Wat moet ik hier aan doen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

Hallo, ik lees vaker mee en heb altijd wel wat aan jullie tips. Nu zit ik zelf met iets en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.. ben eerlijk gezegd ook erg verdrietig.  Wij hebben 3 honden. 2 teefjes en een reu. Onze reu is bij ons gekomen toen hij 5 maand oud was.. Wij merkten meteen al dat hij niet goed was behandeld zat constant in de bench, geen socialisatie etc. In het begin was hij erg angstig naar andere honden maar met mensen en kinderen ging het allemaal heel leuk.. we hebben alles heel rustig aan gedaan en op een gegeven moment was hij gewoon stabiel, andere honden die hem uit gingen dagen intresseerd hem niet niks. Toen is hij een aantal keer flink gegrepen en leek zijn gedrag te veranderen, viel uit aan de riem en voor mij kwam het soms over dat hij soms maar de eerste stap wou zetten tot happen enz en dat zo de andere hond wel zal afdruipen... Hier kan ik nog mee leven alleen wanneer 1 van mijn teefjes leuk aan het spelen is met een andere hond wil hij het liefst de andere hond wat doen.. reageerd dan ook ontzettend fel. Mijn teefjes zijn ontzettend sociaal en in het begin volgde hij hun voorbeeld maar nu totaal niet, bij teveel prikkels ( die ik al probeer te vermijden ) springt hij uit zijn slof.  Aantal maanden geleden zijn we ook nog eens verhuisd. Zijn vorige eigenaar was een man en zoals ik hierboven al vermeldde heb ik het idee dat hij hem niet goed heeft behandeld ( slaan etc. ) toch zijn wij altijd heel rustig en begripvol met hem omgegaan en was het naar vreemde mannen een lieve vrolijke hond. Totdat wij zijn verhuisd .... Wanneer er een man langsloopt probeerd hij te snappen dit geld voor alle dingen die in zijn ogen te plotseling zijn. Overigens is dit binnen niet het geval ! Ik merk dat hij er onzeker van word en hij soms overprikkeld word door onze 2 teefjes. Ik vind dit heel erg en zit er ontzettend mee... ik wil hem zo graag helpen. Kan het soms zo zijn dat zijn traumatische ervaringen naar boven komen nu hij ouder is ? Of toch de verhuizing een rol speelt ? Zou een gedragstherapeut hierbij kunnen helpen ?. Ik ben veel alleen doordat mijn vriend soms weken weg is vanwege zijn werk en ik houd het op deze manier niet vol... 

anoniem (Gast)

Ohja overigens heeft hij het niet na alle honden ! En helemaal niet als hij alleen is ... dit maakt het zo moeilijk. Ook het gedrag naar mannen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Een goede gedragstherapeut zou zeker kunnen helpen. Ik denk niet dat door zijn verleden dit gedrag naar boven komt. Misschien indirect. Wellicht is het een heel gevoelige hond en is hij zijn stabiele omgeving kwijt door de verhuizing. Als eerste zou ik voorlopig de reu en de 2 teefjes apart uitlaten. Hier laat ik de honden ook apart uit. Teefje is heel sociaal, reu is niet zo sociaal. Het wandelt veel ontspannender als ik met beide apart loop. Het gedrag naar mannen kan wel iets uit het verleden zijn. 

anoniem (Gast)

Hij is idd heel gevoelig. Ik kruipt bij iets stem verheffing bijv. Al in 1. Ik laat ze regelmatig apart uit alleen dit red ik niet altijd... probeer hem ook af te leiden wanneer we bijv. Een man naderen. Dit lukt soms wel en soms niet. Hij schrikt sinds we hier wonen ook van alles... we wonen nu in een eengezinswoning en hiervoor in een appartement. We liepen elke dag langs de scholen en hij vond het maar al te leuk aangehaald te worden door de kindjes. Wanneer er nu kinderen aankomen van achter het hek op het schoolplein begint hij ook helemaal te blaffen ... het lijkt alsof hij helemaal van slag is.. dit hele gebeuren is nu 4 maand aan de gang maar het gaat soms ook weer heel goed. Bij me vriend reageerd hij minder heftig en die zijn ook echt 1 samen..

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Je zegt dat hij bij je vriend minder heftig reageert, misschien houdt jij dit gedrag onbewust in stand. Doordat je van tevoren al gaat denken hoe hij op de tegemoetkomende man of een andere hond gaat reageren. Ik denk dat het een goed idee is om een goede gedragstherapeut in te schakelen, die het gedrag van je reu en jouw gedrag kan observeren.   

anoniem (Gast)

Minder heftig op andere honden.. De rest reageerd hij net zo. Ik ben altijd vrij relaxt alleen ik vind het heel vervelend dat hij zo reageerd na mannen, kinderen , alles wat voor hem teveel aan prikkels is. Mijn vriend snapt er ook niks van. 

Een voorbeeld. Man komt aanlopen en mijn hond begint al met sluipen oren overeind en fixeren ... en om hem daar uit te krijgen is zo moeilijk ! Ik gooi hem nooit in het diepe en daar bedoel ik mee dat ik het opzoek maar kan het ook niet ontlopen ... ik hoop dat een gedragstherapeut ons kan helpen. 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Je omschrijft tussen de regels door jouw onzekerheid over het gedrag van je hond.

Als eerst moet het vertrouwen van jou in jullie hond terugkomen.

 

Wellicht heb je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je hond minder prikkels binnenkrijgt?

Ga bijvoorbeeld individueel met je hond lopen. Geen lange stukken, maar korte stukken en probeer deze samen positief te beginnen en te beëindigen.

Bouw dit dan langzaam uit.

 

Ga eerst voor de positieve ervaringen samen... 

anoniem (Gast)

Misschien idd dat ik het onbewust overbreng op mijn hond of dit in het verleden heb gedaan. Ik wandel elke dag ook alleen met hem en merk dat het dan toch beter gaat .. met name in het donker reageerd hij heel fel naar mannen .. ik ben zelf van het positieve belonen maar merk aan mezelf dat ik soms geïrriteerd raak doordat hij me soms omver trekt om te snappen naar een man bijv. In het begin was dit echt niet zo het eerste halfjaar en er is niks naars meer gebeurd .. vandaar mijn vraag of het traumatische dan toch later kan komen. Hij is ook veel onrustiger dan in de vorige buurt. Wellicht komt die door het drukke verkeer en de vele honden die hier ook lopen. Ik loop dan vaak expres naar parken waar honden niet los mogen maar kom ze daar toch vaak tegen waardoor hij ook overprikkeld raakt.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Wat voor ras is het?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk dat je het wel goed ziet. Je reu lijkt mij overprikkeld.

Het is hem te veel.....( geworden)

Een gevoelige hond, hij vind de 2 teven duidelijk soms ook teveel.

En na het aangevallen zijn lijkt hij angstiger geworden te zijn en gaat nu in de aanval : onder het motto de aanval is de beste verdediging.

Vandaar uitvalgedrag naar andere honden.

Vandaar boos ( eigenlijk dus bang van...)naar vreemde mannen; oud gedrag wat  nu weer erger geworden is.

Omdat hij verhuisd is, ligt zn wereld weer onderste boven en dit alles zorgt ervoor dat zijn ' probleemgedrag' erger wordt.....

 

Ik zou dus een aantal stappen terug doen. Probeer zijn wereld weer wat voorspelbaar te maken. Hoe?

Alleen met hem lopen, zonder de teven erbij; en vaste rondjes. Dezelfde en rustige  wandelingen dus. Probeer op rustiger tijden te lopen : s morgens vroeg en s avonds laat.

En ook belangrijk: laat je geirriteerdheid niet merken.

Probeer te zien aankomen dat er iemand aankomt waar hij naar zou kunnen uitvallen en ga dan op voorhand al aandacht vragen van je hond. Met een leuk speeltje of snoepje oid. Hou zn aandacht vast tot manvolk voorbij is.

Zo kun je dit er wel uittrainen, met volharding en consequent zijn....

Maar: je hebt er dus wel werk aan...

anoniem (Gast)

Precies coby! !  Je slaat de spijker op zijn kop ... ik ga hem toch nog vaker 1 op 1 meenemen en proberen mijn irritatie niet te laten merken. Het is ook niet zo gek dat z'n wereldje op z'n kip staat en wil hem ook heel graag helpen.. Wil er alles wel aan doen! 

honden page profiel ElianeEliane

Als je een wagen hebt, rij er dan ergens mee naar toe waar het rustig is om te wandelen. Zodat hij tot rust kan komen. Eens een emmer vol is kan hij alleen nog maar overlopen. Een hond die zich druk en boos maakt en op dat moment stress heeft kan tot 8 uur duren vooraleer de stresshormonen terug uit het lichaam zijn. Ook voor een hond is het belangrijk alles in balans te hebben. Een beetje stress dat geraakt ook wel weer terug weg. Maar zoals ik net zei, als de emmer vol is.... Dus moet jij dirigeren en zorgen dat alle stress vermeden kan worden

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^