Hollandse Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hallo Hp Leden,

Het is bijna twee jaar geleden dat ik hier voor het laatst actief was en ondertussen heeft er wel het een en ander plaatsgevonden.

Mijn paard in het profiel is oktober 2013 op 4,5 jarige leeftijd overleden en vorige week dinsdag 5 mei op bevrijdingsdag is mijn kruising oudduitse herder Zina overleden. Voortbordurend op dit laatste feit berust ook mijn vraag.

Zina en Djenna zijn dik 10 jaar samen geweest en nu Zina er niet meer is heb ik Djenna en Tiamo nog. Nu heb ik zitten nadenken wat als dan...........Djenna komt te overlijden? Tiamo is erg afhankelijk van een andere hond en momenteel merk ik nog niets aan hem omdat Djenna er is.

Ik heb zitten orienteren wat als Djenna ooit weg komt te vallen....Omdat ik een ontzettend goede band had met Zina wil ik in de toekomst graag weer zo'n hond...... in de vorm van een Hollandse Herder kort of lang haar.

Nu wil ik absoluut niet aan een pup beginnen in de toekomst via Mp of dergelijke sites. Ik wil een pup van een erkende fokker met alle testen erbij die nodig zijn.

Na wat rond geneusd te hebben kom ik tot de conclusie dat fokkers van de lamgharige hollandse herder af en toe een nestje fokken en er als voorbeeld genomen pas volgend jaar 2016 een nestje gepland staat. Uiteraard prijs ik dit de lucht in dat het teefje niet continu belast word en er met respect gefokt word. Echter vraag ik mij af hoe gaat eea in zn werk en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in aanmerking kom voor een pup dan tegen die tijd?

Ik wil niet nu al een pup reserveren terwijl ik geeneens weet hoe oud Djenna word ( hoop natuurlijk dat ze nog lang bij ons blijft) aan de andere kant wil ik niet dat Tiamo bijv een jaar alleen blijft met alle gevolgen van dien.

Ik ben puur en alleen aan het brainstormen over wat als dan.......Hoe hebben mede Hp leden dit aangepakt toen hun maatje kwam te overlijden en er nog eentje alleen over bleef?

Mocht er iets niet duidelijk zijn in mijn openingspost vraag gerust zodat ik dit kan verduidelijken.

Ik wil nl niet aan een pup beginnen zolang Djenna nog onder ons is...... hiervoor is zij te oud en kan dit niet meer aan. De aandacht moet nu naar Tiamo en Djenna gaan en niet naar een nieuwe spruit.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik zou mn situatie gewoon uitleggen aan de fokker van jouw keuze. 

Ik denk dat de meeste fokkers wel begrip hebben voor jouw situatie. 

 

Je kunt dan op een wachtlijst, en de fokker neemt dan contact met je op als de teef succesvol gedekt is.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb het trouwens niet gehad dat mijn hond te overlijden kwam, maar wel dat mijn hond in zoverre achteruit ging in gedrag, dat ik er geen pup bij wilde zetten. 

En de fokker was dat met me eens. 

 

Wij zijn enorm hard gaan trainen, en ik ben blij dat hij het licht heeft gezien en dat Aiden er nu is.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hallo Tamara, bedankt voor je reactie.Je bedoelt dat ik dan ook moet kunnen annuleren als het niet wenselijk is dat er dan een pup in huis komt?

 

Laat ik nou gek zijn op de Hollandse Herder en juist dat de Langhaar niet dikwijls gefokt word waardoor het eea wel "bemoeilijkt".

 

Ik probeer nu aan het belang van Djenna te denken door haar niet te belasten met zo'n jong grut aan de andere kant probeer ik aan Tiamo te denken in de toekomst.

 

 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Precies. De fokker weet jouw situatie (die heb je immers verteld). Dus je kunt de pup al "annuleren" voordat deze geboren is. De fokker heeft genoeg mensen op de wachtlijst (of genoeg tijd om een nieuwe geïnteresseerde te zoeken). 

 

Je zit inderdaad in een lastige situatie, en een pup moet dan maar net op het juiste moment komen inderdaad.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Je kunt altijd contact opnemen met een fokker/fokkers /rasvereniging en ze jouw situatie uitleggen.  Mocht Djenna te komen overlijden,  dat jij dan geïnformeerd wordt over nesten die zijn geboren of binnenkort worden geboren. Misschien zelfs of er op dat moment ook herplaatsers zijn die in aanmerking komen.  Djenna is nu nog bij je en blijft dat hopelijk ook nog een tijdje, dus je hebt nog ruim de gelegenheid om contact op te nemen en een band op te bouwen zodat je straks meteen mogelijkheden worden geboden als het moment daar is. Veel nesten en herplaatsers staan niet op de site, daar worden op andere manieren baasjes voor gevonden.  Maar rasverenigingen en fokkers zijn vaak wel op de hoogte van alle ins en outs, dus de kans zit er best in dat, als je nu begint te netwerken,  dat je helemaal niet zo lang hoeft te wachten straks.  Veel succes alvast. :)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

gewoon aanspreken en zeggen wat je situatie is...

Ik heb een pup van 6,5 weken (zit uiteraard nog niet bij mij) maar zelfs daarvoor heb ik reeds 2 aanvragen van mensen die daar dan weer een pup van willen.

 

Eer er met die pup een nest komt, zijn we uiteraard al weer een paar jaar verder én het is bijlange niet zeker dat er daar een nest mee komt, maar die mensen staan nu gewoon 'op de lijst' en gaan dus voortdurend op de hoogte gehouden worden.

 

het is niet omdat je op een lijst staat (bij mij in elk geval niet zo) dat je verplichtingen hebt om effectief de pup te nemen (of van de fokkers kant uit om effectief een pup te verkopen)

er kan zoveel veranderen, maar een beetje zekerheid kun je wel al hebben door je reeds al geïnteresseerde te laten noteren.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Dank jullie wel voor de reacties.

 

Het is mij duidelijk en helder om zwz een aantal fokkers te benaderen en de situatie uit te leggen.

 

Heeft iemand van jullie ervaringen met fokkers van de Hollandse Herder?

 

Ik heb al verschillende sites gezien maar eerlijkop den duur zie je door de bomen het bos niet meer waar te beginnen.

 

Ik woon overigens zuidlimburg. Een fokker helemaal in Friesland bijv is een behoorlijk eindje uit de buurt om dit praktisch voor elkaar te krijgen.

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb op Animal Event met een fokker van de Hollandse Herder gepraat, maar die fokt de korthaar... 

 

Ik weet dat er in Wijk bij Duurstede een fokker van de langhaar HH zit.

Volgende forumvraag: 7-8 weeks vs 10 weeks
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^