Aussie Eigenaren/kenners Gezocht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Hoi,

Ik ben me aan het verdiepen in een Australian Shepherd, omdat ik in de toekomst graag een Aussie wil aanschaffen. Ik doe nu namelijk behendigheid met Abby, maar ze is niet echt fanatiek, want als je een buitenlander neemt, weet je natuurlijk nooit zeker of hij/zij werklust heeft.

 

Maar na heel veel gelezen te hebben over de Aussie, heb ik zelf wel een beeld gekregen hoe de Aussie is. En ik heb ze ook op de club ook wel gezien,en ik vind ze helemaal geweldig, echt een type mijn hond.

 

Zouden jullie misschien kunnen vertellen hoe jullie Aussie is? Of iemand die je kent met een Aussie? Ik vind het erg leuk en leerzaam om het te lezen

 

Groetjes Vera!

 

P.s Ik weet natuurlijk ook dat Aussie pittige honden zijn

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik volg

honden page profiel RonellaRonella 3 doggies

honden foto van Ronella

Misschien is het ook leuk om de verhalen op de Australian Shepherd Club van HP te lezen. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Al 3 keer een verhaal getypt en daarna perongeluk weggeklikt . Poging 4

 

Saar is een echte Aus. Destijds kochten we haar ook omdat ik graag een hond wilde om mee te sporten,  later misschien ook wel wedstrijden mee te doen. Helaas is Saar zo snel overprikkeld dat ze niet in groepslessen kan meedraaien. Deze zomer gaan we voor de 3e keer starten met agilty,  dit keer onder begeleiding van onze GT. 

 

Maargoed, Saar is in sommige dingen een typische Aus, en in andere weer totaal niet. Ze is ontzettend eigenwijs, eerst vond ik dat soms nog wel vervelend maar nu kan ik er vaak alleen om lachen. Een echte clown en ze is erg slim. Moet haar wel iedere dag bezig houden anders wordt ze vervelend, dat uit zich in "ik blaf lekker naar alles wat beweegt" en kleine kindjes opjagen 

 

Naar vreemde mensen is ze niet sociaal, heel waaks en wantrouwend. Voor ons is het een knuffelkont  eerste klas. Sociaal gedrag naar andere honden laat ook wat wensen over, met Rayosk en Shiva gaat het goed.  Toch ken ik veel Aussie eigenaren wiens hond wel sociaal is naar mensen en honden toe. 

 

Nouja, zo is Saar dus. Een kennis van mij heeft er 3 die ook weer alle 3 heel anders zijn 

 

 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn aussie is een rustige aussie dame van nu 4 jaar, die het erg leuk vind om met mij te werken ( doe flyball met haar en loop ook wedstrijden daarin ), maar ze vind het ook niet erg om een dagje wat rustiger aan te doen.

 

Als ze mensen niet kent, vind ze ze in eerste instantie een beetje eng, maar als ze de mensen beter leert kennen is ze een hele grote knuffelkont, die soms iets te enthousiast is en dan tegen je opspringt, en dan per ongeluk uit enthousiasme weleens in je neus kan bijten.

 

In huis is ze erg rustig, en ligt ze over het algemeen de hele dag te slapen of ligt ze bij mij op schoot om te knuffelen.

 

Ze kan heel goed met andere honden overweg ( meestal kijkt ze niet naar vreemde honden ), maar  gaat pas met andere honden spelen als ze ze wat beter kent.

 

Had mij toen ook op gegeven voor de wandeling die jij georganiseerd had, maar kon niet mee lopen, als je ooit een keer met mij en Kaylin wil wandelen vind ik dat prima ( zo kan je mijn aussie leren kennen ), alleen ben ik nu nog herstellende van een enkel operatie en kan ik nog niet wandelen en mag ik nog geen auto rijden.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Familie heeft Aussies, dus ik ken ze van een afstandje. Deze twee zijn energiek, maar ietsje minder dan borders, speels, sociaal met andere honden en mensen, zelfverzekerd, hartstikke lief, ook met kinderen (zijn ze mee opgegroeid).... En supermooi natuurlijk. Ehhh tja ik kan echt geen nadelen van ze bedenken. Ja oke, de jongste is nu nog druk en springerig, maar dat is nog maar een puber.

Nou ja, mijn man vindt ze te perfect en daarom saai :p 

 

maar goed, ik geloof dat ze socialer en liever zijn dan rastypisch is. Hoewel ik zelf een iets gereserveerde hond juist wel leuk vind. Deze twee zijn bijna labradorachtig sociaal.

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Bedankt voor jullie berichtjes , ik vind het erg leuk om het te lezen. 

 

Als het dan zover is en we gaan bij een nestje kijken (duurt nog wel even) dan zou ik zegmaar niet de felste uit nest willen, maar een beetje een 'chille' .

 

 

En wat grappig om te lezen dat elke Aussie anders is :-).

 

Ik weet wel dat het ook aan het karakter ligt hoe je aussie wordt, maar zou het ook een beetje aan de opvoeding kunnen liggen? 

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Familie heeft Aussies, dus ik ken ze van een afstandje. Deze twee zijn energiek, maar ietsje minder dan borders, speels, sociaal met andere honden en mensen, zelfverzekerd, hartstikke lief, ook met kinderen (zijn ze mee opgegroeid).... En supermooi natuurlijk. Ehhh tja ik kan echt geen nadelen van ze bedenken. Ja oke, de jongste is nu nog druk en springerig, maar dat is nog maar een puber.
Nou ja, mijn man vindt ze te perfect en daarom saai :p 
 
maar goed, ik geloof dat ze socialer en liever zijn dan rastypisch is. Hoewel ik zelf een iets gereserveerde hond juist wel leuk vind. Deze twee zijn bijna labradorachtig sociaal. "

 Ahh haha, en ja ik vind ze ook suuper mooi, maar het gaat natuurlijk niet om het uiterlijk.

 

En wat grappig dat ze zo sociaal zijn, naja ik zou het niet erg vinden, maar elk voordeel heeft zo zijn nadeel, die ik nu even niet kan bedenken :p

 

 

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Misschien is het ook leuk om de verhalen op de Australian Shepherd Club van HP te lezen.  "

 Goed idee! Ik heb me ook al aangemeld bij een Aussie Forum

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Hoihoi,
Zelf geen aus maar ken wel een hoop mensen met aussies!
Ik heb me er zelf ook in verdiept omdat ik twijfelde tussen een aus en een collie.

Het zijn volgens mij echt top sporthonden! Lopen er een paar bij mij op de hondenclub, die zijn geweldig fanatiek met flyball en frisbee, en ook met behendigheid.  Echt heel leuk om te zien.

Minpuntje vind ik dat ik het merendeel van de aussies die ik ken nogal fel is, en niet echt hond-sociaal. Maar dat is mijn ervaring. Je moet wel stevig in je schoenen staan voor een aus denk!


honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Hoihoi,Zelf geen aus maar ken wel een hoop mensen met aussies!Ik heb me er zelf ook in verdiept omdat ik twijfelde tussen een aus en een collie.Het zijn volgens mij echt top sporthonden! Lopen er een paar bij mij op de hondenclub, die zijn geweldig fanatiek met flyball en frisbee, en ook met behendigheid.  Echt heel leuk om te zien.Minpuntje vind ik dat ik het merendeel van de aussies die ik ken nogal fel is, en niet echt hond-sociaal. Maar dat is mijn ervaring. Je moet wel stevig in je schoenen staan voor een aus denk! "

 Dankjewel! 

 

Ik heb indd ook gelezen dat ze erg fel zijn, maar ik denk met de juiste opvoeding die erg gericht is op dat ze sociaal worden, het grootste deel er wel goed uit komt :-)

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  Dankjewel! 
 
Ik heb indd ook gelezen dat ze erg fel zijn, maar ik denk met de juiste opvoeding die erg gericht is op dat ze sociaal worden, het grootste deel er wel goed uit komt :-) "

 
Daar heb je natuurlijk een punt!
Alleen, wat in het karakter zit, zit er wel in. Maar als je daar een beetje rekening mee houdt dan komt het vast helemaal goed!
Voor mij was het toch de reden om voor een ander ras te kiezen, maar dat heeft denk meer met mezelf te maken

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

"  Daar heb je natuurlijk een punt!Alleen, wat in het karakter zit, zit er wel in. Maar als je daar een beetje rekening mee houdt dan komt het vast helemaal goed! Voor mij was het toch de reden om voor een ander ras te kiezen, maar dat heeft denk meer met mezelf te maken "

 Haha als ze er is, (ik wil zeker weten een teef) dan zou ik het heul spannend vinden, mijn eerste echt rashond :-D! En ja, ik wil eerlijk gezegd ook echt de rustigste uit het nest 

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Op facebook zijn ook diverse aussie groepen te vinden, er worden ook weleens aussie wandelingen georganiseerd via deze groepen https://www.facebook.com/groups/aussieforum/, dit is 1 van de groepen, je kan je altijd aanmelden, en als je vragen heb ze daar stellen, er is altijd wel iemand die antwoord, en je mag ook altijd mee wandelen met zulke aussie wandelingen om de aussie beter te leren kennen.

 

Ik weet niet waar je woont, maar mischien is er wel eens een wandeling bij jullie in de buurt, of mensen met een aussie, met wie je eens kennis kan komen maken.

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  Haha als ze er is, (ik wil zeker weten een teef) dan zou ik het heul spannend vinden, mijn eerste echt rashond :-D! En ja, ik wil eerlijk gezegd ook echt de rustigste uit het nest  "

 
Ja leuk is dat hè, ik zit nu ook te wachten op mijn eerste echte rashond! Ik wil ook per se een teefje. Wanneer is het zo ver voor jou?

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Bedankt voor jullie berichtjes , ik vind het erg leuk om het te lezen. 
 
Als het dan zover is en we gaan bij een nestje kijken (duurt nog wel even) dan zou ik zegmaar niet de felste uit nest willen, maar een beetje een 'chille' .
 
 
En wat grappig om te lezen dat elke Aussie anders is :-).
 
Ik weet wel dat het ook aan het karakter ligt hoe je aussie wordt, maar zou het ook een beetje aan de opvoeding kunnen liggen?  "

 

Nou ja, bij deze twee is het zeker deels opvoeding. Ze groeien op tussen jonge kinderen, grote familie, veel andere honden. Weet niet hoe de lijn van de moeder was, of zij typisch voor de lijn is of atypisch sociaal. Maar geloof dat de vader van de pup wel ook heel lief/sociaal was.

 

Maar goed, als het er niet in zit, kun je met de beste wil van de wereld er geen extreem sociale hond van maken natuurlijk :P

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

"  
Nou ja, bij deze twee is het zeker deels opvoeding. Ze groeien op tussen jonge kinderen, grote familie, veel andere honden. Weet niet hoe de lijn van de moeder was, of zij typisch voor de lijn is of atypisch sociaal. Maar geloof dat de vader van de pup wel ook heel lief/sociaal was.
 
Maar goed, als het er niet in zit, kun je met de beste wil van de wereld er geen extreem sociale hond van maken natuurlijk :P "

 Inderdaad

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Op facebook zijn ook diverse aussie groepen te vinden, er worden ook weleens aussie wandelingen georganiseerd via deze groepen https://www.facebook.com/groups/aussieforum/, dit is 1 van de groepen, je kan je altijd aanmelden, en als je vragen heb ze daar stellen, er is altijd wel iemand die antwoord, en je mag ook altijd mee wandelen met zulke aussie wandelingen om de aussie beter te leren kennen.
 
Ik weet niet waar je woont, maar mischien is er wel eens een wandeling bij jullie in de buurt, of mensen met een aussie, met wie je eens kennis kan komen maken.
  "

 Bedankt!

 

En ik heb geen idee, zou wel kunnen, ik ga even rondkijken

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

"  Ja leuk is dat hè, ik zit nu ook te wachten op mijn eerste echte rashond! Ik wil ook per se een teefje. Wanneer is het zo ver voor jou? "

 Nou dat duurt nog wel een tijdje, eerst moet onze oudere hond zijn overleden, die is u 8 jaar maar een beer van een hond.

 

En dan moet ik mijn ouders nog helemaal ready maken met de do's en de don'ts.

En dan wachten op de juiste pup, een teef die blue merle is

En dan yes!

 

En wanneer denk jij dat je pup er is?

honden page profiel BrittBritt 3 doggies

honden foto van Britt

Ik heb een aussie, een pup van 4 maanden. Zij was de luie van de nest, als de andere pups aan het eten of spelen waren dan lag mijn Kira te slapen :D Nu is zij ondertussen hyperactief... Het is mijn allereerste hond en ik denk dat ik beter een rustiger ras had gekozen, ik heb de aussie toch een beetje onderschat :p

Maar ik ben er blij mee en het komt wel goed, ze probeert vaak de baas te spelen over mij maar dat laat ik natuurlijk niet toe. Ze is heel eigenwijs.

Maar ze kan ook superlief zijn, ze heeft dagen dat ze de hele dag kan liggen knuffelen maar ze heeft ook dagen dat ze door het huis crost en dat je er niks mee kunt aanvangen. Luisteren doet ze ook alleen als ze daar zin in heeft :p Maar ze is tenslotte nog maar 4 maandjes he.

Ze is wel supersociaal naar mensen en andere honden, tegen paarden gromt ze, ze blaft naar fietsers en auto's en wilt die achterna lopen...

Ze is heel slim, dus trainen gaat echt heel makkelijk, als ze niet afgeleid wordt toch :D En ze is een echte springkampioen, ik denk dat ik als ze oud genoeg is agility of frisbee met haar ga doen, of flyball.

Apporteren deed ze uit zichzelf al toen ze 8 weken was. 'Blijven' heb ik haar ook nooit geleerd en dat kan ze ook. Op dat vlak is ze dus echt een ideale hond.

Ik zou haar zeker niet meer kunnen missen, ze is vaak vervelend maar toch hou ik ontzettend veel van haar.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  Nou dat duurt nog wel een tijdje, eerst moet onze oudere hond zijn overleden, die is u 8 jaar maar een beer van een hond.
 
En dan moet ik mijn ouders nog helemaal ready maken met de do's en de don'ts.
En dan wachten op de juiste pup, een teef die blue merle is
En dan yes!
 
En wanneer denk jij dat je pup er is? "

 
Oh oke! Nou ja, het is natuurlijk altijd goed om je alvast te verdiepen in het ras dat je graag wilt hebben ;).

Ik ga a.s. zaterdag naar twee fokkers in Duitsland om bij pupjes te kijken, die hebben allebei teefjes beschikbaar. Dus als het allemaal door gaat daar, komt m'n pup rond juli! Nog twee maandjes wachten :)


honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

"  Oh oke! Nou ja, het is natuurlijk altijd goed om je alvast te verdiepen in het ras dat je graag wilt hebben ;-).Ik ga a.s. zaterdag naar twee fokkers in Duitsland om bij pupjes te kijken, die hebben allebei teefjes beschikbaar. Dus als het allemaal door gaat daar, komt m'n pup rond juli! Nog twee maandjes wachten :-) "

 Naar welke fokkers in duitsland ga je, ik ken namelijk een fokster in duitsland, die nu ook pups heeft.

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

" Ik heb een aussie, een pup van 4 maanden. Zij was de luie van de nest, als de andere pups aan het eten of spelen waren dan lag mijn Kira te slapen :-D Nu is zij ondertussen hyperactief... Het is mijn allereerste hond en ik denk dat ik beter een rustiger ras had gekozen, ik heb de aussie toch een beetje onderschat :p
Maar ik ben er blij mee en het komt wel goed, ze probeert vaak de baas te spelen over mij maar dat laat ik natuurlijk niet toe. Ze is heel eigenwijs.
Maar ze kan ook superlief zijn, ze heeft dagen dat ze de hele dag kan liggen knuffelen maar ze heeft ook dagen dat ze door het huis crost en dat je er niks mee kunt aanvangen. Luisteren doet ze ook alleen als ze daar zin in heeft :p Maar ze is tenslotte nog maar 4 maandjes he.
Ze is wel supersociaal naar mensen en andere honden, tegen paarden gromt ze, ze blaft naar fietsers en auto's en wilt die achterna lopen...
Ze is heel slim, dus trainen gaat echt heel makkelijk, als ze niet afgeleid wordt toch :-D En ze is een echte springkampioen, ik denk dat ik als ze oud genoeg is agility of frisbee met haar ga doen, of flyball.
Apporteren deed ze uit zichzelf al toen ze 8 weken was. 'Blijven' heb ik haar ook nooit geleerd en dat kan ze ook. Op dat vlak is ze dus echt een ideale hond.
Ik zou haar zeker niet meer kunnen missen, ze is vaak vervelend maar toch hou ik ontzettend veel van haar. "

 Bedankt voor je verhaaltje.

 

En dat van de rustigste uit het mest heeft een vriendin van mij ook. Ze heeft een mechelaar pup en die was het rustigst, maar nu zit ze een en al vol met pit, maar ja de meeste pups zijn ook wel druk haha :).

 

En ze is erg lief! Is ze toch op jou profielfoto? Echt een schatje.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

"  Naar welke fokkers in duitsland ga je, ik ken namelijk een fokster in duitsland, die nu ook pups heeft. "

 
A.s. zaterdag ga ik naar Collies Pride of Cloverfield en Big American Dream collies, en ik heb ook contact gehad met twee duitse fokkers die later dit voorjaar / zomer een nest verwachten, nl. Collies of Kingly Shine en Collies vom Bopparder Hamm.

Welke fokker die jij kent heeft nu pups? En is dat ver rijden?


honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Sorry voor de off-topic

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

Oh nee nie erg, is alleen maar leuk om te lezen :-D

honden page profiel BrittBritt 3 doggies

honden foto van Britt

"  Bedankt voor je verhaaltje.
 
En dat van de rustigste uit het mest heeft een vriendin van mij ook. Ze heeft een mechelaar pup en die was het rustigst, maar nu zit ze een en al vol met pit, maar ja de meeste pups zijn ook wel druk haha :-).
 
En ze is erg lief! Is ze toch op jou profielfoto? Echt een schatje. "

 

De meeste pups zijn inderdaad wel druk ja :)

En ja, de profielfoto is mijn pup :) op mijn profiel staan nog een paar foto's

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

"  A.s. zaterdag ga ik naar Collies Pride of Cloverfield en Big American Dream collies, en ik heb ook contact gehad met twee duitse fokkers die later dit voorjaar / zomer een nest verwachten, nl. Collies of Kingly Shine en Collies vom Bopparder Hamm. Welke fokker die jij kent heeft nu pups? En is dat ver rijden? "

 

Wauw de collies van vom Bopparder Hamm staan bij heel hoog op het verlanglijstje.

Prachtige werkhonden fokt deze fokker!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Zoals je misschien al weet en gelezen hebt ik heb ook een aussie, reu 4.5 jaar nu.

 

Pittig figuur met een sterk karakter een hond die duidelijk leiding en regels nodig heeft.

Niet de makkelijkste is met andere honden en reactief kan zijn aan de lijn.

Een hond met een sterke persoonlijkheid en eigen zone zeker als hij aan het werk is.

Een geweldig beest die graag met en voor me wil werken maar dat heeft zeker wel 3 jaar geduurd eer we elkaar volkomen begrepen en elkaar konden lezen en schrijven.

 

Een aussie is gelukkig nog geen eenhapsworst en er zit best nog een hoop verschil binnen de karakters.

Waarbij de ene in het nest heel relaxt kan zijn kan de ander totaal het tegenover gestelde zijn.

 

Mij heeft Diesel heel veel gebracht en zou ik niet meer zonder hem kunnen.

Maar ook om mij heen tijdens wandelingen hoor ik toch heel veel dat zeker de eerste 3 jaar het moeilijkste zijn en dat er echt een hoop baasjes zijn die geregeld twijfelen of ze wel de juiste keuze hebben gemaakt.

 

Persoonlijk vind ik het dan ook jammer dat er teveel fokkers komen en de honden al steeds vaker verkocht worden voor de leuke kleurtjes en de mensen vaak toch onderschatten wat ze in handen hebben want onder die kleurtjes zit een flinke hond waarmee je echt aan de gang moet.

 

Ze zijn echt geweldig en zou niet meer zonder dat spook kunnen die ook denkt dat hij een schoothondje is en graag bij je kruipt om lekker te kroelen.

 

Mijn man loopt behendigheid met hem ook wedstrijden maar op snelheid zal Diesel het nooit winnen......

Ook train ik het liefst op een kleine hondenschool met maar 1 groepje op het veld, teveel groepen en honden raakt hij echt overprikkeld wat zich weer uit in het continu in de gaten houden wat een ander doet.

 

honden page profiel IshIsh 3 doggies

honden foto van Ish

Ik heb ook een aus, een teefje van ruim 11 maanden. Ze is een pittige tante, lekker eigenzinnig en kan ook zeer doordrammerig zijn. Verder vindt ze het super om samen te werken. Laatst een aanlegtest schapendrijven gedaan, super om

dat instinct te zien. Bij die van mij is er niet snel rust bij, als ik eens een wat rustiger dagje wil wordt ik door madam zo ongeveer van de bank gesleurd. Het samen sporten is ook de reden waarom ik voor een aus gekozen heb en natuurlijk het fijne karakter. Ik ben er wel van overtuigd dat je echt een persoon moet zijn voor een aus, maar dat zal bij andere rassen ook wel zo zijn denk ik.

 

Verder is ze snel verveeld dus creativiteit is vereist bij vooral de cursussen om de aandacht er wat bij te houden. Als iets volgens haar interessanter is kan ik springen en gek doen wat ik wil maar ze kijkt dan niet op of om. Zal ook wel de

puberteit zijn ;). 

 

Ze is wel heel sociaal naar andere honden en dieren. Bij grotere honden is ze soms wat onzeker, maar dat verandert snel in willen spelen. Mensen vindt ze minder, ze tolereert een aai. Echter is ze kieskeurig, de ene vreemde vind ze helemaal geweldig en de andere moet ze niks van hebben. Kinderen is ze gek op! Goede bekenden worden begroet met gespring en gelik. 

 

Ik las dat je graag een blue merle wil? Ik denk dat veel fokkers (in ieder geval waar wij onze pup vandaan hebben en verschillende andere fokkers die ik tegenkwam) niet specifiek selecteren op kleur maar voornamelijk karakter en klik. :) 

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^