mank lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baloebaloe

hallo honden vrienden...

 

mijn bully liep plots op 3 poten (rechts achter mank)

 

we kwamen van het bos, samen een half uurtje gewandeld niets aan de hand, sprong zelf op eigen houtje nog de auto in toen we richting huis gingen. thuis aan gekomen zag dat ik dat ze mankte, hoopte dat er misch iets was met de voetzooltjes maar zag niets  dus gelijk de DA gebeld en konden hetzelfde uur nog komen.. nou voelen.. trekken... allerlei bewegingen maken met der poot.. reageerde deed ze niet echt fel.. maar heel fijn vond ze het niet... de DA dacht miss aan dat haar kruisbanden een stukje in gescheurd zijn... niet helemaal door anders zou ze er niet ook niet meer een beetje op kunnen lopen... pijnstillers mee gekregen en als het over 10 dagen niet over is terug voor foto,s... kruisbanden scheuren vond hij overigens een rare gedachte bij zon jongen hond (10maanden) nu mag ik ze een aantal x per dag aangelijnd uitlaten korte wandelingen.. op het einde dus net iets te lang van de wandeling is het net een konijn met der achterpoten, ze hopt met 2 pootjes te gelijk naar voren misch HD? ik hoop gewoon dat ze een spiertje verekt heeft tijdens het wandelen. ze weet dat we elke dag naar het bos gingen of lange wandelingen maken,, nu dus niet .. elke x kijkt ze me aan van oww gaan we nu dan eindelijk weer,,, Helaasss!!

heeft er iemand ervaring met een relatief jonge hond met iets aan der kruisbanden of HD ? 

 

bedankt alvast    

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Kruisbandletsels komen ook bij hele jonge honden voor. Er wordt gedacht dat het met de kwaliteit van de kruisbanden te maken heeft, erfelijk. 

Mijn hond is pas geopereerd maar die was bijna elf. 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Wat vervelend zeg! Verstandig dat je meteen naar de DA ben geweest. Het kan natuurlijk iets ernstigs zijn, maar dit hoeft helemaal niet. Soms kan een hond en vooral een pup zich overbelasten waardoor ze pijn hebben. Vaak is dit met een paar dagen weer weg. Let erop dat je je hond geen trap laat lopen en tijdens het spelen niet laat springen, deze dingen zijn namelijk erg slecht voor de gewrichten en kunnen al snel overbelasting veroorzaken. Veel bully's houden van springen, dus probeer het zoveel mogelijk te voorkomen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hou je hond voorlopig aan de lijn, na een paar dagen kan je zien of het vermindert.... is de kruisband gescheurd dat kan een orthopeed voelen door de schuiflade techniek uit te voeren, blijf je hond manken vraag dan een verwijzing naar een orthopeed.... maar hou je hond voorlopig rechtlijnig aan de lijn, vaak kan het zijn dat je hond zich verstapt heeft zonder dat je dat gezien hebt.

Volgende forumvraag: titeren of jaarlijks vaccineren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^