Zomer !! verhalen over de zomer met de honden, hoe komen ze de zomer door !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier altijd hoge bakken gehad, maar daar zijn ze van terug gekomen, toch een stukje info hierover, en nogmaals ik ben terug gegaan naar bakken op de grond te zetten, en ik merk dat Bams beter eet.......



 Stuit ik op een verhaal van een dierenarts in Nederland die refereert naar een onderzoek in Amerika naar maagtorsies bij de reuzenrassen: doggen, newfoundlanders, sint bernhards, leonbergers... Uit dit onderzoek is gebleken dat in 52% van gevallen bij de reuzerassen juist de hoge voerbak de oorzaak is geweest van de maagtorsie.


Wat mij wel tot denken heeft gezet, dat Bams  niet graag uit een hoge bak eet,  Dat is wellicht niet zonder reden, wie weet voelde zij zich regelmatig misselijk na het hoog eten, of had hij een opgeblazen gevoel. Wie zal het zeggen.

Verbazend is wel dat zowel fokkers, veel dierenartsen, dierenwinkels en hondenscholen niet op de hoogte zijn van dit onderzoek en allemaal nog stellig beweren dat hoog eten juist goed is. Ook ik hoorde tot vandaag tot die groep maar dan als consument. Toch verwacht ik eigenlijk van mensen die profesioneel met honden bezig zijn, dat zij de nieuwste inzichten adopteren.

Nog veel te weten en te leren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en ik heb natuurlijk een reuzenras, vandaar dat ik de bak voortaan laag zet... maar daar is natuurlijk ieder vrij in in zijn/haar keuzes.....

 

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Nee het lukt inderdaad niet Martin.

Dan zet ik de foto wel in mijn profiel nu.

 

Maar hoe doe ik dat dan, dat die foto niet op de hoofdpagina van HP komt?

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

" Nee het lukt inderdaad niet Martin.
Dan zet ik de foto wel in mijn profiel nu.
 
Maar hoe doe ik dat dan, dat die foto niet op de hoofdpagina van HP komt? "

 

Ik zag het net bij je foto's staan. Dus niets aan de hand hoor! Maar meid! Wat een gat zeg! De afstand had wel iets groter gemogen maar ik heb nu wel een aardig idee Sylvia! Wow! Ik hoop dat, dat snel een beetje gaat helen en dicht gaat.

 

Sterkte ermee Sylvia! Ik duim voor je! Knuf van mij en Liz!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Bedankt Martin!

Ik heb de foto maar weer weggehaald, want hij stond ook op de hoofdpagina.

 

En natuurlijk iedereen bedankt voor de berichtjes. 

Willemijn, honingzalf schijnt inderdaad heel goed te zijn.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

" Bedankt Martin!
Ik heb de foto maar weer weggehaald, want hij stond ook op de hoofdpagina. "

 

O, zeker aan de rechterkant bij die paar foto's. Trouwens, ik vind het helemaal niet eng hoor! Volgens mij had je het hier gewoon kunnen posten. En evt bij negatieve reacties weer weghalen! Dat kun je er dan bij zetten. Of stuur een pbtje naar Willemijn.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  
O, zeker aan de rechterkant bij die paar foto's. Trouwens, ik vind het helemaal niet eng hoor! Volgens mij had je het hier gewoon kunnen posten. En evt bij negatieve reacties weer weghalen! Dat kun je er dan bij zetten. Of stuur een pbtje naar Willemijn. "

 

Ik herroep dit bericht! Niet plaatsen Sylvia. De foto op de link was veel duidelijker, dus toch maar niet.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" hier altijd hoge bakken gehad, maar daar zijn ze van terug gekomen, toch een stukje info hierover, en nogmaals ik ben terug gegaan naar bakken op de grond te zetten, en ik merk dat Bams beter eet.......
 Stuit ik op een verhaal van een dierenarts in Nederland die refereert naar een onderzoek in Amerika naar maagtorsies bij de reuzenrassen: doggen, newfoundlanders, sint bernhards, leonbergers... Uit dit onderzoek is gebleken dat in 52% van gevallen bij de reuzerassen juist de hoge voerbak de oorzaak is geweest van de maagtorsie. Wat mij wel tot denken heeft gezet, dat Bams  niet graag uit een hoge bak eet,  Dat is wellicht niet zonder reden, wie weet voelde zij zich regelmatig misselijk na het hoog eten, of had hij een opgeblazen gevoel. Wie zal het zeggen.Verbazend is wel dat zowel fokkers, veel dierenartsen, dierenwinkels en hondenscholen niet op de hoogte zijn van dit onderzoek en allemaal nog stellig beweren dat hoog eten juist goed is. Ook ik hoorde tot vandaag tot die groep maar dan als consument. Toch verwacht ik eigenlijk van mensen die profesioneel met honden bezig zijn, dat zij de nieuwste inzichten adopteren. Nog veel te weten en te leren. "

 Klopt Willemijn, er is veel onderzoek naar gedaan, eigenlijk is het ook logisch, de bouw van een hond of wolf is niet dat ze een tafel nodig hebben.

Ze krijgen zo minder lucht binnen ook.

Ik heb er toen ontzettend naar gezocht in verband met maag dilataties van Faro, sinds blikvoer geen las meer van, en inderdaad de bak laag gezet.

Ik voer Faro voor de helft met de hand, gewoon, zodat zijn medicatie verstopt zit, en omdat dat een band geeft, de andere helft mag hij zelf op eten, Faro heeft er geen probleem mee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij de anderen newfoundlanders had ik nimmer problemen er mee, ze aten gewoon, maar Bams stond uit de hoge bak lucht te happen, ze pakte een hap en hapte daarna de lucht in, vond het toch wat eng......... en nu ik dit advies gekregen had, ook in Utrecht, zet die bak laag is het een andere eter, ze houdt haar kop in de bak en eet....... zelfs haar drinken zet ik meestal ook laag.......... vaak is het ook zo als er geen problemen ontstaan denk je er niet bij na... nu heb ik dat met Bams mee gemaakt en ben ik toch informatie er voor gaan inwinnen, de meningen verschillen veel, maar ik zie toch dat Bams beter eet als de bak laag staat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is heerlijk weer, ik had uit kunnen slapen vanochtend, maar de gewenning is iedere ochtend vroeg opstaan, dus uitslapen ? nee ik niet, Bams wel, hahahahaha

 

ik heb zelfs een jas aan gehad vanochtend, fris, en binnen een verzuchtende heerlijke temperatuur, wat een weelde is het als er geen hijgende hond je tegemoet komt, zou graag willen dat deze temperaturen zo blijven,maar ?????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

do 09 jul 2015, 02:00

 

In de ochtend een bui, middag zon

Zeist (weeronline.nl), 9 juli 2015 - De zomer keert terug in het land. Morgen en zaterdag schijnt de zon geregeld en wordt het vooral op zaterdag weer zomers warm. Vandaag is het nog niet eens onaardig, de dag begint bewolkt met een enkele bui, maar in de middag breekt de zon steeds vaker door. Het is nog wel vrij fris.
 

Vanochtend begint de dag bewolkt met verspreid over het land nog een aantal buien. Bovendien staat er nog een stevige noordwestenwind.

Vanmiddag breekt vanuit het westen steeds vaker de zon door. Lokaal kan in het oosten nog een klein buitje vallen, maar veel stelt het niet meer voor.

De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk krachtig, windkracht 6. Het blijft daardoor fris vandaag met een middagtemperatuur van 16 graden op de noordelijke Wadden en 20 graden in Limburg.

Vanavond en vannacht draait de wind langzaam naar zuidwestelijke richtingen en neemt flink in kracht af. De lucht is nog vrij koud en het kan daardoor flink afkoelen. De minima liggen tussen 7 graden in het binnenland en 11 in het noordwestelijk kustgebied

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Morgen is het weer volop zomer in het land. De zon schijnt vrijwel de hele dag, op een paar stapelwolkjes na en er staat een zwakke wind uit variabele richtingen. Het voelt zeer aangenaam bij maxima van 20 graden op de Wadden tot 24 in het zuidoosten.

Zaterdag is het ook nog volop zomer met temperaturen van 24-29 graden. De dag begint zonnig, maar in de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking wat meer toe.

Zondag is het zomerweer alweer verleden tijd. De bewolking overheerst en lokaal valt een bui of wat lichte regen. De temperatuur ligt tussen 20 en 22 graden.

In de nieuwe week wint de temperatuur weer wat terrein. Het weerbeeld is wisselend met soms regen, maar ook af en toe zon.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier af en toe een verfrissend buitje, en dan opeens weer de zon, heerlijke temperatuur om buiten te toeven en ook wat in huis te kunnen doen. :-D

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ben mijn papieren aan het uitzoeken, ben gelukkig al op de helft.
Dochterlief is de honden aan het uitlaten.
Dan krijgen ze eten en dan gaan ze even in de bench.
Hier is het heerlijk.
Niet te warm en niet te koud, en met een heerlijke waaiende wind.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Willemijn, bamse gaf dus zelf al aan wat in dat onderzoek naar voren kwam, knap van haar 

 

Het is hier zonnig en af en toe een wolkje, heerlijke temperatuur. Vanmorgen hebben we een stukje samen gelopen met een puppy. Later kwamen we nog de niet zo vriendelijke herder tegen, aan het grommen naar gijs, schuim uit de bek, en gijs, die keek van, wat doe jij nou raar? Haha, geweldig 

 

Ik vind ook dat hij sneller hersteld nadat hij schrikt van iets ipv in de paniek gaat

Ik weet niet welke dingen nou van de castratie komen of niet, maar tot nu toe zie ik alleen maar positieve veranderingen waar ik heel blij mee ben 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Behendigheid ging gisteren trouwens heeel goed, gooide hem zo de tunnel in! Nuwas het echt onze laatste les, ben nog steeds bezig mn vader over te halen door te gaan. De andere cursisten gingen me ook helpen. Eentje wou me zelfs meenemen in de auto maar woont helemaal aan de andere kant van zwolle.. 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

" Behendigheid ging gisteren trouwens heeel goed, gooide hem zo de tunnel in! Nuwas het echt onze laatste les, ben nog steeds bezig mn vader over te halen door te gaan. De andere cursisten gingen me ook helpen. Eentje wou me zelfs meenemen in de auto maar woont helemaal aan de andere kant van zwolle..  "

Leuk is dat als ze het zo goed doen, jammer dat het de laatste les was, nu maar hopen dat je je vader kan overhalen dat jullie toch nog verder mogen gaan met trainen.

 

Jammer dat die andere cursist, die jouw wel wil meenemen helemaal aan de andere kant van Zwolle woont, anders had je mooi vervoer gehad.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Leuk is dat als ze het zo goed doen, jammer dat het de laatste les was, nu maar hopen dat je je vader kan overhalen dat jullie toch nog verder mogen gaan met trainen.
 
Jammer dat die andere cursist, die jouw wel wil meenemen helemaal aan de andere kant van Zwolle woont, anders had je mooi vervoer gehad. "

 ik wil het opzich wel zelf betalen, maar dan heb ij nog steeds vervoer nodig.. ja jammer, vondhet wel heel lief van haar! 

 

Mn vader zei wel honderd keer, gijs springt echt als de beste, hij vliegt over de toestellen, hij is echt de snelste, etc etc, haha, dus hij vind het wel leuk!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ben mijn papieren aan het uitzoeken, ben gelukkig al op de helft.

Dochterlief is de honden aan het uitlaten.

Dan krijgen ze eten en dan gaan ze even in de bench.

Hier is het heerlijk.

Niet te warm en niet te koud, en met een heerlijke waaiende wind. "

 



heb je ook hulp die je kan helpen hiermee Antje ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, bamse gaf dus zelf al aan wat in dat onderzoek naar voren kwam, knap van haar 

 

Het is hier zonnig en af en toe een wolkje, heerlijke temperatuur. Vanmorgen hebben we een stukje samen gelopen met een puppy. Later kwamen we nog de niet zo vriendelijke herder tegen, aan het grommen naar gijs, schuim uit de bek, en gijs, die keek van, wat doe jij nou raar? Haha, geweldig 

 

Ik vind ook dat hij sneller hersteld nadat hij schrikt van iets ipv in de paniek gaat

Ik weet niet welke dingen nou van de castratie komen of niet, maar tot nu toe zie ik alleen maar positieve veranderingen waar ik heel blij mee ben  "

 




of honden dat werkelijk doen ? geen idee, maar Bams at heel moeilijk, ze pakte dan wat vlees en stond dat in de lucht op te happen, vandaar dat ik toch wat meer info hebt gezocht, nu de bak laag staat is het beter wat eten betreft, maar nogmaals mijn anderen honden hebben nimmer daar problemen mee gehad, altijd hoge bakken gehad, denk dat je ook goed naar je hond moet kijken hoe je hond het doet, en hoe de hond eet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lekker gezwommen met Bams, maar het was daar koud, hihi...... en flinke bui op mijn test gehad... voor Bams was het zalig, straks helemaal droog blazen, daar wacht ik niet mee, voor het weer gaat klitten.

voorlopig is ze lekker relaxt. :-D ;-)

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Vandaag een fotoshoot gehad met Kaylin in een bos/park, het was gelukkig droog en zelfs de zon begon nog lekker te schijnen.

 

Aan het eind van de fotoshoot heeft ze nog even lekker mogen zwemmen in het bos, er was een behoorlijk groot meer, en lekker veel zand eromheen.

 

Alleen heeft ze een rare gewoonte, als ze gezwommen heeft moet ze zichzelf droog rollen, en waar kan je dat beter doen dan in het zand, mijn huis lijkt nu wel een zandbak, morgen de stofzuiger er maar even door halen, heeft vandaag nog geen zin, aangezien ze nog niet helemaal droog is, en er dus nog veel zand in haar vacht zit.

 

Op de terug weg naar huis nog even naar de dierenwinkel geweest, had nog een waardebon liggen voor een 12 kilo zak royal canin, deze heb ik ingewisseld voor vlees voer, aangezien ze bij mij geen royal canin meer krijgen.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  ik wil het opzich wel zelf betalen, maar dan heb ij nog steeds vervoer nodig.. ja jammer, vondhet wel heel lief van haar! 
 
Mn vader zei wel honderd keer, gijs springt echt als de beste, hij vliegt over de toestellen, hij is echt de snelste, etc etc, haha, dus hij vind het wel leuk! "

 

Lieke, als ik me het goed herinner, was je vader toch al een tijdje geleden akkoord?

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

"  

heb je ook hulp die je kan helpen hiermee Antje ? "

 Nee, maar het is al klaar.

Moest alles van dit jaar in mijn mappen doen.

En de rest is uitgezocht op jaar omdat je 5 jaar moet bewaren.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik heb lekker een tijdje op een bankje gezeten met Faro aan mijn voeten, liggend, het zonnetje kwam door en dat was wel even lekker.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

vandaag was het droog maar er stond een koud windje ook was het bewolkt pas tegen vijf uur ging de wind liggen  de honden mochten om de twee uur even op het veld mede om dat ik last had van mijn handen en polsen niet naar het park gegaan  heb wel af en toe met de bal gegooit dus ze kwamen niets te kort, Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



heerlijk weer, toch ? frisjes in de ochtend, vandaag een mooie zonnige dag tegemoet, in huis heerlijk afgekoeld, goed toeven......

geen hijgende hond meer, integendeel, een goed slapende Bams, die haar uurtjes benut al is het in de vroege ochtend altijd bal met haar... hihi.

uitslapen heeft ze niet geleerd, maar ach, zomers vind ik dat in het geheel niet zo erg..... we hebben de wandeling erop zitten, alles in draf gedaan, kan met deze ochtendmorgen.... zwemmen doen we in de late ochtend als ik terug ben van de training, ook voor mij is het vroege trainen heerlijk, en dan ligt er nog een lange dag voor ons..... O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



.
vr 10 jul 2015, 02:00


Zonnig een aangenaam




Zeist (weeronline.nl), 10 juli 2015 - Vandaag is de zomer terug in het land. De zon schijnt volop en het wordt 21 tot 26 graden. Morgen wordt het met 25-30 graden nog iets warmer, maar is er vooral in de middag wat meer bewolking. Vanaf zondag krijgen lagedrukgebieden wat meer grip op ons weerbeeld. De temperatuur doet een stapje terug en af en toe valt een bui.








Vandaag is er maar weinig bewolking en schijnt de zon flink. Alleen in het noorden komt wat meer bewolking voor wat de temperatuur enigszins tempert. De maxima liggen tussen 20 graden op de Wadden en 24 graden in het zuiden.

De zuidwestenwind is zwak tot matig in het noordwestelijk kustgebied, waardoor het zeer aangenaam aanvoelt.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het westen de bewolking meer toe, maar vooral in het oosten is het helder. De minima liggen tussen 11 graden langs de oostgrens tot 16 in Zeeland.

Morgen volgt een volle zomerdag. De zon doet opnieuw goed zaken en met een zuidelijke stroming wordt nog warmere lucht aangevoerd. De temperatuur varieert van 24 graden op de Wadden en 26 tot lokaal 30 graden elders in het land. Tegen de avond neemt vanuit het westen opnieuw de bewolking toe, maar het blijft droog.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

na morgen , zondag , is het gedaan met het warme zomerweer, en gaan we een goede week tegemoet..... niet warm meer, het huis is niet opgewarmd, vandaag zonnig morgen een warme zomerdag, dat moet echt te doen zijn meiden , mannen.... :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Lieke, als ik me het goed herinner, was je vader toch al een tijdje geleden akkoord? "

 



dat herinner ik me ook Lieke, hij is toch akkoord gegaan ? je was er zo blij over, heeft tie zich nu bedacht ?

pagina 15 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^