wat doen jullie als je ziek bent?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

hoi allemaal,

 

wat doen jullie allemaal met de hond als je zelf ziek bent? 

ik snap dat je dan geen ureeen gaat lopen, dus wat doen jullie dan?

ben even opzoek naar inspiratie namelijk. ben nu zelf ziek en heb mijn eigen hond en 2 oppashonden.

 

wat opzich handig is want de ene oppashond is maar een paar maanden ouder dan die van mij dus die spelen lekker in de tuin. de andere heeft gister,voor ik haar kreeg, teveel gedaan en loopt wat mank, ook in mijn voordeel vandaag.

 

maar goed vermoed dat ik morgen nog niet heel veel beter ben, ja dan word het wel wat lang voor mijn hond, dat niks, tot niet veel doen...

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Als ik ziek ben, maak ik naar een klein rondje met de honden, zodat ze wel behoefte kunnen doen. Voor de rest moeten ze rustig zijn. Het is wel even niet leuk voor de honden, maar soms is het niet anders

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Alvast veel beterschap!

 

Ik woon nog thuis, dus mijn ouders nemen dan even de zorg over.

Je kan hun ook moe maken met een hersenwerkje. Zijn ze toch even afgeleid en gebruiken ze ook energie mee.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

ja ik woon ook nog thuis.

mijn vader heeft het ook wel aangeboden, alleen de honden zijn het er niet mee eens..

 

mijn eigen hond loopt letterlijk weg, als ik er ben, dan gaat ze niet met hem mee!

een van de oppashonden, die hier al 3 jaar komt.. kan hij nog niet aanlijnen zonder gebeten te worden

en de laatste hond, tja die vind het prima.

 

maarja dan loop je met 2 honden die alleen maar terug willen, ja die laatste dat kan nog wel!

hersenwerkjes is wel een goede! heb ze vandaag ook een bal gevuld met lekkers gegeven moeten ze rollen komt het eruit. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

In zulke gevallen ben ik héél blij met de hondenbak hier om de hoek. Ik weet welke tijden het druk is en zelfs op welke tijden specifieke honden/haar vriendinnetjes er zijn dus zorg ik dat ik er dan ben. Kan ze toch even lekker rennen en gek doen zonder dat ik ver hoef te lopen. 

 

En als ik die niet zou hebben... Dan zou ik haar inderdaad hersenwerkjes laten doen. Wat gooien met een bal in de tuin of op een veld in de buurt. 

 

Beterschap! 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

het parkje is ook geen 3 min lopen en daar ga ik ook nog wel heen 3x per dag. maar ze zijn dan nog geen uur buiten. dat is stukken minder dan ze gewend zijn. 

met 2 actieve pubers in huis hebben ze wel wat nodig zeg maar. die spelen dus gelukkig in de tuin.

hersenwerk ga ik morgen zeker meer gebruiken!

ze zijn vandaag allemaal heel rustig geweest en hebben veel geslapen, maar als ik nog even ziek ben ga ik dat niet van ze blijven vragen, dat is onmogelijk

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Heb het voordeel dat ik een man heb, dus zo mogelijk doet hij de lange wandeling. Als dat niet gaat, dan heeft de hond pech, en wordt het een dag met korte rondjes... tja, dat is dan even niet anders. Een dagje luieren trekt ze ook nog wel.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Voorheen zou mijn moeder dan een ronde met Chica doen overdag als ik ziek was (komt zelden voor dat ik zo ziek ben)

Maar nu ik verhuist ben , samen woon, zou of mijn vriend de langere wandeling wel doen. Een tijd terug had ik flink pijn van mijn enkel en kon echt niet fatsoenlijk lopen dus is mijn vriend een lange wandeling gaan doen. Maar dat was in t weekend...

 

Anders heb ik nog een buurvrouw die helemaal gek is van Chica die ik zou kunnen inschakelen en anders mijn schoonmoeder of schoonzus.

maar meestal doen we kleine rondjes en in huis een extra kong of snuffeldeken of kauwbot.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben alleen, als ik ziek ben ga ik er toch op uit, kleed me goed aan, spit ? dat is wat anders, de auto in, en op zoek naar een lekkere plek waar Bams los kan lopen en ga ik op een bankje zitten, zodat de hond toch aan haar trekken komt, zou het helemaal niet gaan, dan een dag in de tuin is niet zo erg maar dat mag niet te lang duren natuurlijk... dan zou ik een oppasdienst regelen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Tenzij ik echt 'hondsberoerd' ben kort ik de rondes alleen wat in, ik blijf iig in de buurt van huis zodat ik snel terug kan mocht het nodig zijn. Mijn kerels vinden dat eigenlijk geen ramp wat dat betekent dat ze echt de hele maar dan ook de hele buurtkrant van voor tot achter en weer terug kunnen lezen........en rectificeren hahaha  (compensatie van mijn kant) Verder neemt mijn man een ronde over en blijft de dagindeling gelijk met wat minder entertainment van mijn kant.

Ben ik wel honsberoerd dan krijgen ze alleen 1 ronde met mijn man en moeten ze het verder met de tuin doen voor het buiten zijn en ontlasten. Binnen krijgen ze dan extra zoek en sloopwerk waar ze zichzelf mee mogen (nou ja eigenlijk moeten) vermaken.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Als ik ziek ben moet ik evengoed met de honden uit.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Hoe het kan.. ik weet het niet maar ik ben echt nooit ziek. De laatste keer dat ik me kan herinneren dat ik ziek in bed lag is echt ooit met carnaval toen ik nog op de basisschool zat zo'n 20 jaar geleden of zo.

Dat ik nooit ziek ben, daar geef ik onze honden altijd lekker de schuld van omdat ze het huishouden het hele jaar door voorzien van wat extra vuil en bacteriën. Ja en dankzij Obi af en toe bijna een tongzoen..*zucht*.

Was laatst nog aan het zeggen dat het me niet zo erg zou lijken om eens ziek te zijn. En dat Obi me dan komt troosten en lekker bij me op de bank hangt...  

En als ik ziek zou zijn zou dat ook allesbehalve handig zijn omdat ik dan vriendlief nog naar werk kan rijden want die heeft nog geen rijbewijs *zucht*

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Ik ben redelijk hard voor mezelf O-)
Als ik ziek ben of enorm veel pijn heb, maakt me niet uit...
Ik geef mezelf een schop onder mijn kont, als het nodig is, en ik doe zoals anders

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Echt griep o.i.d. heb ik gelukkig zelden, maar door m'n vermoeidheidsklachten moet ik op sommige dagen wel wat rustiger aan doen. In dat geval neemt mijn vriend de wandeling(en) over. Als dat niet mogelijk is, loop ik naar het losloopveld of maar een kort rondje, waarna ik thuis met hersenwerk-spelletjes aan de slag ga.
Maar gelukkig passen onze honden zich aardig aan op mijn energie en kan zelfs Nika af en toe wel genoegen nemen met een dagje minder uitdaging. :-)

Volgende forumvraag: opreis met caravan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^