*Spikey* keihard gevochten, nu je rust gevonden..Rust zacht mijn vriend!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Op deze foto had ik de troep net met een wattenschijfje schoongemaakt.

Zijn huid is nog wel een mooie kleur gelukkig! Hij is verder ook niet ziek ofzo.. Hij lijkt er zelf geen last van te hebben, al geeft hij dit heel moeilijk aan.

 

De infectie die hij heeft gehad (hopelijk niet weer) heeft me meer gekost dan de amputatie zelf..En dat in een ruime maand tijd. Ik mag me heel erg prijzen met de dierenkliniek! Het zijn mensen die echt een hart voor dieren hebben. Spikey moet er eerst bovenop komen, en dan kijken we naar het financiele plaatje. Hele vriendelijke mensen die niet alleen maar geld willen zien. En dat in deze tijden  Dus valt er ook niks te klagen Het moet betaald worden, maar dat is overzichtelijker als we het in het totaal bekijken, met de vele bezoekjes, verbanden, medichijnen enz.

Als ik eraan denk, denk ik had ik hem maar verzekerd

Maar daar is het nu toch al te laat voor.

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn dat het verband er af mocht. Dat zal zeker heel anders aanvoelen voor Spikey.  Wat minder irritaties... lucht...

Maar toch weer spanning en heen en weer naar de kliniek voor jullie.  Het is wel goed dat je het laat opvolgen, beter te voorzichtig zijn nu...

Duimen dat de AB hun werk doen en het de eerdere bacterie niet is.  Ik hoop het zo, omdat jullie dan eerder uit de zorgen zijn.

En als het de vorige bacterie terug zou zijn dan zijn ze daar zondag al op voorzien.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Patricia,

Wat een ellende dat de infecties terug blijven keren of niet helemaal onder controle zijn te krijgen.

Zal die holte helemaal dichtgroeien? Kan je dat schoonhouden, want het is toch een open ruimte; waar vuil in kan komen.

Spikey blijft een bikkel.

Ik ga heel hard duimen dat de antibiotica, die je nu geeft, zijn werk gaat doen.

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Het is heel vervelend..

We gaan bij iedere twijfel naar de kliniek, al is het dagelijks, maar het is nog een heel gedoe..

Ik heb geen rijbewijs, mijn partner wel.

Ik wil er bij iedere afspraak bij zijn, omdat ik het zelf wil zien, horen en bespreken. Maar als ik meega, gaan mijn kindertjes ook mee.

Het is dus zowat het hele huishouden inpakken, voor we naar de dierenarts gaan, met 2 van die kleintjes. ( we doen niet aan oppassen, ik vind dit nog heel lastig, maar dat is een ander verhaal )

 

Maar het geeft niet..Het zij zo..We willen het beste voor Spikey!

 

Ik hoop zo dat het snel minder word!

Ik wil het verhaal wel neerzetten, wat er allemaal is gebeurd, maar willen jullie het wel lezen? Het is heel heftig geweest. Die bacterie heeft heel veel ellende veroorzaakt. Maar dan snappen jullie dat het een hele reeele angst van mij is..Die ...bacterie..

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ Loesje,

Als het goed is wel, het rode wat je op de foto ziet, is het granulatieweefsel. Dit gaat nu erg snel!

Dit open plekje zal denk ik rond maandag helemaal dicht zijn.

Van binnen zal het ook veelal dichtgroeien. Het zijn kleine holtes, die geen probleem moeten vormen. Vandaar dat ze het vanbinnen ook gehecht hebben, zodat de holtes zo klein mogelijk zijn.

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dit is trouwens het enige plekje wat nog open is (drain heeft daar gezeten) van de gehele wond! Voor ons is het dus een piepklein gaatje, Het was een wond van 50 hechtingen..

 

Bedankt voor de reacties en al het meeduimen! Voeld echt goed om je verhaal hier te kunnen doen, bij allemaal hondenliefhebbers!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ach Patricia, natuurlijk mag je je verhaal hier neerzetten..., potjandorie, het is nog al niet wat wat jullie te verstouwen krijgen.

En die grote dappere boef doet zo zijn best..., dus dat moet helemaal goed komen met zo'n geweldig team.

 

We blijven gewoon duimen hoor.., dit hobbeltje neemt Spikey ook wel weer..., niet wetende hoeveel buikpijn hij zijn baasjes bezorgt.

Maar niet wanhopen hoor.., alles bij elkaar is het gewoon een geweldig grote ingreep en nasleep die jullie liever bespaard was gebleven, maar waarin jullie gelukkig worden bijgestaan door super dierenartsen..., petje af voor jullie allemaal.

 

ps..., ik zag dat het team van Orthopedieren weer terug op de basis is..., dit even ter info ;)

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

 
Bedankt voor de reacties en al het meeduimen! Voeld echt goed om je verhaal hier te kunnen doen, bij allemaal hondenliefhebbers! "

 

Daar zijn we toch met zijn alle forum/honden vrienden voor.

En "vrienden" zijn is : samen lachen en samen huilen !!!!!!!!!!

 

En kop op, dat laatste stukje moet gewoon ook nog goed gaan !!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Is er nu weer een kweek ingezet? 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zal straks even het verhaal uittypen..Zal wel een lang verhaal worden..

 

@ Wendy,

Nee er is nu geen kweek afgenomen. Zat er gisteravond ook nog aan te denken, of dat niet verstandig is. Het zou goed kunnen dat één van de 2 bacterien is teruggekomen, maar aan de andere kant kan er nu natuurlijk ook een andere bacterie aan het rommelen zijn. Of een infectie zonder bacterien..

Ik weet ook niet hoeveel wondvocht je nodig hebt, voor een kweek te kunnen nemen? Het is wel pussig, maar het is best dik, niet waterig, dus weet niet of dat dan mogelijk is. Je zal dan echt een heel klein beetje te testen hebben.

 

Ik weet het niet meer hoor..krijg nog smetvrees van al de ellende.

Heb me nooit zo druk gemaakt om bacterien, gewoon een goede hygiëne, dacht dat dat voldoende was ter bestrijding van bacterien. Maar nu begin ik daarin ook een beetje door te slaan..

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je hebt niet veel wondvocht nodig. 

Gezien de geschiedenis zou ik een antibiogram willen hebben zodat er gericht behandeld kan worden. 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Op dinsdag 30 juni, is Spikey zijn poot geamputeerd.

Woensdag, kwamen er wel wat druppels wondvocht, was nog niet direct zorgelijk, vanwege de ingrijpende operatie.

Donderdag weer naar de kliniek gegaan, omdat ik het niet vertrouwde doordat het wondvocht meer werd. Spikey laten staan, en het ging al een beetje stromen. Doeken strak eromheen gedaan en in de auto. Drukverband aangelegd, om het wat tegendruk te geven.

Vrijdag weer naar de kliniek ter controle en schoon verband.

Toen begon het, Druk verband eraf gehaald, en het golfde eruit, door al zijn hechtingen heen, een grote plas, rood wondvocht. Direct een spoedoperatie, door de kleur en hoeveelheid dachten ze aan een bloeding. Geen bloeding gevonden.

 

Spikey moest in de kliniek blijven ,ter observatie en hij lag aan het infuus. Het meeste wondvocht was eruit, maar er werd nog veel wondvocht geproduceerd. Hij is een week in de kliniek opgenomen geweest! In het weekend was het beter als ik niet zou komen, omdat ze geen dienst hadden en dus niet wisten wanneer ze erheen zouden gaan. En voor de rust van Spikey. Verschrikkelijk..De enige keren dat ik lang zonder mijn hond was geweest, was tijdens me bevallingen en dat was 1 nachtje. Stond stijf van de spanning, en was dan ook dolgelukkig toen ik hem maandag weer zag! Ze hadden maandag een kweek verstuurd.

 

Spikey is niet echt ziek geweest, geen koorts of braken/diaree..Was nog steeds vrolijk. Eten en drinken ging ook goed.

 

We gingen dagelijks naar de dierenarts, 1 keer om een tijdje bij hem te zijn, en 1 keer om bij de verbandwissel te zijn om te kijken hoe het eruit zag. Miste hem vreselijk!

Nu komt het vervelende stuk..

Op donderdag, hadden er veel hechtingen losgelaten, zijn huid was erg week geworden. Het onderste stuk van de wond, werd door 1 hechting in het midden nog een beetje bij elkaar gehouden. Toen we hem vrijdag mochten ophalen, was ook deze eruit. 

 

Het was een groot gat. De bacterie was druk bezig om alles kapot te maken van binnen. De spieren die aan elkaar waren gehecht hadden ook losgelaten. Je keek dus zo op zijn spieren die om de borstkas zitten. De wondranden waar de hechtingen zaten, was de huid afgestorven. De wond bleef verkleuren en de bacterie bleef zich verspreiden.

Op donderdag hadden we de uitslag, de bacterie was heel resistent.

Nu konden we een gerichte antibiotica geven. In 1 week tijd was zijn wond terug open, op een klein stukje na. Het was verschrikkelijk, zo confronterend. We verbonden hem zelf thuis. Dus je zat er letterlijk met je neus bovenop, tijdens het schoonmaken..Ik verwachte dat het laatste stukje waar de hechtingen zaten, ook open zou gaan, maar tot mijn schrik ging het de andere kant op, dus in de 'gezonde' huid, niet langs de hechting. Je moest de gaasjes dus op een grote open plek leggen echt op zijn vlees, ik voelde me zo schuldig! En Spikey was zo braaf..Echt ongeloofelijk! Dat hij op zijn wond ging liggen was iedereen verbaasd over, het moet toch ontzettend pijn doen. Maar aan hem kon je niks merken.

 

De antibiotica deed snel zijn werk! Gelukkig maar want deze antibitica mag je mag je maar 5 dagen geven.

Op de 5e dag was zijn wond heel rustig. Er leek geen bacterie meer actief. De afgestorven huid was verwijderd, en de wond was mooi schoon.

De donderdag erop, heeft hij weer een operatie gehad, om de wond mooi te sluiten, en het van binnen ook weer te hechten. Hij mog savonds weer mee naar huis.

 

Hij herstelde! De wond ging zich sluiten, en de hechtingen bleven goed zitten. Tot 2 dagen terug, ging het dus heel erg goed!

 

Nu is er dus een heel klein gaatje, waar pus uitkomt.

Maar mijn grootste angst is dat het weer die heftige bacterie is.

In mijn hoofd zie ik het allemaal weer voor me. Dat alles terug open gaat, en vanbinnen alles loslaat..Ik ben zo bang..

 

Spikey moet zich erg slecht gevoelde hebben, hij kreeg veel medicatie, een tijdje meer dan 10 tabletten op een dag.

Maar hij is al die tijd vrolijk gebleven! Hij ging maar door en door..Het breekt me hart weer als ik eraan terugdenk..Alles liet hij toe, alsof hij het wist dat we het goed bedoelden. Hij bleef zo staan of liggen hoe het voor ons het makkelijkste was om te verschonen.

Prikje hier en prikje daar, alles vond hij goed..

 

Het lopen gaat heel erg goed, terwijl hij nog steeds niet hersteld is!

Hij wilt door, hij geniet nog van zijn ommetje, van lekkere dingen of een grote knuffel. Hij blijft vrolijk, ik kan het niet geloven hoe ontzettend sterk hij moet zijn, om dit alles te moeten doorstaan.

 

Nu ben ik zo bang dat hij weer alle ellende over zich heen krijgt, terwijl hij zo zijn best doet! Ik voel me vreselijk schuldig, het voelt alsof ik heb gefaald. Of ik mijn beloftes aan hem niet kan nakomen.

 

Spikey is echt en gouden hond!!

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Spikey is zeker een gouden hond, maar met gouden baasje, je hebt echt niet gefaald, voel je niet schuldig, ik zou niet weten wat je anders had moeten doen, dat mee ik echt.

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dankje Yooop,

Ik weet het ook wel, op de meeste momenten, de infectie was niet te voorzien.

Maar wanneer je gedachtes je meeslepen, komt dit gevoel het sterkst naar boven..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Wat een verhaal Patricia. Niet normaal wat jullie allemaal al gehad hebben zeg. Het mag nu echt wel helemaal goed worden en blijven.

Jullie zijn echt superdapper. Jullie, inclusief Spikey.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat een ellende zeg , en telkens weer jullie hoop die de grond werd ingeboord. En Spikey die zich zo flink hield, toch een poot kwijt....en toch nog goed gehumeurd ook . Wat een flinke vent zeg. 

 

Dit lijkt me zoals bij mensen op een ziekenhuisbacterie .

Kan jij helemaal niks aan doen hoor Patricia. 

en geloof me Spikey weet dat jullie het goed voorhebben met hem !

De infectie is dan wsch tijdens de amputatie in de kliniek erin gekomen.  

 

Mijn zus kreeg het ook op die manier. Heeft lang geduurd maar uiteindelijk overwonnen. 

Dat gaat bij Spikey ook zo zijn hoor. Alleen al die miserie....

Ik vind jullie zo moedig , moet dit even zeggen . Volhouden hoor. 

 

 

 

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dat was ook de angst van de dierenkliniek.

Hij leek inderdaad 'de ziekenhuisbacterie' te hebben, en dan was het al heel snel einde verhaal geweest. Maar gelukkig, was het er 1 die niet geheel resistent was.

 

Er is 1 soort antiobiotica waar die bacterie op reageerde, en die sloeg gelukkig snel aan. Ze hebben de kweek nog uitgebreid door ook oudere antibiotica te testen op zijn kweek, maar die hij heeft gehad is de enige gebleken, die nog werkte.

 

Ik probeer me nu een beetje vast te houden aan het idee, dat het de vorige keer zo snel ging, en er zoveel wondvocht werd geproduceerd, dat het niet weer dezelfde kan zijn.

Het is niet helemaal te vergelijken maar ik moet me ergens aan vasthouden, en voor mij klinkt het wel logisch..vorige keer was alleen net na de operatie en nu zijn we al een tijdje verder.

Hoop dat het gewoon een beetje geirriteerd is door de krammetjes of het verband wat hij had. Iets vrij onschuldigs..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Kan best ook daardoor komen. Zelfs heel veel kans .....

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Bedankt Anny

 

Ik had nog speciaal voor jou erbij gezet, dat het een zielig verhaal zou zijn, omdat je aangaf, dat je de zielige verhalen meestal niet wilt lezen. Lees je het toch hihi

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

meid wat een zorgen

maar het gaat goedkomen

 

na de ab zo snel mogelijk aan de probiotica om je hond weer wat weerstand te geven

 

 bij resistentie zou je kunnen kijken naar colloidaal zilver

das de ab  van voor de ab bestond

en worden soms goede resultaten mee bereikt bij resistente bacterieen

 

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Bedankt Roos, ik ga eens kijken wat het is colloidaal zilver.

Fijne gedachte dat er misschien nog iets tegen deze bacterie ( hoop dat het voor Spikey niet nodig zal zijn )

 

@ Ina,

Ik heb helemaal over het stukje heen gelezen, dat orthopedieren weer terug is. Ik had ze tijdens hun vakantie al een berichtje gestuurd, dus heb een paar dagen geleden reactie terug ontvangen!

Ze moesten zich eerst door de mails heenworstelen, tot ze bij die van mij uitkwamen.

We hebben afgeproken dat ik contact opneem, wanneer Spikey zijn wond helemaal dicht is. Al denk ik dat ik het nu iets langer aankijk, maar het was volgens hun heel ruim op tijd brace.

Lijken me heel vriendelijke mensen, nemen wel de tijd voor je..

Heb op al me vragen al antwoord gekregen.

 

Maar alsnog bedankt voor het doorgeven  

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Jeetje wat een pech en ik lees het ook nu pas.

Ik duim dat het goed blijft gaan en dat het gewoon een beetje irritatie is. Want dat kan natuurlijk heel goed met dit weer. Alles irriteert veel sneller nu.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt Roos, ik ga eens kijken wat het is colloidaal zilver.
Fijne gedachte dat er misschien nog iets tegen deze bacterie ( hoop dat het voor Spikey niet nodig zal zijn )
 
@ Ina,
Ik heb helemaal over het stukje heen gelezen, dat orthopedieren weer terug is. Ik had ze tijdens hun vakantie al een berichtje gestuurd, dus heb een paar dagen geleden reactie terug ontvangen!
Ze moesten zich eerst door de mails heenworstelen, tot ze bij die van mij uitkwamen.
We hebben afgeproken dat ik contact opneem, wanneer Spikey zijn wond helemaal dicht is. Al denk ik dat ik het nu iets langer aankijk, maar het was volgens hun heel ruim op tijd brace.
Lijken me heel vriendelijke mensen, nemen wel de tijd voor je..
Heb op al me vragen al antwoord gekregen.
 
Maar alsnog bedankt voor het doorgeven   "

 http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/2591-natuurlijk-antibioticum-colloidaal-zilver.html

 

je moet wel de dure hebben van een goed merk met hoog gehalte

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dankje Roos,

Het is iets van 'baad het niet, schaad het niet' als ik het goed begrijp?

Er is een natuurwinkel in het centrum waar ik woon, die dit zou verkopen (staat op internet in ieder geval) zal maandag gelijk even langsgaan.

ik ga er nog even over verderlezen..Hoe ik een hoog gehalte kan herkennen. Of er nog andere dingen zijn, waar ik rekening mee moet houden, als ik dit gebruik.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

De kwaliteit word aangegeven door ppm, 10 is laag 40 is hoog, hoe hoger hoe beter.

Waar je ook even in kan verdiepen is manuka honing, is ook een natuurlijke antibiotica

http://www.honinggezond.nl/manuka-honing/

 

https://www.deonlinedrogist.nl/manuka-honing-250gr-p-54686.html

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vandaag naar de dierenarts, of zit ik er nou zo naast hmmmm wel op Zondag, morgen?

Hoe gaat het?

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Dankje Yooop! Is wel een handig iets om gewoon in huis te hebben denk ik..

 

Gelukkig heb ik goed nieuws!

 

De infectie is bij Spikey al veel minder geworden, dus waarschijnlijk was het een vuiltje of wat irritatie.

Zijn wondje is bijna dicht!

 

De dierenarts verwacht nu helemaal geen bijzonderheden meer, wel de ab kuur nog even afmaken.

 

Ik kan nog steeds niet echt opgelucht zijn eigenlijk..

Maar de da had alleen positieve woorden!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zucht................alweer iets positiefs...........

De positieve hoop wordt steeds groter.....

 

Nog even en Spikey is weer een gewone hond met gewone zorgen

Buiten zijn handicap waar hij, zoals ik zie en lees, goed mee kan omgaan.

 

Knuffel voor je Kanjer en compliment voor jou

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Dankje Yooop! Is wel een handig iets om gewoon in huis te hebben denk ik..
 
Gelukkig heb ik goed nieuws!
 
De infectie is bij Spikey al veel minder geworden, dus waarschijnlijk was het een vuiltje of wat irritatie.
Zijn wondje is bijna dicht!
 
De dierenarts verwacht nu helemaal geen bijzonderheden meer, wel de ab kuur nog even afmaken.
 
Ik kan nog steeds niet echt opgelucht zijn eigenlijk..
Maar de da had alleen positieve woorden! "

 manuka heb ik altijd in huis, dure maar je doet er lang mee, en als je zelf een beetje keelpijn krijgt of verkouden word, wil het wel eens helpen.

Zilverwater komt er ook weer, zo fijn bij schaafwondjes, uitslag, na het scheren echt superspul!

Manuka Honing smeer ik ook gewoon op een wondje en pleister er op.

Faro zijn tussentenen ook mee ingesmeerd, maar dat werd wel een beetje plakboel.

pagina 9 van 25 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Volgende forumvraag: Chi met veel pijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^