Radeloos..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hoi allemaal,

Ik zit met een groot probleem en ik weet niet meer wat ik er mee aan moet..

Mijn oom heeft 3 jaar geleden een Jack Russel pup in huis gehaald voor zijn kinderen. Ik vond dit niet slim en hij is meerdere keren gewaarschuwd maar hij wilde niet luisteren. Leroy(de hond) was inderdaad een pittige Jack en ging zijn eigen regels bepalen in huis en ging ook bijten.

Ongeveer een jaar geleden wilde mijn oom hem dus niet meer hebben en wilde hij hem naar het asiel brengen. Ik ben in eerste instantie erg boos geworden maar besefte later dat dit natuurlijk geen zin heeft, zeker niet voor Leroy. Dus ben ik me in gaan zetten voor het (eigenlijk) best lieve beestje. Ik heb hem een jaar zelf proberen te bemiddelen via de Atlas Animal Project(hier komt mijn eigen hondje vandaan en ik doe vrijwilligerswerk bij hun), echter lukte mij dit niet omdat Leroy duidelijk een rugzakje heeft en mensen wilde hem na nader telefonische uitleg ook niet meer.

Toen werd ik in februari jl. benaderd door een vrouw van een andere stichting(Moon's Yorkshire Terrier Stichting). Deze stichting vangt honden als Leroy op, eventueel heropvoeden en weer herplaatsen. Klonk als de ideale oplossing voor Leroy. Ik was zo blij dat ik een oplossing voor hem had. Zolang Leroy maar niet bij kleine kinderen en/of andere dieren geplaatst zou worden en uiteraard een consequentie baas, zag ik het helemaal zitten. Ik heb Leroy dus in Maart jl. naar een opvanggezin van de stichting gebracht.

Mijn blijdschap was van korte duur.. Leroy is in drie maanden tijd zes keer! verhuisd! Eerst twee keer bij mensen met kinderen, allebei de keren kwam hij weer terug van adoptie en de derde adoptanten(zonder kinderen) konden hem ook niet aan. De laatste adoptanten hadden hem zelfs naar het asiel gebracht! Ik was woedend!!! Dit is vrijdag 12 juni jl. gebeurd. Ik probeerde in het weekend nog contact op te nemen met de stichting maar die deed raar, wisten niet wat ze moesten doen en wisten niet waar ze Leroy konden vinden.

Toen ben ik het zelf gaan regelen. Ik heb inmiddels zijn paspoort weer in handen en ik ben er achter gekomen welk asiel Leroy zit. Inmiddels heb ik ook contact gehad met het asiel in Zeist en ik kan Leroy ophalen met het paspoort. Uiteraard gaat hij dus echt niet meer terug naar die stichting!

Echter zit ik wel met een probleem. Ik ga Leroy sowieso ophalen uit het asiel maar bij ons thuis zal ik Leroy een muilkorfje om moeten doen i.v.m. mijn katten en mijn eigen hond. Dat vind ik al echt verschrikkelijk om te moeten doen.

Ik had in eerste instantie een fantastisch alternatief voor Leroy en dat is een man(die ik via via ken) die heeft een boerderij in Groningen en die vangt daar honden op met gedragsproblemen. Echter zit deze man helemaal vol en kan er echt geen hond bij hebben voorlopig dus ik ben op zoek naar...een oplossing..

Weet iemand/ kent iemand iets of iemand die iets soortgelijks heeft? Ik ben radeloos, ik weet niet meer wat ik moet doen. Leroy bij mij in huis met continu een muilkorf om vind ik een verschrikkelijk vooruitzicht maar het zal voorlopig zo maar even moeten. In de tussen tijd zoek ik me rot naar een betere oplossing voor hem!

Leroy heeft een patroon in zijn gedrag, hij kan feilloos aanvoelen wie hem aan kan en wie niet. Leroy hoeft dus niet zozeer opgevoed te worden maar hij heeft gewoon een hele consequentie baas nodig. Ik bijvoorbeeld ben dat totaal niet, hij heeft mij ook al eens gebeten dus het wordt niet echt een gezonde situatie straks voor ons allemaal...:(

Maar ja, ik kan de hond toch ook niet aan zijn lot overlaten?

Alle tips/adviezen zijn welkom!

Alvast bedankt!

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik kan helaas niet helpen en heb ook geen goede tips.

Dus bij deze maar even een upje!

 

Misschien kan het asiel je wel alsnog helpen om een nieuw baasje te zoeken, maar dat hij bij jou in de opvang blijft zeg maar? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik kan je ook niet helpen helaas. Moet wel even zeggen dat ik het super vind dat jij je zo voor hem in zet. Ik hoop dat hij een goed baasje vindt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou hem toch in t asiel laten tot er een definitieve plek voor hem komt. Zeker als jouw situatie niet geschikt is.

Waarom voel je je zo verantwoordelijk voor dit hondje?

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

arm arm dier zoveel huizen ,en dan nog wantrouwen krijgen dat je de boel niet meer vertrouwd.

Deze hond heeft een baas nodig die ervoor gaat en hem wil begrijpen en ondersteund zodat hij weer vertrouwen krijgt na al die onbenullen die hem niet eens de kans gaven om zichzelf te worden

 

Heel lief dat je je over dit dier ontfermd...maar de hond verdiend onvoorwaardelijk na zoveel ellende

Mijn jeff is een sociale schat ...maar in de eerste 6/9 maanden onberekenbaar soms van de stress van  van zijn verleden

nu is het een hond die kinderen van angst afhelpt en steun zoekt als hij het moeilijk heeft

Ik hoop echt oprecht dat deze hond met de neus in de boter valt ..bij iemand die oog heeft voor de rugzak en er mee wil werken.

het arme dier is helemaal de weg kwijt...

 

Ik vind het super lief dat je  de hond opvangt..en als je weet dat het werkt voor de hond waarom ben je dan niet conequent

herplaatsers hebben rust en regelmaat nodig..om te verwerken en te leren hoe het werkt op de nieuwe plek.

 

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Beste Yara, bedankt voor je berichtje. Ondertussen zit Leroy in het asiel in een andere regio dus het asiel kan niets meer voor me betekenen zodra ik hem ophaal..

 

Pascale, bedankt voor je berichtje.

 

Kees, bedankt voor je berichtje, ik voel me verantwoordelijk voor elk beestje wat op mijn pad komt en al helemaal als niemand anders hem wil helpen! Leroy in het asiel laten, kan ik niet over mijn hart verkrijgen.. :-(

 

Roos, bedankt voor je berichtje, ik kan wel consequent zijn voor Leroy maar ik ben eerlijk gezegd ook een beetje bang voor zijn bijtgedrag en dat voelt hij wanneer iemand niet helemaal zeker ik zijn schoenen zijn.. :-( Gelukkig kan mijn vriend hem wel aan maar als hij werkt, moet ik het toch alleen doen..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


 
Roos, bedankt voor je berichtje, ik kan wel consequent zijn voor Leroy maar ik ben eerlijk gezegd ook een beetje bang voor zijn bijtgedrag en dat voelt hij wanneer iemand niet helemaal zeker ik zijn schoenen zijn.. :-( Gelukkig kan mijn vriend hem wel aan maar als hij werkt, moet ik het toch alleen doen.. "

 Daarom zou ik m dus niet in huis nemen. Je helpt m daar niet mee. Ik begrijp best dat je dit niet wilt, maar kijk dan of je iets extra's kunt doen voor hem zonder dat ie bij je in huis komt.

 

 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Ik zou eens contact opnemen met dierentehuis in Amsterdam. Zij nemen vaak onherplaatsbare honden op die daar voor altijd blijven.

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Hierbij de link : http://dierenthuis.nl/

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Heel erg dubbel... Maar wat niet dubbel is dat is dat ik heel goed begrijp waarom jij je inzet voor deze hond en wat het met jouw gevoel doet! Ik denk dat elke grote dierenvriend zich het lot zou aantrekken, zeker in jouw geval, omdat je de hond al kende en later zelf ook hebt opgevangen en hebt geprobeerd hem in goede handen te krijgen.. Logisch dat je hem dan nu niet in deze situatie wil laten.

 

Met dubbel bedoel ik het gevoel... Aan de ene kant alles voor hem willen doen.. Aan de andere kant de vraag wat is nu goed voor hem...

 

En daar gaan de meningen van mensen in verschillen... Ons menselijke gevoel zal zeggen uit het asiel halen en in huis nemen, ook al moet hij dan een muilkorf om hebben.. En ons andere gevoel wat vaak ook het verstand is zal zeggen dat een dier zich aanpast in de situatie waarin hij zit (het overleven effect zeg maar) dus dat hij het in het asiel misschien niet eens zo heel slecht heeft in zijn situatie.

 

Wat is dan verstandig, dat is d grote vraag en daarin gaan denk ik het verstand en het gevoel niet samen...

 

Opvangen thuis kan, maar ik betwijfel of een muilkorf niet meer schade aan zijn gedrag zal veroorzaken.. Dus ik weet niet of dat verstandig gaat zijn. Dan zou ik eerder kiezen voor een veilige plek binnen huis waar er geen confrontatie met andere dieren kan komen? Mits je die mogelijkheid hebt.. Van daaruit kun je dan apart van andere dieren het vertrouwen opbouwen met de hond en uiteraard veel bij hem aanwezig zijn of wandelen (mits haalbaar).

 

Tweede optie is om goed te overleggen met het asiel wat verstandig is.. Hoe is de hond nu binnen het asiel.. Zien ze verslechtering in zijn gedrag, wegkwijnen etc? Of zien ze dat hij zich goed staande weet te houden. Als dat zo is kun je overleggen met het asiel om met jou in contact te blijven, als hij geplaatst gaat worden of als ze andere dingen met hem van plan zijn dat jij dan alsnog kan besluiten hem op te vangen.

 

Ik denk dat de laatste optie een betere optie is, mits de hond zich staande kan houden binnen het asiel waar hij nu is.

 

Maar het blijft moeilijk, het gevoel en het verstand.. Overweeg goed waar de hond zelf gelukkiger van zal worden (al is dat geen goede uitspraak nu misschien) veilig binnen het asiel waar hij hopelijk ook voldoende 1 op 1 aandacht krijgt en geen muilkorf nodig heeft.. Of binnen in huis waar dan misschien meer 1 op 1 aandacht is maar waar hij wel een muilkorf moet dragen..

 

Overleg ook goed met de kenners, desnoods en gedragsdeskundige om informatie vragen wat op dit moment het beste voor de hond zal werken.

 

Heel veel succes.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

@ Kees, ja maar hem aan zij lot overlaten in dat asiel gaat er bij mij ook niet in..

@Erny, bedankt! Ik ga kijken!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" @ Kees, ja maar hem aan zij lot overlaten in dat asiel gaat er bij mij ook niet in..
@Erny, bedankt! Ik ga kijken! "

 Dat hoeft ook niet, Je kunt overleggen of je af en toe met m kunt wandelen. 

Maar goed, ik begijp je punt wel. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik snap dat je radeloos bent.

 

Arme arme hond wat een gesol, nergens begrepen worden, niet krijgen wat hij nodig heeft, hoe treurig is dat en hoeveel honden moeten hetzelfde lot ondergaan.

 

Ik ben ook van mening dat je beter eerst met het asiel kan bespreken hoe hij daar is, mits het een goed asiel is natuurlijk, wie weet komt hij er tot rust eerst, en als jij hem regelmatig meeneemt voor een fijne wandeling in een natuurgebied waar hij niet extra geprikkeld wordt heeft hij een beter leven dan als hij met een muilkorf in een huis moet gaan rondlopen met mensen die hem niet kunnen begeleiden en extra stress door de katten.  En wie weet als hij met de juiste beschriijving op de site komt te staan komen er mensen die echt voor hem willen gaan. Ik ben ervan overtuigd als hij eerst maar eens begrepen wordt en hij dit door krijgt hij het niet meer nodigi vindt om uit te vallen en ander stressgedrag te vertonen.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Hoi allemaal,

 

Bedankt voor jullie hulp en adviezen.

Ik ben het met jullie allemaal eens, ik word op het moment ook verscheurd door een dubbel gevoel.

Af en toe met Leroy wandelen gaat hem niet worden omdat hij bijna twee uur rijden bij mij vandaan zit en ik heb nog een week, dan is Leroy van het asiel en gaan ze hem proberen te herplaatsen. Echter heeft ze me eerlijk verteld dat ze bijtverleden er bij moet zetten bij de advertentie en dat deze honden dan vaak niet lopen. Uiteindelijk weten we dus allemaal wat er gaat gebeuren...

Ik ga contact opnemen met het dierenthuis in Amsterdam. Dit ziet er goed uit en ik ben gaan rondvragen. Er zijn goede verhalen over. Uiteraard adopteer ik hem dan op afstand. Ik hoop dat dit het gaat worden voor Leroy!

 

Thnx allemaal!

 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

" Hoi allemaal,
 
Bedankt voor jullie hulp en adviezen.
Ik ben het met jullie allemaal eens, ik word op het moment ook verscheurd door een dubbel gevoel.
Af en toe met Leroy wandelen gaat hem niet worden omdat hij bijna twee uur rijden bij mij vandaan zit en ik heb nog een week, dan is Leroy van het asiel en gaan ze hem proberen te herplaatsen. Echter heeft ze me eerlijk verteld dat ze bijtverleden er bij moet zetten bij de advertentie en dat deze honden dan vaak niet lopen. Uiteindelijk weten we dus allemaal wat er gaat gebeuren...
Ik ga contact opnemen met het dierenthuis in Amsterdam. Dit ziet er goed uit en ik ben gaan rondvragen. Er zijn goede verhalen over. Uiteraard adopteer ik hem dan op afstand. Ik hoop dat dit het gaat worden voor Leroy!
 
Thnx allemaal!
  "

 Ik ben donateur van Dierenthuis en het is een hele bijzondere stichting ,die ook veel honden uit het buitenland aan nemen die hier niet kunnen aarden. Ik ga voor je duimen!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^