Dierenarts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Vandaag ben ik naar de dierenarts geweest maar dat was dus een ramp ze kon de tafel niet naar beneden doen want de batterij was plat ik heb ze der dan zelf opgezet  Ze bleef mooi zitten tot dat de dierenarts kwam ze wilde niet op de tafel blijven ze gromde zelfs even van angst heeft iemand tips hoe ik nao kan laten wennen aan de dierenarts 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Mijn hond was ook vreselijk angstig op de tafel. De dierenarts heeft hem toen een keer veel worst gegeven en sindsdien springt hij zo de tafel op als hij bij de DA komt. Mijn tip is dan ook, laat je DA je hond verleiden met heel lekker eten.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

of je laat ze gewoon op de grond staan.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Mijn Hus vind de da helemaal oke maar de tafel niet. 

Als we naar de da moeten blijft hij op de grond staan. 

 

Daisy vind alles best. 

 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Dexter was ook heel bang voor alles wat op een tafel leek, ik denk zelf dat dit komt omdat hij met 9 weken geopereerd is aan een navelbreuk. Sindsdien is hij huiverig om bij een dierenarts ergens op te gaan staan, zoals een tafel maar ook de weegschaal. Als ik er zelf heel enthousiast bij ging staan met heel veel snoepjes, ging dat wel uiteindelijk maar was hij heel onrustig.

Laatst bij de trimmer (eerste keer) zelfde verhaal. Alles was prima, maar de tafel was heel spannend. Uiteindelijk werd hij wel rustiger, maar bleef wat nerveus.

Ik heb de DA gebeld om te vragen of hij een keer een positieve ervaring mag hebben met de tafel en weegschaal daar. Geen controle of behandeling...Maar gewoon de tafel op en af met beloningen als hij rustig wordt. Zelfde met de weegschaal.

Ik kan volgende week langskomen en ze brengen niets in rekening (ik had aangeboden om gewoon een consult te betalen). Ik ga er dan een spelletje van maken samen met de DA.

 

Ik zal een update geven over of dit werkt. misschien is het dan een idee om dat al vanaf jong te doen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Volgens mij heeft Kees dit met Paddy wel gedaan. 

Waardoor Paddy totaal niet bang is bij de da. 

Het is dus niet verkeerd om gewoon even iets lekkers te halen bij de da , of even te wegen. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik zet mijn honden thuis ook op een tafel als ik iets beter wil bekijken. Dus dat kan je ook op die manier oefenen. Maar je zal ook bij de dierenarts zelf moeten oefenen idd. 

 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Hier een dierenarts die heel enthousiast op de honden reageert en even met de honden gaat knuffelen als ze op tafel staan. Gelukkig zijn mijn hondjes gek op mannen. En na de behandeling krijgt ieder 2 snoepjes.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Laat je dierenarts haar eerst even aaien en iets lekkers geven voor er verder iets gebeurt. :)

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Hummer vind de DA ook niks .

Tafel is verschillend of hij het wel of niet wil.

Koekjes willen nog wel eens helpen , ik ga nu elke keer naar de DA om hem te wegen en loopt nu vrij makkelijk naar binnen omdat hij ondertussen weet dat hij een koekje krijgt.

Het is verpest door de vorige DA die ik had

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Sommige dierenartsen hebben 'puppyspreekuur'. Dit is niet alleen voor pups, want het doel is om de hond te laten wennen aan de dierenarts, de tafel, de omgeving. Zegmaar een pretbezoekje waarin niets gedaan wordt behalve een praatje maken, een koekje van de dierenarts krijgen, oefenen met op de tafel en eraf, dat soort dingen. Misschien jouw dierenarts ook? 

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

We hebben geprobeerd met koekjes maar ze moest ze niet hebben van de dierenarts ik zal de volgende keer iets lekkers meebrengen dank u voor de tips 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^