Bench probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YvetteYvette

Onze hond is inmiddels 14 maanden oud en doet het echt perfect. Tot vorige week sliep hij altijd beneden in de bench en ook als wij weg gaan zit hij in de bench. Vorige week tijdens hevige onweer is hij zo erg geschrokken dat wij hem bij ons op de slaapkamer hebben laten slapen omdat hij in de bench niet meer rustig werd. De volgende dag hebben wij hem gewoon weer in de bench laten slapen, totdat er mensen in de buurt vuurwerk af begonnen te steken. Hij was weer helemaal van slag. Sindsdien kan hij snachts niet meer in de bench. Beneden blaft hij constant en als ik de bench op de slaapkamer zet blijft hij piepen. Het vreemde is dat als wij weg gaan overdag, de bench totaal geen probleem is.

 

Wat is nu het verstandigst om te doen? 

 

Ik had zelf het idee om zodra Bender naar boven meegaat, in de bench op de slaapkamer lekkere snoepjes te leggen. Hij hoeft er verder niet in en we laten het deurtje gewoon open. Ik moet snachts altijd wel een keer naar de wc dus ik kan er dan weer opnieuw wat lekkers in leggen of hem belonen als hij erin ligt. Dit een paar nachten proberen en dan hem weer in de bench zetten en het deurtje dicht te doen zodat hij weer in de bench gaat slapen. En dan de bench in stappen verplaatsen richting de woonkamer.

 

Is deze manier een beetje goed? Of zijn er nog tips waarmee we het voor hem nog aangenamer kunnen maken?

 

Hij heeft trouwens nog nooit eerder gereageerd op onweer of vuurwerk. Maar merk wel dat hij de laatste week wat schrikachtig is, ook met wandelen. Misschien is dit een puber fase?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat gebeurt er als je de hond niet in de bench alleen laat, maar los in de kamer?

Als een hond in paniek raakt, terwijl hij/zij in de bench zit, kan hij/zij geen kant op en geen veilige plek opzoeken zoals bijv. onder de tafel, onder de bank, in een hoek etc.

Als je hond geen sloper is, zou ik me afvragen of je hond de bench nog wel nodig heeft.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik ben het wel eens met Loesje.

Ik kan me ook best voorstellen dat het opgesloten zijn met momenten van onweer of vuurwerk angstig is.

Mijn vorige hond was ook erg bang voor onweer en vuurwerk en je kon ook echt zien dat ze ging zoeken naar een plekje wat voor haar gevoel het veiligste was.

Misschien dat je hondje zich dus niet veilig meer voelt in de bench omdat ie geen kant op kan.


Als je persé wilt dat ie weer in de bench gaat zou ik eerst met deurtje open proberen om het een veilig plekje te maken.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Op de leeftijd die jouw hond nu heeft, zou ik zeker proberen hem los in de kamer te laten. Wat je als overgang zou kunnen doen (bij ons werkte dat perfect): als jullie naar bed gaan, gaat jouw hond neem ik aan in zijn bench. Doe dat nu ook maar laat het deurtje open. Mijn hond sliep de eerste avond met deur open gewoon in haar bench. Daarna kreeg ze door dat ze er ook uit kon en mocht. Dat hebben we een week gedaan en toen sliep ze gewoon in de kamer. Bench de deur uit, benchkleed op dezelfde plek gehouden en daar slaapt ze dus. 

Kijk eens of dat met Bender ook lukt. En heb vertrouwen in je hond. 

honden page profiel YvetteYvette

Hij os zeker geen sloper, nooit geweest. Maar vanaf dat hij ongeveer 6 maand was werd hij rustiger in de bench (hij was altijd bij de deur aan het krabben omdat hij naar ons wilde). Maar nu is hij zijn puberteit voorbij. Misschien is het dan inderdaad een goed idee om hem meer ruimte te geven! Zal hem vanavond eens met het deurtje open in de bench beneden zetten en kijken hoe hij erop reageert!

honden page profiel mymymymy

honden foto van mymy

Ik zou ook de bench weg gaan doen, of in elk geval geen dicht deurtje meer. Ik heb bij mijn honden altijd aangehouden dat als ze helemaal gewent waren, niet sloopte, en niet plaste in huis, de bench wegging. Net zoiets als een box bij baby's. Handig in de periode dat het nodig is, maar vooral een onding. 

Bij mijn eerste pup zelfs weggedaan ondanks niet zindelijk, omdat hij de hele bench onder poepte.

 

Mijn pup nu is 11 weken, maar ik hoop over een maandje wel weer bench loos te zijn. Al lijkt het erop dat het wel een vervelings slopertje is, dus wellicht staat hij nog wel een tijdje.

 

1 van de honden van mijn moeder heeft tot pas geleden een bench gehad, deurtje ging al heel lang niet meer dicht, maar de hond vond het gewoon prettig en ging zoeken zodra de bench weggehaald werd. Dus soms is de keuze ook aan de hond.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^