Zit te denken over te gaan op KVV.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

lieke (Gast)

Nee joh natuurlijk niet. :) Het is meer dat ik wil zeggen dat dat prijsverschil ook wel iets zegt over wat er in zit. Net als dat je betere en mindere brokken hebt. Maar ik ken zat honden die het minder goed doen op duurdere brokken dan op goedkope. En zo zou het met kvv ook wel zijn. Het is maar waar je hond het goed op doet. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, dat bedoel ik dus 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

inderdaad ieder moet hierin zijn eigen weg vinden.

Wat kan je krijgen..waar doet je hond het goed op

wat kan je betalen ect ect

Het verschild nogal per hond

 

Net als bij een mensen dieet

afwisselen is altijd beter ...maar het begint bij kijken naar of het dier de aangeboden voeding goed verdraagt

en zo niet waarom niet.

Ik koop liever de pens bij de dierenwinkel

maar als smuldier pens makkelijker uitkomt  op een bepaald moment...prima geen problemen mee

Het is maar een onderdeel van hun eten

 

en nogmaals..ik ken gezonde honden die hun hele leven al niks anders krijgen dan smuldier en rodi

 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Nou omdat iemand compleet op een pakje zet wil het nog niet zeggen dat het daadwerkelijk compleet is he. Ik blijf toch een beetje sceptisch. Natuurlijk niets mis mee om het af te wisselen maar voor dagelijks zou het niet mijn keuze zijn. "

 



Smuldier compleet bevat 1 diersoort, geen bot etc. Op die manier zou het dus niet compleet zijn, dus gooien ze er een premix door en dan mag het volgens de wet ineens compleet genoemd worden: er zitten bepaalde vitamines in en de rest maakt voor de wet niet uit.

Ik zelf kijk dus ook niet naar de term compleet. Ik kijk naar de percentages bot-hart-lever-nier-pens-SPIERvlees-groente.

Smuldier kip is een redelijk kaal kip karkas. Dat is heel veel bot. Bot maakt de ontlasting stevig.
Smuldier pens is 100% pens. Pens is een orgaan. Orgaan maakt de ontlasting dunner.
Geef je dus alleen kip, dan is de ontlasting te hard. Geef je alleen pens, is de kans groot dar je diarree krijgt.

Wanneer iemand moet kiezen tussen Smuldier of Lotgering, zou ik wel Smuldier aanraden.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Nee, ik zou absoluut gaan voor een van de betere merken en niet voor de goedkope supermarktvariant. Net als dat je slechte brokken hebt, heb je ook slechte KVV. Sommige KVV's hebben erg weinig met vers vlees te maken. Ik heb zelf alleen ervaring met Darf en Carnibest en vond die beide wel goed.  "

 Rodi is 100% vlees en Smuldier heeft enkele aanvullingen, dus welk merk bedoel je hiermee 'erg weinig met vers vlees te maken'?

Rodi en Smuldier kosten bij de DSZ een stuk meer, dus omdat supermarkten genoegen nemen met een lage marge en goede verkoopafspraken maken is het product opeens minderwaardig dan als het alleen bij de DSZ zou liggen en daardoor 1/3 tot de helft meer kost?

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

" Nou omdat iemand compleet op een pakje zet wil het nog niet zeggen dat het daadwerkelijk compleet is he. Ik blijf toch een beetje sceptisch. Natuurlijk niets mis mee om het af te wisselen maar voor dagelijks zou het niet mijn keuze zijn. "

 Je mag het pas compleet noemen als je voldoet aan de richtlijnen qua vitaminen en mineralen e.d.

Dus niet zomaar iedereen mag er 'compleet' opzetten... dat sommigen dat wel doen omdat ze bv delen van 4 diersoorten verwerken, dát is pas oplichting...

Rodi ziet er btw echt niet uit als karton maar als fijngemalen vlees (net als onze hamburgers). Duck, Prins en Energique lijken dan meer op karton aangezien daar graan in wordt verwerkt. Echter zorgt pens ook voor een grijze kleur ;)

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Je mag het pas compleet noemen als je voldoet aan de richtlijnen qua vitaminen en mineralen e.d.

Dus niet zomaar iedereen mag er 'compleet' opzetten... dat sommigen dat wel doen omdat ze bv delen van 4 diersoorten verwerken, dát is pas oplichting...

Rodi ziet er btw echt niet uit als karton maar als fijngemalen vlees (net als onze hamburgers). Duck, Prins en Energique lijken dan meer op karton aangezien daar graan in wordt verwerkt. Echter zorgt pens ook voor een grijze kleur <img class=" />

  "

 



Daar vergis je je in. Zo uit mijn hoofd moeten er volgens de wet 3 bepaalde vitamines in zitten. Dan mag het compleet genoemd worden. Wat er verder in zit maakt niet uit.

Ik geef al jaren kvv/barf zonder premix, maar met meerdere diersoorten, groente, ei etc. Ik voer dus al jaren compleet zonder premix.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

  Echter zorgt pens ook voor een grijze kleur ;-)
  "

grijzig...maar beter kwaliteit gemalen pens lijkt niet op papier mache krantenpapier..

en ruikt ook heel anders dan smuldier pens kan ik je verzekeren 

 

mijn mannen krijgen het soms ook hoor!

ivm iets vergeten uit de vriezer te leggen bv ...dan koop ik dat tijdens mijn werk wel eens zodat ik het in de avond kan geven.

Jeff is zeer moeilijk met voeding ivm vele allergieen en intoleranties

maar smuldier pens af en toe doet hem toch geen kwaad

 voor 30 cent meer heb ik 250 gr verse vuilepens bij dierenwinkel

 

Lieke (Gast)

Hum ok. Tsja ik ben ook niet zo van de kant en klare hamburgers, dus misschien speelt dat mee :) Ik heb dus een aantal mindere ervaringen met KVV en ben nog een beetje zoekende. Ik ben ook niet zo van de 'vers' is altijd beter. Het maakt mij wel uit waar die 'vers' dan vandaan komt en of er veel is toegevoegd. Maar de betere merken zijn ook direct heel duur en eerlijk gezegd doet mijn hond het tot nu toe beter op brok, dus vraag ik mezelf ook eerlijk af waarom ik zo graag vlees wil geven (omdat het goed voelt of omdat het goed is). Ik denk wel eens dat Barf wel iets voor ons zou zijn maar zie mezelf dan weer absoluut niet een bloederig karkas in stukken hakken. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hum ok. Tsja ik ben ook niet zo van de kant en klare hamburgers, dus misschien speelt dat mee :-) Ik heb dus een aantal mindere ervaringen met KVV en ben nog een beetje zoekende. Ik ben ook niet zo van de 'vers' is altijd beter. Het maakt mij wel uit waar die 'vers' dan vandaan komt en of er veel is toegevoegd. Maar de betere merken zijn ook direct heel duur en eerlijk gezegd doet mijn hond het tot nu toe beter op brok, dus vraag ik mezelf ook eerlijk af waarom ik zo graag vlees wil geven (omdat het goed voelt of omdat het goed is). Ik denk wel eens dat Barf wel iets voor ons zou zijn maar zie mezelf dan weer absoluut niet een bloederig karkas in stukken hakken.  "

 haha ik ook niet hoor ...dat groeit terwijl je bezig bent

Het is de kosten, en het plezier van de honden  wat het de moeite waard maakt.

er zijn ook genoeg niet bloederige barf  dingen...ziet er gewoon uit als van de slager

zeker als je hond niet allergisch is kan je veel kanten op zonder teveel hakwerk.

 

Ik geef minder barf dan ik deed

Jeff mag veel niet en het valt hem nu soms zwaar ivm hij oud wordt

Ik kan waldo niet laten barfen en Jeff kvv geven.

Barf is wel de ultieme favoriet..daarna zijn ze echt voldaan

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Degomeat of Kivo?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^