Dwerg-Pinscher is fel maar is dit normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Mijn dwerg pinscher bijna 3 is super lief voor ons gezin en voor kinderen die vaak over de vloer komen (en niet bang zijn) Houd van aandacht, en aanraking. 

Hoe kan ik het beste reageren als er een vreemde wil binnen komen?

Dat hij blaft vind ik niet gek maar soms hapt hij naar de handen van vreemden of mensen/jongens en meiden die af en toe binnen komen. Niet echt bijten, maar toch een schrammetje vind ik ook vervelend. Binnen ons gezin gebeurt dit absoluut niet.

Dat wil ik niet, hoe kan ik dit beter begeleiden zowel de hond als de nieuwe mensen. Liefst dat ik niet de pinscher steeds als er visite is in een bench moet doen.

Als ik hem in de bench doe wordt hij wel snel rustig, behalve als diegene hem weer benadert.

Wie kan mij helpen?

Groetjes Martine

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Ik hoop dat er een dwerg pinscher kenner is, die dit herkent?

Hoop dat ik er wat aan kan doen!

Wie O wie!

 

honden page profiel Marion&MorrisMarion&Morris 2 doggies

honden foto van Marion&Morris

Vriendin van mij had dit.  

Zij hebben een speeltje gepakt waar hij dol op is (flostouw) telkens als er bezoek kwam moest hij die pakken en dat doet hij nu automatisch. Altijd als er iemand binnenkomt loopt ie met zo'n touw in z'n bek. Geen last van springen en happen meer. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik zou beginnen met het bezoek regels te geven.
De 3 belangrijkste:
Niet aanraken

Niet aankijken

Niet tegen praten.
Met andere woorden, laat het bezoek je hondje compleet negeren. 

Je zegt dat hij rustig word in de bench totdat het bezoek hem weer op gaat zoeken, dit dus niet toe laten. Als het helpt om hem even in de bench te zetten is dat prima. Maar daarna moet het bezoek hem blijven negeren. Als het bezoek binnenkomt kun je ook oefenen met je hond snoepjes te geven. Laat het bezoek een heel lekker snoepje in hun hand houden en geven, of op de grond gooien. Kijk even hoe je hondje reageert wat het beste is. Laat ze ook alleen dat doen, verder ook weer niet aaien, aankijken of tegen praten. 
Ik denk dat je hondje zich niet op zijn gemak voelt en daarom zelf besluit om de mensen weg te jagen. De mensen moeten er nu dus voor zorgen dat je hondje geen reden heeft om bang/onzeker te zijn. 

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Dat negeren zal wel werkenbij mensen die honden gewend zijn en niet bang zijn. Het valt me altijd op hoe veel mensen en kinderen een hond recht in de ogen aankijken. ( uit angst? ) Mijn Beagle interesseert dit helemaal niet. Maar de pinscher reageert sterk hierop. 

Bedankt voor de tip hierboven, dat van die flos weet ik niet of hij zich laat afleiden. Hij is dat zo strak aan het blaffen. Het is te proberen...

Snoepjes aan bezoek geven......dat zal zeker niet iedereen durven. En ga ik hem dan niet belonen voor het heftige geblaf/gespring.

Bedankt in iedergeval voor het meedenken!

groetjes Martine

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^