Help me alsjeblieft

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Chaitan, je hebt geen idee wie ik ben en waar ik voor sta dus hou even lekker je negatieve praat bij je.

Linda, ik wil gewoon binnen Europa blijven en eerst naar Spanje. (daar heb ik ook al contact met een werkgever) 

En mede Anoniem, meerdere mensen hebben mij gezegd een nieuw baasje voor haar te zoeken in deze situatie, maar toch ben ik bang dat ze misschien niet helemaal haar draai gaat vinden. 

Ik ben dankbaar voor de mensen die oprecht met me mee willen denken. <3 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

oh ik heb al een heel goed idee waar jij voor staat en ben een beetje klaar met zulke mensen.
Daar hebben we er al genoeg van ikke ikke ikke en vooral ook lekker anoniem.

Als ik mijn mening niet mag geven en zoals jij het noemt dat ik mijn negatieve praat bij me moet houden waarom houd jij je (probleem) dan niet bij je.
Probleem staat tussen haakjes want ik weet al wie er in dit verhaal aan het korste eind gaat trekken.
Vandaar probeer volgende keer een knuffel hond voordat je voor het echte werk gaat.

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

" Chaitan, je hebt geen idee wie ik ben en waar ik voor sta dus hou even lekker je negatieve praat bij je.Linda, ik wil gewoon binnen Europa blijven en eerst naar Spanje. (daar heb ik ook al contact met een werkgever) En mede Anoniem, meerdere mensen hebben mij gezegd een nieuw baasje voor haar te zoeken in deze situatie, maar toch ben ik bang dat ze misschien niet helemaal haar draai gaat vinden. Ik ben dankbaar voor de mensen die oprecht met me mee willen denken. <3  "

 Wanneer je oprecht bang bent dat ze haar draai ergens anders niet kan vinden rest je maar 1 keuze. Ik denk persoonlijk dat het nog wel mee kan vallen, honden passen zich sneller aan dan mensen. En gezien jouw twijfel lijkt een ander baasje voor jullie beiden momenteel de beste oplossing. Wanneer je trouwens zonder duidelijk plan op de bonnefooi gaat reizen acht ik de kans vrij groot dat je binnen een aantal maanden weer terug bent, maar das gebaseerd op statistiek aangezien ik je niet ken... En nogmaals, maak even een profiel aan;)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Welk land heb je in gedachten? En waarom een jaar nodig indien je met zekerheid ah werk kunt? Kunnen je toekomstige werkgevers je niet al wat wegwijs maken wat betreft woonruimte, regelgeving etc.? Ben je van plan daar te blijven mits het bevalt en je in Nederland uit te schrijven? Heb je familie en/of vrienden bij wie je zeker terecht kunt mits je terug wilt?....etc,etc...

 

Ik zit op mijn mobiel en het typt niet zo fijn maar ik ben 1 vd mensen die zijn buitenlandse droom met 2 handen aangegrepen heeft, al ging ik voor de 'tijdelijke' optie die inmiddels veeeeeeeel te lang duurt. Ik wil je 2 dingen op het hart drukken:

 

1 Het gras is altijd groener ad andere kant.

2 Nederland verlaten is heel makkelijk, terugkeren is een heel ander verhaal!!!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ken mensen hier die hadden een opvanghond van kennissen (of familie? weet ik even niet meer, ze gingen in ieder geval ook naar het buitenland voor werk geloof ik) voor 8 maand. Ze hebben zelf een hond en nu dus twee 

Dus het kan prima hoor. Je zal alleen de juiste persoon moeten vinden

 

Ik zou je inschrijven bij verschillende hondenforum en oppassites en dergelijke. Er is vast wel een liefhebber die het ziet zitten 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" Chaitan, je hebt geen idee wie ik ben en waar ik voor sta dus hou even lekker je negatieve praat bij je.Linda, ik wil gewoon binnen Europa blijven en eerst naar Spanje. (daar heb ik ook al contact met een werkgever) En mede Anoniem, meerdere mensen hebben mij gezegd een nieuw baasje voor haar te zoeken in deze situatie, maar toch ben ik bang dat ze misschien niet helemaal haar draai gaat vinden. Ik ben dankbaar voor de mensen die oprecht met me mee willen denken. <3  "

 Goed dat je al een werkgever hebt bereikt. Pas ook hier op, beloftes zijn zo gemaakt, totdat je er op de stoep staat. Hou voor ogen dat je ook aan kunt komen zonder dat je werk hebt. Weet je wat je moet doen als dit gebeurd? je kunt eventueel van te voren het Nederlandse consulaat/ Ambasade in Spanje bellen.

Wat je met je hond doet, tsja, dat is iets waar je zelf het antwoord op moet bedenken. Ik ken geen mensen die een jaar een hond in huis willen nemen. Je zult de goede persoon moeten vinden. Die betrouwbaar is, je bent niet de eerste die door slecht gemaakte afspraken helemaal geen hond meer heeft etc...

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Ik ben van plan om eerst naar Spanje te gaan..
Dat ik een jaar zeg, is meer een zekerheid, ik ga er zelf ook wel vanuit dat het een stuk sneller kan gaan. Als ik alles voor elkaar heb, ben ik van plan me uit te schrijven in Nederland. Ik heb aardig m'n dingen geregeld alleen Luna houd me nog tegen. Als zij niet belangrijk voor mij was geweest deed ik niet de moeite een oplossing te vinden en zou ik haar gewoon weg doen. Het lukte me niet me in te schrijven, zal het na de boodschapjes nog eens proberen. 


 

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Oh blijkbaar wel gelukt met m'n oude profiel :)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Ik snap best dat je je dromen waar wil maken en dat je geen definitief afscheid van je hond wil. Maar om iemand te vragen een jaar voor je hond te zorgen die hem dan daarna weer terug moet geven vind ik best heel veel gevraagd. Persoonlijk moet ik er niet aandenken om de hond dan weer terug te moeten geven, dan heb ik een band met zo'n hond opgebouwd en voelt het alsof het mijn hond is. "

 Eens! Zou ik het ook heeeeeeel moeilijk mee hebben!

En voor een hond zorgen voor een half of een heel jaar, dat kan je niet met het bewaren van een bepaalde afstand, want dan zorg je weer niet helemaal goed voor dat beestje!

 

Voor mij zijn de opties duidelijk: hond herplaatsen met pijn in je hart of thuisblijven!

 

IK zou de hond meenemen, maar dat bemoeilijkt inderdaad wel een beetje je zoektocht, da's waar, maar heb je dat er niet voor over?

 

Succes met de beslissing!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

*verwijderd*

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Interessante discussie.....

 

Tegen TS zou ik zeg volg je droom, je heb nu nog de leeftijd om te kunnen zonder allerlei verplichtingen en beperkingen. Niets is zo erg om je hele leven spijt te hebben van iets wat je wilde doen, maar ontnomen werd.

 

Voor alle furmommy's, als jullie een hond hadden die absoluut niet met kinderen kan, zouden jullie je droom om moeder te worden laten varen voor je hond? Zeg niet dat deze vergelijking niet op gaat, want iemand met een dergelijk wens, ervaart dat hetzelfde!

 

Overigens twijfel ik wel ook een beetje waar je goed aan doet, herplaatsen of tijdelijk onder brengen. Het zal voor de hond hoe dan ook weer een traumatische ervaring worden, zoals ik het goed lees ze al eerder mee heeft moeten maken. Als ze niet binnen je kennissen kring kan blijven zou ik eerder voor herplaatsen kiezen, want dat lijkt me het meest "fair" voor de hond....

 

Een caravan of motorhome is geen!! geschikte woonruimte voor een hond en al helemaal niet in een warm land. In mijn ogen vergelijkbaar aan een auto.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Goed punt Mick Edit :Nick veranderd in Mick

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ook ik snap het niet. 

 

Waar een wil is is een weg. Je kunt best met je hond reizen, als je je ervoor inzet. Maar je moet ook genoeg tijd hebben voor je hond terwijl je reist. Er zijn best opties om je hond mee te nemen. Helemaal in Europa, je kunt hier naar elk land gewoon met de auto, een camper, caravan.. en er zijn voldoende plaatsen waar ook honden toegelaten zijn, dus die opties zijn er best. Edit: voor een warm land zijn deze minder geschikt.. Is er een reden waarom je neigt naar Spanje, in plaats van rondreizen door het Verenigd Koninkrijk, Scandinavie, etc? 

 

Je droom. Een droom is iets dat je al lang hebt, je bent 27.. dus ik krijg het idee dat je deze droom toch ook al had op je 23e/24e ('goh in mijn twintiger jaren wil ik toch nog graag eens gaan reizen'). Dit zijn dingen waar je aan moet denken VOORDAT je een hond neemt. Voor je een hond neemt denk je toch na over zaken als 'nu zal ik niet meer dit en dit kunnen, wil ik dat echt opgeven?'. 

 

Dan over je 'zoek een ander huisje', ik stel voor om je in te schrijven bij een woningstichting en niet op 'woningsites'. Je zit dan in de privesector, waar de huurhuizen veel duurder zijn dan in de sociale sector. Dit zou je toch moeten weten? 

 

Dan over geld. Je zegt dat je niet veel geld hebt, je zult hoogstwaarschijnlijk nog minder geld hebben als je gaat 'reizen'. Toch zul je je hond ook nog moeten bekostigen en geld achteruit moet houden voor als er onverhoopt iets met Jouw hond gebeurd. Want het is natuurlijk niet zo dat je je hond ergens een jaar kunt onderbrengen (want dan al immens coulant zou zijn van mensen) en dan ook nog verwacht dat deze mensen alle kosten zullen dragen en na een jaar kun je de hond hup zomaar weer meenemen. Dus je zult maandelijks bijvoorbeeld geld over moeten maken voor: voer, beloningen en anderzijds. En geld achter moeten houden voor als de hond naar de dierenarts moet: inentingen, ziekte, botbreuken e.d., maar ook als de mensen waar de hond verblijft vermoeden dat er iets niet in de haak is, dat ze voor een checkup naar de dierenarts gaan en dat jij dat zonder vragen betaald.

 

Over 'organisaties die zich hiervoor inzetten'. Die zijn er niet. Organisaties houden zich bezig met gedumpte dieren of dieren waar baasjes afstand van hebben moeten doen in het geval van asiels. Of ze houden zich bezig met het redden van honden in het geval van  rescueorganisaties. Kortom.. Er zijn zo immens veel honden en andere dieren die op straat leven, of in dodingstations zitten, of gedumpt zijn, of waar niet meer voor gezorgd kan worden. DAAR zetten organisaties zich voor in. Niet voor honden waarvan het baasje ze 'even' voor een jaar kwijt wil, zodat baasje plezier kan hebben. 

 

Dan je opmerking: 'Dat jullie niet begrijpen dat m'n hondje zo toch m'n dromen in de weg kan zitten, is meer een gebrek aan inlevingsvermogen denk ik.'

Daarop zeg ik.. Het kan toch niet gekker worden?! Dromen had je al, je hebt er zelf voor gekozen om een hond te nemen. Wetende dat deze 'je dromen in de weg zou zitten'. JIJ hebt deze keuze gemaakt. De hond heeft er niet voor gekozen om jouw dromen in de weg te zitten. 

Het arme beestje heeft al meerdere baasjes gehad, heeft een slecht verleden; in andere woorden het is een hond met een rugzak. Zij verdiend toch nu wel eens een huis waar ze voor altijd kan blijven, een baas die er voor altijd voor haar zal zijn. Als jij haar bij andere mensen onderbrengt, wordt het al moeilijk genoeg voor haar om deze andere mensen te gaan vertrouwen, te denken 'zal ik hier wel mogen blijven?'. En dan wordt ze na een jaar weer weggerukt uit haar gezin? die ze eindelijk is beginnen te vertrouwen? En weer komt ze in een nieuwe, vreemde omgeving, wordt misschien meegenomen naar een vreemd land zelfs. 

 

 

Als jij per se je dromen achterna wilt gaan, moet je ook gaan nadenken over wat het beste is voor je hond en niet denken aan wat het beste is voor jou.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Sjan, Frits, Billie, Balou* en Loekie*

Ik begrijp dat je een droom hebt, dat hebben de meeste mensen. Maar ik vind persoonlijk dat je je hondje niet zo maar ergens voor een jaar kunt achterlaten als ze al veel heeft meegemaakt. En na dat jaar als ze dan gewend is geraakt aan haar nieuwe adres neem je haar weer doodleuk terug....dat kun je haar in mijn ogen niet aan doen. Kun je haar niet bij je ouders ofzo brengen dan, mensen die ze echt al heel goed kent? Lastige situatie hoor...pffttt.....maar het idee dat je je hondje haar hartje breekt vind ik ondraaglijk.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik heb een suggestie voor je.
Koop volgende keer een pluche hond bij de intertoys.
Kan je overal mee naartoe nemen en geen extra kosten (of gewicht) voor voer etc.....


Ik zie net in je laatste post dat je niet op negatieve reacties zit te wachten omdat daar je dromen niet minder van worden.
Meid, doe je hond herplaatsen en blijf daarna alleen.
Egoisme ten top dam... "

 

Nou zeg dat is ook gemeen om meteen maar zo te reageren...

 

Ze doet toch haar best voor haar hondje! Dat familie en vrienden niet mee willen/kunnen werken is niet haar fout.

 

Iedereen heeft dromen en wilt die waar maken en zoals ze zelf ook al zegt, nu kan ze het nog...

 

***

 

Aan Anoniem...ik heb eens op Marktplaats iemand gezien die een soort gelijke situatie had en iemand zocht die voor een jaar voor haar hondjes wou zorgen. Misschien kan je zoiets ook doen?

Op Facebook misschien wat in bepaalde groepen plaatsen en via daar een tijdelijk baasje zoeken? Misschien wel iemand die graag een hond zou willen maar wilt ervaren hoe het is? Natuurlijk wel iemand die garandeert het hele jaar voor haar te zorgen...!

Natuurlijk zou je daarvoor een vergoeding moeten geven maar dat kan want je betaald nu immers ook voor je hondje.

Het is jammer dat ze niet met andere honden kan want de meeste mensen hier hebben wel honden

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik snap jullie reacties, maar hier sparen gaat niet zo makkelijk met een duur huurhuis en voordat er gezegd word zoek een ander huisje, natuurlijk heb ik dat gedaan en sta ik op vele woningsites ingeschreven. Ik heb meerdere landen die ik wil bezoeken voordat ik m'n keuze maak en heb uiteraard al naar werkgelegenheden gekeken en er zijn nederlandse bedrijven die me aan zouden willen nemen. Het is niet zo dat ik niet m'n huiswerk heb gedaan. Dat jullie niet begrijpen dat m'n hondje zo toch m'n dromen in de weg kan zitten, is meer een gebrek aan inlevingsvermogen denk ik.  "

 Ga je huis onderverhuren met als voorwaarde dat de huurder voor je hond zorgt?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Shiba, uitstekend verwoord.

Dromen hebben mag, ik heb ze ook.
Maar als je 27 bent, vind ik ook dat je je verantwoordelijkheid moet nemen. Een droom komt niet ineens.
Nu heb je een hond en als je die niet mee wilt of kunt nemen tijdens het vervullen van je droom, dan ook de gevolgen aanvaarden.
Wat je nu voorstelt is dat jouw hond een jaar on hold moet omdat jij een droom hebt.
Ik vind het zo vanuit jezelf gedacht en niet rekening houdende met het dier, al lijkt het wel zo.

honden foto van Sjan, Frits, Billie, Balou* en Loekie*

Ik zou het niet eens durven om wildvreemden zo maar op mijn hondje te laten passen, je weet niet wat voor vlees je in de kuip heb t brrrrrr

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dromen waarmaken hoeft niet perse op je 27 trouwens.
Ik weet niet wie die norm heeft gesteld, maar dat vind ik echt onzin.

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

" Interessante discussie.....

 

Tegen TS zou ik zeg volg je droom, je heb nu nog de leeftijd om te kunnen zonder allerlei verplichtingen en beperkingen. Niets is zo erg om je hele leven spijt te hebben van iets wat je wilde doen, maar ontnomen werd.

 

Voor alle furmommy's, als jullie een hond hadden die absoluut niet met kinderen kan, zouden jullie je droom om moeder te worden laten varen voor je hond? Zeg niet dat deze vergelijking niet op gaat, want iemand met een dergelijk wens, ervaart dat hetzelfde!

 

Overigens twijfel ik wel ook een beetje waar je goed aan doet, herplaatsen of tijdelijk onder brengen. Het zal voor de hond hoe dan ook weer een traumatische ervaring worden, zoals ik het goed lees ze al eerder mee heeft moeten maken. Als ze niet binnen je kennissen kring kan blijven zou ik eerder voor herplaatsen kiezen, want dat lijkt me het meest "fair" voor de hond....

 

Een caravan of motorhome is geen!! geschikte woonruimte voor een hond en al helemaal niet in een warm land. In mijn ogen vergelijkbaar aan een auto. "

 



@ Mick naar mijn idee als je echt een droom hebt heb je die al langer als 5 jaar ;-)
Net als mensen die bijvoorbeeld moeder willen worden die hebben die droom over het algemeen al vanaf kleins af aan.

Waarom 5 jaar geleden dan toch een hond nemen??
En dit zou ik ook zeggen tegen iemand die aankomt met mijn hond moet weg want ik wil ineens een kind.

Het zou fijn zijn als mensen eens gingen nadenken voordat er weer wat besloten wordt onder het mom van dat zien we dan wel.
En ja als je 5 jaar geleden voor een hond hebt gekozen omdat je 5 jaar geleden die droom nog niet had dan kan je naar mijn idee ook nog wel een paar jaartjes wachten want is het dan wel een droom of heb je dat idee dan ineens op je heupen gekregen??

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik denk dat diegene die hier hulp vraagt er niet zoveel aan heeft dat iedereen er niet mee eens is. Ik kan het me ook niet voorstellen dat zo'n droom opeens op de proppen komt en dat ze dat er eerder had moeten bedenken toen ze zo'n moeilijk hondje in huis nam...

 

MAAR het lijkt erop of ze erg overtuigd is om dit door te zetten en als mede hondenliefhebbers gunnen wij die hond denk ik het beste wat er mogelijk is. Ze heeft daarom denk ik meer aan tips dan aan kritiek en tuurlijk mag iedereen daar een mening over hebben.

 

Ik zou dit ook niet zo kunnen, maar ik denk dat je aan heleboel tips al veel hebt... Facebook, oppassers, marktplaats, forums, rondvragen. En misschien wil iemand idd wel in je huis inclusief zorg voor de hond? Zoek  alsjeblieft wel iemand zorgvuldig uit en ga niet over een dag ijs:)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik vind sommigen wel erg cru en snel met hun oordeel...wat weten wij nu eigenlijk??   precies....

 

@ Chaitan...ik nam 4 jaar terug een hond, toen, en nu nog steeds had ik een stiekem droom. als dat nog eens uitkomt, heb ik ook een probleem met mijn hond en er voor haar te zijn...en toch, nam ik die hond 4 jaar geleden... 

ben ik dan ook slecht? is mijn hond dan ook maar onbelangrijk voor mij?   nee, je zou eens moeten weten...

had ik die hond maar niet moeten nemen, want ja, misschien over 10 jaar...?  heel verstandig als je zo denkt, maar zovelen die dat dus niet doen, en ook daar is niks mis mee 

 

dus daarom, laten we niet meteen zo oordelen...

 

Ts kan best een droom,  EN een hond hebben, en nu ineens, is dat even lastig te combineren, ja dat kan....reden om alles te laten? in mijn ogen niet...

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Voor Lola is hier natuurlijk genoeg plaats he Jeroen dat weet je O-)

Alleen denk niet dat je haar dan terug krijgt , maar kunnen vast een bezoek regeling treffen hahahaha

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Interessante discussie.....
 
Tegen TS zou ik zeg volg je droom, je heb nu nog de leeftijd om te kunnen zonder allerlei verplichtingen en beperkingen. Niets is zo erg om je hele leven spijt te hebben van iets wat je wilde doen, maar ontnomen werd.
 
Voor alle furmommy's, als jullie een hond hadden die absoluut niet met kinderen kan, zouden jullie je droom om moeder te worden laten varen voor je hond? Zeg niet dat deze vergelijking niet op gaat, want iemand met een dergelijk wens, ervaart dat hetzelfde!
 
Overigens twijfel ik wel ook een beetje waar je goed aan doet, herplaatsen of tijdelijk onder brengen. Het zal voor de hond hoe dan ook weer een traumatische ervaring worden, zoals ik het goed lees ze al eerder mee heeft moeten maken. Als ze niet binnen je kennissen kring kan blijven zou ik eerder voor herplaatsen kiezen, want dat lijkt me het meest "fair" voor de hond....
 
Een caravan of motorhome is geen!! geschikte woonruimte voor een hond en al helemaal niet in een warm land. In mijn ogen vergelijkbaar aan een auto. "

 Ik vind mezelf geen furmommy :D maar ivm kinderwens zou ik nooit een hond nemen die niet met kinderen kan. Daar kun je toch gewoon rekening mee houden als je voor een hond gaat? Zelfde met reizen/emigreren. Als je weet dat je leven de komende vijf/tien jaar onzeker gaat zijn in de mate waarin je wel of niet voor een hond kunt zorgen. Dan neem je toch nog geen hond? Daarom heb ik ook geen hond genomen toen ik nog studeerde... Ik had mijn eigen appartementje en tijd genoeg, maar ik wist niet zeker of ik na drie jaar niet een baan zou hebben waar het mee zou lukken. Dus deed ik het niet. 

 

That said is het in Europa helemaal niet zo moeilijk om met hond te reizen. Wij nemen haar altijd mee :) je moet alleen iets creatiever zijn soms. Kijk eens rond in het "hippie circuit", daar doen ze meestal minder moeilijk over het meenemen van dieren. En als je toch naar zuid europa gaat kun je inderdaad heel veel kamperen.

 

als het meer gaat om verschillende landen ontdekken/onderzoeken om te kijken waar je het liefst terecht wilt, dan zou ik het weer anders doen. Korte reizen maken naar steden/regios en dan de hond tijdelijk in pension (of evt korte opvang bij familie/ vrienden). Daar heb je niet een lange reis voor nodig.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Voor Lola is hier natuurlijk genoeg plaats he Jeroen dat weet je

Alleen denk niet dat je haar dan terug krijgt , maar kunnen vast een bezoek regeling treffen hahahaha "

 

be carefull what you wish for      haha

zo leuk is ze helemaal niet namelijk   

 

haha nee zeker, ze zou je helemaal inpakken, dus maar beter van niet dan nee 

 

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hahahaha ja mensen om haar pootjes winden is ze goed in.

Die big smile van haar <3
En ze is gewoon heel mooi.

Maar ik ga wel erg off topic nu ( Sorry ) O-)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar je moet wel beseffen wat je je hond aan gaat doen. Je wilt je hond tijdelijk ergens onderbrengen voor een half jaar tot een jaar. Daarna terug komen en in een ander huis je hond weer terug nemen. Je hebt een hond met een rugzak en handleiding en deze hondjes hebben nog meer moeite om hun draai weer te vinden in een nieuwe situatie. In principe wil je je hond 2 herplaatsen in een jaar. Ja helaas vind ik dat persoonlijk niet kunnen! Als je hond je in de weg zit dan zou ik met zo'n hondje toch voor 1 herplaatsing kiezen en haar dus niet weer uit haar vertrouwde omgeving halen wat ze net haar draai heeft gevonden. Of je gaat samen of je gaat niet. Er zijn zo ontzettend veel landen waar je met je hond welkom bent. Wat een fantastische band zullen jullie krijgen! 

 

En nog een vraagje. Wist je 5 jaar geleden niet dat je een half/jaar wilde gaan reizen?

 

*ik heb niet alle reacties gelezen*

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik denk dat een nieuw blijvend huisje voor de hond de beste optie is indien de TS besluit toch haar dromen na te jagen. Op en neer, wel/niet bij het baasje daar heeft die arme hond helemaal niks aan. Eerst naar Spanje en dan? Weer hetzelfde riedeltje voor de hond (ervan uitgaande dat ze nagekomen is) vanuit daar op weg naar ??? Een stabiele hond die goed met verandering omgaat zou het best vinden mits hij daar net zo goed in zijn behoeften wordt voorzien maar een hond zoals van de TS zou ik niet met dit soort extra stress op gaan zadelen.

 

@TS...ik val in herhaling maar regel vooral je zaakjes goed voor een eventuele terugkeer. Zelfs met 'open deuren' is het moeilijk om terug te keren tegenwoordig.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" ik vind sommigen wel erg cru en snel met hun oordeel...wat weten wij nu eigenlijk??   precies....
 
@ Chaitan...ik nam 4 jaar terug een hond, toen, en nu nog steeds had ik een stiekem droom. als dat nog eens uitkomt, heb ik ook een probleem met mijn hond en er voor haar te zijn...en toch, nam ik die hond 4 jaar geleden... 
ben ik dan ook slecht? is mijn hond dan ook maar onbelangrijk voor mij?   nee, je zou eens moeten weten...
had ik die hond maar niet moeten nemen, want ja, misschien over 10 jaar...?  heel verstandig als je zo denkt, maar zovelen die dat dus niet doen, en ook daar is niks mis mee 
 
dus daarom, laten we niet meteen zo oordelen...
 
Ts kan best een droom,  EN een hond hebben, en nu ineens, is dat even lastig te combineren, ja dat kan....reden om alles te laten? in mijn ogen niet...
 
  "

 

Klopt we weten natuurlijk niet alles. Maar wat wel bekend is, is dat het hier niet gaat om een hond die het als een feestje ziet om even een 'tijdje' uit 'logeren' te gaat. Een hond met rugzak die niet met andere honden gaat, en er gaat een tijd overheen voor ze een mens vertrouwd. Die voor ze anderhalf was al meerdere baasjes heeft gehad, en dus meermaals 'gedumpt' is. Voor een hond met een dergelijke rugzak denk ik wel dat je echt iemand moet vinden die deze uitdaging aankan. Iemand die ervaring heeft met honden, maar zelf op het moment geen hond heeft. En iemand waar je van op aan kan dat die het sowieso een jaar vol kan houden, ook als het moeilijk is. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Natuurlijk kan je niet in de toekomst kijken.

Toen ik mijn vorige hondje nam heb ik bijna een jaar getwijfeld of ik het wel moest doen, mijn grootste probleem was dat ik niet met zekerheid kon zeggen of ik10 jaar bij het asiel zou blijven te werken en dus de hond mee kon naar het werk. Mijn collega zei toen ook: dat zie je dan wel weer en daar vind je ook wel een oplossing voor als je het echt wilt. 

Maar om nou een hond te nemen die bijvoorbeeld niet met kinderen kan terwijl je weet dat je toch vrij snel aan kinderen wilt beginnen... of dus een hond nemen terwijl je weet dat je, voordat je hondje overleden is, en jaar wilt gaan reizen en absoluut zonder hond... 

Tja

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Bench probleem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^