Zomer !! verhalen over de zomer met de honden, hoe komen ze de zomer door !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Boris heeft al een week wat uitslag op zijn borst, de laatste dagen is het wat minder. Dus ben niet meer naar de DA gegaan.

 

Vandaag bij het uitlaten zag ik dat vrijwel over het hele veld berenklauw staat. Zal dat de reden zijn? Moet ik er verder nog iets aan doen? Hij had er geen last van in het begin, nu krabt hij af en toe, maar het wordt wel steeds minder. "

 



dat zou het zomaar kunnen zijn, de Berenklauw is daar beducht voor, uitslag, jeuk.... als het mindert, niets aan doen en mijden deze Berenklauwen... anders zou ik espree hotspot foam halen bij de dierenwinkel, veilig middel wat je op de brandplekjes kan insmeren, de jeuk is daar gelijk minder van, wordt het toch erger dan zou ik even de dierenarts er naar laten kijken, maar mijdt die Berenklauwen, ze zijn er om beducht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat uitgebreid het weer ....... even doorbijten nog. !


wo 29 jul 2015, 02:00


Buien met kans op onweer




Zeist (weeronline.nl), 29 juli 2015 - Vandaag trekken felle regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. Daarbij is ook kans op windstoten. Het wordt 16-20 graden. Ook morgen is kans op buien, al is het aandeel zon al groter dan vandaag. Vanaf vrijdag keert de zomer terug.


Vandaag trekken regen- en onweersbuien over het land met kans op windstoten. In het zuidoosten valt het waarschijnlijk weer goed mee met het aantal buien en de zwaarte van de buien. Tussen de buien door schijnt soms de zon. In de loop van de middag wordt het ook in het zuidwesten minder buiig. Bij een stevige westen- tot noordwestenwind wordt het slechts 16 graden in het noorden tot lokaal 20 graden in Limburg.

Vanavond nemen de buien verder in activiteit af. In het noorden blijft een bui mogelijk, ook in de nacht. De temperatuur zakt naar 10 graden in het binnenland en 14 graden in de kustregio's.

Morgen trekken vanuit het westen wederom enkele buien over het land. Tussendoor komt de zon echter al vaker tevoorschijn dan vandaag. Met maxima van 16-19 graden is het opnieuw fris, maar het waait iets minder hard dan voorgaande dagen.

Vrijdag bouwt een hogedrukgebied op in onze omgeving. Hierdoor blijft het waarschijnlijk droog met een mix van wolken en zon. In het noorden valt een enkele lichte bui echter niet helemaal uit te sluiten. Op veel plaatsen in het midden en zuiden wordt het weer 20 graden of meer. In het noorden verwachten we maxima rond 18 graden.

Vanaf het weekend is de zomer terug in het land. De neerslagkansen zijn klein, er is behoorlijk wat ruimte voor de zon en de temperatuur stijgt geleidelijk weer naar een zomers niveau .


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



nog een paar dagen en we zien dit vriendelijke weerbeeld weer in onze straten......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is bijna niet te geloven......

di 28 jul 2015, 18:37
|
Nederland nog steeds droger dan normaal

DEN HAAG -
De regen komt met bakken uit de hemel, maar het is toch nog steeds droger dan normaal in Nederland. Dat heeft Rijkswaterstaat dinsdag laten weten. De waterschappen en Rijkswaterstaat houden de situatie goed in de gaten.

Door de beperkte hoeveelheid regen in de afgelopen maanden is er sprake van een neerslagtekort. De waterstanden in de grote rivieren Rijn en Maas zijn laag, maar nog wel voldoende om aan de watervraag te kunnen voldoen. Rijkswaterstaat en waterschappen nemen maatregelen om water langer vast te houden. In de grote rivieren gebeurt dat door minder water door te laten via de stuwen en door meerdere schepen tegelijk door te laten bij sluizen.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Goedemorgen!

 

hier komt het op het ogenblik ook weer vrolijk naar beneden! It's raining cats and dogs.....prachtige Engelse uitdrukking 

 

vandaag heb ik visite en ik wilde graag de duinen in, maar Charlii wil op Gooserjacht, dus die blijft helaas thuis.....

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Willemijn, dat is een mooi weerbericht! 

 

Hetty, een loopse teef op gooserjacht is niet handig, maar een reu op vrouwenjacht evenmin.

 

Hier is het nog mooi weer en zonnig. 

Ik ben al terug met Black, we zijn een klein uurtje bij het Spijkbos geweest.

Black is altijd helemaal kapot als we daar geweest zijn want er leven daar konijnen en hij rent zich een slag in de rondte om ze te vinden, dwars door de struiken en bosjes heen. 

Gelukkig vangt hij er nooit één, hij maakt zoveel herrie met dat rennen dat de konijnen allang weg zijn.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hier alleen maar even kort buiten geweest op het veldje voor een plas, het komt hier met bakken uit de lucht. Angel ligt in haar favoriete mandje te dutten en Jaimy vermaakt zich met een botje. Voor het raam 2katten kijkend naar de plens bui. Hopelijk straks droog genoeg om even te wandelen. Daarna even bieb boeken inleveren en nieuwe meenemen.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Hier zit onze vakantie er weer op. Vanaf vandaag wordt er weer gewerkt.

Vriendlief overdag alweer en ik heb vandaag en morgen 2 avonddiensten. 

Wij hebben niet zoveel spannends te vertellen verder over de afgelopen dagen. Gewoon lekker gewandeld.

Gelukkig vanochtend droog kunnen lopen met zelfs een stralend zonnetje erbij. Het waaide wel en was ook wel fris maar opzich best goed wandel weer. 3 kwartier gelopen.

Ik hoop eind van de ochtend ook nog een lekkere wandeling te kunnen maken, droog  maar dat is afwachten natuurlijk.....

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier is het gek weer.

Dan schijnt de zon en dan word het ineens donker.

Net lekker gewandeld.

En kwam een mooi uitzicht tegen en daar een foto gemaakt.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Het is hier winderig,frisjes maar lekker wandelweer.

Heb een vriendin die nooit haar gsm opneemt,dat werkt altijd zo omslachtig alles via whats app.Ben een beetje geirriteerd tig berichtjes om uit te leggen waarom ik een afspraak moet afzeggen.

Waar is de tijd gebleven dat vriendinnen uren aan de telefoon hingen om met elkaar te kletsen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

halen en brengen met het weer vanochtend, regen en zonneschijn, we zijn er goed doorheen gerold... niet al te erg de hoosbuien... was buiten gehangen na thuiskomst, zit nog niet op de bank of........

regen, maar goed, lekker laten hangen maar het waait nogal...wordt het te gek dan de droger maar in...

lekker getraind vanochtend, en gewandeld met Bams, en nu straks samen eten, Bams krijgt altijd ook wat als ik smiddags eet al is het maar een stukje stokvis... daar is ze dol op en weer het is altijd het zelfde hier, hahaha, als toetje yoghurt met aardbeien.... O-)

en hopen dat de buien overdrijven en niet te heftig vanmmiddag worden. :-D en anders ? lekker op de bank met de benen omhoog toch ? hahaha.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hettie, met een loopseteef, tijden een beetje veranderen zodat alle goosers buiten zijn geweest, flink wandelen dan komt ze thuis en neemt haar rust, anders is ze een teef die er op uit wilt, en na een stevige wandeling pakt ze zelf haar rust dan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

best leuk om te weten ......!!!!

 

 

wo 29 jul 2015, 08:20 

 

Hittegolf, vorst en storm: juli had alles

ZEIST - 

Juli was een maand met extreem weer. De maand begon met een hittegolf, daarna vroor het lokaal aan de grond en zaterdag was de zwaarste storm ooit in juli.

 

De gemiddelde maandtemperatuur komt naar verwachting uit op 18,4 graden tegen 17,9 graden normaal gesproken in juli, meldt weeronline.nl woensdag in het maandoverzicht. De zon scheen met ongeveer 220 uur zon iets meer dan de gebruikelijke 203 uur en er viel ongeveer 90 millimeter neerslag tegen 78 millimeter normaal gesproken.

Vooral in Groningen en Drenthe was het een zeer natte maand. Op verschillende plaatsen in die provincies viel meer dan 150 millimeter regen.

Record

De heetste dag was donderdag 2 juli. In Maastricht kwam de temperatuur toen uit op 38,2 graden. Het absolute record (38,6 graden in Warnsveld op 23 augustus 1944) werd net niet gehaald.

Na de hittegolf werd het kouder. Op vrijdag 10 juli kwam de temperatuur aan de grond in Twente zelfs tot 1,3 graden onder nul. Sinds 1970 is in Nederland in juli vijf keer vorst aan de grond gemeten.

De storm van zaterdag was ook uitzonderlijk. In IJmuiden werd een windstoot van 121 kilometer per uur gemeten, aldus weeronline.nl.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Omdat Chica tussen de middag rondje niet voor uit te branden was en alleen gauw een plas wilde doen, nu even de voer/speelbal tevoorschijn gehaald. Al lang niet meer aan dr gegeven. 

Ik doe er dan kleine stukjes rodi worst in of van die kleine snoepjes in de vorm van een botje.

 

Ze pakt t ding vaak vast net alsof ze de kong heeft......muts

 

Ik hoop dat het om 14.00 even een half uur droog kan zijn... dan kan ik nog een half uur wandelen met haar voordat ik moet gaan werken.

Het was net een hele tijd opgeklaard maar nu rommelt het weer en kijkt het donker.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Vanmorgen rond half 11 was het droog dus gewandeld. Beide iers te kauwen gegeven zodat ze iets te doen hadden. Nog even bieb geweest. Bij terug komst hoor ik Jaimy blaffen dus die zal wel ieta gehoord hebben. Geluncht en toen was de planning wandeling.... komen we buiten en zijn nog amper de straat uit, hup regen. Nou kan een beetje regen geen kwaad natuurlijk, Jaimy had het erg naar zijn zin, angel vind het minder leuk maar het was te doen. Tot we voorbij de speeltuin liepen toen begon het te hozen. Dus gingen we toch maar langs de speeltuin weer huiswaarts en werd het een kort rondje. Iedereen zeiknat, Angel was niet blij en Jaimy oh die vond het allemaal wel best. Mezelf maar op het huishouden gestort vanmiddag en rond 15u klaarde het op. Nog een wandeling gemaakt en hondjes gegeten. Nu in diepe rust. Zo voor eten voor mezelf zorgen, vanavond weer wandeling maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Buien en nog eens buien, het zijn er die heel heftig zijn , alles in een mum van tijd blank van het water.....heb er nu wel genoeg van hoor, vanavond lekker voor de buis, en morgen een keer uitslapen....           Joyce......... Het zelfde zeil ?? Zo te zien wel. Ook een grijstint ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het was heel wisselvallig vandaag. Blauwe lucht met zon, donkergrijze lucht. Dan weer regen uit de blauwe lucht, dan weer uit de grijze lucht. Of gewoon blauwe of grijze lucht en geen regen.

Eind van de middag weer flinke storm, nu is het weer een beetje grijs maar schijnt ook de zon.

 

Ik ben rond half twee ofzo naar het bos gegaan, we mochten 'ons' stukje ook weer in, alles wat gevaarlijk was of kon zijn is gezaagd. Ziet er wel een beetje kaal uit zo en er liggen nog veel takken.

Maar we konden ons rondje weer lopen. Gisteren ook dat rondje gelopen, maar vanaf een ander beginpunt (auto langs de weg gezet, waar geen echte parkeerstrook is).

Gisteren vond ze ook nog een leuk stokje 

 

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

" Het was heel wisselvallig vandaag. Blauwe lucht met zon, donkergrijze lucht. Dan weer regen uit de blauwe lucht, dan weer uit de grijze lucht. Of gewoon blauwe of grijze lucht en geen regen.
Eind van de middag weer flinke storm, nu is het weer een beetje grijs maar schijnt ook de zon.
 
Ik ben rond half twee ofzo naar het bos gegaan, we mochten 'ons' stukje ook weer in, alles wat gevaarlijk was of kon zijn is gezaagd. Ziet er wel een beetje kaal uit zo en er liggen nog veel takken.
Maar we konden ons rondje weer lopen. Gisteren ook dat rondje gelopen, maar vanaf een ander beginpunt (auto langs de weg gezet, waar geen echte parkeerstrook is).
Gisteren vond ze ook nog een leuk stokje 

  "

 Stokje zei je toch?

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Hier vandaag vriendlief van wandeldienst geweest, had toch beter nog wat uitgeziekt, terug met koorts op de bank, met Zina als bezorgde vriendin langs me, ze wou zelfs niet mee gaan wandelen met mn vriend vandaag. 

 

Heel raar weer hier, het ene moment stralende zon, dan weer zwarte wolken en onweer, en dan ineens zon en regen, de honden kunnen er hier totaal niet aan uit haha. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Stokje zei je toch? "

Ja 

Maar we hebben 'm laten liggen voor een ander hondje, best aardig toch 

 

Ze is overigens helemáál geen stokken-hond, maar hier kun je wél heel leuk overheen springen 

Natuurlijk maar 1 keer, want je gaat niet 6 keer heen en weer als hond zijnde 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Hettie, met een loopseteef, tijden een beetje veranderen zodat alle goosers buiten zijn geweest, flink wandelen dan komt ze thuis en neemt haar rust, anders is ze een teef die er op uit wilt, en na een stevige wandeling pakt ze zelf haar rust dan. "

 Ik heb je tips ter harte genomen. Vanavond hebben we weer over de mega parkeerplaats gelopen, in flink tempo, geen hond in de buurt, dus even genieten met zn tweeën. Nu ligt ze voor Pampus onder dE stoel. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Het was heel wisselvallig vandaag. Blauwe lucht met zon, donkergrijze lucht. Dan weer regen uit de blauwe lucht, dan weer uit de grijze lucht. Of gewoon blauwe of grijze lucht en geen regen.
Eind van de middag weer flinke storm, nu is het weer een beetje grijs maar schijnt ook de zon.
 
Ik ben rond half twee ofzo naar het bos gegaan, we mochten 'ons' stukje ook weer in, alles wat gevaarlijk was of kon zijn is gezaagd. Ziet er wel een beetje kaal uit zo en er liggen nog veel takken.
Maar we konden ons rondje weer lopen. Gisteren ook dat rondje gelopen, maar vanaf een ander beginpunt (auto langs de weg gezet, waar geen echte parkeerstrook is).
Gisteren vond ze ook nog een leuk stokje 

  "

 Wat gebruik jij een heerlijk lange lijn voor Mellow! Is dat een gewone lijn en hoe lang is die???

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is de welbekende en door velen zo gehate Flexi 

Deze:

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hier is het een hele dag droog geweest,vanavond viel gelukkig de wind weg,ideaal fietsweer heb met de honden gefietst.

Met Tosca niet meer zo lang zo'n minuutje of 20 op een rustig tempo.

Zij zou blijven doorgaan tot ze neervalt,ze heeft lichte artrose in haar poot en als we het rustig doen,dan gaat het super,de oude 12-jarige diva zit nog altijd strak in haar velletje met dank aan de fiets.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

" Buien en nog eens buien, het zijn er die heel heftig zijn , alles in een mum van tijd blank van het water.....heb er nu wel genoeg van hoor, vanavond lekker voor de buis, en morgen een keer uitslapen....           Joyce......... Het zelfde zeil ?? Zo te zien wel. Ook een grijstint ? "

 Zeker een grijstint Willemijn maar jet is een pvc vloer geen zeil.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier schijnt de zon en de lucht is blauw. Zal zo de honden uitlaten.
Dochterlief en haar nichtje gaan ondertussen eten.
Wij zijn op "vakantie" logeren bij moeders en oma.
Als ik terug ben even eten en een bakje koffie drinken.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hondjes hier al gegeten. Het is goed te doen buiten dus ook al gewandeld. Nu zijn ze aan het spelen. Vanmiddag mogen ze op speeldate bij hondenvriendinnetje luna. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hele goedemorgen..... twee daagjes erg warm....

 

 

Voorlopig laatste buiige dag

Zeist (weeronline.nl), 30 juli 2015 - Een periode met nat zomerweer wordt vandaag afgesloten. Buien trekken over het land, maar vanmiddag wordt het in het westen al droog met meer ruimte voor het zon. Vanaf morgen is het droog zomerweer. Daarbij schijnt de zon geregeld, afgewisseld door wolken. Het wordt elke dag een paar graden warmer. Maandag kan het tropisch warm worden!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier het in de ochtend lekker rustig aan gedaan, het was koel en fris maar zalig voor Bams, dat zal van de week weer anders zijn.... veel doen deze dag, dan kan de komende dagen weer wat rustig aan gedaan worden, hoewel er dan wel lekker gezwommen wordt......

 

 

zonnetje schijnt hier al volop. maar voor hoelang ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Zeker een grijstint Willemijn maar jet is een pvc vloer geen zeil. "

 oooo het ziet er prachtig uit Joyce....

pagina 36 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 3637 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^