9 maand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Kennen jullie dat jullie hond ergens in de het 1e jaar plots een verandering van gedrag kan hebben. Nu, als hij weet dat het werkentijd is, dus trainen. Is hij plots heel kalm en zeker nu ik zijn focus heb leren krijgen!! Het is rond zijn 8 maand gebeurt dat hij plots deze klik heeft gemaakt!! Hij let constant op mij en als ik voor hem een hond of iets interessant volgens hem heb gezien en ik zeg gewoon kort nee, kijkt hij er zelfs niet naar om!! Behalve tot ik zijn apport boven haal, dan is het terug de wildebras. Hij is nu 9 maand, ga er elke dag mee wandelen, 3x per week gehoorzaamheid op hs, 1x in de week puppytraining agility en 3x in de week opbouwend gaan lopen ( ook toestemming van dierenarts). Bij het lopen is nog veel werk, maar dat nemen we erbij :D! Hij is zeker ondertussen een beestje van 40-50kg en ong even groot als een mechelaar, maar al dubbel zo breed :D. Hij moet al een tuig om van een Rottweiler .

Ik vraag me enkel af, de trainers zien zelf hoe goed hij werkt nu tegenover 3 maand geleden. Toch hebben ze nog altijd grotendeels hun vooroordelen en hanteren mij alsof ik nooit een hond heb gehad... Dat maakt me soms echt kwaad!! Ze spreken elkaar constant tegen, geven tegenovergestelde adviezen,... en dan maken ze zich kwaad met het feit dat ik niet luister...

Het enige wat hij nog niet goed doet is zijn apport terug brengen, hierbij speelt hij liever een spelletje met kom mij maar vangen :D! Dit vind ik niet supererg. Maar gisteren was er plots een nieuwe instructeur en diene zei vlakaf: dan is dat uw schuld, ge moet gewoon enthousiaster zijn... Ik sta daar verd*rie te springen, klappen op het veld en naar achter te lopen, te piepen met mijn stem, spelen,...

Hebben jullie hier misschien tips voor? Mijn gevoel zegt dat hij hier gewoon nog niet klaar voor is om met zoiets losgelaten te worden... Ze willen me op de hs dingen laten doen waar Thygo nog niet klaar voor is. De laatste maanden ken ik mijn ventje door en door en beter en beter. Ook dat hij heel gevoelig is voor aanraking, beweging en geluid en hem op zijn plaats te brengen wilt die nieuwe instructeur ook al dat ik sta te springen en lopen, maar THygo ziet dat meteen als een spelletje en begint superwild te doen dus ik doe dat niet... Maar daar zijn ze dan niet content mee...Ik ken toch het beste mijn hond?

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Als ik dit zo lees, is het een leuke hond die al goed luistert. Je doet ook onwijs veel met hem, top!

 

Elke hond is anders, de ene leert sneller dan de andere en de andere luistert beter etc. Gewoon lekker doen hoe jij het wil doen ...

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Luister alsjeblieft naar je gevoel!

Je ziet het prima, als thygo nu nog niet met het rapport kan omgaan, ja jammer dan. Niet verder forceren....

En dat enorm enthousiast doen geldt inderdaad zéker niet voor elke hond. Klopt dus ook, jouw gevoel.

Wij hebben een mechelaar in de groep; behoorlijk nerveus beestje. Het láátste wat zijn vrouwtje moet gaan doen is flink druk en enthousiast gaan doen; die hond wordt direct gek......

Nee, onderkoeld, rustig en duidelijk blijven reageren en als beloning even zn balletje vasthouden; daar doet hij het goed op; hebben we met elkaar zo uitgezocht.

Elke hond is anders.....

Als die instructeurs daar bij jou dat niet snappen, vraag ik me af of het wel de beste hondenschool is......

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Zo te horen een heerlijke hond en met dat apporteren maak zelf de stappen klein. Dus als hij die moet gaan halen op 5meter en hij maakt er spel van, dan zou ik juist veel korter bij me werken en als dat goed is pas weer uitbouwen. Verder laat je niet van de wijs brengen doe gewoon lekker wat voor jou hond goed werkt. Geloof me ik ben pro eigenwijs cursist maar ik handel altijd in belang van mijn hond ;-)

honden page profiel baloebaloe

leuke hond heb je, en zo te horen gaat het goed.

over het apporteren zou ik mezelf niet te druk maken.. sommigen honden vinden het geen reet aan die van mijn kijkt me aan alsof ze wil zeggen... ik moet hem eerst helemaal halen en dan weer afgeven..(geen zin in)  zullen we een ander spelletje doen ???

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Luister alsjeblieft naar je gevoel!
Je ziet het prima, als thygo nu nog niet met het rapport kan omgaan, ja jammer dan. Niet verder forceren....
En dat enorm enthousiast doen geldt inderdaad zéker niet voor elke hond. Klopt dus ook, jouw gevoel.
Wij hebben een mechelaar in de groep; behoorlijk nerveus beestje. Het láátste wat zijn vrouwtje moet gaan doen is flink druk en enthousiast gaan doen; die hond wordt direct gek......
Nee, onderkoeld, rustig en duidelijk blijven reageren en als beloning even zn balletje vasthouden; daar doet hij het goed op; hebben we met elkaar zo uitgezocht.
Elke hond is anders.....
Als die instructeurs daar bij jou dat niet snappen, vraag ik me af of het wel de beste hondenschool is...... "

 Goh, we hebben er al vaak over gesproken om daar weg te gaan maar het komt maar weinig voor in België dat je zoveel keus hebt van dagen enzo... Awel qua karakter is hij grotendeels rottweiler en beetje mechelaar zoals het nerveuze en bij dit nerveus zijn moet je de drift van een Rottweiler er bij tellen. 1 van de instructeurs wilde zelfs geen les aan mij geven... dus moest meteen van de pups naar 2 groepen hoger... Hij is supergefocused op zijn apport en door dit weet ik dat hij nog niet klaar is om hiermee losgelaten te worden... Hij is vele beter beginnen werken doordat ik hem nu beter beloon. 1e was er gezegd dat ik moest mndere met zo te belonen en daardoor ben k 3 maand op hetzelfde niveau gebleven. Nadien zei iemand, beloon hem meer, dus doe k het zoals in begin en is hij met sprongen vooruit gegaan. Ze spreken ook elkaar constant tegen en zijn vooral bezg voor wedstrijd en niet ontspanningsgericht trainen...

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ik ben superblij dat hij al zo goed luistert, want hij zit eigenlijk in zijn lieve puberteit en hij test zeker en vast maar als ik zeg gedaan, dan is het ook gedaan :D maakt me stiekem toch heel fier :D! Maar dan hoor je achter uwe rug zeggen: ja aan de diene gaan we nog weken werk hebben... Zoals in't begin werd hij op zijn 3 maand al afgedaan als mogelijk agressieve hond...Hij is wild, dat geef ik heel graag toe, maar dit is al fel gebeterd!! Hij heeft nog altijd nooit iemand aangevallen of gebeten!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Zo te horen een heerlijke hond en met dat apporteren maak zelf de stappen klein. Dus als hij die moet gaan halen op 5meter en hij maakt er spel van, dan zou ik juist veel korter bij me werken en als dat goed is pas weer uitbouwen. Verder laat je niet van de wijs brengen doe gewoon lekker wat voor jou hond goed werkt. Geloof me ik ben pro eigenwijs cursist maar ik handel altijd in belang van mijn hond ;-) "

 Dat doe ik zeker :D! maar ben verplicht bij de volgende les los... Ik zal zien hoe ze gaan reageren als ik zeg dat ik dat niet wil... Niet echt blij. Ik doe het nog altijd met zijn lijn aan en werk zo. Dit lukt totaal nog niet dus dan ga ik toch ook nog niet nog moeilijker maken, dat is toch niet slim? Want dan ga je hem overstimuleren en prikkelen!!

 

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

"  Dat doe ik zeker <img class=" />! maar ben verplicht bij de volgende les los... Ik zal zien hoe ze gaan reageren als ik zeg dat ik dat niet wil... Niet echt blij. Ik doe het nog altijd met zijn lijn aan en werk zo. Dit lukt totaal nog niet dus dan ga ik toch ook nog niet nog moeilijker maken, dat is toch niet slim? Want dan ga je hem overstimuleren en prikkelen!!

  "

 


Dan is het doel in de les veel te hoog voor jou hond. In mijn ogen trainen goede hondenscholen op niveau van je hond en niet op eindplaatjes. Iedere hond leert anders. Als je doel te hoog is heeft die hond ook geen succes om het leren. De ene hond heeft een bepaald oefening nu eenmaal sneller door dan de andere. Wat zij doen klopt niet dan heeft jou hond alleen succes in spel aport want dat is wat er werkelijk steeds gebeurt. Van stap 1 naar stap 10 willen die bij wijzen van spreken. Ik zou daar niet blijven trainen. Ik heb zo'n vereniging al eens aan de kant gezet.

Volgende forumvraag: Niet terug komen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^