zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Mijn Havanezer is nu 10 maanden. Ze is echt heel slim, maar qua zindelijkheid lijkt het kwartje maar niet te willen vallen. De hele dag staat hier de deur open, zodat ze gemakkelijk naar buiten kan als ze wat moet doen. En vaak doet ze het ook wel buiten, maar ook nog heel vaak binnen. 

De eerste paar maanden dat ze hier was, ben ik geregeld met haar naar buiten gegaan, omdat het toen winter was en de deur niet de hele dag open. Natuurlijk beloond als ze buiten iets deed en als ze binnen iets deed het gewoon opgeruimd zonder iets te zeggen. Ik dacht dat het gemakkelijker zou worden als ze gewoon naar buiten kon gaan als ze moest (dat was met mijn vorige pup wel zo), maar bij haar blijkt dat niet zo te zijn. Nu probeer ik op gezette tijden met haar samen naar buiten te gaan om te proberen of ze dan wil plassen of poepen, zodat ik haar dan kan belonen. Maar helaas, heeft ze het altijd door als ik beloningssnoepjes in mijn zak stop en dan heeft ze nergens anders oog meer voor en staat ze buiten alleen maar naar mijn broekzak te kijken. Dat werkt dus ook niet.

's Nachts slaapt ze om deze reden ook nog steeds in de bench. Die staat naast mijn bed en als ze eruit moet, krabbelt ze dan wat aan de zijkanten van de bench en dan hoor ik dat en laat ik haar naar buiten. Als ze niet in de bench slaapt vind ik geheid 's morgens een plasje en/of wat drolletjes op de grond. Dat had ik vorige maand geprobeerd, omdat het hier toen behoorlijk warm was en ze dan de mogelijkheid zou hebben om op de koude vloertegels te gaan liggen als ze dat zou willen. 

's Avonds is de deur wel dicht, maar dan geeft ze ook helemaal niet aan als ze naar buiten moet. Soms merk ik het, omdat ze dan naar de eetkamer loopt. Daar doet ze het het vaakst. En dan neem ik haar mee naar buiten en beloon dat met complimentjes of snoepjes. 

Ik heb geen idee wat ik nog meer kan doen om haar zindelijk te krijgen. Ik snap best dat de ene hond sneller zindelijk is dan de andere en dat het bij kleine hondjes ook wat langer duurt dan bij grote honden, maar met 10 maanden, en zeker als de hele dag de deur open staat, zou je toch mogen verwachten dat je bijna geen ongelukjes meer binnen zou vinden. Dus als iemand nog suggesties heeft, graag.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je hond heeft nog niet helemaal begrepen dat buiten het toilet is. Dus op zich is het logisch dat ze niet naar buiten loopt, ondanks dat het kan. Heb je achter het huis gras of zand? Meeste honden vinden dat prettig, als je alleen stenen hebt, werkt dat niet mee.

 

Kun je een beetje gedrag herkennen? dat je ziet dat ze zo moet? Anders zou ik na het drinken en eten even half uurtje/ uurtje wandelen en dan gaan lopen. Daarnaast als ze het wel een keer buiten doet, heel overdreven belonen, altijd snoep bij de hand, zodat er een goede jackpot komt.

 

Verder helaas... Geen tips...

Volgende forumvraag: Paar vraagjes nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^