kvv vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Hallo allemaal

Ik heb een vraagje spikey is nu 6.9 kg en 10 maand. Goed op gewicht volgens de dierenarts. Nu is hij 2 weken geleden gecastreerd en moet je hem minder gaan voeren zeggen ze. 

Hij krijgt nu 160 gr kvv per dag en dan als we buiten zijn lopen nog wat zelf gedroogd beloningen. 

Is dit dan goed of eigenlijk nog minder?

Bedankt alvast vd tips 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Voor zijn leeftijd en gewicht is de richtlijn ongeveer 140 gram per dag (over 2 maaltijden).

Dus in dat opzicht voer je teveel. Maar het verschilt per hond heel erg (en ook wel per kvv).

Dus ik zou zelf nu naar 140 gram per dag gaan en gewoon goed kijken naar de hond.

 

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Oke top ga ik dat doen Dank je

Hij krijgt al een tijd 1 x per dag want eet smorgens niks en dat gaat goed

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij Drib (teef) zeiden ze na de castratie ook dat ik iets van 25% minder moest voeren. Ik heb haar gewoon in de gaten gehouden qua dikte en ik moest helemaal niet minderen..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hier precies hetzelfde als bij Roosje. Ik moest écht wel minder gaan voeren, want gesteriliseerde honden worden altijd dikker.

Maar goed, Mellow is in álle opzichten al anders dan de standaard, hierin ook. Ze komt haast niet aan, ik moest haar 500 gram KVV voeren (in plaats van de 330 die ze zou moeten krijgen voor haar gewicht).

In de winter moet ik haar zelfs bijvoeren.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik zou pas minderen in hoeveelheid als je ziet dat de hond echt de dikke kant op gaat... Zolang de hond goed oogt en niet te dik is er niks aan de hand... Ik heb hier 4 gecastreerde honden maar de meeste krijgen gewoon de hoeveelheid die ze mogen hebben en ik heb mijn Deva die zelfs meer krijgt omdat ze anders te mager zou zijn dus het verschilt ook echt per hond.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Ik zou pas minderen in hoeveelheid als je ziet dat de hond echt de dikke kant op gaat... Zolang de hond goed oogt en niet te dik is er niks aan de hand... Ik heb hier 4 gecastreerde honden maar de meeste krijgen gewoon de hoeveelheid die ze mogen hebben en ik heb mijn Deva die zelfs meer krijgt omdat ze anders te mager zou zijn dus het verschilt ook echt per hond. "

Inderdaad, altijd op zicht voeren. Niet elke hond wordt dik na zijn castratie. Die van mij kreeg na zijn castratie ook niet minder en hij heeft jaren later nog steeds geen grammetje vet. Je merkt vanzelf als je de ribben niet meer kan voelen, dan gewoon gaan minderen met een paar gram tot je hond weer op het goede gewicht is.

Volgende forumvraag: Is haaksbarf nog wel zo goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^