niet nodig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Als je de ribben en bovenste lendenwervels kon zien zou ik zeggen te mager. Maar met zo weinig vacht lijkt het natuurlijk als snel een iel ding 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Off topic, over de term 'rescue dog'.

Als die term in een Engelstalig programma op de TV gebruikt wordt, wordt dat héél vaak vertaald als 'reddingshond'.

En dat vind ik toch zó dom.... Het is meer 'geredde hond'...

 

Wat het gewicht betreft, sommige honden zijn nou eenmaal slank en anderen niet. Pepijn is onder zijn vacht ook een mager 'scharminkeltje' van ruim 5 kg. Maar hij eet met smaak en als ik hem meer geef eet hij zijn bak vaak niet leeg. Hij is een erg aktieve gezonde hond.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Onze foster hond was ook erg mager, hij woog 15 kilo toen hij bij ons kwam. Zijn heupen en ribben waren te zien, ik kon er zelfs mijn vingers tussen leggen. 

Het heeft een maand of 5 geduurd voordat hij er gezond uit zag. Hij mocht niet afvallen want dan was hij weer te dun. Laatst hebben we nog een paar dagen op hem gepast en hij weegt nu 18,5 kilo. Een stuk gezonder. Mijn ouders verwennen hem dan ook wel heel erg :D. Hun andere hond moet eigenlijk wel wat afvallen, maar voor Romeo kan dat zeker geen kwaad.
Wat ik wil zeggen is dat een hond moeite kan hebben met aankomen en dat het best een tijdje kan duren. 
Als je je echt zorgen maakt zou ik gewoon even langs gaan. Misschien is de hond wel ziek of iets derg. Dat is natuurlijk moeilijk te zien als vreemde. 
Ik zelf denk dat mager wel kan, maar heupen zien is echt te mager. 
Misschien maken de mensen zich zelf ook wel zorgen dat de hond te mager blijft. Ik houd zelf altijd wel van een lapje vet. Nog wel de ribben voelen natuurlijk maar mochten ze ziek worden dat ze dan ook wat reserves hebben, en niet na dag 1 al mager zijn. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Tja, dat is altijd een beetje lastig vind ik. Soms is het de bouw, maar soms wil een hond ook gewoon niet zo goed aankomen, wat je ook probeert.

Hier een herplaatser die ook echt aan de magere kant was toen we haar kregen (heupbotten waren goed zichtbaar, ondanks een kort laagje poedelkrullen en ook de ribben en ruggenwervels waren veel te goed te voelen).

We hebben heel veel geprobeerd om haar aan te laten komen, maar het hielp allemaal niet zo goed. Haar mooie krullen die steeds langer werden camoufleerden het prachtig, maar toen ze weer kort ging werd het weer goed zichtbaar.

Pas sinds een korte tijd (ze is nu 10 maanden bij ons) is ze netjes op gewicht en is ze niet meer zo mager meer. Ze is dus zo'n 7-8 maanden echt magertjes geweest hier, terwijl we er echt alles aan deden.

 

Je weet het verhaal erachter dus niet, en dat maakt het moeilijk oordelen. Bouw, misschien niet goed eten, misschien toch een ziekte; je weet het gewoon niet 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En dan speelt ook nog mee wat je zelf altijd in je omgeving ziet.

 

Mellow is ook slank, in de winter is ze wat schraler dan in de zomer (eind februari 15,8, half uurtje geleden 16,2 kilo).

Mijn moeder zei elke keer dramatisch dat ze zo dun was, en vergeleken met Fleur is ze dat ook, maar Fleur is dan ook een Rubens-hondje zeg maar 

 

Mellow d'r ruggengraat zie je eigenlijk altijd, haar heupbotjes ook. Ze is niet graatmager, maar je ziet wel bepaalde botten.

Sommige mensen zullen haar (te) dun vinden, maar dat is ze niet, het hoort bij haar, is gewoon haar bouw. Wil ik dat verhelpen dan moet ik haar gaan vetmesten.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus is ook een sprietje. Toen we hem kregen met 4 maanden echt een beetje te dun (vond ik), Da vond hem trouwens prima. Meeste honden zijn veels te dik zei hij.

Nu hij gecastreerd is geef ik niet minder te eten maar nog hetzelfde. Maar hij blijft een slanke jongen. 

Zou hem graag wat voller zien, dat mocht hij eens ziek worden dan heeft hij wat extra om op te teren.

Sommige honden net als mensen zijn gewoon wat dunner dan andere. 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Sommige honden zijn ook gewoon slechte eters hoor, zelfs wanneer ze graat en graat mager zijn!!  Ik weet dat er op hp een algemene "haat" hangt voor Cesar Millan, maar hij had ook een keer een aflevering met een graatmagere hond die echt helemaal niks wou eten! Toen stond zelfs hij met zijn handen in zijn haar hihihi  Ik zou dus niet al te snel conclusies gaan trekken, misschien proberen die mensen ook koste wat het kost om die hond aan te laten komen 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

De twee van mijn vier 'rescuedogs' die ik er het laatst bij kreeg waren ook vel over been (de andere twee hadden al een tijdje in een gastgezin doorgebracht en waren inmiddels bijgevoerd en op gewicht). Bij de andere twee duurde het een paar maandjes voor ze op gewicht waren en je hun botjes niet meer kon tellen, dus dat was vrij snel bijgetrokken.

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier geen rescue hond maar ook 1 die van zijn leven nooit vol zal worden. Vanaf dat hij ca. 1,5 was tot iets voor zijn 4de jaar waren er het grootste gedeelte vd tijd ook behoorlijk wat botten te zien, hij heeft sindsdien pas een minuscuul doorlopend vet/vlees laagje. Maar zijn bouw en energie level is er ook naar. Ik had letterlijk 3 honden kunnen voeden van de hoeveelheid die hij nodig heeft bij matige tot gemiddelde inspanning....om over echte actie maar te zwijgen. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

 Maar zijn bouw en energie level is er ook naar. Ik had letterlijk 3 honden kunnen voeden va de hoeveelheid die hij nodig heeft bij matige tot gemiddelde inspanning....om over echte actie maar te zwijgen.  "

 hier ook zo een. Krijg inmiddels een kilo kvv per dag maar het is nog steeds een schrielkip.. gelukkig heeft hij lekker veel vacht 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^