Maag/darmklachten. Biest voor de hond Col-o-dog ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mellow BFJ Miracle of my Life

Voor de zoveelste keer heeft Mellow last van zijn maag/darmen. Gras eten, rommelende buik, diaree en slecht of niet willen eten.

Nu is het zo dat hij met 16 weken oud een darmparasiet coccidiose gehad waardoor hij ernstig ziek was veel diarree overgeven. Daar heeft hij toen al een aantal antibiotica kuren voor gehad. Ook heeft hij dat hij 2 was parvo gehad waar hij ook behandeld voor is. In januari had hij buikgriep en is hij een tijdje goed ziek geweest. Ook had hij wormen daarbij dus ontwormt. Hij krijgt 100 % lamsvlees en eigenlijk niks ernaast. Als hij namelijk iets anders krijgt zoals bv stukje brood : dan heeft hij de volgende dag last van zijn buik, gras eten maar is wel met 1 dag over.

Zijn normale gewicht zit rond de 26 kilo, nadat hij zo ziek was geweest is hij 2 kilo afgevallen. Afgelopen vrijdag advantix gehaald en hem even gewogen meneer woog maag 21 kilo!!! Advies was ontwormen omdat hij waarschijnlijk wormen heb. Behandeld met milbamax vrijdag.

Sindsdien rommelende darmen niet lekker, en weer diarree. Reageert hij nu zo sterk op een ontwormingsmiddel? Kan dat? of is er toch meer aan de hand omdat hij overal zo snel op reageert?

Nu is er een tijdje geleden een alternatief geneeskundige geweest en die heeft aangeraden om biest te geven. Het merk is col-o-dog 

Col-O-Dog is een goed oplosbaar poeder en een 100% natuurlijk product. Het dient als eerste melk voor puppy’s als aanvulling op de moedermelk. Col-O-Dog kan ook toegediend worden aan volwassen honden voor:

1. Bevorderen van een goede darmwerking
2. Ondersteunen van het immuunsysteem
3. Verhogen van de weerstand

Heeft iemand hier van gehoord? ervaring mee? of andere tips voor me?

Ik hoor het graag help me!

 

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Bij een ontwormingskuur/ ontvlooien is onze hond bijna direct ziek en heeft hele heftige diarree. Dus ja, hij kan daar echt ziek van worden.

http://dierendokter.nl/
Dit is een site met homeopatische middelen. Onder allergie vind je o.a. middelen om weerstand e.d. op te bouwen. We hebben destijds voor allergie gebruikt en ik had het idee dat het wel iets verlichting gaf.

Weet natuurlijk niet hou jij hier tegen aan kijkt.

Inhoudelijk kan ik je helaas niet verder helpen...

Honden met darmproblemen... Je kunt er zo moedeloos van worden! Ik heb er ook twee zitten, eentje met 'gewoon' gevoelige darmen en de ander ook doordat ze schade heeft opgelopen door parasieten. Van ontwormingskuren gaan ze beiden direct af als een reiger -  dus ja, het kan zeker! Ik laat daarom de ontlasting sindsdien controleren op wormen alvorens ik er een kuur in duw. 

Met biest heb ik geen ervaring, ik hoop dat iemand anders je er nog meer over kan vertellen 

Succes! 

tanja de kroon (Gast)

In antwoord op uw vraag over colostrum ( col 0 dog) 

Over het algemeen werkt dit enorm goed bij honden met darmklachten van welke aard dan ook. Zelf geef ik dan ook 1x per dag pro biotica van phytonics erbij. 

Behalve als er een grote gevoeligheid is voor lactose dan zou er diarree kunnen ontstaan. De kans is echter wel klein.

tanja de kroon (Gast)

Alleen ontwormen als er aangetoond is dat er wormen zijn. bv door ontlastingonderzoek. Gif is Gif. Als je moet ontwormen gelijk ( eigenlijk daarvoor al) op de pro biotica

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Ja ik heb ervaring met de Col-o-dog. Ik heb standaard in huis. Zodra 1 van de honden wat diarree heeft, krijgen ze dit van mij. Ten eerste vinden ze het lekker, en ten tweede knappen ze er meteen van op.

Ik heb het bijvoorbeeld ook gegeven na een operatie voor weer snel aan te sterken. Werkt echt heel goedv :-) En nee, ik heb geen aandelen in het bedrijf ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Spikkel heeft al een jaar of 5 last van haar darmen en kan daar behoorlijk ziek van zijn. Finidiar en Diarsanyl werkte op den duur steeds minder goed. Vanaf april dit jaar was ze elke week wel 2 dagen ziek. Op 12 juni ben ik gestart met Probiotica van Phytonics, Beta Glucan van Vitortho en Chlorellapoeder. Ze is een hele maand niet ziek geweest. Afgelopen zaterdag was ze voor het eerst niet lekker maar lang niet zo erg als anders. Na 2 pilletjes Finidiar stond ze 6 uur later weer te eten.

 

De probiotica laat ik een kwartiertje in lauwwarm water staan. Daarna roer ik de inhoud van 1 capsule Beta Glucan en een vol  maatschepje van 1 ml Chlorella er door. Een 1 ml maatschepje zit in de kleine verpakking probiotica. De eerste keer dat ik het klaar maakte had er weinig vertrouwen in dat ze dat zou lusten.  Kennelijk is heel lekker, als ik de capsule Beta Glucan open maak komt ze al aanrennen. 

 

Ik heb jarenlang van alles geprobeerd en dit werkt gewoon. Van de meeste soorten probiotica werd ze zelfs ziek. Gelukkig gaat Phytonics goed. Als je een creditcard heb kun je in Amerika supplementen voor ongeveer de helft van de prijs kopen. Hou wel rekening met Douane kosten. Voor bestellingen tot 150 euro ben je BTW en administratiekosten verschuldigd. Dan nog is het verschil heel groot. Beta Glucan 1 capsule per dag / Beta Glucan 1/2 capsule per dag / Chlorella poeder.  Als je bij 'apply Rewards Code' WAK405 invult krijg je bij je eerste bestelling 5-10 dollar korting. Je kunt afrekenen in Euro's en betaalt dan geen koersopslag aan je bank. Verzendmethode Airmail is betrouwbaar maar als je pakketje zoek raakt ben je je geld kwijt. Ik gebruik altijd DHL Express. Supplementen wegen vaak niet veel, als je meer dan 40 dollar bestelt betaal je maar 8 dollar verzendkosten. Dat is inclusief Track&Trace en geld terug als je pakketje zoek raakt. 

 

Ik hoop dat je er iets mee kunt.      

tanja de kroon (Gast)

beste stippeltje,

 

finidiar bestaat uit  aluminium hydroxide een in wezen giftige stof.

Zit in maagzuurremmers. Ook in vaccinaties en wordt in verband gebracht met bv dementie en andere neurologische stoornissen

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Ik heb van die (biest ) capsules gegeven aan de hond ,vond de werking tegen vallen. (niet het gewenste resultaat )Protexin Pro-Fibre Pellets  ben ik super tevreden over en werkt veel beter en sneller

Anoniem (Gast)

die capsules werken ook niet zoals ze zouden moeten, beter is  echte biest zo van de koe maar moeilijk aan te komen of biest poeder die opgelost dient te worden in een koude vloeistof of vloeibaar biest extract van biologische oorsprong van ergomax. ( 1 eetlepel per dag, deze werkt voortreffelijk) Liquid colostrum heet dat.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

" die capsules werken ook niet zoals ze zouden moeten, beter is  echte biest zo van de koe maar moeilijk aan te komen of biest poeder die opgelost dient te worden in een koude vloeistof of vloeibaar biest extract van biologische oorsprong van ergomax. ( 1 eetlepel per dag, deze werkt voortreffelijk) Liquid colostrum heet dat. "

 



Die capsules gebruik ik ook niet. Ik gebruik de poeder (van Col-o-dog) die ik moet oplossen in lauw water. Deze variant werkt super goed

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  

Die capsules gebruik ik ook niet. Ik gebruik de poeder (van Col-o-dog) die ik moet oplossen in lauw water. Deze variant werkt super goed "

 

Inhoud is het zelfde ,alleen andere verpakking  en zal heus wel bij bepaalde honden helpen alleen bij mijn hond niet Zou trouwens een slechte zaak zijn als ze het ook zouden verkopen in een variant die minder zou werken ,dat is de consument voor de gek houden   Nu is de naam ook veranderd en misschien de inhoud ook verbeterd ?

Volgende forumvraag: Jeuk en Teatree-olie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^