Nieuwe puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

Hallo allemaal,

 

Onlangs hebben wij met veel verdriet onze lieve Nina moeten laten gaan!

 

Het verdriet en gemis bij ons en de kinderen is nog steeds heel groot. Het gemis van een maatje in huis is zo aanwezig dat wij besloten hebben een nieuwe pup in huis te nemen!

 

Over een kleine drie weken is het dan zover! Wij krijgen dan onze Harlekijn koningspoedel. Ik ben hier heel blij mee en voor de kinderen blijft het een verassing want die weten nog van  niets. Echter vindt ik het wel moeilijk om alles zo voor te bereiden het is inmiddels 15 jaar geleden dat ik een pup in huis heb gehad . En in die 15 jaar zijn er een hoop dingen veranderd.

Hopelijk kunnen jullie een aantal van mijn vragen beantwoorden?

* Mijn pup krijgt bij de fokker nu brokken, maar ik wil haar graag vers vlees gaan geven. Alleen vraag ik mij af hoe jullie dit doen als de hond mee op vakantie gaat. Vlees wat ingevroren is neem je niet makkelijk mee op vakantie en ontdooid meenemen is ook geen optie. En weten jullie een goed merk?

* Ik heb gehoord dat sommige mensen een bench afraden, klopt dit? Ik ging er vanuit dat dit juist goed was.

 

* Ik heb een foto gezien met de gewrichten van een pup en dat het behoorlijk lang duurt alvorens dit alles goed vergroeid is. Maar hoe lang kun je nu met een pup wandelen. Je zit natuurlijk ook met zijn socialisatie training en het is goed voor haar om bijvoorbeeld mee te gaan naar de stad. En een koningspoedel is al snel niet meer te tillen ha ha.

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje op weg helpen!

 

 

 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Vers vlees: geen ervaring mee.

 

Socialisatie: je kan ook naar de markt, een terrasje doen, ... en als je wandelt, dan niet te ver en op tijd een beetje rusten!

 

Maak je maar niet te veel zorgen. Als je het 15 jaar geleden goed hebt gedaan, dan zal dat nou ook wel super gaan. Trouwens, mama zijn (of het nu van een mensenkind of een hondenkind is) dat verleer je niet!!!

 

Je kan ook bij het afhalen al eens vragen aan de fokker welke socialisatie er al gebeurd is, en de fokker weet meestal wel zowat alles over zijn ras en hoe lang wandelen enz.

 

Proficiat met je opnieuw hondenmam zijn!!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Hoi welkom hier! 

 

Ik ben zelf sinds kort op kvv overgestapt en ben het nog allemaal aan het uitvinden dus dat vind ik lastig om wat over te zeggen. Renske zou een optie kunnen zijn, er is ook goed kwaliteit blikvoer en houdbare worsten geloof ik. Bij de meeste supermarkten hebben ze tegenwoordig ook vlees in de vriezer, ik weet niet waar jullie vaak naar op vakantie gaan maar dat kan misschien ook wel. Dan koop je het en geef je het dezelfde dag of de volgende 

 

Een bench, daar zijn de meningen over verdeeld. Wij hebben hem gebruik voor s nachts en overdag als we even weg moesten, tot een maand of 6. Maar echt leuk vond hij het niet. Andere honden vinden het wel een heel fijn veilig plekje en gaan er op latere leeftijd ook nog in. Zolang je je pup/hond niet de hele dag in de bench opsluit lijkt het me prima, rustig opbouwen 

 

Het wandelen, de "regel" is 5 min wandelen voor elke leeftijdsmaand (1 maand = 5min wandelen, 3 maand = 15 min wandelen) per wandeling. Het zijn vooral de plotselinge en wilde bewegingen die slecht zijn, dus achter een balletje aanrennen en door het huid glibberen etc, pas daar mee op. 

Voor de socialisatie zou je je pup kunnen meenemen op de fiets? In een mand bijvoorbeeld. Er zijn ook fietskarren 

honden page profiel PaulinaPaulina 3 doggies

honden foto van Paulina

Ik ben na een week de brokken van de fokker te hebben gegeven overgestapt op kvv. Ik heb eerst Energiek voor pups gegeven, vooral omdat de verpakkingshoeveelheid voor mij handig was (blokken van 100 gram dus niet hoeven hakken). Inmiddels overgestapt naar Carnivoer en daar ben ik zelf erg tevreden over. 

 

Bench vind ik ideaal voor zindelijkheidstraing zolang je de bench gebruikt als mand. Hun eigen plekje bevuilen ze meestal niet en met een mand heb je kans dat ze ernaast alsnog gaan plassen. Hier de bench de eerste 2 weken in de woonkamer gehad. Daarna ging de zindelijkheid zo goed dat de bench is verplaatst naar de gang (zijn slaapkamer) en in de woonkamer een mand. Inmiddels (Happy is 16 weken) is de bench nog wel groot genoeg om lekker in te liggen maar dan moet hij altijd in dezelfde houding liggen en met warm weer vind hij dat niet lekker. De bench staat dus altijd open. In de nacht hoor ik hem wel eens de bench uit gaan en op de vloer gaan liggen maar bijna elke ochtend ligt hij in z'n bench. Hij geeft dus wel de voorkeur aan zijn holletje (er ligt een deken over de bench heen). 

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Wandelen heb ik trouwens altijd geleerd dat 1 week gelijk staat aan 1 minuut +5 minuten. Dus als je hond 8 weken oud is mag je 8+5=13 minuten wandelen. 

 

Hou er trouwens rekening mee dat je pup veel moet rusten, ook als het lichamelijk niet intensief was. Na een kwartier op een bankje op de markt zitten heeft hij minimaal 3 kwartier slaap nodig om het te verwerken. 

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Vers vlees: geen ervaring mee.
 
Socialisatie: je kan ook naar de markt, een terrasje doen, ... en als je wandelt, dan niet te ver en op tijd een beetje rusten!
 
Maak je maar niet te veel zorgen. Als je het 15 jaar geleden goed hebt gedaan, dan zal dat nou ook wel super gaan. Trouwens, mama zijn (of het nu van een mensenkind of een hondenkind is) dat verleer je niet!!!
 
Je kan ook bij het afhalen al eens vragen aan de fokker welke socialisatie er al gebeurd is, en de fokker weet meestal wel zowat alles over zijn ras en hoe lang wandelen enz.
 
Proficiat met je opnieuw hondenmam zijn!!! "

 

Nu dat het bijna zover is krijg ik toch de kriebels in mijn buik! Vindt het toch heel spannend ook al weet ik dat wij het bij Nina heel goed hebben gedaan en dat ze gelukkig heel oud is geworden.

 

De fokker gaat met de hondjes naar buiten dus ze is er zelf ook goed mee bezig. En voorlopig zullen wij de pup ook alleen mee nemen voor een terrasje en nog niet naar heel veel andere plekken ook ivm de inentingen. Wel gaan wij natuurlijk op puppy cursus wat ook goed zal zijn voor de socialisatie!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

"  
Nu dat het bijna zover is krijg ik toch de kriebels in mijn buik! Vindt het toch heel spannend ook al weet ik dat wij het bij Nina heel goed hebben gedaan en dat ze gelukkig heel oud is geworden.
 
De fokker gaat met de hondjes naar buiten dus ze is er zelf ook goed mee bezig. En voorlopig zullen wij de pup ook alleen mee nemen voor een terrasje en nog niet naar heel veel andere plekken ook ivm de inentingen. Wel gaan wij natuurlijk op puppy cursus wat ook goed zal zijn voor de socialisatie! "

 Komt helemaal goed!!! Maak je niet te veel zorgen. En die kriebels, ja, die zijn helemaal gezond!

Hier komt binnen 10 dagen een Spaanse windhond erbij en geloof me: de kriebels zijn niet te houden, hahaha!

 

Ivm bench: dit was ik je nog vergeten te schrijven: heb hier bij de grote honden geen bench gebruikt, maar bij de twee Jackjes wel, en die liggen daar nog steeds 's nachts in, dat is hun eigen plekje waar niemand hen stoort. En inderdaad handig bij het zindelijk worden of als je even het huis uit moet.

Ik had evenwel geluk met de pups: beiden vonden het sinds dag 1 niet erg om in de bench te gaan. Als je dit niet gewoon bent, zoek het dan even op of vraag het hier aan de mensen, velen gaan je kunnen helpen. Je mag me hieromtrent ook altijd een pb sturen.

Ik had makkelijke honden, maar de benchtraining is vanaf dag 1 begonnen met steeds een snoepje, een speeltje, een botje, ... in de bench te geven, elke dag beetje langer, ....

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Inplaats van vers vlees op vakantie kan je een brok zoeken die graanvrij is. Zoals arcana, taste of wild of dogloversgold.
Een bench vond ik juist ideaal, ik gebruikte hem toen hij pup was, hij kon moeilijk zijn rust vinden, en sliep niet zo goed, wat een pup juist hard nodig heeft, en dit kon hij wel vinden in een bench. Nu hebben we hem niet meer nodig en ligt hij lekker in een mand. Sommige honden vinden een bench juist heerlijk, de hond van een vriendin van me zou niet zonder kunnen, die gaat er uit zichzelf in liggen en valt heerlijk in slaap.
Toen sem nog pup was, hield ik me aan de 5 minuten regel. Ik liep wel meerdere rondjes op een dag, omdat hij zijn plas nog niet goed op kon houden. Maar hij heeft het wel vrij snel geleerd!
Super leuk dat jullie een pup nemen! Veel plezier met jullie lieve schat!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik had je topic helemaal gevolgd .... wat ging het snel zeg

Ik kan me voorstellen dat je een maatje mist in huis!! 

 

Heel leuk dat jullie weer voor een hondje gaan! 

Na lange tijd weer eens een puppy hahahha. 

 

Over vlees kan ik je geen advies geven. 

 

Het wandelen. 

De richtlijn is geloof ik 5 minute per maand erbij. 

Dus als jullie de pup krijgen kan je ongeveer een 10 minuten lopen. 

Socialisatie is heel belangrijk, maar een pup van +- 8 weken slaapt nog heel erg veel. 

 

Ik ben geen voorstander van de bench.

Maar daar is iedereen anders in. 

 

Teveel honden zitten teveel en te lang in de bench en soms zelfs hele dagen. 

( ik zeg niet dat jij dat doet hoor! maar het is gewoon niet mijn ding. )

 

Ik heb liever een rennetje of zoals wij het nu hebben de keuken als ons hondje even de rust nodig heeft. 

 

Dat een pup zoals ze zeggen zijn/haar eigen nest niet bevuild is onzin. 

Een pup heeft geen controle over de sluitspieren dus als het moet plassen / kakken zal die dat laten lopen. 

 

Ik wens je alvast heel veel plezier met de voorpret 

 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

sanimed  worsten voor op vacantie  , denk wel eenmaal open dat het in koelkast moet .

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Hoi welkom hier! 
 
Ik ben zelf sinds kort op kvv overgestapt en ben het nog allemaal aan het uitvinden dus dat vind ik lastig om wat over te zeggen. Renske zou een optie kunnen zijn, er is ook goed kwaliteit blikvoer en houdbare worsten geloof ik. Bij de meeste supermarkten hebben ze tegenwoordig ook vlees in de vriezer, ik weet niet waar jullie vaak naar op vakantie gaan maar dat kan misschien ook wel. Dan koop je het en geef je het dezelfde dag of de volgende 
 
Een bench, daar zijn de meningen over verdeeld. Wij hebben hem gebruik voor s nachts en overdag als we even weg moesten, tot een maand of 6. Maar echt leuk vond hij het niet. Andere honden vinden het wel een heel fijn veilig plekje en gaan er op latere leeftijd ook nog in. Zolang je je pup/hond niet de hele dag in de bench opsluit lijkt het me prima, rustig opbouwen 
 
Het wandelen, de "regel" is 5 min wandelen voor elke leeftijdsmaand (1 maand = 5min wandelen, 3 maand = 15 min wandelen) per wandeling. Het zijn vooral de plotselinge en wilde bewegingen die slecht zijn, dus achter een balletje aanrennen en door het huid glibberen etc, pas daar mee op. 
Voor de socialisatie zou je je pup kunnen meenemen op de fiets? In een mand bijvoorbeeld. Er zijn ook fietskarren  "

 

Wij zullen binnen Europa op vakantie gaan zodat de hond met de auto mee kan. Mochten wij verder op vakantie gaan dan kunnen wij haar terug naar de fokker brengen zodat wij zeker zijn dat ze een goed onderkomen heeft.

 

Ik heb er niet aan gedacht dat er ook winkels in de buurt van het vakantie adres kunnen zijn die ook vlees verkopen. Bedankt voor de tip dat is echt een goede!

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Voor het verse voer:

Ik gebruik op vakantie gevriesdroogde voeding. Dit is basicly vers vlees zonder vocht waar je dan op het moment dat je het nodig hebt vocht gaat bij doen, beetje zoals astronauten voer.

Ik gebruik hierbij dan K9natural, niet te grote zak en neemt weinig plaats in, kan ook mee in handbagage op vliegtuig (als je met overstappen enzo vliegt is het handig om voer bij te hebben) (ik spreek hier over honden die mee in de cabine mogen)

Ook lang houdbaar doordat er geen vocht in zit. Orijen heeft ook een gevriesdroogde versie.

 

Momenteel gebruik ik een bench voor mijn pupje van 17 weken. In de bench geeft ze mooi aan wanneer ze wil plassen (piepen), kan ze haar rust krijgen ivm de volwassen honden die hier rondlopen en kan ze gezellig knagen en eten zonder angst dat een andere hond iets van haar zal afpakken. Ook slapen overdag is handig zo: ze geraakt minder makkelijk overprikkeld. Kleedje over de bench, knaagstokje en hup deurtje dicht en rustig worden. Nu moet ik wel zeggen dat ze zelf graag in de bench zit vanzelf maar dat dit natuurlijk niet voor elke hond zo is: sommige honden moet het aangeleerd worden om dat te verdragen en te zien als een leuke plek.

 

Over beweging:

Hier is een goede site met veel info, zou het zelf niet beter kunnen uitleggen.

 

http://vetsandco.be/beweging-training-de-jonge-hond

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Ik ben na een week de brokken van de fokker te hebben gegeven overgestapt op kvv. Ik heb eerst Energiek voor pups gegeven, vooral omdat de verpakkingshoeveelheid voor mij handig was (blokken van 100 gram dus niet hoeven hakken). Inmiddels overgestapt naar Carnivoer en daar ben ik zelf erg tevreden over. 
 
Bench vind ik ideaal voor zindelijkheidstraing zolang je de bench gebruikt als mand. Hun eigen plekje bevuilen ze meestal niet en met een mand heb je kans dat ze ernaast alsnog gaan plassen. Hier de bench de eerste 2 weken in de woonkamer gehad. Daarna ging de zindelijkheid zo goed dat de bench is verplaatst naar de gang (zijn slaapkamer) en in de woonkamer een mand. Inmiddels (Happy is 16 weken) is de bench nog wel groot genoeg om lekker in te liggen maar dan moet hij altijd in dezelfde houding liggen en met warm weer vind hij dat niet lekker. De bench staat dus altijd open. In de nacht hoor ik hem wel eens de bench uit gaan en op de vloer gaan liggen maar bijna elke ochtend ligt hij in z'n bench. Hij geeft dus wel de voorkeur aan zijn holletje (er ligt een deken over de bench heen).  "

 

Mijn fokker geeft inderdaad ook Energiek brokken en dit wil ik langzaam aan ook gaan afbouwen. Het liefst stap ik ook over op kvv en zal mij eens moeten gaan verdiepen in de juiste merken.

 

De bench wil ik alleen net zoals bij mijn vorige hond alleen gebruiken voor de zindelijkheid training. Zodra dit allemaal gelukt is en ze bijt niet alles stuk dan hoeft dit niet meer perse. Tenzij de pup dit zelf wilt natuurlijk. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Mike eet tegenwoordig alles, dus mochten we een week geen vers vlees kunnen krijgen ivm vakantie oid, dan krijgt hij gewoon brok. Het is niet dat, als je vers geeft, je daarom nooit meer iets anders mag geven hè  De meeste hondenmagen doen niet moeilijk, eten is eten. 

 

En wat ontzettend leuk dat jullie een poedel nemen! Een harlekijn nog wel, zo een heb ik nog maar één keer zien lopen.  

 

Met pups en opvoeding heb ik niet echt ervaring, maar dat komt vast goed. Het is je eerder gelukt! 

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

"  Komt helemaal goed!!! Maak je niet te veel zorgen. En die kriebels, ja, die zijn helemaal gezond!
Hier komt binnen 10 dagen een Spaanse windhond erbij en geloof me: de kriebels zijn niet te houden, hahaha!
 
Ivm bench: dit was ik je nog vergeten te schrijven: heb hier bij de grote honden geen bench gebruikt, maar bij de twee Jackjes wel, en die liggen daar nog steeds 's nachts in, dat is hun eigen plekje waar niemand hen stoort. En inderdaad handig bij het zindelijk worden of als je even het huis uit moet.
Ik had evenwel geluk met de pups: beiden vonden het sinds dag 1 niet erg om in de bench te gaan. Als je dit niet gewoon bent, zoek het dan even op of vraag het hier aan de mensen, velen gaan je kunnen helpen. Je mag me hieromtrent ook altijd een pb sturen.
Ik had makkelijke honden, maar de benchtraining is vanaf dag 1 begonnen met steeds een snoepje, een speeltje, een botje, ... in de bench te geven, elke dag beetje langer, .... "

 

Cindy bedankt voor je informatie!

 

Als ik inderdaad nog vragen heb over de bench dan zal ik je zeker een pb sturen.

 

Leuk dat jij ook een nieuw hondje krijgt, het blijft toch altijd spannend!

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Inplaats van vers vlees op vakantie kan je een brok zoeken die graanvrij is. Zoals arcana, taste of wild of dogloversgold.
Een bench vond ik juist ideaal, ik gebruikte hem toen hij pup was, hij kon moeilijk zijn rust vinden, en sliep niet zo goed, wat een pup juist hard nodig heeft, en dit kon hij wel vinden in een bench. Nu hebben we hem niet meer nodig en ligt hij lekker in een mand. Sommige honden vinden een bench juist heerlijk, de hond van een vriendin van me zou niet zonder kunnen, die gaat er uit zichzelf in liggen en valt heerlijk in slaap.
Toen sem nog pup was, hield ik me aan de 5 minuten regel. Ik liep wel meerdere rondjes op een dag, omdat hij zijn plas nog niet goed op kon houden. Maar hij heeft het wel vrij snel geleerd!
Super leuk dat jullie een pup nemen! Veel plezier met jullie lieve schat! "

 

Ik heb inderdaad van dat merk gehoord!

Maar ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat je niet zomaar van merk kunt veranderen en dat een hond langzaam aan een nieuw merk moet wennen. Daarom vond ik het ook lastig want tja hoe neem je al die ingevroren worsten mee haha

 

Maar als dat niet het geval is dan zal dit probleem ook wel los lopen. Desnoods combineer ik brok met vlees.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Ik had je topic helemaal gevolgd .... wat ging het snel zeg
Ik kan me voorstellen dat je een maatje mist in huis!! 
 
Heel leuk dat jullie weer voor een hondje gaan! 
Na lange tijd weer eens een puppy hahahha. 
 
Over vlees kan ik je geen advies geven. 
 
Het wandelen. 
De richtlijn is geloof ik 5 minute per maand erbij. 
Dus als jullie de pup krijgen kan je ongeveer een 10 minuten lopen. 
Socialisatie is heel belangrijk, maar een pup van +- 8 weken slaapt nog heel erg veel. 
 
Ik ben geen voorstander van de bench.
Maar daar is iedereen anders in. 
 
Teveel honden zitten teveel en te lang in de bench en soms zelfs hele dagen. 
( ik zeg niet dat jij dat doet hoor! maar het is gewoon niet mijn ding. )
 
Ik heb liever een rennetje of zoals wij het nu hebben de keuken als ons hondje even de rust nodig heeft. 
 
Dat een pup zoals ze zeggen zijn/haar eigen nest niet bevuild is onzin. 
Een pup heeft geen controle over de sluitspieren dus als het moet plassen / kakken zal die dat laten lopen. 
 
Ik wens je alvast heel veel plezier met de voorpret 
  "

 

Hoi Jaimie,

 

Het was inderdaad allemaal heel snel gegaan! Maar wij hebben haar thuis laten inslapen en dat heeft ons echt goed gedaan. Nu hebben wij haar een mooi plekje in onze tuin gegeven en dat geeft ons een goed gevoel.

 

Maar het gemis van een maatje is zo groot en de kinderen missen een maatje zo erg dat wij niet langer willen wachten. Mijn dochter van nog geen twee jaar wordt zo blij als ze een hond op straat ziet en dat doet alleen maar pijn.

 

Over een kleine drie weken krijgen ze een grote verassing en dat zal ons allemaal opvrolijken!

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Mike eet tegenwoordig alles, dus mochten we een week geen vers vlees kunnen krijgen ivm vakantie oid, dan krijgt hij gewoon brok. Het is niet dat, als je vers geeft, je daarom nooit meer iets anders mag geven hè  De meeste hondenmagen doen niet moeilijk, eten is eten. 
 
En wat ontzettend leuk dat jullie een poedel nemen! Een harlekijn nog wel, zo een heb ik nog maar één keer zien lopen.  
 
Met pups en opvoeding heb ik niet echt ervaring, maar dat komt vast goed. Het is je eerder gelukt!  "

 

Ik heb altijd geleerd dat je een hond moest laten wennen aan nieuw voedsel. Dus ik ging er vanuit dat indien ik eenmaal een merk had gekozen dat je niet zomaar een ander merk kunt nemen. Vandaar dat ik mij afvroeg hoe andere hiermee omgaan.

 

Maar dan valt dat dus allemaal wel mee en is het makkelijk op te lossen gelukkig.

 

Ja het is een totaal andere hond die wij gewend zijn, maar ze zijn zo lief met kinderen en makkelijk in de omgang. Ik kijk er heel erg naar uit. Wij hebben hier in de buurt wel een paar poedels lopen maar geen koningspoedels en al helemaal geen Harlekijn ha ha

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Voor het verse voer:
Ik gebruik op vakantie gevriesdroogde voeding. Dit is basicly vers vlees zonder vocht waar je dan op het moment dat je het nodig hebt vocht gaat bij doen, beetje zoals astronauten voer.
Ik gebruik hierbij dan K9natural, niet te grote zak en neemt weinig plaats in, kan ook mee in handbagage op vliegtuig (als je met overstappen enzo vliegt is het handig om voer bij te hebben) (ik spreek hier over honden die mee in de cabine mogen)
Ook lang houdbaar doordat er geen vocht in zit. Orijen heeft ook een gevriesdroogde versie.
 
Momenteel gebruik ik een bench voor mijn pupje van 17 weken. In de bench geeft ze mooi aan wanneer ze wil plassen (piepen), kan ze haar rust krijgen ivm de volwassen honden die hier rondlopen en kan ze gezellig knagen en eten zonder angst dat een andere hond iets van haar zal afpakken. Ook slapen overdag is handig zo: ze geraakt minder makkelijk overprikkeld. Kleedje over de bench, knaagstokje en hup deurtje dicht en rustig worden. Nu moet ik wel zeggen dat ze zelf graag in de bench zit vanzelf maar dat dit natuurlijk niet voor elke hond zo is: sommige honden moet het aangeleerd worden om dat te verdragen en te zien als een leuke plek.
 
Over beweging:
Hier is een goede site met veel info, zou het zelf niet beter kunnen uitleggen.
 
http://vetsandco.be/beweging-training-de-jonge-hond "

 

Saartje bedankt ik zal mij er eens in verdiepen, heb nog nooit gehoord van dit soort voedsel voor honden. Maar wel handig als het zo klein verpakt is.

 

Ook bedankt voor de website ik zal zeker uitgebreid een kijkje gaan nemen.

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

"  
 
sanimed  worsten voor op vacantie  , denk wel eenmaal open dat het in koelkast moet . "

 

Kun je deze buiten de koelkast bewaren?

honden page profiel Patricia & NinaPatricia & Nina

honden foto van Patricia & Nina

" Ik had je topic helemaal gevolgd .... wat ging het snel zeg
Ik kan me voorstellen dat je een maatje mist in huis!! 
 
Heel leuk dat jullie weer voor een hondje gaan! 
Na lange tijd weer eens een puppy hahahha. 
 
Over vlees kan ik je geen advies geven. 
 
Het wandelen. 
De richtlijn is geloof ik 5 minute per maand erbij. 
Dus als jullie de pup krijgen kan je ongeveer een 10 minuten lopen. 
Socialisatie is heel belangrijk, maar een pup van +- 8 weken slaapt nog heel erg veel. 
 
Ik ben geen voorstander van de bench.
Maar daar is iedereen anders in. 
 
Teveel honden zitten teveel en te lang in de bench en soms zelfs hele dagen. 
( ik zeg niet dat jij dat doet hoor! maar het is gewoon niet mijn ding. )
 
Ik heb liever een rennetje of zoals wij het nu hebben de keuken als ons hondje even de rust nodig heeft. 
 
Dat een pup zoals ze zeggen zijn/haar eigen nest niet bevuild is onzin. 
Een pup heeft geen controle over de sluitspieren dus als het moet plassen / kakken zal die dat laten lopen. 
 
Ik wens je alvast heel veel plezier met de voorpret 
  "

 

Ooo en Jaimie de pup zal alleen voor de zindelijkheid training de bench in gaan hoor. En als de pup niet wilt dan zal ik het ook niet gaan afdwingen.

 

Ik werk vanuit huis en heb dus alle tijd voor de pup, maar met mijn andere hond deed ik het in de nacht wel en had ik een babyfoon erbij staan. Met elk piepje stond ik op het grasveld en binnen twee weken was ze zindelijk en ging ze niet meer in de bench.

 

Nu heb ik drie kinderen en alhoewel ze nooit bij de mand van mijn hond mochten komen is het misschien toch goed voor de pup als die zich even kan afsluiten. Maar goed wij zullen wel zien hoe het allemaal loopt.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  
Ik heb altijd geleerd dat je een hond moest laten wennen aan nieuw voedsel. Dus ik ging er vanuit dat indien ik eenmaal een merk had gekozen dat je niet zomaar een ander merk kunt nemen. Vandaar dat ik mij afvroeg hoe andere hiermee omgaan.
 
Maar dan valt dat dus allemaal wel mee en is het makkelijk op te lossen gelukkig.
 
Ja het is een totaal andere hond die wij gewend zijn, maar ze zijn zo lief met kinderen en makkelijk in de omgang. Ik kijk er heel erg naar uit. Wij hebben hier in de buurt wel een paar poedels lopen maar geen koningspoedels en al helemaal geen Harlekijn ha ha "

 Het enige wat je niet zomaar kunt geven aan een hond die dit niet gewend is, zijn karkassen. Voor de rest valt het echt wel mee. Sommige honden hebben een dag of twee diarree als ze overstappen op ander voer, andere honden hebben geen enkel probleem met wisseling van voer. 

 

Alhoewel de ene hond de ander niet is en sommige honden gevoeliger zijn voor dit soort dingen dan anderen, heb je het ook een beetje zelf in de hand. Een hond die bijvoorbeeld gewend is om met de pot mee te eten en allerlei soorten voedsel aangeboden krijgt, zal minder moeite hebben met wisselingen dan een hond die altijd hetzelfde eet. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  
Ooo en Jaimie de pup zal alleen voor de zindelijkheid training de bench in gaan hoor. En als de pup niet wilt dan zal ik het ook niet gaan afdwingen.
 
Ik werk vanuit huis en heb dus alle tijd voor de pup, maar met mijn andere hond deed ik het in de nacht wel en had ik een babyfoon erbij staan. Met elk piepje stond ik op het grasveld en binnen twee weken was ze zindelijk en ging ze niet meer in de bench.
 
Nu heb ik drie kinderen en alhoewel ze nooit bij de mand van mijn hond mochten komen is het misschien toch goed voor de pup als die zich even kan afsluiten. Maar goed wij zullen wel zien hoe het allemaal loopt. "

 Neen maar ik geloof ook niet dat je dat doet hoor! 

Ik gaf erbij alleen aan waarom ik zo een hekel heb aan de bench. 
En ja voor sommige is het gewoon hun veilige plekje met een doek erover. 

Ik ben heel blij voor jullie dat jullie er een pupje nemen weer 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  
Kun je deze buiten de koelkast bewaren? "

 

 

Ja dat kan  eenmaal open gemaakt meen ik niet meer (maar dat weet ik niet zeker )

Volgende forumvraag: Chihuahua pupje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^