Enorm geschrokken, opgeblazen maag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Zo daar ben ik weer. Net een klein blokje om gedaan met hem, zijn ontlasting varieert van diarree tot enigszins vaste poepjes. Verder drinkt hij goed, krijgt 4 kleine maaltijdjes per dag in zijn snuffelkleedje.  Zijn taille wordt al weer zichtbaar en zijn buikje is soepel.

 

Toen Rayosk net in Nederland was at hij heel vreemd. Volgens mij heb ik toen der tijd ook nog een filmpje op HP geupload, weet niet of het er nog opstaat.  Het gekke was; in Spanje at hij ook van de grond en daar heb ik hem nooit zo raar zien eten. Maargoed, eenmaal een jaar verder was dit eetgedrag al een héél stuk minder geworden, met hier en daar soms een uitschieter dat hij heel onzorgvuldig eet.

 

@Goldendelerious  Rayosk krijgt brokken. Vriesruimte om KVV te geven hebben we niet. Ik heb een week geleden een zak Acana Adult gekocht om over te stappen maar Rayosk heeft deze nog niet gekregen. Ga bij hem ook nog even wachten met overstappen dus.  Bedankt voor het linkje, ik zal vanavond eens een kijkje nemen.

 

@Magda, bedankt voor de info, die arme Bertus. Die moet ook flink afgezien hebben. We hebben al eens een hoge bak geprobeerd maar dat had weinig effect op zijn eetgedrag. Zo’n trapje als wat Bertus heeft daarentegen nog niet, misschien kunnen we dat eens uitproberen.

 

We gaan deze week eens in gesprek met de DA wat de voor- en nadelen zijn van zo'n operatie. Ik zou het zonde vinden om hem onder het mes te doen voor iets wat we misschien met andere middelen zouden kunnen oplossen. Begrijp me niet verkeerd hoor, alles voor het beestje. Voor nu dus nog even geen acute beslissingen, eerst even kijken hoe hij hier van opknapt. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Een van de theorien is dat het maagdarmkanaal al niet lekker werkt voorafgaand aan een dilatatie/dilatatievolvulus. Omdat er, net als bij jouw hond, vaak onverteerd voedsel gevonden wordt lang na de maaltijd. 

Er zijn verhalen dat honden die een prokineticum (bevorderd de maaglediging en transport door de dunne darm) krijgen niet opnieuw een dilatatie zouden krijgen. 

Er zijn ook mensen die zelf de hond sonderen on de maag te ontluchten. En mensen die op weg naar de spoeddierenarts (in bv amerika kan je zo langer dan een uur onderweg zijn) simethicon geven (middel om opgeblazen gevoel te verminderen). 

Grootste risicofactor is er al eens last van gehad hebben, dus idd meteen da bellen en ook gaan, mocht het weer gebeuren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Wat voor voeding geef je?
De meeste maagkantelingen gebeuren op een nuchtere maag. Afhankelijk van het type voeding kan het risico gestimuleerd worden. Als ik je goed lees, dan heeft de hond alleen om 7 uur 's ochtends gegeten. Bij een ongetrainde hond, afhankelijk van het type voeding, leeftijd, ras etc. is dat wellicht de kat op het spek vinden.
 
Jouw broer heeft erg alert gereageerd.
 
Misschien vind je dit interessant om te lezen:
Risico's van maagtorsie
 
Sterkte er mee. "

 

 

heel erg bedankt... voor het stukje, ik ben ook van een hoge standaard voerbak afgestapt.... en sinds kort staan de bakken laag. snachts is Bams bij me, nimmer meer alleen. zodat ik wakker word als er onraad is.

honden page profiel --

honden foto van -

Voor degene die het interessant vinden, dit is een foto die we vrijdag gemaakt hebben: 

 

Ondertussen gaat het wel goed met Rayosk. Hij is erg vrolijk en zijn ontlasting wordt ook weer steeds beter. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke keuze zouden jullie maken?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^