Gewoon tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Iemand (Gast)

Hallo iedereen,
Wij hebben sinds kort een kooiker puppy, het is ons eerste hondje.
Ik zou graag een paar tips willen hebben om het opvoeden gemakkelijker te maken. Deze mogen over alles gaan:
-zinnelijk
-alleen leren zijn
-zit, af,...
-niet blaffen bij deurbel
-vriendelijk zijn tegenover andere mensen en honden
-...

Alvast bedankt.

Mvg
Iemand

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens


-zinnelijk

De pup na elke activiteit even naar buiten zetten. Dus na slapen, spelen, eten ect. Belonen als het netjes buiten gebeurd. Mocht het mis gaan binnen de pup meteen even naar buiten zetten. Verder niet boos worden ect.

-alleen leren zijn

Rustig opbouwen. Eerst eens de deur achter je dicht zodat je uit zicht bent. Terugkomen als de pup stil is, nooit piepen/blaffen 'belonen' door weer terug te komen. Daarna eens de voordeur uit en dit zo steeds verder uitbouwen.

-zit, af,...
Positief natuurlijk! Niet straffen als iets niet lukt. De pup kent immers nog niks.. Dus met veel geduld telkens als de pup zit belonen. Geen commando eraan koppelen, dit pas doen als de hond de beweging helemaal kent en snapt.

-niet blaffen bij deurbel

Oefenen door iemand aan tw laten bellen, maar pas open te doen als de hond stil is. Desnoods briefje erop hangen voor bezoekers dat het even wat langer kan duren. De hond zal de associatie gaan leggen tussen stoppen met blaffen en het openen van de deur.

-vriendelijk zijn tegenover andere mensen en honden

Goed socialliseren! Als de pup mensen eng vind laat ze dan de pup rustig benaderen, op het eigen tempo van de hond. Laat ze koekjes geven ect. Voorkom negatieve ervaringen. Houdt als baas altijd de controle over de situatie. Honden leren ze meestal vanzelf. Niet te bang zijn , zoek was sociale honden op en laat de pup daarmee in contact komen. Als de pup te wild speelt met andere pups til je de pup op en houdt hem even vast. Als de pup rustig is zet je hem weer neer. Dit herhaal je tot se pup snapt dat het wat rustiger aan mag;-)

Succes met jullie pupje! En vooral veel plezier!

Volgende forumvraag: help , olly trekt !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^