Gal spugen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeoLeo

Ik heb meerdere topics op deze site gelezen over honden die gal spuugden. Meestal was dit op te lossen door meer maaltijden per dag te geven. Mijn hond krijgt 3 keer daags eten. S ochtend halverwege de middag en s avonds. Toch blijft hij op de lege maag spugen. Bloedwaarden ed bij de dierenarts zijn allemaal normaal. Mijn hond heeft voedselallergie en veranderen van voer is dus ook geen optie. Meestal binnen 7 uur na het eten begint hij al gal te spugen. S nachts een wekker zetten om nog een keer te voeren vindt ik iets te veel van het goede. En er moet natuurlijk een oorzaak zijn. Iemand hier ervaring mee of nog goede ideeën?

Alvast ontzettend bedankt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe laat geef je de laatste maaltijd? Misschien kun je die wat later geven?

leo (Gast)

Pas om half 12 en om 7:00 s ochtends opnieuw. De tijd verplaatsen lukt dus helaas niet ????

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Wat voor voer krijgt ze? Ik zeg niet dat je moet veranderen, maar misschien kan je iets toevoegen wat langer een verzadigend gevoel geeft?
Als je hond bv allergisch is voor bepaald soort vlees, houdt niets je tegen om bv groentjes bij te geven?

Ik heb geen ervaring gelukkig met allergie, maar zoals het klinkt verteerd het voer te snel?

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

of misschien kan je een kong vullen met huidig voer?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dat gal spugen kan ook komen door een te geïrriteerde maag. Teveel maagzuur.

Probeer anders eens s avonds door de laatste maaltijd  wat yoghurt, karnemelk of kefir te doen. Dat bindt het maagzuur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vraag aan je dierenarts een maagzuurremmer, bekijk dat eens een paar weken, werkt heel snel, je hond kan of snel verteren, daardoor een lege maag of toch een geirriteerde maag dan zouden maagzuurremmers even goed dienst kunnen doen, overleg dat met je dierenarts.

 

wanneer er medisch echt niets aan de hand is, dan zou ik een droge bruine boterham geven voor het slapen gaan, leg die ruim van te voren op het aanrecht zodat tie wat uitdroogt, en pal voor het slapen gaan geven.... verteert niet snel... en anders toch overleggen voor een maagzuurremmer.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi

Ik weet niet wat je voert en waar je hond allergisch voor is.

Dirk had dit ook. Bij de dierenarts waren zijn bloedwaardes goed.
Hij kreeg moderin en dat hielp.
Maar dat zat mij niet lekker.

Toen ben ik hem kvv gaan voeren en gek genoeg ging het over.

Je hebt kvv in verschillende varianten dus je kan misschien waar hij allergisch voor is niet geven.

Succes

Leo (Gast)

Bedankt voor de vele reacties. Ik zal ze allemaal proberen te beantwoorden.

 

*maagzuurremmers is een optie, maar het bloedonderzoek heeft uitgewezen dat hij niet teveel verteringsenzymen produceert. Teveel maagzuur is dus niet de oorzaak van het probleem.

 

*Hij heeft eerst een tijd op de royal canin hypoallergeen gestaan. Dit was geen doen. Van dit voer zat de hond absoluut niet vol en jankte de hele dag om eten. Heb nu voer vanuit Duitsland met een mono eiwit systeem.

 

*Mijn hond moet ligt verteerbaar voer krijgen. Dit omdat hij anders maagzweren krijgt. Helaas pas aan de buitenkant te zien als hij ver heen is.

 

* Wat is nu voer ben ik maanden voor op zoek geweest. De reden dat veel diervoeders dierlijke bijproducten door het voer doen. Deze bijproducten kunnen per keer verschillen. Omdat hij allergisch is voor bijna alles is dit nooit een optie. En helaas krijgt hij er niet gewoon jeuk van dat ik ander voer een keer kan uitproberen.

 

*Heb zelf ook nagedacht over iets erbij geven bijvoorbeeld boontjes. Brood was nog niet in mij opgekomen. De reden dat ik dat nog iet uitgeprobeerd heb is omdat ik van mening ben dat iets een oorzaak hoort te hebben. Ik vind het raar als een hond 3 jaar lang het goed doet op een bepaald voer en opeens niet meer. Vandaag maar weer in overleg met de dierenarts over de vervolg stappen.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Wel vervelend allemaal.

Succes vandaag

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Niet zomaar maagzuurremmers geven.

Pak eerst de trigger aan en dat is de basisvoeding. Als je hond onvoldoende verteringsenzymen aanmaakt, dan is de voeding dus een trigger en de kans dat pancreasfalen doorzet groot. Brokvoeding zorgt voor verdere afbraak van goede verteringsenzymen en doet afbreuk aan het totale systeem van je dier. Suiker, graan- en sojavrije voeding en vetarm is dan belangrijk. Een kwalitatief goed enzymenrijk KVV of BARF/NRF is een optie (hoogwaardige eiwitten), waaraan verse pancreas toegevoegd kan worden. Verse pancreas bevat alle verteringsenzymen die je hond nodig heeft om de voeding vanuit de dunne darm te verteren. Als de alvleesklier (pancreas) zelf dat niet voldoende produceert, neemt de verse pancreas deze functie tijdelijk over waarmee de alvleesklier EN de lever worden ontlast. De lever speelt een belangrijke rol bij het produceren van galvloeistof en is door allerhande toxiciteit snel overbelast. Galvloeistof is een belangrijke transporteur naar de dunne darm voor verteringsenzymen die vetten afbreken. Een soortgerichte voeding geeft de minste belasting op belangrijke orgaanfuncties. Er zijn een aantal redelijk goede merken KVV verkrijgbaar, die ook door dierenartsen worden verkocht of aanbevolen die het spijsverteringssysteem van je hond kunnen ondersteunen en de pancreas en lever ontzien. Daarnaast kun je met een aantal fytotherapeutische supplementen onder meer de lever ontgiften en de pancreas stimuleren, waardoor maag en darmen extra ondersteund worden. Je geeft aan dat je hond voor veel dingen allergisch is, dat wijst op zich al op overbelasting van o.a. een lever, omdat die niet meer in staat is om allergenen te elimineren.

Verder kan op onregelmatige tijden voeren het Pavlov reflex beperken, waardoor je voorkomt dat de alvleesklier vast verteringsenzymen aan gaat maken nog ver voordat er voeding komt. 

 

http://www.carnivoer.com/thesis-osteopathie

http://www.carnibest.nl/epi.htm

 

 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Leo heeft gezegd dat uit het bloedonderzoek niks met de verteringsenzymen aan de hand was.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious


*maagzuurremmers is een optie, maar het bloedonderzoek heeft uitgewezen dat hij niet teveel verteringsenzymen produceert. Teveel maagzuur is dus niet de oorzaak van het probleem.
 

 

Volgens mij zegt Leo iets anders, nl. dat de verteringsenzymen productie aan de lage kant is.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je zal ermee moeten leven zoals wij met Lance zijn spugen leren omgaan.

 

Als hij s morgens begint te smakken, ik ben er al op getraind, geef ik hem half slapen den half mals beentje. Dat helpt en we slapen allebei rustig verder. Hij slaapt wel naast mijn bed of naast mij.

 

Heeft hij het iedere dag dan ? dat moet inderdaad heel vervelend zijn

 

Hier met Lance is het nog met periodes.

 

 Zijn laatste potje is wel om 11 uur of zelfs nog iets later....doe ik dat niet dan heeft hij het gegarandeerd. Maar zoals ik al zei, let op het smakken(misselijkheid) !

 

Ook alles normaal vgs de DA en hij is Ook verder gezond. 

 

Dus.....

 

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Mijn honden spugen geen gal meer nadat ik ze Renske vlees ben gaan geven. Daar zitten groentes in. Op vers vlees alleen deden ze het niet goed, bleven gras eten en gal spugen.

in de ochtend geef ik ze brokjes van Dog lovers gold en in de avond dus Renske, gaat heel goed voorlopig.....

honden page profiel KingKing

honden foto van King

Hier ook eentje die gal spuwt 3x dag eten hielp ook ni. De mijne krijgt alle dagen een half pilletje zantac . Geen gal meer gespuwd sindsdien stop ik ermee dan krijgt hij het dadelijk opnieuw.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Aston had precies hetzelfde inclus. de allergieën. Eet hij toevallig gekke dingen zoals plastic?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik begrijp niet hoe uit bloedonderzoek op verteringsenzymen iets over de maagzuursecretie afgeleid kan worden. 

Volgende forumvraag: Tekeninvasie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^