naturis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Heeft iemand van jullie ervaring met vers voer van Naturis ?? Heb 2 Spaanse zwerfhondjes waarvan 1 vaak weigert te eten. Heb haar zeer zwaar getraumatiseerd gekregen en dit is hiervan nog een nasleep. Ze heeft zelfs gepresteerd 8 weken niet te eten. Was bang dat ze me dwong te haar zin. Dus met heeeeeeel veeeeeeel pijn in mijn hart niks anders gegeven. Eten neerzetten, even wachten......nee......eten weg. En ze hield vol. Op advies van de dierenarts weer begonnen met toch wat gekookte kip. Omdat langer niet eten onverantwoord was. Heb volgens mij bijna alle KVV merken in 2 jaar tijd geprobeerd. Carnibest, duck, rodi, energique, prins, farmfood, barfmenu.............................. De andere eet alles. Nu had ik Renske en dat eet ze wel graag. Maar ik vind dat geen voer om constant te geven. Sinds dik een week heb ik nu Naturis.........psssst.........ze staat te wachten op haar eten. Ik hoop dat dit zo blijft. Wilde op de KVV wijzer Naturis opzoeken maar daar is het 12 mei afgehaald vanwege onduidelijkheid over de samenstelling.   Dus mijn vraag: wie heeft ervaring met Naturis en wat is jullie mening hierover ?? Alvast bedankt, Brigitte, Zebee & Zabaa

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Mijn ervaring met naturis is heel wisselend. Bepaalde varianten vinden ze heel vies hier, zoals de zalm..... die believen ze niet. De apartere smaakjes zoals kangeroo, haas vinden ze wel heel lekker.

Maar als jouw hondje het er goed op doet, lekker laten eten ervan. Wat voor de ene hond lekker en goed is, wil niet zeggen dat dat voor de andere hond ook zo is. ;-)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

We hebben een hele tijd Naturis KVV gevoerd. Nu nog wekelijks zalm. De zalm vindt de onze juist geweldig, de geit vond hij op een bepaald moment minder.

Het enige nadeel vind ik dat er af en toe verschil zit in kwaliteit van het vlees. De ene keer kun je in verhouding veel vettige zalm krijgen, het volgende moment heb je meer bloed en een echte drap. De hond eet het er wel om. Maar dat valt mij op. Verder geen klachten.

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn hond vind het heel lekker, maar niet de lekkerste soort KVV. Zalm lust ze inderdaad niet. Verder is het een prima KVV vind ik, je moet alleen genoeg soorten per week geven en eens in de week ongeveer 20g per kg lichaamsgewicht aan hart bijvoeren. Dit maakt het voer compleet. Dat stond op voerwijzer toen het er nog op stond. Dan koop ik gewoon een kuipje runderhart bij de supermarkt.

 

Ik ben er tevreden over, Aiko vind het lekker, haar vacht ziet er mooi uit evenals haar ontlasting die mooi stevig is en niet te veel. Inderdaad wisselt de kwaliteit wel een beetje en vind ik het zelf iets te fijn gemalen, maarja dat is mijn mening en de hond zelf maakt dat niks uit. Als ze het bij jou lekker vinden zou ik het ze het gewoon blijven geven :)

honden page profiel RafRaf

De samenstelling van Naturis blijft erg vaag. Op de voedingswijzer weigeren zij de percentages vlees/bot/groente vrij te geven. Dat geeft mij te denken.

Ik dacht ook dat er suiker in zat maar op mijn vraag per mail werd dat ontkend.

 

Anoniem (Gast)

@Charllie & Aiko,

Je schrijft dat diersoorten afgewisseld moeten worden, als bij enkelvoudig voer.

Heb gesprek gehad met een verdeler van Naturis.

Die zegt dat het compleet voer is en je dus niet hoeft te wisselen of iets hoeft toe te voegen.

 

Help......ik begrijp het niet meer.......hoe doe ik het goed voor de dames???????????????????

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Bovenstaand is van mij, topic starter.

Wordt tijd dat ik me eens registreer, kom ik niet steeds als anoniem binnen :)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" @Charllie & Aiko,
Je schrijft dat diersoorten afgewisseld moeten worden, als bij enkelvoudig voer.
Heb gesprek gehad met een verdeler van Naturis.
Die zegt dat het compleet voer is en je dus niet hoeft te wisselen of iets hoeft toe te voegen.
 
Help......ik begrijp het niet meer.......hoe doe ik het goed voor de dames??????????????????? "

 Verschillende diersoorten brengen verschillende voedingstoffen met zich mee. Het beste kun je 3 of 4 verschillende diersoorten gebruiken. Niet dat je bijvoorbeeld alleen maar konijn voert.

In dat ene soort dier zit wel een compleetpakket, dus groente e.d.  Dus 1 soort dier is wel compleetvoeding, omdat alles wat de hond moet hebben er inzit.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

het was compleet, echter is sinds kort de samenstelling gewijzigd en is de premix eruit gehaald (waarom vraag ik me af, enige wat ik kan bedenken is prijs, een vitaminen premix is namelijk behoorlijk prijzig)

Nu is het dus niet meer compleet per worst, voorheen wel. Afwisselen is nu dus van belang.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik heb het vroeger nog gegeven, maar toen eens een lading verschrikkelijk stinkende grijze zure rollen gehad, die ontploften eenmaal ze ontdooid waren.

Nooit een deftig antwoord of excuus gehad (waren meerdere klachten toen). Sindsdien nooit meer gegeven en ben ik ook niet meer van plan.

 

Ook van de korrel was toen het 1 en ander mis en nu hoor ik weer negatieve uitlatingen erover, dus ik blijf nog steeds bij het gedacht dat het hier absoluut nooit meer inkomt.

honden page profiel UrajiroUrajiro

honden foto van Urajiro

Wij hebben een maandje of 3 de KVV van Naturis aan onze Shiba gegeven. Voor haar zat hier te weinig vet in, waardoor ze er van ging afvallen, zelfs al gaven we meer dan we van haar andere KVV (Barfmenu) geven op dit moment.

 

Ze vond het heerlijk, het is supergoed qua kwaliteit, maar voor onze dame te laag in vet, waardoor we de overstap naar Barfmenu gemaakt hebben.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hier alleen bekend met nutaris vers rund. Voorheen kreeg ze af en toe carnibest.
Maar die winkel inde omgeving had als enige carnibest en is helaas gestopt.

Ik ging zelf zowat over me nek van de nutaris rund, carnibest voelde beter, zelf geen last van, en struktuur voelt me ook beter.

Ik had 3 rollen van nutaris maar de laatste rol ligt er nog steeds en denk niet dat ik die Sadi nog ga geven. Maar is wel ons persoonlijke mening/ervaring.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Renke vers valt bij Sadi ook goed in de smaak trouwens.

T belangrijkste lijkt me wel dat je naar jou hond moet kijken want dat de ene hond het goed doet op een voeding houd niet in dat dat voor een ander ook geldt.

Belangrijkste is dat jou hond het eet en het er goed op doet.
Goede ontlasting, gezonde vacht, goed in de energie.

Daar gaat het om.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De laatste tijd krijgt Romeo geregeld Naturis. Het Volendammertje viel erg in de smaak, maar ook de andere smaken.

Wat ik zo fijn vind, is dat ze kleine rollen hebben van 250 grs., zodat je ze kunt uitproberen en niet meteen een rol van 1 kg. hoeft te nemen. Ik wissel af met Lotgering, Alaska, Rodi enTinlo. En Naturis.

In de bewaardoos van Naturis passen 2 rollen van 1 kg.

 

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Bedankt voor jullie reacties !!

 

Blijf twijfelen of ik het goed doe. Heb een mail naar Naturis gestuurd om te vragen of het compleet is en zo ja hoe het compleet is, door premix of door aftewisselen.

Antwoord was: het is compleet. Enkelvoudige zijn al jaren uit ons assortiment. Bedankt voor U interesse.

Met dit antwoord kan ik weer weinig. Waarom geen uitleg ??

 

Zabaa vindt sommige smaken heerlijk en andere weer echt bahhhh.

Fijn is dat de rollen die ik heb 150 gram zijn. (6 in een doosje) ideaal want de dames eten 150 gram per hond. Ik vind het niet vies of stinken zoals bijvoorbeeld farmfood.

 

Wel valt me op dat Zebee kleine stukjes wit bot, onverteerd in haar ontlasting heeft. Wat ze ook bij carnibest heeft.

 

Jee, wat is het moeilijk om met zekerheid goed voer voor de meiden te vinden.

Vandaag weer eens Renske gegeven.......jee dat was echt smullen.

Maar om dat nu als vast voer te geven, iedere dag. Wil eigenlijk afwisselen met een goede kvv.

 

Twijfel dus nu weer, mede door ook de informatie hierboven.

 

Oh, hoe doe je het goed !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

 

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Op de voerwijzer is Naturis de enige waarbij de ingredienten niet genoemd worden. Er staat ook dat ze geregeld contact met ze hebben opgenomen, maar ze schijnen niet te reageren. De dierenspeciaalzaak waar ik Naturis haal, krijgt ook weinig informatie van hen en de specificaties die er zijn, wijken af. Zelf heb ik hen ook benaderd, maar ik heb geen bericht gekregen. Het is een Belgische fabrikant. Ik weet niet of er in Belgie andere richtlijnen zijn voor vleesfabrikanten, dat zou kunnen.  Romeo krijgt Naturis, afgewisseld met vleessoorten van andere leveranciers. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Over een jaar weer terug De fabrikant heeft toegezegd over een jaar informatie over de samenstelling te willen verstrekken. Als dat gebeurt, is de samenstelling van Naturis op 12 mei 2016 weer op Voerwijzer te vinden


Bron www.voerwijzer.nl

Alleen al dit antwoord ( als dat idd is wat voerwijzer gemeld is geweest ) zou mij al helemaal weg houden van dat hele merk.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

" Bedankt voor jullie reacties !!
 
Blijf twijfelen of ik het goed doe. Heb een mail naar Naturis gestuurd om te vragen of het compleet is en zo ja hoe het compleet is, door premix of door aftewisselen.
Antwoord was: het is compleet. Enkelvoudige zijn al jaren uit ons assortiment. Bedankt voor U interesse.
Met dit antwoord kan ik weer weinig. Waarom geen uitleg ??
 
Zabaa vindt sommige smaken heerlijk en andere weer echt bahhhh.
Fijn is dat de rollen die ik heb 150 gram zijn. (6 in een doosje) ideaal want de dames eten 150 gram per hond. Ik vind het niet vies of stinken zoals bijvoorbeeld farmfood.
 
Wel valt me op dat Zebee kleine stukjes wit bot, onverteerd in haar ontlasting heeft. Wat ze ook bij carnibest heeft.
 
Jee, wat is het moeilijk om met zekerheid goed voer voor de meiden te vinden.
Vandaag weer eens Renske gegeven.......jee dat was echt smullen.
Maar om dat nu als vast voer te geven, iedere dag. Wil eigenlijk afwisselen met een goede kvv.
 
Twijfel dus nu weer, mede door ook de informatie hierboven.
 
Oh, hoe doe je het goed !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
 
 
  "

 Koop je het bij een verkooppunt. Waar wij het kopen geeft hele goede informatie. Ik vind persoonlijk, met wat jij schrijft, dat naturis waardeloze informatie geeft. Als je het bij een verkooppunt ophaalt en het is een leuk mens. Kun je die eens navragen.

Tsja, die onzekerheid. Ga op je gevoel af. Als je honden het willen eten en ze zitten mooi in de vacht en de ontlasting is goed, dan niet stressen. Dan doe je het perfect!

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Ik heb ook Naturis in het assortiment. Wat ik veel terug hoor van klanten is dat de honden het heerlijk vinden maar dat de baasjes het meer 'pate' vinden en sommige vinden dit een rede om niet meer te geven.

Zelf vond mijn poedel de naturis in begin ook apart vanwege de structuur, nadat ze gewent was at ze haar bak leeg zonder miepen ;-)

Volgende forumvraag: tijdelijk alternatief KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^