uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marisamarisa

honden foto van marisa

hooii allemaal,

 

weer even een vraagje,

 

ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe vaak en hoe lang anderen hun hond uitlaten. 

Ik laat Milou 3 á 4 keer per dag uit, meestal ben ik een kwartier tot een uur weg. ik vind het superleuk om een beetje met haar door bossen en alles wat er op lijkt te struinen meestal ga ik gewoon naar het park, is om de hoek, dus ja. En soms neem ik haar mee naar het bos.

 

en jullie?

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy 3 doggies

honden foto van Fabienne & Joy

Hey,

ik loop 4 keer per dag met Joy. 's ochtends vroeg en 's avonds laat een kwartier en tussen de middag en na het eten ongeveer een uur of anderhalf, dan gaan we ook naar het bos of de duinen en kan ze lekker rennen en spelen. Soms ga ik na het eten met d'r fietsen daar word ze lekker moe van.

Nu het weer lekker weer word gaan we ook vaak met 5 meiden uit mn klas en hun honden lopen in de duinen, Joy vind het heerlijk ze houd zo van spelen. :-)

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow gaat hier ong. 4x per dag uit. Half uur s'ochtends. kwartier tussen de middag. Kwartier voor het eten. 1 Uur tot 2 uur naar het bos na het eten. 5 Minuten voor het slapen.

Om de 2 a 3 dagen gaat hij mee hardlopen. Dat vervangt het rondje bos en lopen we tussen de 5 en de 17 km.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voorheen gingen we altijd vier keer.

's Morgens 15 á 20 minuten.

Tussen de middag 30 minuten.

Eind middag 30 tot 60 minuten (lag eraan waarheen).

's Avonds weer 15 minuten.

 

Later werd dat drie keer, de 2 middagwandelingen werden dan samengevoegd. Ochtend en avond nog wel gewoon.

 

Op een gegeven moment ging ze zelfs maar 2 keer, 's morgens plas op de hoek en eind middag (zo laat mogelijk) minstens een uur. 's Avonds wilde ze niet, durfde ze niet, ik weet het niet. Vond ik niet fijn, want ze hield het zó enorm lang op. 

Inmiddels is het weer drie keer; 's morgens een plas op de hoek, rond drie uur een boswandeling van 45 á 75 minuten en 's avonds een plasje.

Heel soms begin middag ook een plasje op de hoek.

's Avonds wisselt het, óf een plas op de hoek óf een plas in de tuin.

 

Gezien het feit dat het best slecht is geweest qua naar buiten willen en haar angst voor buiten in de wijk, ben ik nu tevreden.

Het is jammer dat ik niet meer kan doen, maar dat trekt zij niet. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nu het mooier weer wordt ben ik vaak hele dagen buiten dus dan gaat Moh eigenlijk altijd mee. Zoals vandaag eerst half uurtje wandelen dan even wat eten en daarna mee naar mijn paard, rondje gereden met paard en wagen en stal gedaan enzo. Dan scharrelt Moh lekker rond op de boerderij. Daar zijn we dan 3 uur ongeveer. Dan terug naar huis, ga ik even eten en Moh slaapt wat daarna zijn we lekker met wat eten en drinken (en kluif voor Moh) paar uur aan het water gaan zitten en heeft Moh zwemles gehad. En dan rond half 8 nog rondje gelopen van 20 minuten en voor slapen gaan net nog even 1 0 minuten. Zo zijn onze vrije dagen en dan heb ik ook nog een moestuin die ik huur dus daar zijn we ook vaak te vinden. En als ik niet nat mijn paard ga

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oeps drukte verkeerd.... En als ik niet naar mijn paard ga dan loop ik altijd minstens 2x een uur. Maar als ze zo een hele dag mee gaat maakt ze niet echt kilometers, maar het mee gaan en hele dag buiten zijn maakt haar ook moe en voldaan.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hier gaan we 3 keer per dag naar buiten. We zijn dan gemiddeld een half uur tot een uur weg. Ze lopen de hele wandeling los en een deel van de wandeling bestaat uit spelen met de bal, waar Dan en Lizzie lekker moe van worden  Nu het weer wat warmer wordt buiten staat als we thuis zijn ook de tuindeur altijd open, daar vermaken Sterre en Dan zich ook nog prima

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Ik ga maar 3 keer per dag met mijn hond naar buiten, we moeten nogal wat trappen op en af en dat wil ik zoveel mogelijk vermijden. Toen ik in een huis zonder trappen woonde ging ik 3 tot 6 keer per dag met de hond naar buiten. 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Wij wandelen 5 keer per dag. 4x keer dag lopen wij een klein rondje van ongeveer een kwartier en 1x een ronde van minimaal een uur. En veder spelen ze nog veel in de tuin.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

3 of 4 keer per dag. Minimaal een half uur per keer. 

 

het was warmer de afgelopen dagen en naar het bos lopen was erg warm voor dexter (dikke vacht, extreem hijgen, langzaam lopen). Dus dan pak ik de auto naar het bos, want dan hoeft hij er niet helemaal naartoe te lopen (toch zo'n 20 minuten vol in de zon). Blijven we gewoon iets langer in het bos, zodat hij toch zijn beweging krijgt.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

3 a 4 keer, in totaal zitten we dan toch wel op 2 uur.. 

 

s morgens half uur, tussen de middag een uur, voor of na t eten nog een halfuurtje en voor slapen gaan een kwartier 

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Bij mij is het erg wisselend, het hangt erg af van het weer, de rest van de plannen die dag, etc.

 

Maar meestal ziet het er zo uit..

 

's Morgens vroeg een kwartiertje.

Later op de ochtend een grote ronde, variërend van een uur tot twee uur (4-7 km)

Rond vier uur een rondje van een half uurtje.

Voor het slapen gaan (tussen 22 en 23) een kwartiertje of korter, afhankelijk van hoe veel last Wispa heeft van haar zenuwen ;)

 

Mijn honden lopen overigens altijd aangelijnd. Twee keer per week rijden we naar Tilburg om gebruik te maken van een omheind veldje. Maar sinds we in een dorp wonen kunnen we wel heerlijk wandelen!

 

 

 

 

 

 

Dit natuurgebied ligt op een half uurtje lopen vanaf mijn voordeur. Heerlijk!

 

Daarnaast fietsen we af en toe. Dit ben ik nog aan het opbouwen.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

Hier ligt het eraan of ik naar school moet of vrij ben.

 

Op schooldagen gaat rori meestal 3x uit. Voor school (om half 7) even behoeftes doen en na school (tussen 4 en 6) gaan we dan minimaal een uur wandelen waarbij Rori met mooi weer kan zwemmen. Ze loopt lekker los en kan goed haar energie kwijt.

En dan gaat ze 's avonds (tussen half 11 en 11 uur) nog een kwartiertje met mijn vader mee om laatste behoeftes te doen.

 

 

Als ik vrij ben gaan we meestal 3 of 4 x wandelen.

zodra ik wakker ben (rond uur of 9) lekker een eind lopen meestal duurt dat dan 1 a 2 uur en dan gaan we lekker in het bos lopen.

Dan Rond een uur of 2 nog een rondje van een half uurtje

rond etenstijd ook nog een halfuur/uur (ligt eraan hoe moe ze is).

En 's avonds nog een laatste rondje.

 

Rori krijgt haar brokken meestal in iets van een puzzel dus mentaal wordt ze ook moe. En sinds ze wat ouder wordt merk ik dat ze veel meer slaapt.

 

Dat is mijn 'schema' en zo doen we het al bijna 5 jaar. (Rori is nu bijna 8)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Het wisselt hier nogal qua dagplanning. We gaan tussen de drie en vijf keer, denk ik. Als we bijv. Een middag in de tuin of op het land zijn, dan wordt er niet of kort gewandeld. Maar gemiddeld genomen zijn onze plasrondes rond de 20 minuten en is er één lange wandeling (/fietstocht/andere spannende activiteit zoals museumbezoek oid) per dag, van rond een uur. Maar er zijn ook dagen dat de lange ronde een half uur is, en andere dagen waarop we de hele middag weg zijn met de fiets en te voet.... 

 

Onze hond laat heel duidelijk weten wanneer ze te weinig beweging heeft gehad; dan wordt ze erg onrustig in huis. Een dagje rustig is prima, maar daarna moet er weer actie komen en dat vertelt ze ons wel. Dus moeten wij wel weer lang naar buiten ;)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wij gaan 2x wandelen. 's Morgens en 's avonds. Duurtijd afhankelijk van de energie en zin van Charlie. Vanmorgen was dat 1u15 (rustig gewandeld) dat kan vanavond ook een dik uur zijn. Soms is hij er evengoed op 15 minuten klaar mee 's morgens.

Verder heel de dag toegang tot de tuin.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Voorheen gingen we altijd vier keer.
's Morgens 15 á 20 minuten.
Tussen de middag 30 minuten.
Eind middag 30 tot 60 minuten (lag eraan waarheen).
's Avonds weer 15 minuten.
 
Later werd dat drie keer, de 2 middagwandelingen werden dan samengevoegd. Ochtend en avond nog wel gewoon.
 
Op een gegeven moment ging ze zelfs maar 2 keer, 's morgens plas op de hoek en eind middag (zo laat mogelijk) minstens een uur. 's Avonds wilde ze niet, durfde ze niet, ik weet het niet. Vond ik niet fijn, want ze hield het zó enorm lang op. 
Inmiddels is het weer drie keer; 's morgens een plas op de hoek, rond drie uur een boswandeling van 45 á 75 minuten en 's avonds een plasje.
Heel soms begin middag ook een plasje op de hoek.
's Avonds wisselt het, óf een plas op de hoek óf een plas in de tuin.
 
Gezien het feit dat het best slecht is geweest qua naar buiten willen en haar angst voor buiten in de wijk, ben ik nu tevreden.
Het is jammer dat ik niet meer kan doen, maar dat trekt zij niet.  "

 Mellow, je bent al zo ver gekomen, als je terug kijkt zie ik alleen maar een enorme vooruitgang, en zo kort loop je helemaal niet hoor.

 

Ik vind het juist reuze goed wat je nu bereikt hebt, dat kan alleen maar beter worden, komt goed!

 

Faro ochtend een half uur, middag, 2 uur, avond tegenwoordig 1 uur, en daarna soms nog even plassen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^