Diva is gebeten.. Iemand tips???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melissa (Gast)

Hoi allemaal,  wij hebben thuis 2 hondjes, Diva een dwergkeesje (2 jaar oud) en Zinzy een chowchow van 1 jaar oud. Van kleins af aan zitten ze al samen en zijn er nooit problemen geweest, echter de laatste weken heeft onze chow uit het niks als 2 keer mijn dwergkeesje aangevallen. De eerste keer leek het mee te vallen en had Diva nergens last van.  Gister avond viel onze chow haar echter weer aan en flink ook, ze greep haar in haar nekje en we hebben de bek met 3 man open moeten trekken om zo ons dwergkeesje te bevrijden uit de bek.. Ze heeft een bijtwondje in haar nek, deze is echter niet gescheurd of diep, deze hebben we goed schoongemaakt en open gehouden.  Nu valt me wel op dat ze heel rustig is en wanneer ze kleine stukjes loopt dat ze haar rug heel bol houdt. Ook wil ze niets eten Heeft iemand enig idee waar dit mee te maken kan hebben en of dit kwaad kan?? Alvast bedankt!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ze zou pijn kunnen hebben. De chow heeft heel wat kracht. Ben je nog bij de da geweest?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je zo hard hebt moeten trekken om je hondje los te krijgen zal ik toch voor de zekerheid naar de dierenarts aan. Ook al is de wond niet groot, je weet niet wat er onderhuids nog meer kapot is en wat je met het blote oog niet kan zien.

Je honden zou ik de komende weken even uit elkaar houden misschien zelfs helemaal niet meer bij elkaar zetten.

Ook even kijken en goed nagaan waarom je chow heeft aangevallen. Het kunnen minuscule dingen zijn. Heeft je chow misschien pijn dat ze misschien daarom zo fel van zich af bijt?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Haar rug bol houden en niet willen eten zijn héle duidelijk tekenen van pijn hebben. Dat moet je niet negeren.

Ik zou als ik jou was toch even langs de DA gaan, want zoals Ruby88 ook zegt: de wondjes zelf kunnen heel klein zijn, maar onderhuids kan er aardig wat weefsel kapot zijn! Dit zie je vanaf de buitenkant dus niet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze kan door de bijtwond een infectie hebben opgelopen. Heeft ze koorst?

Zou naar de DA gaan!

 

Honden bijten nooit uit het niets! Ik denk dat jullie signalen missen: tongelen, lipoptrekken, weg willen, lage houding, oren, staart, verstarren. Zou eerst de chow laten controleren of hij pijn heeft en dan gelijk een GT inschakelen. 

Melissa (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties! We hebben gister avond gelijk de da gebeld maar die vond het niet nodig om langs te komen. 

Heb vanmiddag ook nog terug gebeld maar de da vond dat we het nog aan moeten kijken omdat ze wel goed drinkt..

We laten ze voorlopig ook niet meer bij elkaar, vertrouw onze chow niet meer.. Pijn heeft ze niet want ze is pas nog nagekeken op de controle bij de da

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze heeft pijn. Heb je koorts gemeten? Kan wel een spierscheuring hebben, bont en blauw van binnen, infectie. Beetje vreemd van de DA. 

 

Zou in iedergeval pijnstillers halen.

Weet niet waar je woont? Kan je echt aanraden hulp te zoeken voor de chow.

Melissa (Gast)

Jaa dat is wat ik zelf ook denk Suzanne, ik wacht nog even af hoe t vanavond en vannacht gaat maar ga morgen langs de da of hij nou vind dat t nodig is of niet! 

Ik woon in hoeven vlakbij Breda. vind het echt heel raar van onze chow want ze zijn van kleins af aan al samen en het heeft altijd goed gegaan! Alleen wat ik al zei de laatste weken gedraagt ze zich vreemd

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Jaa dat is wat ik zelf ook denk Suzanne, ik wacht nog even af hoe t vanavond en vannacht gaat maar ga morgen langs de da of hij nou vind dat t nodig is of niet! 
Ik woon in hoeven vlakbij Breda. vind het echt heel raar van onze chow want ze zijn van kleins af aan al samen en het heeft altijd goed gegaan! Alleen wat ik al zei de laatste weken gedraagt ze zich vreemd "

 Een chow kan altijd onvoorspelbaar uit de hoek komen. Is ze al loops geweest?

 

 Ik begrijp je da niet en zou een andere consulteren.

Edit, de i doet niet wat ik wil.

Melissa (Gast)

Klopt Kees, jaa al 2 keer zelfs maar de laatste keer is al weer zeker 2 a 3 maanden geleden! Dus daar ligt het ook niet aan denk ik..

Melissa (Gast)

Iedereen super bedankt voor de reacties! Het lijkt gelukkig de goede kant op te gaan, ze wilde zelf eten en is ook weer een stuk actiever geworden! :) Het is nog niet net als eerst, maar gaat de goede kant op gelukkig

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Heb je al overwogen jullie Chow ook na te laten zien? Verandering van gedrag kan ook iets lichamelijks zijn!

Enneuh, ik zou ook een andere DA zoeken.. ;-)

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

" Heb je al overwogen jullie Chow ook na te laten zien? Verandering van gedrag kan ook iets lichamelijks zijn!


Enneuh, ik zou ook een andere DA zoeken.. <img class=" /> "

 



Mee eens over die DA

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Gelukkig gaat het beter! Ben het met de rest eens over de DA.

Melissa (Gast)

Ben vanmorgen voor de zekerheid toch langs een andere da geweest, het lijkt allemaal mee te vallen gelukkig alleen flink wat kneuzingen! Ondanks dat ze al een stuk actiever was toch pijnstillers meegekregen en merk echt dat ze hier van opknapt! 

Ook onze chow is helemaal nagekeken maar hij heeft niks afwijkends kunnen vinden. Wel vond ik vanmorgen onder de bank waar Diva voorbij liep toen ze haar pakte een snoepje, zou goed kunnen dat het daar ook mee te maken had. 

Maar voorlopig (misschien altijd) houden we ze uit elkaar uit voorzorg!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ben vanmorgen voor de zekerheid toch langs een andere da geweest, het lijkt allemaal mee te vallen gelukkig alleen flink wat kneuzingen! Ondanks dat ze al een stuk actiever was toch pijnstillers meegekregen en merk echt dat ze hier van opknapt! 
Ook onze chow is helemaal nagekeken maar hij heeft niks afwijkends kunnen vinden. Wel vond ik vanmorgen onder de bank waar Diva voorbij liep toen ze haar pakte een snoepje, zou goed kunnen dat het daar ook mee te maken had. 
Maar voorlopig (misschien altijd) houden we ze uit elkaar uit voorzorg! "

 

Gelukkig dat het alleen kneuzingen zijn! Goed dat je pijnstilling mee hebt gekregen.

Het zou inderdaad heel goed kunnen dat het snoepje de aanleiding was, maar dan nog zou die niet zo onwijs moeten uitvallen. Snoepjes, eten en kauwstaafjes apart geven en zorgen dat geen van beide het snoepje nog kan verstoppen.

Ik hoop dat je honden gauw weer samen kunnen.

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Als de chow rond de twee drie maanden geleden loops is geweest zou ze goed schijnzwanger kunnen zijn, daardoor hebben ze vaak een heel kort lontje. Ik heb drie boxer teven die normaal heel goed samen kunnen, ook met voer en speeltjes nooit problemen, alleen op het eind van de schijndracht slaat de vlam soms in de pan en kunnen ze weinig van elkaar hebben, met soms een gaatje tot gevolg. Als die periode weer achter de rug is, is alles weer zoals vanouds. Hoop dat dat bij jou ook zo is :-)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Fijn dat het mee lijkt te vallen en goed dat je naar een andere da bent geweest en nu pijnstillers hebt voor de hond.

Is het niet een idee om er een gedrags therapeut bij te halen.

Ik zou toch wel graag willen weten wat de trigger is ,als ik jou was.

Het maakt je super onzeker als je niet weet of er een 3e keer komt

en waarom je chow zo uitvalt

Volgende forumvraag: Inkopen voor hondenwebwinkel.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^