introductie pup aan eerste hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

We weten dat er geen vast omlijnde regels zijn Hoe een pup te introduceren aan de hond die je al hebt. Maar ik ben benieuwd hoe jullie dit hebben aangepakt. Je eerste hond meenemen met ophalen pup. Op Neutraal gebied of juist toch thuis en waarom dan?
Groetjes baas van bas

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Neutraal gebied is wel belangrijk.
De al aanwezige hond kan meer problemen ervaren als de introductie op eigen terrein plaats vind. Zijn huis zijn terrein zijn geur.

Vaak als het op neutraal gebied goed gaat en dan samen naar huis gaat is de kans groter dat het thuis ook goed gaat.

Ik zeg niet dat het op eigen terrein altijd fout gaat, dat hoeft niet. Ligt ook aan de hond. Maar eerst op neutraal terrein word veelal wel geadviseert.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Onze pup werd Door de fokker gebracht omdat wij geen auto hebben en ze wilden niet dat we met de trein gingen. Dus ze maakte pas kennis bij ons in huis. Mijn oudste hond ging eerst te keer en liep de hele tijd achter de pup aan. (heeft ze een paar dagen gedaan) maar nu zijn ze beste vriendinnentjes

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

De fokker van Finn is Finn komen brengen bij ons (was een klein nest van 2 dus dat vond ze leuk). Wij hebben ze gewoon hier in huis kennis laten maken. Hij kwam binnen op de arm en daarna mocht hij eerst in zijn bench plus ren voor de kennismaking. Daarna gewoon los. Ging helemaal goed.

 

Maar ze zeggen vaak op neutraal terrein kennis laten maken. Het ligt denk ik ook heel erg aan de hond die er al is. Bij ons was het denk ik een stuk lastiger geweest aangezien hayzel aan de riem niet altijd even gezellig reageert (en je laat een pup toch ook niet los).


Gewoon kijken wat bij jullie en de hond past dus.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Wij doen het anders. Zodra er hier een pup bij komt neem ik deze mee in huis en ga met de pup op de grond zitten, lekker veilig bij mij op schoot. Al onze honden mogen dan even snuffelen. Als het nieuwtje er dan af is mag de pup het huis verkennen.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wij hebben eerst onze eigen hond meegenomen naar de fokker toen de pups 7 weken waren zo kon ik zelf ook een beetje zien of er een match was met de pup die we wilde en hoe Diesel er op zou reageren.

En de fokker wilde het ook graag.

 

Toen we Sky hebben opgehaald is Diesel thuis gebleven en heb ik het een beetje hetzelfde gedaan als Gea door rustig op de grond te zitten en Diesel rustig kennis laten maken daarna is Diesel even gaan wandelen met de baas en kon Sky even op zijn eigen tempo de boel verkennen om vervolgens samen aan de gang te gaan.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij dragen de pup naar binnen en gaan op de grond zitten. Even aan elkaar laten snuffelen gaat dat goed,mag de pup rondlopen.

 

We hebben het ook zo gedaan langer geleden in de tuin,toen was het zomer.

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

Dank voor jullie reacties.
We hebben een aantal puntjes gezien die ons erg aanspreken die gaan we ook zeker oppakken om zo de eerste kennismaking tussen Bas en Trixy zo goed mogelijk te begeleiden <3

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Gewoon thuis. Je kunt ze wel leuk op neutraal gebied introduceren maar de pup moet uiteindelijk toch mee naar huis dus doen wij dat gelijk. Hier zijn introducties altijd probleemloos verlopen. Veiligheid bieden ad nieuwkomer en geruststelling ad al aanwezige hond(en)...lekker relaxed zonder regels op gevoel en door observatie.

 

Ben jaloers wil ook wel weer een heerlijke pup bij mijn kerels introduceren 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Wij hebben het helemaal fout gedaan! Maar het kwam helemaal goed!

Wij hadden al 2 honden, Deen en Dobermann, en hebben onze 2 JackRusselpups thuis aan hen geïntroduceerd.

 

We hadden wel een dekentje uit het nest meegenomen met de geur van de pups. Die lagen reeds in de 2 kleine benchjes die we hebben geïnstalleerd zo'n week voor de pups kwamen.

 

Onze honden waren hierin heel geïnteresseerd. Toen we de pups gingen bezoeken in de week wanneer ze gingen komen, heb ik mijn honden thuis uitgebreid laten ruiken aan mezelf.

 

Toen we ermee thuiskwamen heb ik ze gelijk neergezet en op een afstandje in het oog gehouden wat er gebeurde. Iedereen maakte kennis, onze grootste loebas ging meteen liggen voor de pups en liet zich volledig 'overtaffelen' door hen.

 

Ze zijn nog steeds de beste vrienden. Onze kleine Ellie slaapt nog vaak met haar kopje op grote Blue zijn poot of staart.

 

Babe likt nog elke dag Blue zijn kop en oren schoon.

 

Zo, dit was mijn 'foute' verhaal. Zo doe je het dus beter niet volgens de boekjes, maar ik wist toen niet beter. Nu zou ik het toch anders doen, denk ik, hoewel het supergoed uitdraaide.

honden page profiel ElianeEliane

Een fleecedeken, dat steeds mee over en weer gaat.
Bij de pup -> dan kon de pup (desnoods met broertjes / zusjes) op het deken. Dat dan terug mee. Waar onze honden op mochten gaan liggen. Bij elk bezoek ging het zo. Bij thuiskomst ruikt de pup bekend voor de honden en de honden ruiken bekend voor de pup.

Volgende forumvraag: hond in zetel hyper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^