jachtintstinkt husky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

heb een flauw vermoeden dat de titel verkeerd geschreven is, maar op de late avond zie ik even niet meer hoe het wel hoort.. hiervoor excuus.

 

oke, dan nu mijn vraag. ik weet dat husky's jachtinstinkten hebben. prima elk ras zijn ding. zo ook mijn eigen husky. gelukkig niet heel erg! ze kan nog prima los, komt goed terug en vermoord niks, even afkloppen, wat ze wel doet (rn mij erg verbaast!) is dat ze mij erg goed laten weten waar een dier zit. 

 

zoals vanavond, we kwamen ober het bruggetje naar het parkje gelijk geintresserd om naar rechts te lopen, zag het aan gaar houding en haar neus het gesnuffel. die kant ga ik nooit op zo ook niet nu. loop naar links vraag haar aandacht ze gaat netjes zitten en ik laat haar vrij gaan (ze blijft netjes zitten tot ik zeg oke) dus ze loopt wat voor me uit enzo.. en toch is die geur erg intressant en hoppa racetst ze toch terug naar rechts zeg maar. en blaffen blaffen!!! dus ik daarheen kijken met zaklamp, ja hoor egel! ze doet het diertje niks! staat er alleen naast te blaffen. dus ik, woow watknap heb jij zo een mooie egel gevonden? ja? o wat knap! gaat mijn brave meisje nu weer meelopen? kom! dus ze loopt zo weer mee en speelt met nog wat vriendjes.

 

en zo ook laatst, zelfde park, ging ze met nog 2 jachthonden het water in, komt ze met een dode meerkoet eruit (was al dood). dus ik zeg los en ze laat hem braaf los, doet er verder niks mee! had hem nog met haar vriendjes gedeeld als ik dat had toegestaan...

 

en ook in het bos, wou ik haar en 2 border collies het water in laten, zie ik bij de ene kant een dode vis, dus ik ga ernaast staan, zitten bosjes tussen stond aan de andere kant zit zo n 3 meter tussen.. en de 2 border collies gaan daar t water in. en ik kijk opzij komt mijn husky blij aanlopen en gaat naar 3 meter verderop kwispelend en weer terug naar mij, dus ik loop achter haar aan. heeft ze die via het water uitgehaald, doet er weer niks mee behalve aan mij tonen.

 

begrijp me niet verkeerd, ben erg blij dat ze er verder niks mee.doet hoor!!

maar is dit zeg maar normaal gedrag??

ik had me.dit persoonlijk.meer bij staande honden verwacht, of zit ik nu verkeerd te denken??

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik heb geen flauw idee, maar zou geneigt zijn te zeggen dat ze wel een voorkeur lijkt te hebben voor de jacht sport.

Volgens mij is het daar ook erg belangrijk dat ze er niks mee doen, maar netjes aanwijzen of terugbrengen wanneer hen dat word gevraagt.

Ze lijkt in elk geval van nature een neusje te hebben voor de jachtsport.

Bij jacht zie je ook vaak bij mijn weten dat ze dus echtvdieren doden tot zelfs willen opeten dus jou maatje doet het super goed.

honden page profiel Rens van HeesenRens van Heesen 3 doggies

honden foto van Rens van Heesen

Beste Lavina,

Het gedrag wat je hond vertoont is normaal. Ieder ras heeft zo z'n eigen kenmerken die in het dna zitten opgesloten.

Het enige wat je hond doet is de roedelleider (jij dus) laten weten dat er een prooi in de buurt is. Zolang ze niet uit zichzelf gaat jagen op levende dieren is er op zich niks aan de hand. 

Wat betreft je reactie zou ik wat rustiger reageren, wanneer je zo enthousiast reageert spoor je dit gedrag eigenlijk alleen maar aan en kan het zo zijn dat ze na loop van tijd ook levende dieren gaat opjagen.

Je zou beter kunnen kijken of je kan gaan speuren met je hond, dit is een hele goede manier om in de behoefte van je hond te voorzien. Hierdoor kan ze alle energie en de behoefte om dingen aan te wijzen of te apporteren kwijt.  

Volgende forumvraag: Radeloos..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^