Zo erg...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Een triest verhaal...
Maar ik hoop dat mensen van hier misschien mee willen denken.
Vandaag is een beetje een zwarte dag. Ik heb gezien dat een mogelijke herplaatser voor bij ons naar een stichting is gegaan.
Maar eerst was er iets anders, iets erger.
Een bevriende dierenarts belt mij met de vraag of ik iemand weet die dringend een hyper actieve zwaar kefferige jack russel van 1 jaar in huis wil nemen. Ze moest namelijk op huisbezoek en daar aangekomen bleek dat die mensen helemaal gek werden van die hond en ze moest haar laten inslapen. Dus ze belt mij op en vraagt of ik iemand ken? Ik zeg dat ik het zo meteen niet weet en dat ik misschien wel heel even zou kunnen opvangen maar dat ik niet echt trek aan een hypere jack plus dat onze tuin daar niet op voorzien is . Mijn buurvrouw zat bij mij en ik vraag het haar en zij zegt dat ze misschien wel iemand kent die de hunne pas hebben moeten afgeven maar dat ze dat niet zo snel te weten kan komen.
Dus ik zeg tegen die da: vraag of ze een paar dagen wachten, desnoods even naar het asiel en anders mij iets laten weten. Dan had ik misschien ook de tijd om het via hier te vragen.
Een uurtje ofzo later vraag ik haar of het gelukt was en ze zegt dat de hond ondertussen ingeslapen is.. :-( een gezonde hond!!! 1 jaar!!!
De mensen wilden niet wachten, wilden de hond niet naar het asiel want dan werd er mee gesleept enz..
:-(
Ik ben redelijk overstuur nu. Had ik maar meteen gezegd: ja breng maar! Maar in mijn achterhoofd zat die beauceron nog. Had ze mij maar iets laten weten toen die mensen hebben afgewezen om te wachten ...
Ze zei wel nog achteraf, compleet in tranen: we moeten hier iets op vinden. Zodat we acute opvangadressen hebben.
En daarna dacht ik nog dat ze in het vervolg gewoon moet zeggen tegen die mensen dat ze ze zelf houdt en daarna de hond of kat dan maar zelf naar het asiel ofzo brengen.
Ik zou het anders ook niet weten. En op hp kan je ook niet zomaar beginnen aan te bieden..

Ik zit hier erg mee. Voel me zelfs schuldig.. Waarom wilden ze niet een paar dagen wachten.. Waarom heb ik niet meteen gezegd: breng maar... :-(


honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Voel jij je niet schuldig Sammy, echt niet!! Meer dan dat zeg ik maar even niet over de situatie, maar voel jij je niet schuldig! Jij wachtte op de Beauceron, logisch want je wist het niet!

Blaise (Gast)

Wat erg....maar hier kan jij echt niks aan doen hoor. Het maakt me boos dat ze jou ermee opgezadelt hebben. Nu voel jij je schuldig maar het is niet jou schuld, echt niet. Schuld hebben de eigenaren ZELF, schuld heeft mede de dierenarts die niets geregeld heeft om hierop te acitiperen. Er gebeuren meer dingen waarbij ingegrepen moet worden.

Nee, jij bent hier niet schuld aan. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Jeetje wat een dag zeg.

maar voel je niet schuldig, Dit was niet jouw verantwoording en je kon ook niet weten dat het daadwerkelijk op dat moment ging gebeuren. 

Jij wilde nog je best doen, maar kreeg te weinig tijd.  

 

Wel vreselijk dat dit kan en mag trouwens. Hoort een da het dier dan idd niet naar het asiel te brengen. Dit overigens niet om de schuld bij de da te leggen, maar serieus als vraag. 

 

Ik lees hier altijd dat een da een gezonde hond niet zomaar in zou mogen slapen, maar het tegendeel blijkt helaas waar. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

asjeblieft, voel je niet schuldig, jij deed je best, die mensen wilde er heel graag van af blijkbaar.

Niet jou schuld, echt niet.

Dit kon jij toch niet weten!

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Sammy, 

had ik maar...was ik maar..... Gedachten die je heel erg kunnen kwellen. Doe het niet. Niet schuldig voelen ook. Hoe moeilijk dit alles ook is. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Hoe triest het ook is,je kan niet alle hondjes redden,hoe graag je het ook zou willen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ohh wat erg :'(
Hoe kunnen ze :'( :'(

Sammy voel je alsjeblieft niet schuldig!!! Dit is echt jou fout niet echt niet.

Ohh wat een vreselijke mensen de tranen schieten in me ogen :'(

honden page profiel rianne rianne 3 doggies

honden foto van rianne

Wat erg,Snap ook niet dat een Da dat doet,een gezond dier in laten slapen,jij wist niet dat dit zo snel ging gebeuren,dus jij kan hier niks aan doen.Had jij het geweten,had jij zeker ingegrepen.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Mijn verstand zegt ook wel: hier kan ik niets aan doen, ik heb wat tijd gevraagd, er vanuit gaande dat je toch niet zoooooo dringend van je hond af wil dat je niet eens een paar dagen kan wachten.
Mijn hart zegt: ik had gewoon meteen moeten toehappen..

En over het laten inslapen.. Ik ga daar toch nog een deftig gesprek over hebben met haar... Maar hier in België zijn er volgens mij geen regels. En haar kennende gaat ze dat met heel veel respect en zachtheid naar de hond toe gedaan hebben. Als zij het niet gedaan had, dan wel iemand anders. Ik weet zeker dat zij er deze nacht niet meer van kan slapen. En zelf neemt ze genoeg dieren in huis van mensen die hun dieren kwijt willen en willen laten inslapen. Ondertussen al 4 konijnen, 3 cavia's, 5 kippen, 2 katten, 3 honden,.. Op een bepaald moment zit je vol hè. Ik heb zelf ook alleen maar dieren die anderen wilden weg hebben.

Ach dat hondje toch... :-(
Die mensen verdienen geen hond.. Geen enkel dier!!! Wacht dan toch even..

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Om te huilen ook  Dat mensen serieus liever hun hond laten inslapen dan dat ze de moeite nemen om een nieuw huisje te vinden...  Schandalig 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Sorry Sammy, als je het leest word je meteen zo boos (is zo oneerlijk), maar soms gebeuren dingen waar we het fijne niet van weten. Ik hoop dat dit hondje ervoor zorgt dat er in de toekomst dit anders opgepakt wordt (iets regelen met asiels....maar ja, die mensen dachten dat hij daar erger af was.....ik praat het niet goed hoor maar besef ineens hoe weinig ik zelf iets begrijp.....iedereen er ziek van.....zo zielig). Dit moet anders kunnen. Misschien meer adressen achter de hand houden door dierenartsen zoals gt's. Misschien dat dit kleine engeltje ervoor zorgt dat in de toekomst dit anders wordt opgepakt (betere hulp dan inslapen). 

Sterkte Sammy.

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ja dat hoop ik ook. Dat ik wat mensen weet waar acuut dieren naar toe kunnen. Tijdelijk of vast. Maar dat je daar ter plekke bij de mensen kan zeggen dat je een plaats weet voor hun dier.
En dan hopen dat ze dit willen natuurlijk..
Maar hier moet iets mee gedaan worden

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Goed zo Sammy!

Maar pas op dat je niet de hele wereld op je schouders neemt. Kijk of instanties mee willen helpen of de dierenarts contacten laten leggen.

Een goed idee is al heel wat en zo verder met elkaar kijken wat en wie wat kan, maar neem niet alles op je schouders. Denk ook aan jezelf. Jij bent ook maar een mens (eentje...in een hele grote wereld). 

Je zorgt al heel goed voor je honden. Als iedereen dat nou ook deed....

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Sorry maar ik vind dat raar van die dierenarts! Zij had ook kunnen weigeren en de eigenaren afstand laten tekenen. Wij kregen best vaak van 'onze' dierenarts dieren die voor euthanasie werden aangeboden omdat er iets lastig was aan deze dieren. 

Ik denk ook dat als ik dit zou meemaken met mijn eigen dierenarts dan was ik dat weg gegaan. 

 

Ik kan me voorstellen dat je er mee zit, zou ik ook hebben! Sterke 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ja is waar.
Had ik plaats, tijd en bakken geld: ik nam ze allemaal aan!!!
Maar eerlijk, ik had echt niet verwacht dat deze mensen niet wilden wachten voor een paar dagen. Hoe beu ben je het dan wel?

Een hele poos terug nog zo een verhaal: ik kreeg telefoon om te vragen of ik een 14 jarige erf hond, mechelaar kon opvangen. Die ging die dag ingeslapen worden. Ze was van een oud vrouwtje wat uit haar huis moest en niemand wou haar hond opvangen. Toen ook een paar dagen tijd gevraagd en dat vrouwtje heeft toen meteen de da afgebeld. Het was een vrijdag avond. En de maandag erop zou het dan effectief wel gaan gebeuren, dan moest het vrouwtje uit huis.
Hier op hp een noodoproep gedaan, stichtingen gebeld, de hele tam tam in gang gezet. Zondag avond zat Dina de mechelaar in Oost vlaanderen vanuit Limburg :-), dankzij Maart die iemand kende die een kleinschalige opvang had voor bejaarde honden. Dat was zo een stress en zo een zorgen met die deadline maar het is gelukt. Ondertussen leeft Dina nog steeds, woont binnen, geniet van haar oude dag bij super lieve mensen! Ze zal wel naar de 16 jaar toegaan nu. Dat vrouwtje was zoooooo blij dat haar hond verder kon leven. Ze moet nog steeds huilen als ze foto's van Dina ziet.

Dit had ook zo een afloop kunnen hebben. Met wat tijd...
Alleen wilden deze mensen dus niet mee werken. Waar dat oude vrouwtje de kans met 2 handen gegrepen heeft.

Pfffff

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ciska: ik ben het natuurlijk met je eens. Daarom dat ik ook al zei dat ik er met haar over ga praten!
Ik ken nu de hele details nog niet maar voor hetzelfde geld waren het mensen die gedreigd hadden met: als ze geen spuitje krijgt dan schiet ik ze dood, of verzuip ik ze.
Zo lopen er hier genoeg rond.
Dus ik ga even wachten met erg boos te zijn op haar tot ik het hele verhaal ken..
Ik weet wel zeker dat ze waarschijnlijk zelf helemaal verward was met de vraag want ze wist dus niet op voorhand dat het voor inslapen was. Het was een huisbezoek bij een jack russel , dat was het enige wat ze wist.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb ook niet de hele topic gelezen sorry 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Mijn ervaring in het asiel is dat wel veel mensen dreigen en hun probleem bij iemand anders leggen. Maar vaak blijft het bij dreigen... maar er zijn helaas uitzonderingen natuurlijk

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Jeetje wat erg. Waarom belde de dierenarts jou?

 

Onlangs was dit in Nederland ook. De da heeft het dier meegenomen en t verhaal op Facebook gezet. Dezelfde dag was er al een nieuw baasje.

 

Heb je nu niets aan, maar de da zou zoiets ook kunnen doen. Inslapen kan altijd nog.

 

 

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Bah echt walgelijk om een gezonde jonge hond zomaar in te laten slapen! Kan er wel om janken. Wat een stel idioten, dit had ook wel anders gekund ipv de makkelijkste weg kiezen. Ze hadden die hond gewoon een kans moeten geven, natuurlijk is een russel druk als 'ie nog maar 1 jaar is... dat lijkt me toch meer dan logisch. Die mensen zijn geen dier waardig. En dan die dierenarts die er ook nog aan mee werkt, zo even een jonge hond inslapen... dit mag toch niet? Ik snap dat je je schuldig voelt, zou ik waarschijnlijk zelf ook hebben, maar je hoeft je écht niet schuldig te voelen! Je wist toch ook niet dat het zo snel ging..  daar ga je ook niet vanuit lijkt me. Vind het maar een diep triest verhaal dit.  Rust zacht hondje die geen kans heeft gekregen. 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Tja waarom belde ze mij? Ik trek zo een zaken aan vrees ik. Ik heb 6 honden gehad, deze 2 van nu inclusief. En 5 ervan zijn bij wijze van spreken gedumpt bij mij door anderen. Kyro was ook gedumpt in het dodingsstation in Spanje, maar die heb ik bewust geadopteerd. De andere waren er gewoon ineens. Mensen weten dat dan en denken: bel maar naar Sammy!
Ik ken deze da. We zijn een soort van vriendinnen. We kennen ons nu een jaar.
Zij zelf kon haar niet meenemen omdat ze thuis 3 teefjes heeft die ze al apart moet houden omdat ze elkaar vermoorden, zwijg stil dat er een vierde teefje bij komt.
Maar bedankt voor je input!! Dit is iets om te onthouden!!! Dat kan de volgende keer toegepast worden. Alleen hoop ik dat het niet nodig zal zijn.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik hoop t ook niet maar ik vrees dat t vaker gebeurt dan wij willen weten.

 

Wat een rare dag is het voor je. Echt niet fijn. Maar jij bent niet verantwoordelijk voor het soms onbegrijpelijke gedrag van anderen.

 

Ik hoop dat je t los kunt laten.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Sammy, wat rot voor je.
Zeker als de da in het verleden je al heeft weten te 'strikken' voor zo'n noodgevallen, weten hoe je je best doet en dan dit er zo van 'af lappen'.

De schuld ligt bij hen, zeker niet bij jou. Ze hebben je zelfs nog een slecht gevoel erbij gegeven.
Het hoe af wat dat zal misschien nog verduidelijkt worden, maar deze actie vind ik persoonlijk echt heel pijnlijk naar jou toe.

En...ik vind het persoonlijk ook op z'n minst vreemd dat een da op zo'n korte tijd meegaat om een jonge hond te euthanaseren. Waarom?

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

O sammy, wat een vreselijke dag voor jou zo! Lees het nu pas.

Weet je, de enige; echt de enige die hier schuld heeft( volgens mij) is de dierenarts.

Die had nóóit moeten instemmen met een euthanasie op een gezonde pup( want dat was het, nog maar 1 jaar...) alleen omdat er een gedragsprobleem was.

Én: ze had jou nooit mogen opzadelen met deze " chantage" van als jij die hond NU niet neemt krijgt ie een spuitje.

Ongelooflijk!

Nee, die arts had die hond in beslag moeten laten nemen wegens dierenmishandeling met acuut gevaar voor het leven van de hond.

Want dát was er aan de hand!

Dan was de hond naar een asiel gegaan en hadden ze hem daar eens rustig kunnen bekijken en beoordelen.

 

Wat een vreselijke toestand. Maar : absoluut niet jouw schuld hè, ben jij mal. 

Een pittig gesprek met deze da is wellicht op zijn plaats; het zou mijn da niet meer zijn nu.....

 

Lotje & Moos (Gast)

Jij hoeft je niet schuldig te voelen.

 

De dierenarts die zomaar een gezond hondje van een jaar dood maakt, die kan zich schuldig voelen.

De mensen hadden zich kennelijk niet gerealiseerd hoe een Jack Russell kan zijn. De hond is niet meer gewenst en i.p.v. tijd en geduld in het diertje te steken kiezen de mensen de makkelijkste weg.

Afmaken, dan zijn we ervan af! Mooi opgeruimd......

Dat er zulke mensen zijn dat wist ik maar het is griezelig dat een dierenarts daaraan meewerkt!

 

 

 

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Ik kan dit echt niet begrijpen.
Met dirk heb ik een hele lange moeilijke weg bewandeld en we zijn er nog niet.
Had ik dan ook maar gewoon de DA moeten bellen en hup een spuit?

Wat een walgelijke mensen.
En de DA .. die had die hond mee moeten nemen en op een veilige plek moeten brengen.
Dit is gewoon moord.

Ben benieuw hoe de raad van dierenartsen hier over denkt!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Mensen zijn gewoon zo ontzettende &%#%&€ beesten soms he? Ik heb iets soortgelijks meegemaakt en als ik het geweten had was ik per direct de hond daar gaan ophalen. Maar ik wist het niet.. Dat ze die plannen hadden... Was een bouvier van die leeftijd, heel onzekere hond, prachtig lief dier. Doodgemaakt vanwege een snauw incident... Huis vol kinderen , een winkel altijd vreemden over de vloer. Gewoon geen situatie voor zo'n hond. Zat bij familie van mn vriend. Had echt wel wat gekund met die hond denk dat het zelfs een goede match met Obi had kunnen zijn. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Overigens is het sinds juni vorig jaar ofzo niet bij wet verboden om een gezond dier zomaar te laten inslapen???

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

De schuld ligt naar mijn idee gewoon bij de eigenaar van dit hondje en bij de dierenarts ,

Hoeveel moeite zou het voor die arts geweest zijn het beestje even apart te houden bij haar thuis en verder te zoeken?

Een grote bench  voor een dag of twee ,oproep op facebook of wat dan ook ,De fokker van dit hondje raadplegen ,Via dit forum de jack russellfokkers vragen enz enz .

Het is jammer genoeg te laat nu  ,maar via de vereniging is er veel vraag naar herplaatsers en ik had er ook wel iemand voor geweten .

Beneden alle peil van de dierenarts om de makkelijkste manier te kiezen .

Maar dit soort dingen zullen bij dierenartsen die niet verder zoeken vaak gebeuren helaas.

Voor jezelf sterkte !

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: broodfok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^