Spelletjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sky-xSky-x

Hallo :),

ik heb een border collie van 1,5 jaar die dol is op trekken, speuren en werken. Ik ga met hem elke week x2 naar de hondenschool wandel elke dag 2x 1,5u en speel met met hem nog een uurtje of twee. Maar meestal tijdens het spelen weet ik niet wat ik moet doen ik apporteer met hem en verstop snoepjes die hij dan moet zoeken maar verder heb ik niet echt ander ideeën. Hij houd niet echt van nadenk spelletjes zoals: flessen met gaatjes in waar hij snoepjes moet uithalen. Hij bijt gewoon de plastic kapot en de rest niks... Dus ik zoek meer een spelletje die ik samen met mijn hond doe. Heel veel mensen zeggen dat ik frisbee moet doen maar dat interesseert hem niet zo.. Hij is bang van water anders kon ik met hem in het water apporteren. Ja, ja hij is niet een van de gemakkelijkste! :) Dingen waar op die zot is : Iets bewegend achternazitten zoals : vlinders, bijen en kevers vangen in de lucht is geweldig! En trekspelletjes is hij zot op!

 

Heeft iemand fijne spelletjes waarbij mijn hond vooral niet moet nadenken en eens goed kan uitleven ? :D

 

Ps: (Ik ben van plan om eerst mijn gehoorzaamheid te doen en dan Agility dus geen Agility of Flyball is niet mogelijk)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

steppen/fietsen? 

 

frisbee wilde ik zeggen, maar geen succes las ik...

 

als je zegt dat ie graag iets bewegends najaagt; kijk eens naar een flirtpole? vind je hond misschien wel heel leuk! 

 

een geurspoor uitzetten en samen speuren? 

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hier 2 uitlaat border collies.

Wat ik met hun ook wel doe. Is verschillende dingen bij naam aanleren en dan dat op commando van naam laten zoeken.

Bijvoorbeeld ik heb ene honkbal, tennisbal en een rode bal geen idee waarvan. Deze heb ik dan genoemd; Honk, bal en rood. Dan verstop ik eerst telkens Honk en zeg zoek hond. En zo maar door. 
Om uiteindelijk alle 3 ballen naast elkaar te leggen en dan zeggen zoek Hond, of rood of bal. Wanneer ze de goede pakken gooi ik 1 of meerdere keren met de bal. 
Zo kan dit ook met andere speeltjes.

Een flostouw kan je ergens in een book leggen, waar geen takken onder of laag boven zitten, kan hij die eraf halen, zoeken.

Ik heb ook wel een ring, die is vrij groot kan je mee gooien, maar ook om een rechtstaande tak zetten zodat hij een manier moet vinden deze eraf te halen.

Verder denk ik niet dat het helemaal zo is dat hij het niet leuk vind omdat hij het flesje kapot maakt. Hij is gewoon slim! Doet het niet op de manier hoe het hoort.. tja leer dat de hond maar eens aan..

 

Verder kan je je border collie ook verschillende trucjes aan leren. buigen om een rondje om iemand of een voorwerp heen te gaan.
Of hem laten liggen en laten liggen terwijl je de bal gooit. wanneer deze geland is zeggen zoek. 

 

Verder ben ik het helemaal eens met jeroen en lola!

vind hij iets als een kong wel leuk?
of is hij helemaal niet in eten geintresserd, of weinig.

O en nog een leukbal spel! 
Je laat dus je hond liggen, verstopt meerdere ballen, kan dus eerst verschillende zijn.  En dan moet de hond ze allemaal een voor een zoeken en terug brengen. Daarna kan je het vermoeilijken door bv 10 tennisballen te verstoppen. of weg te gooien en ook die allemaal terug te brengen. 
Klinkt makkelijker dan het is aangezien de borders over het algemeen al erg bliij zijn met die ene eerste bal die ze hebben.


Volgende forumvraag: Diva is gebeten.. Iemand tips???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^