hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

shakira (Gast)

Wat heden honden alen maal ndeg 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Oke als ik goed kan ontcijferen vraag je:

'Wat hebben honden allemaal nodig?'

 

Over het algemeen is het niet zo moeilijk als je het juiste hondenras maar uitkiest en de hond maar genoeg kan bieden.

Een hond heeft niet genoeg aan elke dag wat wandelingen en verder niets.. Naast die wandelingen vinden de meeste honden het ook erg leuk een hondensport te doen (behendigheid, gehoorzaamheid, flyball, speuren enz).

Dit kan je doen op Kynologenverenigingen of clubs. Er zijn er heel veel van en vast ook in jouw buurt..

Dan is het ook nodig hem naast die wandelingen en 1 a 2x sporten in de week met hem bezig te zijn door bijvoorbeeld hersenwerk of spelletjes. Veel baasjes denken dat als zij de hond Elke dag 2 a 3x uitlaten hetzelfde rondje in hetzelfde park met dezelfde geuren en honden, de hond dan goed genoeg bezig houden.. Zorg er vooral voor dat het leuk blijft...
Zeker met de socialisatie als ze nog jong zijn, maak lekker veel tripjes overal en nergens heen en laat ze overal aan wennen..

 

Dan kom je natuurlijk ook bij de materiele kosten:

- Voerbakken/waterbakken

- mand

-halsband

-bench

- kynologenclub/curus kost ook wat natuurlijk

- hersenwerk/spelletjes/speeltjes

 

De aankoop van de hond zelf kost ook al gauw 600 euro of meer. Zeker als je een gezonde rashond wil. (geeeen broodfokker dus! Bij fokkers waar met meer dan 2 rassen gefokt wordt en veel nestjes puppen hebben liggen, vooral niet doen, je hebt gegarandeerd een ongezond hondje..)

Maar een asielhond kan natuurlijk ook, dat kost minder maar die hebben soms wel een 'rugzak', dus wat problemen zoals niet los kunnen lopen, niet in de auto kunnen, niet met kinderen kunnen enz..

 

Nouja ik hoop dat ik zo wat heb verteld en dat ik ook antwoord heb gegeven op de goede vraag...

Volgende forumvraag: vlloien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^