Mopshond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Devin (Gast)

hallo, wij willen graag een Mopshond. Ik lees  dat mopshonden niet lang alleen kunnen zijn. Wat is jullie ervaring hiermee? Wij werken allebei fulltime. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Geen specifieke ervaring met mopshonden, maar eigenlijk kun je in mijn ogen geen enkele hond de hele dag de hele week alleen laten.
Hij moet worden opgevoed, zindelijk gemaakt en uitgelaten.
Daarbij hecht een hond zich aan zijn baas, en het gezelschap.
Ik werk ook hoor. Maar 4 dagen en ga elke dag tussen de middag naar huis.
Anders kom je bij een dagopvang of uitlaatservice.

Anoniem (Gast)

Onzin ;) Wel of niet alleen kunnen zijn heeft niks met het ras te maken, maar alles met de opvoeding en training.

Maar ik (en ik gok bijna alle hondeneigenaren hier) vind dat je een hond niet de hele dag alleen kunt laten. Tenzij je een grote tuin hebt waar hij overdag in kan spelen en zijn behoefte mag doen...

Dan kun je voor en na het werk lekker lang met hem lopen (een hond moet toch minstens een uur per dag met de baas wandelen) en met hem spelen en verder trainen.

 

Maar dat was jouw vraag niet :P Mopshonden kunnen, net als ieder ander ras, prima langere tijd alleen zijn, als ze hier maar op getraind worden.

Volgende forumvraag: Border, Labrador, Golden?!?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^