Staffordshire terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nico (Gast)

hallo forumleden !    Mijn vriendin en ik zijn enkele welen gaan samenwonen in een ruim appartement met een tuin en 2 terassen. Omdat wij beiden thuis opgegroeid zijn met honden kunnen we natuurlijk niet wachten om ons gezin te vervolledigen met onze eigen vriend.  We zijn beiden dol op een Stafford (amerikaans/engels) maar weten niet goed of deze dieren hun kunnen aanpassen naar een stadsleven ? We werken beiden overdag maar de hond zit max 6u alleen thuis. Alsook kunnen wij voor voldoende beweging zorgen smorgens en savonds door wandelingen, lopen, ravotten, spelen, .. Uiteraard staat er ook puppy training en hondenschool pp het programma :-). Indien dit allemaal niet genoeg zou aijn kan ik ook 1 a 2 dagen van thuis uit werken om me met de pup/hond bezig te houden   Onze tuin is +-50 vrkante meter, appartement zelf ongeveer 100. We wonen op het gelijkvloers dus trappen hoeft hij niet te doen. Wel is er een trap in ons appartement maar we zien er geen moeite in om hem naar boven te dragen tot hij volgroeid is.    Nu wou ik ook graag jullie ervaring/meningen over onze situatie en de stafford ? Kan een Stafford zich hierin vinden ?    Nico & Laura

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb vroeger in een appartement gewoond in amsterdam. Met twee honden. Als die verder voldoende beweging en geestelijke uitdaging krijgen kan dat prima. 

Nico (Gast)

bedankt voor je reactie ! Maar dat hangt wel van hond tot hond af als ik me niet vergis ? Het ene ras past zich al beter aan dan het andere.. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Klinkt als een goed doordacht plan in elk geval.

 

Zolang een hond voldoende uitdaging krijgt maakt de grootte van het huis niet uit. 

Mijn hond ligt hier maar op 1 plek en dat is  languit op de bank.

spelen doen we buiten. 

 

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Geweldige honden heb vroeger ook een Engelse stafford gehad ,zolang hij zijn beweging maar kreeg niets aan de hand .Sterker nog is de makkelijkste hond van de 4 rassen waar ik ervaring meehebt  .

Werklijnen zal je waarschijnlijk meer mee moeten doen als showlijnen .

Ik zit nu in de american bullyz  (ontstaan kruising american pitbull x american stafford) Hier heb je verscheidene types in en zijn over  het algemeen meer lay back als staffordachtige en over het algemeen meer sociaal naar soortgenoten (en zijn ook sociaal naar mensen )

Ik heb een classic type en krijgt binnenkort mijn standaard /xl type

Kijk bij mijn foto's voor betere indruk

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Als je hem/haar genoeg beweging geeft kan het prima!

 

Ik heb een nest op de planning staan O:) stuur me een privé bericht als je meer info wil!

Anoniem (Gast)

Die kennel maakt gebruik van jou reu dat is toch wat anders dan dat jij een nestje in de planning hebt

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Lijkt me prima.

Hou er wel rekening mee dat de pup in het begin niet gelijk 6u alleen kan zijn en dat je het alleen zijn moet aanleren en opbouwen.

Je pup kan ook niet gelijk uren plas ophouden dus daar moet je ook rekening mee houden.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Mag ik hier toch een kritische noot plaatsen?

 

Je zegt, jullie wonen in de stad. Daar kom je veel andere honden en hun baasjes tegen.  Nu staan staffords niet bekend als de meest sociale honden in hond- hond ontmoetingen.....dat kan lastig worden. Zeker op bv losloopgebieden. In ieder geval aangelijnd lopen in bewoond gebied denk ik zo.

Verder zijn jullie 6 uur per dag van huis. Enkele dagen per week.

Persoonlijk vind ik dat veel. Al helemaal echt te veel voor een pup. Voor de volwassen hond niet zo fijn én je loopt gerede kans dat staf gaat slopen......

Nb een tuin is zeker leuk, maar zonder toezicht kun je daar de hond niet laten overdag.

 

Ik wil echt geen pretbederver  zijn, maar hebben jullie echt ook aan deze nadelen gedacht?

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Staffords zijn prima te houden op een appartement. Kwestie van voldoende tijd voor de hond maken om z'n energie kwijt te kunnen. Ook het stadsleven past uitstekend bij Staffords. Het zijn, over het algemeen, enorme mensenvrienden en zijn prima op hun plek daar waar mensen zijn.

Je moet er wel rekening mee houden dat de hond los laten lopen waarschijnlijk niet gaat lukken in de stad. Sowieso zijn er veel Staffords die je niet los kan laten maar in de beperkte ruimte die steden daarvoor bieden wordt het helemaal lastig. Ze zijn notaire moeilijk met andere honden (wederom; over het algemeen).

Maar als dat geen probleem is, zijn het geweldige honden en zie ik in jullie situatie weinig problemen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Staffords zijn prima te houden op een appartement. Kwestie van voldoende tijd voor de hond maken om z'n energie kwijt te kunnen. Ook het stadsleven past uitstekend bij Staffords. Het zijn, over het algemeen, enorme mensenvrienden en zijn prima op hun plek daar waar mensen zijn.

Je moet er wel rekening mee houden dat de hond los laten lopen waarschijnlijk niet gaat lukken in de stad. Sowieso zijn er veel Staffords die je niet los kan laten maar in de beperkte ruimte die steden daarvoor bieden wordt het helemaal lastig. Ze zijn notaire moeilijk met andere honden (wederom; over het algemeen).

Maar als dat geen probleem is, zijn het geweldige honden en zie ik in jullie situatie weinig problemen. "

 Hier sluit ik mij volledig bij aan.

Volgende forumvraag: puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^