Hoe lief dat ze nu samen liggen! Mooie foto's. Mooie honden 

Ik heb sinds zaterdag er ook een pup bij. Onze labrador van bijna 5jaar heeft het ook wat moeilijk met deze aanpassing maar hij is ook nog maar 2 daagjes hier dus hopelijk loopt het ook uiteindelijk zo. Nu gromt en hapt hij regelmatig naar de pup.

Hij lijkt jaloers maar we geven hem veel aandacht. We proberen ze beiden op gemak te stellen maar dat is niet altijd simpel 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Wat fijn om te lezen! Hoe lief dat ze nu samen liggen! Mooie foto's. Mooie honden 
Ik heb sinds zaterdag er ook een pup bij. Onze labrador van bijna 5jaar heeft het ook wat moeilijk met deze aanpassing maar hij is ook nog maar 2 daagjes hier dus hopelijk loopt het ook uiteindelijk zo. Nu gromt en hapt hij regelmatig naar de pup.
Hij lijkt jaloers maar we geven hem veel aandacht. We proberen ze beiden op gemak te stellen maar dat is niet altijd simpel  "

 

Ja we zien het per dag verbeteren! We hebben nu geleerd dat zelda rustig laika moet gaan begroeten als Laika uit haar bench komt. (dan is zelda al wakker!) en dat doet echt veel! We hebben dit geleerd met de leiband en het commando 'rustig' De rust begint terug te keren in huis :) en als ze willen spelen - want laika wilt nu ook soms spelen - dan laten we ze direct naar buiten en mogen ze daar hun ding doen. Ik ga bijna elke avond naar een losloop weide hier in de buurt met een groep van 10 honden. In het begin negeerde zelda laika compleet, maar nu als niemand bij haar wilt spelen trekt zelda naar laika voor langst haar op te lopen. Wel schattig om te zien haha!

 

En het komt meer en meer voor dat ze samen in de zetel of op bed liggen. Dus ik zie dit helemaaaaal goed komen! alleen als zelda een pubertje wordt nog eventjes goed bewaken..

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

Ik ben benieuwd hoe het nog bij mij verder gaat lopen met mijn 2 schatjes.

Ze spelen niet samen ofzo en ik merk dat de pup veel speelser is wanneer hij alleen is wanneer angel, mijn volwassen hond opdaagt gaat hij in zijn bench op zijn eentje spelen. Juist alsof mijn oudere hond aangeeft dat hij er niet mag zijn.

Zijn het bij u 2 teefjes?

Ik heb 2reutjes, ik hoop dat ze vriendjes worden met de tijd

 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Ik ben benieuwd hoe het nog bij mij verder gaat lopen met mijn 2 schatjes.
Ze spelen niet samen ofzo en ik merk dat de pup veel speelser is wanneer hij alleen is wanneer angel, mijn volwassen hond opdaagt gaat hij in zijn bench op zijn eentje spelen. Juist alsof mijn oudere hond aangeeft dat hij er niet mag zijn.
Zijn het bij u 2 teefjes?
Ik heb 2reutjes, ik hoop dat ze vriendjes worden met de tijd
  "

 Gisteren was het weer een moeilijkere dag bij ons. Zelda kan niet goed tegen de warmte = die spaart al haar energie op tot 's avonds en dan wordt ze heel wild, hier kan Laika niet tegen.. Vanaf donderdagavond tot na het weekend is er een groot test moment. Laika wordt geopereerd en dan moet zelda haar heel vaak met rust laten. Ik denk dat we dan vaak met zelda op stap moeten gaan zodat ze moe is wanneer ze thuis is, want anders ocharm laika..

 

Ja ik zit met 2 teefjes thuis :)

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

" Zo ziet het er ondertussen bij ons uit: 
Wapper is er trouwens echt van opgeleefd, en speelt zelfs met Snuit (wat ze sinds haar 7e met geen één andere hond deed). "

 Samira hoe zit het bij jouw?

Zijn het bij jou wel 2 reutjes, schattig hoe ze bij elkaar liggen hopelijk komt dat nadien bij ons ook zo 

Hier een foto van mijn 2 schatten, uit hun eigen samen bij elkaar liggen doen ze niet! ik heb ze moeten bijeen roepen met veel moeite om een foto te kunnen maken, haha

honden page profiel IrmaIrma

honden foto van Irma

Melissa, dat gaat denk ik wel goed komen hoor.
Ik heb er sinds verleden week zaterdag er een pup bij. Nu dus bijna 1,5 week. In het begin was mijn oudere hond de koning in negeren. Maar dat is om de pup even duidelijk te maken wie de baas is in huis.
Dit heeft een paar dagen geduurd. De pup zoekt hem steeds op om bij hem te gaan liggen en de eerste dagen stond hij gelijk op. Nu maakt hij zijn slaapje af. En ook het spelen wordt steeds meer.
Ik moet wel zeggen dat mijn oudere een reu is en de pup een teef.
Maar het gedrag wat jij omschrijft klinkt als Borres de eerste dagen.( had deze foto al bij ander topic geplaatst, maar ben er zo trots op hihi)

honden page profiel Melissa  ~Angel & Kylan~Melissa ~Angel & Kylan~

honden foto van Melissa  ~Angel & Kylan~

" Melissa, dat gaat denk ik wel goed komen hoor.
Ik heb er sinds verleden week zaterdag er een pup bij. Nu dus bijna 1,5 week. In het begin was mijn oudere hond de koning in negeren. Maar dat is om de pup even duidelijk te maken wie de baas is in huis.
Dit heeft een paar dagen geduurd. De pup zoekt hem steeds op om bij hem te gaan liggen en de eerste dagen stond hij gelijk op. Nu maakt hij zijn slaapje af. En ook het spelen wordt steeds meer.
Ik moet wel zeggen dat mijn oudere een reu is en de pup een teef.
Maar het gedrag wat jij omschrijft klinkt als Borres de eerste dagen.( had deze foto al bij ander topic geplaatst, maar ben er zo trots op hihi) "

 Geloof ik dat je trots bent wat lief. Fijn dat het uiteindelijk zo gegaan is.  Bij mij zijn het 2 reutjes die vechten naarschijnt al rapper voor dominatie maar zien wel hoe het loopt. Bij mij gromt en hapt angel wel vaak naar kylan. Kylan durft niet veel te doen in angel zijn buurt omdat angel hem afsnauwt en misschien pijn doet. Maar kylan is ook nog heel klein eh 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

mijn pup is ondertussen echt geen pup meer, hij is volgende week alweer 7 maanden.
en ja eindelijk durf ik het hardop te zeggen; het gaat goed hier.
mijn oudste reu is al niet de makkelijkste maar nu zijn ze dikke vrienden. samen liggen doen ze hier ook niet, dat komt wel maar buiten spelen ze samen ook eindelijk leuk!
mijn teef is ook een heel eind ontdooi, soms is ze hem zat wanneer hij haar schoonheidsslaapje verstoord maar er zijn ook momenten dat ze hem accepteert, en ze spelen buiten ook en heel soms in de tuin samen.

of ze hier ooit gelijkwaardig worden? geen idee maakt ook niets uit, ze zijn gek op elkaar al is dat niet altijd duidelijk te zien, maar wanneer ik thuis kom met 1 van de 3 te zijn weggeweest zijn ze ook echt blij om elkaar te zien. dat is wat "kussen" en daarna gaan ze allen wel weer hun eigen ding doen.

die momenten dat ze gezellig zijn zullen steeds vaker ongemerkt voorbij komen.

mijn oudste was trouwens laatst naar de trimmer geweest en de jongste vond dat echt heel raar, die heeft lopen blaffen naar hem.
dus zou zeker jouw dame beschermen tegen puppy's die iets vreemd vinden.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hoi Jasmien,

 

Ik heb precies hetzelfde, tarzan is bijna 11 jaar, moet nog steeds niet veel van Lessa, 17 weken hebben.

Ik probeer een klein filmpje te plaatsen, hoe het ''spelen'' er hier aan toe gaat

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Als tarzan het zat is, komt er een harde en hogere blaf/snauw.

Het is alleen zo dat Lessa zich daar zeer weinig van aantrekt.

Ze schrikt even en gaan weer vrolijk verder.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Als tarzan het zat is, komt er een harde en hogere blaf/snauw.
Het is alleen zo dat Lessa zich daar zeer weinig van aantrekt.
Ze schrikt even en gaan weer vrolijk verder. "

 Ik kan het filmpje helaas niet zien! :( heb je het niet op youtube staan of ergens anders? Ben echt benieuwd!

 

Laika (oudje) is nu geopereerd geweest en nu moeten we ze echt goed uit elkaar houden. Ze mogen bij elkaar maar zelda loopt heelde tijd met een leiband rond van als ze te kort bij laika komt dat we er op kunnen gaan staan zodat laika weg kan gaan.  Een hele karwei :( we zijn wel het moeilijkste weekend door geraakt.. Normaal moet de wonde binnen een weekje genezen zijn. Nog even volhouden dan, want ze trekken naar elkaar toe. Zielig om te zien want ze mogen niet teveel bij elkaar want dan gaat zelda speels happen naar Laika en we hebben schrik voor de wonde. Ookal zit er een netje rond. Zelda vindt dit netje ook heel interessant en blijft er ook vaak in vasthangen. 

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Hoi Jasmien. Ik kan het filmpje dus ook niet meer zien.....

Maar het staat op mijn facebook. Yvonne Jacobs, uit Venray

 

Bij mij blijft Lessa ook speels bijten, soms doet Tarzan dan mee,

zoals op het filmpje,

maar soms zit hij ook echt te bromvotten als een oude beer....

En dan blijft Lessa hem echt uitdagen, begint ze zelfs ook te brommen tegen Tarzan.

 

Nog even volhouden ;)

Ik hoop dat Laika gauw weer geneest en hersteld van haar operatie.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ervaringen oude hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^