compagnon de route - suggesties welkom!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel K.V.K.V.

Na rijp beraad is de kogel door de kerk en komt er een pup! :-)
De bedoeling is om mijn hond overal mee naartoe te nemen.
Ik vraag me af of er specifieke rassen zijn (middelgroot tot groot) die zich hier goed toe lenen.
Het hoeft geen mooie hond te zijn, wel een intelligente die redelijk wat lichaamsbeweging nodig heeft...

Alle suggesties zijn welkom!
Dank alvast! :-)

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Als je een hond van begin af overal mee naartoe neemt, dan zal die dat normaal vinden en volgens mij gaat dat met elke hond.
LOL het probleem zal waarschijnlijk niet de hond zijn, maar de mensen. Ik spreek uit ervaring want een hond is helaas niet overal welkom, maar dat was hier de vraag niet, hé
Als je niet naar het uiterlijk kijkt, zou je ook een herplaatser kunnen overwegen, want ook daar vind je soms pups of zeer jonge honden...
Succes ermee !

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Heb je een auto groot of klein. Geef je om vieze lange haren, veel of weinig troep van de hond in huis.

Wat wil je er mee gaan doen,lopen,fietsen enz.

Anders gezegd loop de praktische dingen na.

Als je dat allemaal niet erg vind is de keuze reuze

Zo doen wij dat hier .wat heb je er voor over voor welk soort hond.

Het gaat vast goed komen.

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Een vd rassen die aansluit op je wensen is de Labrador. Laat zich niet makkelijk uit het veld slaan, aanpassingsvermogen van 'heb ik jou daar' en dol op activiteiten in de brede zin van het woord zonder nerveuze hypermodus. Heeft ondanks die en nog veel meer kwaliteiten net zoals iedere hond opvoeding nodig anders krijg je het prototype exemplaar wat door velen als irritant wordt ervaren....overal vrolijk tegenaan en op beukend. Het zijn lekkerbekken dus verwar de lekkere trek niet met honger.

Ik heb nu inmiddels 4 jaar mijn eerste Labrador in huis, niet eens op ras gekozen (al ben ik van vd jachthonden groepen) maar doordat zijn pa die we op hebben zien groeien een dijk van een karakter had(en nog heeft uiteraard). Een ding is zeker, het zal niet de laatste zijn. Hij past perfect in ons 'zigeuner bestaan'.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De bedoeling is om mijn hond overal mee naartoe te nemen. Ik vraag me af of er specifieke rassen zijn (middelgroot tot groot) die zich hier goed toe lenen.Het hoeft geen mooie hond te zijn, wel een intelligente die redelijk wat lichaamsbeweging nodig heeft...

 Het hangt er maar vanaf wat je onder 'overal' verstaat. De ene bedoelt er vooral mee: naar de markt, het winkelcentrum, restaurant, zeedijk, shops, enz. De ander verstaat onder overal: bergen, bossen, trektochten, survival, kayakken, fietsen, door weer en wind, enz.

Ook het begrip intelligentie wordt wel es heel verschillend ingevuld: de ene mens vindt een hond intelligent als ie zeer gehoorzaam en volgzaam is, de andere vindt een hond net intelligent als ie zelfstandig kan denken en zelf beslissingen kan nemen.

Dus misschien handig om even te verduidelijken wat je precies voor ogen had, want anders kunnen de voorgestelde rassen nogal uiteenlopen… 

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"  Het hangt er maar vanaf wat je onder 'overal' verstaat. De ene bedoelt er vooral mee: naar de markt, het winkelcentrum, restaurant, zeedijk, shops, enz. De ander verstaat onder overal: bergen, bossen, trektochten, survival, kayakken, fietsen, door weer en wind, enz.
Ook het begrip intelligentie wordt wel es heel verschillend ingevuld: de ene mens vindt een hond intelligent als ie zeer gehoorzaam en volgzaam is, de andere vindt een hond net intelligent als ie zelfstandig kan denken en zelf beslissingen kan nemen.
Dus misschien handig om even te verduidelijken wat je precies voor ogen had, want anders kunnen de voorgestelde rassen nogal uiteenlopen…  "

Amai ! Dit noem ik nu "op het punt gebracht"
Had het niet beter kunnen verwoorden !

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat versta je onder overal mee naartoe nemen? Ik heb een Parson Russell Terriër en die gaat echt werkelijk overal mee naartoe, is hij vanaf het begin al gewend. Trein, bus en auto, het boeit hem allemaal niet. Nu is dit een middel klein hondje, dus die wordt bijna overal toegelaten (terrassen, vaak in restaurants, in kledingwinkels ect.). 

Besef je dat als je een middel tot grote hond wilt, dit niet altijd het geval is.

Daarbij wat versta je onder intelligent en actief? Veel rassen zijn intelligent maar op een andere manier. Border collies hebben een will to please, leren snel en dat maakt hun intelligent. Ik heb een Parson en die zijn intelligent, maar hebben echt geen will to please. Ze zijn eerder stront eigenwijs soms, maar zijn wel enorm baasgericht. Labradors het zelfde ook intelligent, maar kunnen koppig zijn en zo kan je nog wel even door gaan.

Actief is het zelfde, bepaalde rassen hebben vaak meer een mentale uitdaging nodig dan fysiek. Soms alle twee en de ander voldoet aan fysiek al.

Dan moet je nog kijken, naar de volgende punten:

  •  Mag de hond jachtinstinct hebben? Ja of Nee en zo ja moet het controlbaar zijn?
  •  Moet de hond los kunnen lopen? Niet alle rassen zijn geschikt om los te lopen
  •  Moet de hond alleen kunnen blijven, bepaalde rassen staan er om bekend dat ze niet graag alleen thuis gelaten worden
  • Welke vachttype mag de hond hebben? Sommige rassen vereisen echt vachtverzorging en meerderen malen per jaar een trimmer.
  • Enz.

Als je hier een lijstje van maakt en dan vraagt welk ras past bij mij, kunnen we hier wat gerichter advies geven over welk ras bij je past.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Een vd rassen die aansluit op je wensen is de Labrador. Laat zich niet makkelijk uit het veld slaan, aanpassingsvermogen van 'heb ik jou daar' en dol op activiteiten in de brede zin van het woord zonder nerveuze hypermodus. Heeft ondanks die en nog veel meer kwaliteiten net zoals iedere hond opvoeding nodig anders krijg je het prototype exemplaar wat door velen als irritant wordt ervaren....overal vrolijk tegenaan en op beukend. Het zijn lekkerbekken dus verwar de lekkere trek niet met honger.
Ik heb nu inmiddels 4 jaar mijn eerste Labrador in huis, niet eens op ras gekozen (al ben ik van vd jachthonden groepen) maar doordat zijn pa die we op hebben zien groeien een dijk van een karakter had(en nog heeft uiteraard). Een ding is zeker, het zal niet de laatste zijn. Hij past perfect in ons 'zigeuner bestaan'. "

 precies dit. Labradors, en ook golden retrievers wel, zijn niet zo snel onder de indruk en dat lijkt me wel geschikt als je je hond idd overal mee naar toe wil nemen. De vraag is of hij overal welkom is (winkels etc) 

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Er is al heel veel nuttigs gezegd.
Ik heb bijv 2 border collie teefjes die ik echt overal mee naartoe kan nemen.
Die zijn allebei super makkelijk. Mijn reu weer niet, dat is een hele pittige.
Je kunt van te voren niet altijd zeggen hoe een pup zal uitgroeien.
Bij mijn teefjes heb ik echt gezocht naar gezondheid, karakter etc.
Ik had het geluk dat er al 2 eerdere nesten met dezelfde ouders waren geweest en ik heb dus met eigenaren van die pups/honden contact gehad. Zo wist ik dat er leuke, stabiele honden uit die combi kwamen.
Je kunt wel voor een makkelijk ras kiezen, maar dat wil niet zeggen dat jouw pup dan makkelijk zal zijn.
Vraag goed om je heen, bekijk rassen die je aanstaan, praat met mensen die een bepaald ras hebben etc.

Volgende forumvraag: naam jack russel teefje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^