krabben/bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Merel en Ollie (Gast)

Hoi hoi, Mijn hondje (Jack Russel) genaamd Ollie van bijna 10 maanden oud bijt zichzelf soms uit het niets. Dit doet ze bij haar billen/bovenbenen. Ze bijt heel zachtjes of krabt. Soms piept ze er ook bij alsof iets haar prikt. We zijn al bij de DA langs geweest en die heeft kunnen vastellen dat het iig geen luizen en vlooien zijn. Ik weet nu eigenlijk niet zo goed waar het aan kan liggen.. hebben jullie hier ervaring mee? Liefs Merel en Ollie

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Je da zal vast wel naar anaalklieren hebben gekeken , misschien wormen ?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Loszittende haren kunnen ook kriebelen, merkte ik aan Charlii. Zij deed hetzelfde. Nu de rui over is, gebeurt het niet zo vaak meer. Misschien heeft Ollie daar last van? 

Merel (Gast)

Ollie krijgt netjes haar wormtabletten, ze heeft ze net weer gehad. Lijkt me zeer waarschijnlijk dat ze daar toch last van heeft. Los zittende haren zou inderdaad kunnen, ook al haart ze niet veel.. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Zand of schilfers? 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Toch denk ik ook aan loszittende haren,warmte...

Nu het toch zo warm is zou ik ze even afspoelen met gewoon water zonder hondenshampoo en vervolgens goed afdrogen,komen alle dode haren eruit.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus heeft ook erge last van loszittende haren. Bedenkt je zelf maar eens hoe dat kriebelt zo een losse haar in je tshirt.

Inderdaad even lekker wassen of laten zwemmen dan wat ruw (niet te natuurlijk) afdrogen. Of gewoon lekker borstelen, zo krijg je ook veel haren weg.

Hoorde van iemand dat er door het rare weer een lange rui periode is dit jaar (geen idee of dat echt zo is).

Misschien loopt hij erg door de brandnetels of een ander plantje, maar dan zou je meer verwachten dat het ook op de buik en binnenkant poten zit. Een allergie voor iets is meestal ook niet plaatselijk.

Merel en Ollie (Gast)

Dankjewel voor het meedenken allemaal! Een badje kan natuurlijk geen kwaad. Ik ben benieuwd of het daarna minder wordt. Ze staat natuurlijk niet zo hoog op haar pootjes dus takjes, gras, beestjes ze voelt het allemaal.. misschien dat dat ook meespeelt.

 

Volgende forumvraag: pup krabt maar heeft geen vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^