pup bij 4 kinderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Truus (Gast)

Hallo allemaal,

Wij zijn al ruim een jaar aan het denken over de aanschaf van een hond. Al heel wat gelezen en geinformeerd. Maar twijfels blijven natuurlijk.
Ik wil graag een pup van een Friese Stabij, mijn man wil een Australian Shepherd. Wij vinden dit hele mooie honden en ik denk dat ze qua karakter wel bij ons passen.

Onze gezinssituatie is alsvolgt:
2 volwassenen en 4 kinderen in de leeftijd van 3, 5, 6 en 7 jaar. Wij werken thuis en kunnen dus veel aandacht aan de hond geven en veel met hem wandelen. We hebben bovendien een redelijk grote tuin.
We willen een middelmaat hond dus geen labrador of golden retriever.

Mijn vraag is kort aan jullie: zullen we het doen of niet?

groeten, Truus.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup bij 4 kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mandy missy molly en butchmandy missy molly en butch

honden foto van mandy missy molly en butch

hey truus,
als jullie er genoeg tijd in kunnen steken en het ook echt 200% zeker willen moeten jullie het doen.
je moet er gewoon voor zorgen dat de hond vanaf het begin al leert dat de kinderen wel ook in rank boven hem staan want ik kan me voorstellen dat je 3 en 5 jarige de hond zo nu en dan wel eens aan de staart en oren zullen trekken.
dus let er goed op dat je zorgt dat de hond hiervoor geen slechte neigingen gaat tonen naar de kids, kan me voorstellen dat een hond het niet altijd leuk vind maar je moet hem toch laten merken dat hij gewoon de laagste rank heeft in huis.
ook zit eerst even samen met je kids en kijk even of ze er klaar voor zijn en dan denk ik voornamelijk aan de 5 6 en 7 jarige.. vertel ze met nadruk dat ze moeten zorgen dat de hond een beetje naar ze luisterd en vertel ze wat honden wel en niet graag hebben.
en gaan je kinderen er ook tijd in steken met opvoeding en wandelen en zo?
dat zijn allemaal dingen waar je aan moet denken maar als jullie graag een hond willen laat dan niets of niemand je tegen houden.
ik werk met 2 en 3 jarigen en ze zijn altijd bij mij thuis en ik heb nu 2 grote honden en ze weten beide dat ze heeel erg voorzichtig moeten zijn met de kids en ik zou de kids wel nooit alleen laten met de hond zorg er altijd voor dat je een oogje in het zeil houd
groetjes mandy missy en molly

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

hoi truus,
ik kan je alleen iets vertellen over een australian shepherd,omdat ik zelf een heb.

mijn hond vertrouw ik niet honderd procent met kleine kinderen, dit komt ook omdat hij hier niet mee is opgegroeid maar aussies zijn honden die niet van te veel drukte en prikkels houden.
ze zijn erg baas gericht en zullen zich erg gaan hechten aan het hele gezin,misschien dat bezoek,vriendjes en vriendinnetjes dan wel een probleem kunnen gaan vormen? ze zijn namelijk gereserveerd naar vreemde mensen.
het is een hond die dan een plek moet hebben om zich terug te trekken, je moet de hond en het bezoek altijd in de gate houden.
verder zijn het super leuke,actieve honden die elke dag uitdaging nodig heeft, in de vorm van wandelen,bewegen maar vooral ook geestelijke uitdaging zoals taakjes doen,denkspelletjes,trainen,hondensport etc.
het is geen hond die er een beetje bij het gezin hangt maar juist betrokken wil worden bij alles :-D anders kan je hond probleemgedrag ontwikkelen.

succes met de keuze,

gr mariaa


honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik zou nog even wachten tot de jongste naar school gaat - je pup zal veel tijd nodig hebben en ook behoefte hebben aan rust.

Voor de rest - doen. Ben ik het alleen met Mariaa eens dat een Australian Shepherd een beetje een uitdaging zal vormen om dat goed te combineren met een druk gezin.

groetjes,

Linda.

honden page profiel Joey-DancerJoey-Dancer

honden foto van Joey-Dancer

Hoi Truus,

Welke hond of wat voor soort hond daar kan ik je helaas niet in adviseren.

Ik wil alleen maar vertellen dat ik ben opgegroeid met honden. Met duidelijke regels voor zowel kind als hond. Hier ben ik mijn ouders nu nog steeds erg dankbaar voor. Je leert namenlijk als kind al dat je zelf verantwoordelijk bent hoe om te gaan met dieren.

Succes met je beslissing,

Met vriendelijke groet,

Cella, en een poot van Joey.

honden page profiel Varro Valentino vd BernissenhofVarro Valentino vd Bernissenhof

honden foto van Varro Valentino vd Bernissenhof

Beste Truus
Een pup heeft veel aandacht nodig maar ook rust.Ik zou ook nog even wachten tot jullie jongste naar school gaat.
Heb een voorbeeld van een pup die in een gezin met 4 kinderen kwam,pup druk kinderen druk...rennen vliegen enz...hond is nu een jaar en zijn tandjes groter,nu vinden deze kinderen de hond eng want hij hapt als ze nu ook druk zijn ...rennen, vliegen enz.hond krijgt straf...Als jullie denken dat jullie hier goed mee om kunnen gaan,zou ik het zeker doen. Maar waak hier voor.
Succes.Monique

Hennie (Gast)

Ik zou een tervuerense herder nemen, die zijn heel slim, maar ook heel goed met kinderen.
succes!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Volgens mij kun je best een puppie nemen hoor, als jullie er helemaal achter staan en geen twijfel meer hebben.

Ook lijkt een australian shepherd mij ook niet zo'n goed idee in een gezin met 4 jonge kinderen. Het zijn inderdaad hele leuke, liefe en slimme honden, maar wat mariaa ook zegt.

Ik zou alleen wel aan de kinderen de regel geven de hond ALTIJD met rust te laten als hij in zijn/haar mand ligt. Dat is echt de plek waar de hond zich kan terugtrekken als de drukte hem teveel wordt.
Zelf vind ik het wel heel goed als kinderen met dieren opgroeien.

Zelf heb ik een golden retriever en een bastaardje. Mijn bastaardje is o.a. een mix van een boerenfox, zijn ook leuke hondjes, google maar is. Misschien een kooikerhondje, ook middelgroot, slim, lief, enthousiast enz enz...

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Hoi,
Ik ben niet zo heel goed bekend met het ras maar kan wel onze ervaring betreffende een pup vertellen. We hebben hem nu 2 maanden en nu gaat het echt goed. Het is natuurlijk wel erg druk maar dat is niet erg, we hebben ons ritme gevonden (ik en de hond).
Wij hebben 3 kinderen (3 en tweeling van 5) en vooral met de kinderen vond ik het de eerste weken echt zwaar. De pup wilde spelen en begon dan wat speels te 'happen' en te springen en de kinderen (vooral de kleinste) vond dat best eng. Vooral in het begin had hij die 'bijtremming'nog niet en kon hij af en toe ook echt hard bijten. Vaak kindertranen dus. Soms was ik echt radeloos hoor. Ik heb me op een gegeven moment huilend afgevraagd of we niet toch een jaar hadden moeten wachten....
Maar zoals ik al zei; nu hebben we ons ritme en gaat het prima. De kinderen vinden het heerlijk en zijn gewend en onze pup weet ook alweer een beetje wat wel en niet te doen (een beetje).
Maar mijn advies: denk er niet te licht over, maar laat je er ook niet door weerhouden!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Truus,

Ik heb zelf een Aus.
Australian Shepherds zijn geen 'kinderhonden' bij uitstek. Ze hebben een duidelijke persoonlijke zone, kunnen erg op zichzelf zijn en raken 'geirriteerd' van veel drukte en prikkels. Daarbij zijn het herders, ze hoeden van nature vee, iets wat ze erg geneigd zijn ook te doen met kinderen, waarbij in de hielen bijten om ze even op te laten schieten vaak voorkomt.
Een Aus is ook een echte werkhond, waar de werkdrift ook nog heel erg inzit. Je kunt ook een hond uit een showlijn kiezen, maar dan nog is de werklust vergeleken andere rassen hoog.
Mijn hond heb ik van een gezin die drie kinderen hadden, waar Biko mee op was gegroeit, het probleem was meer met de vriendjes en vriendinnetjes die over de vloer kwamen, langs hem rende, op hem duikte.. dat vond hij van eigen mensen goed, maar absoluut niet van vreemden. Dat is typisch iets van een Aus.

Ik zou gaan voor een hond die meer een open karakter heeft. Ook een hond die wat minder hoeft te werken, omdat je het waarschijnlijk al heel erg druk hebt met vier kinderen!
Ik heb zelf het boek 'karakter honden, karakter bazen' van Sasha Gaus. Daarin staat heel veel rassen beschreven met adviezen en weetjes van baasjes van dat ras. Ook een stukje statestieken over het ras, bijvoorbeeld hoeveel mensen zo'n ras hebben en jonge kinderen en hoe dat gaat.
Heel goed boek om je voor te bereiden en een ras uit te zoeken.

Succes en groetjes!

Margje

honden page profiel  G & M G & M

honden foto van  G & M

hoi truus. als je je kinderen maar wel duidelijk maakt dat de pup VEEL rust nodig heeft. en onthou dat je wel de eerste paar weken VEEL maar dan ook veel bezig bent, want voor een pup is het

slapen
slapen
spelen
slapen
slapen

en na het wakker worden altijd METEEN naar buiten


succes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup bij 4 kinderen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^