Lekker eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ik zit met een vraag ivm eten.

Hij krijgt bij ons geperste brok van Cavom. Hier kan hij echt van smullen. Na 2 zakken hadden we eens iets anders gekocht om te proberen, wat niet goed was gevallen bij hem ( veel en vaak plat). Dus gewoon terug naar Cavom gegaan. Dit eet hij nog altijd superbraaf. Normaal zetten we de kom 's morgens en 's avonds neer en is zijn eten binnen 10min op en gaat de kom terug weg. De laatste 3 weken begint hij 's morgens letterlijk te doseren :D! Hij eet de helft van zijn kom leeg, rond de middag ook nog een beetje en rond 16u is alles op!! Om 19u-20u krijgt hij zijn avondmaal en dit eet hij meestal in 1x op. Precies om er voor te zorgen dat hij niet met honger kan zitten. Hij eet plots ook vele kalmer en moest ik een snoepje vast hebben zal hij eerst voor dat snoepje gaan en doorzoekt hij zijn eten voor meerdere snoepjes!!

Zou hij echt geleerd hebben uit zijn eigen om te doseren? Zodat hij doorheen de hele dag eten heeft. Het is een hele slimme hond, maar zo slim? Als ik weet waarvan hij komt met zijn schrokken!! Of eet hij het misschien niet meer graag? EN denkt allee ik zal nog maar eens een hap gaan nemen van dat verschrikkelijke eten... Ik wil er natuurlijk voor zorgen dat hij alles goed binnenkrijgt want hij is eigenlijk nog een pup! Hij is wel nog altijd mooi op gewicht, dus daar is er geen klagen over!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Sommige honden hebben 's ochtends nog niet zo'n eetlust.

Daarom krijgen die honden vaak 's ochtends een klein deel van de dagelijkse portie en 's avonds de rest.

Dat heeft Black hier ook, die eet 's ochtends wel maar niet zoveel.

Als hij wat overlaat eet hij dat op als we gewandeld hebben.

En dan 's avonds de 2e maaltijd van de dag.

Als pup/jonge hond at hij 's ochtends wel alles in één keer op, maar nu sinds hij volwassen is, is dat wat veranderd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zelf doseren, ja dat kan zekers ik heb zo,n hond, maar een hond die ouder wordt hoef niet meer meerderen keren per dag te eten, vooral niet als Er een maaltijd blijft staan, smorgens eten een gedeelte van zijn behoefte, en savonds de grote maaltijd dat is voldoende , bemerk je dat tie toch dat eten laat staan, terwijl je niets te veel gegeven hebt, laat je alle traktaties tussendoortjes weg, en geef je alleen de hoeveelheid eten wat tie nodig heeft, niets meer, honden zijn snaaiers , iets lekkers gaan ze niet uit de weg, maar dat gaat ten koste van zijn haar voeding.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Wat doe jij met je hond voordat je hem eten geeft? Je zou hem namelijk eerst goed moe kunnen maken met een lange wandeling of even lekker achter de bal aan rennen of even fietsen. Als je hond het gevoel heeft dat hij hard heeft gewerkt, zal hij eerder geneigd zijn veel te eten. Misschien eet hij dan wel zijn bak in een keer leeg. Zelf zou ik het niet prettig vinden als mijn hond de hele dag door eet, ik ben zo bang dat zijn maag kapot gaat doordat hij te druk doet terwijl hij een volle maag heeft.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Als hij verder gewoon ok is, zou ik me daar niet druk in maken.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Wat doe jij met je hond voordat je hem eten geeft? Je zou hem namelijk eerst goed moe kunnen maken met een lange wandeling of even lekker achter de bal aan rennen of even fietsen. Als je hond het gevoel heeft dat hij hard heeft gewerkt, zal hij eerder geneigd zijn veel te eten. Misschien eet hij dan wel zijn bak in een keer leeg. Zelf zou ik het niet prettig vinden als mijn hond de hele dag door eet, ik ben zo bang dat zijn maag kapot gaat doordat hij te druk doet terwijl hij een volle maag heeft. "

 Hij heeft dan eerst een goede wandeling gekregen of is naar de hondenschool geweest of canicross. Awel normaal krijgt hij doorheen de dag geen eten. Enkel een portie 's morgens en een portie 's avonds. En dit was normaal dan telkens leeg! Hij mag van mij doorheen de dag eigenlijk niet eten, omdat ik deze schrik ook heb en hij al een gevoelige maag heeft!! Maar begin toch wel te denken dat hij te veel eten krijgt!! Ben vanaf vanavond geminderd en hi heeft flink zijn kom leeggegeten en heel kalm gegeten en geeft niet aan nog honger te hebben. Had al eens gevraagd of hij te dik stond misschien dit weekend en toen kreeg ik nee te horen. Vandaag krijg ik van iemand anders te horen dat er toch een beetje af mag ;)!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Zelf doseren, ja dat kan zekers ik heb zo,n hond, maar een hond die ouder wordt hoef niet meer meerderen keren per dag te eten, vooral niet als Er een maaltijd blijft staan, smorgens eten een gedeelte van zijn behoefte, en savonds de grote maaltijd dat is voldoende , bemerk je dat tie toch dat eten laat staan, terwijl je niets te veel gegeven hebt, laat je alle traktaties tussendoortjes weg, en geef je alleen de hoeveelheid eten wat tie nodig heeft, niets meer, honden zijn snaaiers , iets lekkers gaan ze niet uit de weg, maar dat gaat ten koste van zijn haar voeding. "

 Deze avond heb ik de helft minder gegeven qua eten, want de laatste 2 dagen liet hij 's avonds meer als de helft van zijn eten staan en bekeek dit pas 's morgens terug. Dit heeft hij nu kalm opgegeten en heeft meer dan genoeg :D!! Dus zal te veel krijgen!! Hij zal me nu zelf laten weten dat hij minder voeding nodig heeft hé :D! Dat hij niet evenveel voedingsstoffen nodig heeft als 3 maand geleden bv, want hij is bijna volgroeit in hoogte! Nu enkel nog helemaal uitzetten.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dexter doet dit sinds een paar weken ook. Hij gaat ook een stuk minder hard in de hoogte en begint al wat breder te worden.

 

Hoe ik het doe: in de ochtend geef ik zijn "oude portie" brokken (hoeveelheid die hij als pup kreeg), van markus mühle. Wat hij tegen de middag nog heeft staan bewaar ik dan in een bakje voor de volgende dag. In de avond geef ik hem dan nog een portie KVV waar hij heerlijk van smult.

 

Dit is voor mij even om te zien hoeveel hij iedere keer laat liggen, zodat ik hem vanaf volgende week dan een juiste portie brokken kan geven in de ochtend.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Een wolf in het wild zal een dier vangen, doden, op eten tot ze vol zitten en dan ineens kan het zijn dat ze langere tijd zonder eten komen te zitten. Het is dus niet hond eigen om voer te laten staan terwijl ze honger hebben ;-)

Met brokken is het niet verstandig om 1x per dag te voeren. Voer met brokken altijd 2x per dag en haal de bak na 15 minuten weg.

Heb je al eens naar KVV gekeken? Daar kan je wel 1x per dag (zo laat mogelijk in de avond) mee voeren.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Een wolf in het wild zal een dier vangen, doden, op eten tot ze vol zitten en dan ineens kan het zijn dat ze langere tijd zonder eten komen te zitten. Het is dus niet hond eigen om voer te laten staan terwijl ze honger hebben

Met brokken is het niet verstandig om 1x per dag te voeren. Voer met brokken altijd 2x per dag en haal de bak na 15 minuten weg.


Heb je al eens naar KVV gekeken? Daar kan je wel 1x per dag (zo laat mogelijk in de avond) mee voeren. "

 Hij heeft heel lang KVV gekregen, mr omdat we gingen verhuizen hebben we al heel lang geen nieuwe meer gekocht door de drukte!! en omdat ja, de diepvries mee moet verhuizen en ik die liefst zo leeg mogelijk had! Maar daar gaan we zeker zo snel mogelijk weer mee beginnen hoor!! Hij krijgt al wat minder eten en doet het goed nu!! Omdat ik weet dat hij de laatste tijd 's morgens de helft en 's avonds de helft liet staan, krijgt hij ong de helft van zijn brokken en hij heeft niet te weinig of te veel. Vandaag te weten gekomen dat hij een mooie 31kg al weegt!!

 

Volgende forumvraag: Pup stikt in korrel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^