Beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Fantastische honden, maar ik denk niet dat ik er ooit 1 zou nemen.

Van de meeste eigenaren met Beagles weet ik dat ze niet los kunnen of met risico dat ze uren op pad zijn. En dit krijg je er ook echt niet uit door erop te trainen, dat zit gewoon in de hond.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Fantastische honden, maar ik denk niet dat ik er ooit 1 zou nemen.
Van de meeste eigenaren met Beagles weet ik dat ze niet los kunnen of met risico dat ze uren op pad zijn. En dit krijg je er ook echt niet uit door erop te trainen, dat zit gewoon in de hond.
  "

 Ik ben het niet helemaal met je eens.

Grotendeels wel maar niet helemaal.

 

Bij ons op jachttraining wat ik met mijn eerste Beagle heb gedaan , konden zeker de helft van de Beagles gewoon loslopen.

Mijn  vorige Beagle liep ook gewoon los.

En de Beagle die ik nu heb gaat het redelijk goed al ( ik heb haar pas een maandje )

Je moet idd wel altijd allert blijven en ze niet in een veld met veel konijnen/hazen laten loslopen.

honden page profiel Jan Jan

Jaimie : Wat bedoel je met niet in een Bench? Dat Beagles dit niet kunnen?

 

We zijn natuurlijk ook aan het zoeken naar andere rassen. Maar die rassen kennen we beter en kunnen we ook bevragen in onze vriendenkring.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik bedoel dat je een hond niet moet gaan opsluiten in een bench.

Zeker niet als je een paar uur weggaat.

 

Dit heeft niks te maken met de Beagle zelf maar in het algemeen.

 

honden page profiel Jan Jan

" Ik bedoel dat je een hond niet moet gaan opsluiten in een bench.
Zeker niet als je een paar uur weggaat.
 
Dit heeft niks te maken met de Beagle zelf maar in het algemeen.
  "

 Was ook nooit de bedoeling. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Was ook nooit de bedoeling.  "

 Neen dat geloof ik wel 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wij hebben er vaker 2 op logee gehad. Beide zeer verschillend maar enorm lief maar zoals al is aangeven zijn honden met een gebruiksaanwijzing.

 

Deze 2 waren me wel echt een stel en zoals een rasechte beagle betaamt, roofde ze al het voedsel weg. Eten onbewaakt laten staan is geen goed idee bij deze honden. Wij hadden een vlaai op de aanrecht en hoe ze er bij zijn gekomen geen idee maar we waren effe 10 min boven. Eenmaal beneden was de vlaai weg en de honden lagen voldaan in hun mand. 

 

Ik weet niet zo goed als beagles los kunnen. De meeste die ik tegenkom en die wij hebben gehad, konden niet los. Ze gingen echt hun neus achterna. 1tje in de buurt liep wel los maar het kwam geregeld voor dat de eigenares haar rondje alleen kon lopen want Kimo (zo heette hij) was gewoon op 1 plek blijven ruiken. 

 

Bij het alleen laten hadden ze elkaar maar hoe beagles echt alleen thuis zijn weet ik niet. Schijnen niet de makkelijkste honden te zijn. Ze kunnen ook goed blaffen dus ik zou wel zo vroeg mogelijk het blaffen in te dimmen. Laat weten wanneer ze mogen blaffen. Voor de rest hebben ze hun dagelijkse portie beweging nodig en uitdaging. Beagles zijn niet dom maar ook niet slaafs. Verwacht niet dat ze strak naast je lopen en na 1x of 10x roepen bij je komen, want dat ene geurtje is soms net wat belangrijker. 

 

Maar elk ras heeft wel iets trouwens. 

 

Ik vind het leuke honden wij als gezin hebben ook nog overwogen om voor een beagle te gaan. Hebben alleen de keuze gemaakt voor een ras waar we iets doller op waren en baasgerichter was. Maar we blijven beagles leuk. 

Luna (Gast)

Ik vind de Beagle absoluut geen beginnershond. Je moet echt wel verstand van zaken hebben met dit ras. Ik ken er niet één die vrij los kan lopen in bos of park. Ze zijn enorm eigenwijs, natuurlijk heeft dat ook zijn charme, maar je moet dat wel willen en er mee om kunnen gaan. Mijn keuze zou het niet zijn, ik heb liever een hond die 'willing to please' is maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

 

Er is overigens echt niks zieligs aan om een hond te wennen aan een bench. Het is gewoon een veilige plek voor een pup. Je laat je kruipende baby toch ook niet achter in de woonkamer zonder toezicht? Je moet nu eenmaal wel eens even de deur uit? Als je je pup daar goed aan went, zijn eten er in geeft en een fijn slaapplekje ervan maakt, zal de hond dit gewoon zelf gaan opzoeken zonder problemen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Daisy de Beagle loopt los hoor.

En ze komt netjes terug als ik roep.

 

Natuurlijk zal er een tijd komen dat ze gaat uitproberen , ze is pas een jaar.

Maar voorlopig loopt ze netje los en komt netjes terug als ik roep.

 

 

En over de bench...

Ja je kan best leren om een hond in de bench te laten slapen, maar niet als je lang weg bent dat kan je niet maken.

 

Als je het persee met een baby wilt vergelijken..... die laat je toch ook niet alleen thuis?? 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup kopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^