geheugen hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Misschien een domme vraag, maar onthoud een hond iets zijn hele leven?

Mijn hond heeft regelmatig last van oorontsteking Door allergie en moest daarvoor een zalfje in haar oor. Dit vind ze vreselijk en probeerde van alles om maar geen zalfje in haar oor te hoeven krijgen (ze probeerde weg te lopen, likken, poot geven, blaffen, grommen en bijten).

Net pakte ik een neuspray een Lizzy dacht gelijk dat ze weer een zalfje in haar oren kreeg. Ze kroop helemaal tegen mijn moeder aan en wilde mij een pootje geven.

Hoe lang zal ze de oorzalf onthouden?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk het wel hoor, Kahlúa vond de dierenarts altijd erg leuk, totdat ze geopereerd werd aan haar gebroken poot, toen vond ze het niet leuk meer. 

 

Ook is er bij ons in de buurt een grote hond achter een heg die erg blaft als iemand voorbij loopt, hond zie je niet. Maar zodra we bij de heg in de buurt komen, of de hond nu buiten is of niet, loopt Kahlúa er met eens grote boog om heen. 

 

Ik denk dus dat ze de oorzalf zal onthouden hoor.. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Wij hebben sadi o.a. oor kriebelen standaard aangeleerd van puppy af aan. Dat lijkt positief uit te pakken. Oortjes schoonmaken e.d. geen probleem zeker omdat erna altijd wat lekkers volgt. Zo proberen we iets wat ze minder leuk vind altijd aan iets positiefs te koppelen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Misschien door met de oortjes bezig zijn weer vertrouwen op te bouwen (niet veelvuldig maar wel geregeld is het mogelijk wel in goede banen te leiden, maar zal tijd en geduld kosten)

Na behandeling/onderzoek ik kliniek durfde Sadi de behandelkamer bij de praktijk niet meer in. Tot ze los zelf de hele praktijk heeft mogen rondbanjeren en in de behandelkamer de riem los gaat en ze gewoon op de grond word nagekeken is er geen angst of stress meer zichtbaar.

Volgende forumvraag: Enquête/ Marktonderzoek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^