Hond haat katten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mikos (Gast)

Hallo,   Onze trouwe viervoeter is zeer Allert op katten, konijnen, hazen etc.Nu hebben wij zelf een kat en daar kan die verder prima mee!De hond is erg Allert en bruist van de energie, gaat minimaal 3 x uit met een totaal van +/- 6 km per dag. Maar onze trouwe vriend heeft een nare gewoonte om erg uit te vallen naar vreemde katten. Tot 3 x toe heeft hij er een te grazen genomen, wat zeker geen plezierig gezicht is. Grijpen en door elkaar schudden.Bij 2 liep het gelukkig goed af maar bij 1 liep dit helaas erg slecht af, waarop de dood tot gevolg. Hij is altijd aangelijnd omdat we weten dat hij verzot is op wild en spoor zoekt tijdens het wandelen. Hij heeft eerder dan wij maar kunnen zien een ander dier in het vizier. Naar andere honden is hij prima en zelfs onderdanig. Maar katten daar heeft hij gewoon een bloed hekel aan, terwijl hij ermee opgegroeid is.   Wat kunnen wij hieraan doen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op plekken waar je weinig overzicht hebt, de hond kort houden.

 

Voor een hond die bruist van de energie, wat bedoel je met 6 km op een dag.

Dat betekent 3 x per dag een wandeling van ongeveer 20/25 minuten?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Als die altijd aangelijnd is hoe krijgt die die katten dan te pakken ?

 

Mijn hond, inmiddels 9 jaar oud, gaat helemaal uit haar plaat als ze alleen maar denkt dat ze een kat ziet. Of we rijden ergens langs waar vorige week een kat zat. Als ze ze pakken krijgt zijn ze zeker weten dood. MIJN verantwoordelijkheid om te zorgen dat dat niet gebeurt. Loslopen doet ze enkel in gebieden waar zeker weten geen katten zijn. Voor de rest zit ze aan de lijn en probeer ik die katten eerder te zien dan zij.   

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Mijn honden gaan ook altijd uit hun dak als ze katten zien, maar ik zorg dat ze er niet bij kunnen komen dus gewoon aan de lijn houden.

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

" Mijn honden gaan ook altijd uit hun dak als ze katten zien, maar ik zorg dat ze er niet bij kunnen komen dus gewoon aan de lijn houden. "

 Precies. Bij mij hetzelfde . Of ik loop even stukje om.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Dat is weer zo'n verhaal waarvan ik denk,hoe kan een aangelijnde hond tot 3x toe een kat pakken? Mijn hond haat ook vreemde katten,ze heeft zelfs 1 keer de buurkat gepakt,ze vloog de deur uit,dus een stommiteit van mezelf. Mijn zoon had geen keus en heeft hardhandig ingegrepen dat heeft die kat zijn leven gered.

 

Als je,je hond niet onder controle kan houden in de buurt van katten dan moet je hem maar muilkorven,hoe moeilijk kan het zijn om te zorgen dat andermans dieren niet gepakt worden? En als je niet in staat bent om het te voorkomen moet je,jezelf misschien afvragen of je wel een geschikte hondenbaas bent.

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Hier hetzelfde. Het is een van de redenen waarom ze helaas niet los kunnen. Het barst hier van de katten. Balen, maar het is niet anders.

Als je ook aan de lijn niet kan voorkomen dat er katten gewond raken en sterven (en blijkbaar lukt dat niet, gezien het al drie keer voorgekomen is), dan had ik er al lang en breed een goed passende muilkorf om gehangen. De meeste honden wennen daar snel genoeg aan, en zodra de hond geen schade meer kan maken zou je eventueel kunnen gaan trainen. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Hier ook hetzelfde. Ze gaan compleet over de flos als er een kat zit. Of als ze denken dat er een kat zit. Of als er drie weken geleden een kat heeft gezeten..

 

Aanlijnen is het enige dat je kunt doen. Ik kan me voorstellen dat je hond dan tóch een kat te pakken krijgt. Hier zitten ze soms ineens onder een boompje of springen ze uit de bosjes. Daar kun je simpelweg niet op anticiperen. Als mijn hond(en) reeds drie keer een kat te pakken hadden gekregen, zelfs met de dood tot gevolg, zou ik ze naast aangelijnd houden ook preventief gaan muilkorven. Korfje kan dan af als je de wijk (of waar de katten dan ook zitten) uit bent.

 

Hier zijn ze ook altijd aangelijnd, naast katten zitten hier ook herten, konijnen, koeien, paarden, schapen, en wat ik nog wel het ergst zou vinden, kalfjes en lammetjes. Ze mogen los op omheind terrein en Cosmic en Luukas per uitzondering op een bekende en veilige loslooproute (bijv. in de duinen). Wispa loopt sowieso nooit los op niet-omheind terrein.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hier ook... Wij wonen in een wijk waar in elk huis minstens 2 katten wonen.. Veel van die katten vinden het fijn om elke ochtend en avond in onze tuin hun behoefte te komen doen... Wij hebben nou eenmaal de grootste tuin in de buurt.... Buren erop aanspreken heeft geen zin... Ze willen de katten niet binnen houden...maar onze hond gaat dan helemaal door t lint en vliegt tegen de ramen op als hij ze ziet...

onze vorige hond heeft er ook ooit eens een te pakken gekregen.. Die kat liep toen in onze achtertuin... Daar lopen de honden gewoon altijd los, is helemaal omheind, hun eigen terrein dus... Maar t was niet leuk hoor... Zag t vanuit mn keukenraam gbeuren ... 

 

Als iemand de gouden tip heeft hoe je kunt voorkomen dat katten hun behoefte doen in onze tuin? Heb al van alles geprobeerd... Kapitalen uitgegeven aan kattenkorrels met knoflook.. Koffieprut... T helpt allemaal niks.. 

 

Hoop dat ts ook goeie tips krijgt hier... Ik denk t enige wat bij haar helpt is de hond aangelijnd houden waar katten lopen

 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Mijn hond heeft ook een hekel aan katten. Dat komt omdat ze als pup gegrepen is door een kat.
Bij ons in de straat lopen er altijd heel veel.
Op straat gaat ze sowieso niet los, maar als zij dan een kat ziet, blaft en gromt ze. Ik loop dan gewoon door en ik zeg niets. Ik vrees zelf dat ie van mij altijd katten zal haten, Wat ik ook probeer. :'(

Volgende forumvraag: Wat moet ik doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^