Dilemma

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik zit een beetje met een probleempje.

Een vriendin van ons gaat trouwen en heeft dus oppas nodig voor de honden, voor 4 dagen (samojeed en pitbull). Die laatste hangt constant bij onze hond in de nek (letterlijk, happen en blijven hangen) en onze hond wordt daar erg zenuwachtig van. 

Ik wil ze dus niet hier in huis, dus dacht ze dat wij daar wel de hele dag in huis gingen zitten en ook slapen, want langer dan 5 uur alleen heeft ze liever niet. Dat zie ik nou niet zo zitten, want die pitbull is echt heel energievretend. Daar naast hebben we zelf ook nog Dexter en de kat...die ik dus beide niet ook nog mee wil nemen. Want 2 katten en 3 honden (waarvan 1 onvermoeibare aandachtvrager) om me heen als ik aan het afstuderen ben gaat echt niet.

 

Daarbij vertelde ze tussen neus en lippen door dat hun kat op springen staat en dus misschien in die dagen gaat bevallen. Alsof ik daar verstand van heb...

Ben ik nu een hork? Want voor mijn gevoel vraagt echt heel veel. Wat kan ik haar aanbieden als oplossing? 4x per dag een uur + de avonden daar zijn vindt ze niet genoeg.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Lastig, maar probeer voor ogen te houden dat het háár probleem is. Laat haar er, hoe naar je het ook vindt, niet jouw probleem van maken. 

Ik zou haar zeggen welke hulp je kan en wil bieden. Wil ze dat: prima. Vindt ze het niet goed, dan moet ze zelf verder zoeken. 

Succes ermee, lastige dingen altijd!

 

 

 

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Ik vind dat je gewoon eerlijk mag zijn en aan kan geven wat je kan doen, dus een aantal keer daarheen en s avonds even en dat meer niet lukt ook ivm je eigen hond.

Mocht ze daar niet tevreden mee zijn, tja dan zal iemand anders moeten vragen.

Ik vind het eerlijk gezegd ook erg veel om aan iemand te vragen, zeker ook gezien de kat die op bevallen staat!

Succes ermee!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

eens met de rest, dit is wel lekker makkelijk hoor...

ze gaat er maar vanuit dat jij het wel ff oplost, en al jouw oplossingen zijn niet goed genoeg. bovendien is haar hond, dus best een issue...dus helemaal terecht dat je ook aan je eigen honden denkt! 

 

tja, dan had ze daar ff beter over na moeten denken hoe je dat oplost...

 

ik zou net als de rest zeggen, wees duidelijk en eerlijk in wat je wil en kan doen, som dat op, en als het niet goed is, zoekt ze maar iemand anders...

 

het is niet de bedoeling dat jij er nu met een knoop in je maag mee zit...

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Nee hoor, volgens mij ben je helemaal geen hork!

Ik vind dat je vriendin nogal veel van je vraagt, zeker met een kat die moet bevallen en met je afstuderen. Ik vind dat je dit ook gewoon zou moeten kunnen zeggen..

Waar laten ze de dieren als ze weg gaan? Of pas jij dan altijd op? En waarom zou jij degene moeten zijn die haar een oplossing aandraagt, ik ben dan misschien te lomp hoor, maar het zijn toch haar dieren?

Ik heb mijn zusje laatst ook gezegd dat ik deze zomer niet 3 weken op hun bejaarde hond wil passen. Mijn drukke puber is echt teveel voor hem en hij komt niet aan zijn rust, voor een paar dagen wel te doen, maar 3 weken vind ik te veel van het goede. Zij hebben zelf een andere oplossing gezocht en er werd mij ook niets verweten. Ik ben immers niet verplicht haar hond op te vangen, als ik dat doe, is het omdat ik dat wil, niet omdat ik dat moet..


Ik zeg al, ik ben daar misschien te hard in, maar anders gaat iedereen straks lekker weg, zit ik met iedereen zijn huisdieren te kijken. Ik wil best oppassen, maar men moet er niet vanuit gaan dat ik dat doe. Ik durf ook makkelijk nee te zeggen als ik geen zin/tijd/andere plannen heb..

Succes ermee, vergeet vooral niet aan jezelf te denken!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Auch, lastig parket waar je inzit!

 

Ik vind, net als de rest, dat je moet aanbieden wat je kan en wil doen, en dat inderdaad zij moet zorgen dat er dan een andere oplossing wordt gezocht indien dit niet voldoende is.

 

En trouwens: studies gaan echt wel voor op alles op dit moment voor jou!!!

 

En die bevallende kat??? Ik zou ook niet weten wat gedaan!

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik denk er zelf ook zo over, maar ik snap ook wel dat ze de honden niet naar een pension brengt. De samojeed is daar de vorige keer blijvend door veranderd (nerveus, bijterig etc). Ik heb voorgesteld om de kat in huis te nemen, mits ze iemand regelt die ik kan bellen die naar me toe komt als ze gaat bevallen. Maar dat vond ze dan weer niet verstandig met onze kat erbij.

 

Ze gaat nu iemand anders zoeken.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

" Ik denk er zelf ook zo over, maar ik snap ook wel dat ze de honden niet naar een pension brengt. De samojeed is daar de vorige keer blijvend door veranderd (nerveus, bijterig etc). Ik heb voorgesteld om de kat in huis te nemen, mits ze iemand regelt die ik kan bellen die naar me toe komt als ze gaat bevallen. Maar dat vond ze dan weer niet verstandig met onze kat erbij.
 
Ze gaat nu iemand anders zoeken. "

 

Ja zeg... Maar jij kan wel in haar huis gaan zitten met jouw hond en kat? Das dan toch hetzelfde? En haar pitbull hangt bij haar thuis toch ook in de nek van jouw hond?

 

Jouw vriendin heeft succesvol haar probleem bij jou neer gelegd...

 

Meestal weet je al lang van te voren dat je gaat trouwen en ook dán moet je iets regelen...

 

"Nee" is ook een antwoord en daar hoeft in dit geval niet heel veel uitleg of een tegen aanbod bij...

 

Edit: haha laatste zin niet gelezen... nou: MOOI!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 2 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Nou nou (sorry dat ik het zeg) maar wat een vriendin is dit die van haar problemen jou problemen maakt.....

 

Zulk soort dingen regel je toch anders of in gied overleg.......

 

Ik vind dat je al meer als genoeg concessie hebt gedaan met oplossingen, als dat dan niet goed genoeg is, helaas pindakaas haar probleem.

 

Je weet als t goed is ver zat van te voren dat je gaat trouwen dus zat tijd om wat te regelen lijkt me 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Nee hoor, je bent absoluut geen hork.

Mensen kunnen wel alles van je vragen.

Ik ging daar altijd in mee, dacht dat ik geen nee mocht zeggen.

En helemaal met dieren, zijn wij dierenliefhebbers natuurlijk dubbel gevoelig voor

Met als gevolg dat ik altijd met andermans toestanden zat.

Ik ben (op me bijna 50, beter laat dan ooit ) aan het leren dat ik niet overal ja tegen hoef te zeggen (ja, moeilijk na zo'n lange tijd) en dat ik me ook wel eens af mag vragen: is dat mijn probleem?

Succes, ik weet hoe moeilijk het is en niet iedereen vat het helaas leuk op, maar dat is dan dus niet anders (zei zij heel stoer )

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Alleen de samoyeed? De pit naar een ander of pension en iemand in huis om voor de kat. Die je niet moet verplaatsen vlak voor het werpen. En ook geen vreemde dieren in huis. 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ze heeft ook wel eens onze kat verzorgd, maar dat was even eten geven en kroelen en weer lekker naar huis (en onze kat was niet zwanger haha). Toen hadden we Dexter nog niet.

 

Maar ik zou zelf niet zomaar 4 dagen ergens boeken als ik weet dat mijn hele familie daarbij is (en er dus niemand is die op mijn hond wil passen) en er dan vanuit gaan dat er wel iemand daar in mijn huis gaat zitten. Vrijwel iedereen werkt overdag, behalve ik want ik werk avonden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik tijd heb om in haar huis te zitten met haar honden.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Dilemma....ik dacht; nu komt er iets moelijk......bleek het de vriendin zelf te zijn. ;-)

Volgende forumvraag: Tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^