Zomer !! verhalen over de zomer met de honden, hoe komen ze de zomer door !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ma 06 jul 2015, 02:00

 

Stralende zomerdag

Zeist (weeronline.nl), 6 juli 2015 - Het warme weer maakt deze week plaats voor een aantal vrij koele dagen voor de tijd van het jaar. Vandaag belooft echter een mooie zomerdag te worden met veel zon en aangename temperaturen. Morgen wordt nog een portie warme lucht aangevoerd, maar volgen in de middag enkele regen- en onweersbuien.
 

Vandaag staat een mooie zomerdag op het programma. De ergste hitte is gisteren verdreven met een paar pittige buien, waardoor de temperatuur vanmiddag blijft steken tussen 20 graden op de Wadden en 25 graden in het zuidoosten. Daar blijft de hittegolf voortduren, terwijl de landelijke hittegolf vandaag tot een einde komt.

Over het weerbeeld kunnen we kort zijn: de zon schijnt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Hier en daar zien we enkele wolkenvelden, maar het blijft droog. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

Vanavond en vannacht blijft het helder en koelt het af naar gemiddeld 13 graden. De wind draait geleidelijk naar het zuid(oosten), wat gevolgen gaat hebben voor morgen.

Morgen stroomt nog een extra portie warme lucht over het land. De middagtemperatuur ligt tussen 25 graden langs de kust en een tropische 31 in het oosten. De dag begint met zon, maar al snel trekt vanuit het zuidwesten bewolking het land in. In de middag en avond kunnen vooral in het midden en oosten enkele regen- en onweersbuien ontstaan.

Woensdag trekt de wind aan en draait hij langzaam naar het westen. Hierdoor wordt beduidend frissere lucht aangevoerd en wordt het nog maar 19 tot 21 graden. Het is daarbij wisselend bewolkt met vooral in de ochtend wat zon, maar in de middag meer wolken dan zon en bovendien is er kans op een aantal buien.

Ook donderdag is het fris met een stevige noordwestenwind en maxima rond of iets onder de 20 graden. We hebben te maken met een mix van zon, wolken en een enkele bui.

De dagen daarna keert het zomerweer geleidelijk terug met veel zon en temperaturen rond of iets boven de zomerse 25 graden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

diep inademen en langzaam weer uitblazen, we keren terug tot het normale functioneren, heerlijk..... vandaag de zon, dan kunnen we eens een kleurtje op doen zonder te moeten puffen en zweten en ons zorgen maken om de hondjes.... laat ze lekker uitbuiken in de schaduw na een fikse ochtend wandeling..... wij zijn terug, en ons is het goed bevallen, een energieke Bams is toch veel leuker dan een hijgend karrepaard.

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Yesss! Het is zoo lekker koel nu hier!

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier is het binnen 22graden toch de gordijnen dicht gehouden want de zon schijnt weer heftig straks de honden nog even laten dollen op het veld in de schaduw, anders breekt Lodewijk de boel weer af  die rare dieren liggen nu open onder elkaar op de stoel . ga even buiten kijken hoe heet het is Hein.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Buiten ,maar 21 graden in het zonnetjetoch honden binnen gehaald staan voordurend te blaffenn naar de werknemers op het dak . dan naar binnen hou niet van blaffende honden . 1xblaffen oke maar niet de hele tijd. Hein.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Zo, koelte!

 

Gisteren tussen 17.00 en 18.00 barstte het los. Ik was aan het werk. Merkte het al aan de mensen, ze werden onrustig terwijl er nog niets aan de hand was buiten.

Het koelde meteen wat af.

 

Ook thuis boven alle ramen open. Omdat onze tuin nog helemaal open is kunnen we helaas de deur niet open zetten ivm chica dus in de woonkamer was het nog wel 26 gr.

Nu staat de deur naar de gang open waar boven alles wagenwijd open staat en het keukenraam staat ook helemaal open.

Heerlijk zeg, temp zakt al naar 22,5 binnen .

De zon laat zich maar magertjes zien.

 

Ik ga zo eens even wat ditjes en datjes in huis doen, de badkamer bijv. En boodschappen. Dus eens bedenken wat er deze week weer op tafel komt.

 

Vanochtend met Chica 3 kwartier gelopen. Tussen de middag en eind vd middag zien we dan wel weer 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Goedemorgen, kop koffie voor mijn neus.

ik had vannacht het raam op mijn slaapkamer wagenwijd open, maar niet mijn dekbed op mijn bed, dat leek me nog te warm...ik heb het KOUD gehad!!!!  Dat doen we vanavond dus anders.

 

Al lekker met Charlii gelopen, bijna een uur, nog snoepjes voor haar in de winkel op de hoek gehaald. Vanmiddag oudste dochter oppikken en koffer pakken. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Blij dat de temp.tot normale waardes ziin gedaald,las dat er heel veel

meldingen zijn geweest van oververhitte dieren.

Ik zag hier ook koeien staan zonder een beetje schaduw.

Het gaat even niet over de hondjes,maar die hebben een leven als god in Frankrijk.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Vanmorgen sinds een week weer een echte boswandeling gemaakt met Black.

Hij heeft de benen uit z'n lijf gerend, zo heerlijk vond hij het om weer zo te kunnen hollen.

En vanavond hebben we nog behendigheid dus dan heeft hij nu een dagje dat hij zich weer eens helemaal uit kan leven.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Hier vanmorgen 21 gr binnen. Nu 25 en buiten 20, dus ramen open laten staan. Heerlijk zo!

 

Behalve om 12 uur, toen ging de sirene en die staat hier vlakbij!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja wat raar Martin, hier ook de sirene, we waren buiten, en de sirene staat bij mij in de tuin.... achterin.... schrok me te pletter, en Bams begon gelijk te loeien, en de kindertjes van de cres barstte spontaan uit in gekrijs....

 

ze hadden gezegd dat er geen sirene meer zou loeien, nou dit is en was toch echt de sirene, en nog extra lang ook.

 

Martin een huis wat niet goed geisoleerd is, wordt zomers heet en swinters koud, maar als het zo heet is en een huis is goed geisoleerd daar wordt het ook warmer en warmer, en dan afkoelen, dat gaat veel trager dan bij ons.... gisteren de woonkamer, 33 graden, en nu..... 23 graden, hoop dat we dit zo houdenvoor vandaag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hein goed zo, blaffen mag, maar niet aan de gang blijven, dan maar naar binnen, zo leren ze het hopelijk wel af.

 

ik zelf ben weer heel vroeg naar de sportschool geweest, en was om kwart over tien weer thuis... Bams heeft vanochtend al in alle vroegte gewandeld, maar nu lekker gezwommen, jee wat doet het haar weer goed.

 

het was zelfs door de wind fris daar, en nog steeds schoon water, heerlijk........ ze ligt nu op de grasmat, en in een snurkende staat... niet warm meer... wat was het afzien voor dr.

 

maar heb nog informatie ingewonnen over een airco, nee doen we niet, zo best zijn ze niet voor je gezondheid en vreselijk duur aan energie.... maar dat zeg ik nu he nu het minder warm is, hahahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier nog een relaxer hond, heb ze nu binnen, buiten wordt het te warm, de temperatuur is nog goed uit te houden, maar kruipt langzaam omhoog, brrrr........

 

 

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Bij ons ook de sirene,oet dan even nadenken en dan plots schiet het me te binnen! Oja de eerste maandag van de maand!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Nou de boodschappen zijn gedaan, menu voor heel de week weer gemaakt en de badkamer en wc ook weer helemaal fris.

Vriendlief heeft gisteren al gestoft, stofgezogen (of is het gestofzuigd????? hahaha) en gedweild boven en beneden dus dat scheelde voor mij vandaag behoorlijk!

Tussen de middag hebben we alleen maar een slenter ronde door het parkje gelopen, het was echt alweer aan de warme kant... Ook binnen, waar het vanochtend heerlijk afgekoeld was tot 22 graden, loopt het alweer naar de 25,5...

 

Ik denk dat we na het eten nog een eindje gaan lopen. Nu is het echt aan de warme kant ook al waait het wel hier.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Hier ook een briesje, lekker! En binnen nu 27 maar heel goed te doen, geen enkele ven meer aangehad vandaag!

 

Morgen, als ik opsta, gaan de ramen wel dicht, dan wordt het weer heet! (gelukkig voor 1 dag!)

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Bij ons waait het behoorlijk hard, maar door die wind is de temperatuur goed uit te houden, vanochtend even de honden laten zwemmen, ( ze stonden ons bij het water aan te kijken van mag het ), vanmiddag hebben ze denk ik weer gezwommen, maar dan alleen met mijn moeder erbij.

 

Ik moest weer naar de revalidatie arts ( ook was de ortopedisch schoenmaker aanwezig ) ben lekker op de fiets geweest ( 10 km heen en 10 km terug ), ga dan ruim van te voren weg zo dat ik mij niet hoef te haasten.

 

Nu afwachten op een oproep van de ortopedisch schoenmaker, ze gaan de zolen van mijn schoenen aanpassen en ik krijg op maat gemaakte/aangepaste zooltjes in mijn schoenen. ( hoop dat dit een beetje gaat helpen )

 

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

" Bij ons waait het behoorlijk hard, maar door die wind is de temperatuur goed uit te houden, vanochtend even de honden laten zwemmen, ( ze stonden ons bij het water aan te kijken van mag het ), vanmiddag hebben ze denk ik weer gezwommen, maar dan alleen met mijn moeder erbij.
 
Ik moest weer naar de revalidatie arts ( ook was de ortopedisch schoenmaker aanwezig ) ben lekker op de fiets geweest ( 10 km heen en 10 km terug ), ga dan ruim van te voren weg zo dat ik mij niet hoef te haasten.
 
Nu afwachten op een oproep van de ortopedisch schoenmaker, ze gaan de zolen van mijn schoenen aanpassen en ik krijg op maat gemaakte/aangepaste zooltjes in mijn schoenen. ( hoop dat dit een beetje gaat helpen )
  "

 

Ik duim voor je Danielle!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hoop ik ook voor je Danielle.

 

hier een kleine ronde gemaakt, ik noem het altijd een plasrondje...

 

rustig aan gedaan, het is behoorlijk warm buiten, binnen loopt de temperatuur weer geleidelijk op helaas en jammer, 26 graden nu.

vanavond trainen, ja heel vervelend voor Bams, ze moet zich rustig houden maar..... even ruim twee uur alleen, en ja helaas binnen, savonds laat ik ze niet buiten als ik er zelf niet ben...... maar zo dra ik thuis ben, gelijk buiten....

 

en hopen dat het dan wat afgekoeld is... morgen een warme dag maar buien staan op het programma, hopen dat het dan ook hier vroeg is en niet in de late namiddag....

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bij ons ook de sirene,oet dan even nadenken en dan plots schiet het me te binnen! Oja de eerste maandag van de maand! "

 er werd verteld dat het afgeschaft zou worden, nee dus. vandaar dat ik niet op tijd Bams heb binnen gehaald, eenmaal buiten, ja dan haal ik ze niet tijdens het alarm binnen, want dan vestig ik de aandacht er juist op.... en even een loeifestijn, ach de creskindertjes, krijste ook... niet leuk voor ze want ook hun zijn altijd op tijd binnen, en de sirene staat hier pal op de tuin van mij en hun......

honden page profiel Vera met Abby & Cantor !Vera met Abby & Cantor ! 3 doggies

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Net gezwommen met Cantor, foto's en filmpjes komen eraan!

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Net even een lekker rondje met Nala en Simba en dochterlief gelopen.

Was lekker met de wind erbij en goed uit te houden.

Grootste gedeelte konden we gelukkig in de schaduw lopen.

Nala en Simba vonden het wel lekker dat ze even langer hun benen konden strekken.

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  er werd verteld dat het afgeschaft zou worden, nee dus. vandaar dat ik niet op tijd Bams heb binnen gehaald, eenmaal buiten, ja dan haal ik ze niet tijdens het alarm binnen, want dan vestig ik de aandacht er juist op.... en even een loeifestijn, ach de creskindertjes, krijste ook... niet leuk voor ze want ook hun zijn altijd op tijd binnen, en de sirene staat hier pal op de tuin van mij en hun...... "

 

Ja, dat afschaffen is er nog niet door! Jammer dat het bij jou ook zo dichtbij staat!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Net nog heerlijk gewandeld naar het water samen met vriendlief. Chica heeft het er ook weer reuze naar haar zin gehad, de water rat

Bij thuiskomst haar eten gegeven, zelf gaan douchen en vriendlief is nog even een leuk schoenen kastje halen voor in de gang, actie bij de gamma.

 

Verder lekker met de benen omhoog nu op ons lounge bankje 

 

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

Het is nu binnen nog steeds 28 en buiten 22, dus dat komt wel goed vannacht! Morgen voor ik ga werken de ramen dicht!

 

Liz doet het echt heel goed! 28 gr doet haar echt niets! Ook niet kortademig, waar ze zaterdag wel last van had! Nou ja zeg, boven de 35!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vandaag was het heerlijk bij de rivier, er stond een stevige wind die het heel aangenaam maakt, we hebben nog even op een bankje gezeten, Faro dan niet die gaat midden op het pas liggen.

Nog wat Spanjaarden tegenkomen, en op 1 of andere manier reageert Faro daar anders op, toch de taal? hihi

Mijn rug is verbrand, ik had me goed ingesmeerd, topje aan, maar ja, mijn rug kan ik zelf niet bij, balen want meestal krijg ik er zonneallergie van, jeukies!!

Morgen word het weer afzien, maar dan is werkt het baasie thuis, en dan kunnen we met de auto ergens heen.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Leuke foto's, Yoop, Faro kijkt zo mooi: zie ik nog geen bootje komen? 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik ben een weekje op pad, morgenochtend vroeg weg. Tot gauw! 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Nog een mooi verhaal, nu ik er toch ben

Ik heb al eerder veteld dat faro een bijzondere uitstraling heeft op andere honden, bange honden zijn niet bang voor he, hij helpt kleine hondjes van hun angst, niet tolerante honden kunnen wel met Faro.

Zwakke of oudere mensen zoekt Faro op, gaat er soms zelfs bij zitten.

En nu net komt manlief thuis, bijna emotioneel, ze waren een beagle tegengekomen, die helemaal blind is, de beagle moet niets van ander honden weten, maar nadat ze een tijdje bij elkaar stonden gaat de beagle heel relax bijna onder Faro liggen, het baasje van de beagle was perplex, de Beagle wilde ook niet bij Faro weg.

Het baasje van de beagle kon er niet over uit.

Wat is dat toch met die energie van Faro, wat is hij toch bijzonder

pagina 11 van 60 12 3 4 5 6 7 8 9 10 1112 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^