Agility met Frøya - Onze 1e wedstrijd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Frøya had dus even wat 'in-week-tijd' nodig..., een paar weekjes om de oefeningen even goed in te laten werken en daarna gewoon gaan 

 

Leuk dat het nu echt vruchten begint af te werpen..., en hopelijk halen jullie volgende maand jullie verdiende bronzen merkje

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

We hebben vandaag weer een hele leuke training gehad, en we houden de stijgende lijn van vorige week goed vast!

Het is ontzettend leuk om te zien dat het nu echt begint te komen. Ze snapt steeds beter dat er 'gewerkt' moet worden en het wordt ook steeds meer echt sámenwerken.

 

Een filmpje van het tweede parcours van de training van deze avond (waar even bij gezegd moet worden dat dit ons laatste rondje van de avond was, dus we waren beiden best wel moe )

 

 

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi 3 doggies

honden foto van Karin & Levi

Ze doet het goed!

Fijne is dat als het zo lekker gaat je dalijk lekker het jump kan afbouwen... Hoef je noet het hele parcours meer wat te zeggen hihi

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Haha ja, daar kijk ik nu al naar uit!  Voor nu heeft ze dat echt nog wel nodig, al merk ik wel dat het kijken naar mij wel echt begint te komen, dus ik ben wel benieuwd hoe snel we daarin kunnen gaan.

 

Ik moet ook zeggen dat het steeds leuker wordt op deze manier! Het is zó leuk om die vooruitgang te zien.

Deed Frøya het in het begin echt alleen nog voor een lekker snoepje; dit hele parcours heb ik zonder beloning in mijn handen gelopen en heeft ze dus ook echt gelopen omdat ze het wilde, omdat het leuk was, en niet omdat ze zo graag dat lekkere stukje worst wilde krijgen.

 

Als ik haar dan zo rond zie dartelen en zie hoeveel plezier ze erin heeft, dat is echt goud waard 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" We hebben vandaag weer een hele leuke training gehad, en we houden de stijgende lijn van vorige week goed vast!
Het is ontzettend leuk om te zien dat het nu echt begint te komen. Ze snapt steeds beter dat er 'gewerkt' moet worden en het wordt ook steeds meer echt sámenwerken.
 
Een filmpje van het tweede parcours van de training van deze avond (waar even bij gezegd moet worden dat dit ons laatste rondje van de avond was, dus we waren beiden best wel moe -)
 
  "

 

 

Ohh wat gaaf!

 

Wat gaat ze al ontzettend goed zeg   super!!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"
Als ik haar dan zo rond zie dartelen en zie hoeveel plezier ze erin heeft, dat is echt goud waard  "

 Ik zat precies hetzelfde te denken toen ik het filmpje zag..., wat ziet ze er ontzettend blij en dartelig uit

 

Leuk hoor dat het zo goed gaat en dat ze zulke sprongen vooruit maakt !

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Leuk! Doet ze goed.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat doen jullie dat goed zeg!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oooh, goed hoor! Leuk om te zien

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Dank jullie wel allemaal voor de leuke reacties!

(En ja, het is echt 'dartelen' aan het eind van de les, haha. Ze wordt er elke keer toch behoorlijk moe van, dus aan het begin zit er altijd iets meer pit in dan aan het eind, maar ze loopt er altijd superblij bij )

 

Vandaag weer even een klein beetje extra getraind, want ze ging nog steeds niet door de tunnel met de zak heen (is wel een redelijk zware zak namelijk). Ja, je leest het goed, 'ging'; ze gaat er namelijk na deze training wél doorheen, hoera! 

 

Frøya is zo'n hond die niet door de deur heen 'kan' als 'ie op een kiertje staat. Dat ze 'm gewoon open kan duwen snapt ze niet, haha.

Zo ook dus met die tunnel, want ja, je kan er wel in gaan, maar daarna is er een 'muur'! Daar kan je niet doorheen, dus dan draai je maar om en ren je er buitenom voorbij 

 

Gelukkig heeft ze een baasje die haar nu ondertussen wel goed begint te kennen en weet dat ze bepaalde snoepjes wel héél erg lekker vind en ook wel aardig weet waar haar grens ligt van wel of niet durven en doen.

De snoepjes heb ik dus zichtbaar achter de zak gelegd, ik heb Frøya naar de ingang van de tunnel geleid en vervolgens ben ik achter haar gaan staan zodat er maar één weg naar de snoepjes was: door de zak. Twijfel, twijfel, maar hm ja, die snoepjes waren wel érg lekker en waren het uiteindelijk toch echt wel waard om door de 'enge' zak heen te gaan!

 

Het heeft dus eventjes geduurd, maar ze snapt 'm nu! Ik heb er ook meteen maar een nieuw commando/nieuwe naam aan gegeven, zodat ze het verschil weet tussen een gewone tunnel en deze.

 

Ons 'bronsmerkje' komt steeds meer in zicht! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ondertussen zijn we weer ruim een maand verder en jammer genoeg hebben we eind oktober niet aan de clubkampioenschappen mee kunnen doen; natuurlijk was mevrouw op het hoogtepunt van haar loopsheid die dag  (lees: ontzettend snel afgeleid, gewoon niet luisteren en dat broekje móet gewoon uit en dat moet je dan na elke 2 meter weer proberen... )

Haha, wat baalde ik er van zeg! Maar ja, het was nu eenmaal niet anders, er komt wel weer een volgende keer (en dan hebben we inmiddels nog meer geleerd )

 

De week erna kon ze weer zonder broekje de hal in en konden we dus weer trainen. We waren maar met z'n 2-en, dus heerlijk een soort van privéles gehad.

 

En ook gisteren hebben we een superleuke training gehad. Achteraf hebben we nog drie kwartier nagepraat en heeft onze trainster iedereen één voor één besproken: wat gaat al goed en wat zijn verbeterpunten, en we kregen zulk leuk commentaar! Ze vindt dat Frøya echt met sprongen vooruit gaat en ook zij ziet het echte samenwerken er steeds meer in komen. Ze is echt verbaasd over hoe snel het allemaal gaat. 

Leuk ook om te horen dat ze onder de indruk is van mijn 'baanplassering': waar ik in de baan sta en welke lijnen in kies, wat het voor Frøya natuurlijk ook meteen een stuk makkelijker maakt.

We kunnen nog steeds meer aan ons 'contact' werken, de aandacht naar mij toe, en we hebben besloten om eens te kijken of het gaat helpen om zo min mogelijk fysieke beloningen te geven als we een baan lopen (snoepjes, een aanraking, een speeltje). Want elke keer na een kleine beloning, bijvoorbeeld als ze de wip goed overkomt of de raakvlakken goed doet bij het A-frame, ben ik haar qua aandacht even kwijt. Vaak is het laatste rondje één van de beste, omdat we dan 'nog even snel' een rondje doen en ik eigenlijk alleen aan het einde beloon. Dan heeft ze wel het volle rondje de contante aandacht en focus, sjezen we foutloos door het parcous en gaat het eigenlijk altijd supergoed.

We gaan dus wat langere stukken zonder fysieke beloning doen, alleen even met mijn stem laten weten dat het goed was, en kijken hoe dat gaat 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Na een kleine pauze van 3 weken (het was veel te glad op de weg om naar de trainingen te gaan...) hebben we vandaag weer héérlijk getraind 

Het ging zó goed! Ik ben stiekem wel heel erg trots op Frøya  Ze begint nu echt een agility-hond te worden; het explosieve, de focus, de lol: zo leuk om te zien!

 

Vandaag hadden we een vrij simpel baantje en ging het vooral om de 'handling'. En ook na de eerste sprong was het wat tricky, want de opening van de tunnel en het begin van de kattenloop lagen precies naast elkaar, dus hier moet de hond goed luisteren naar wat 'ie moet doen en moet je zelf dus ook heel erg duidelijk zijn.

 

Met het commentaar van vorige week zijn we goed aan de slag gegaan en Frøya mag met haar neus niet meer op de grond, want er valt zoveel te ruiken en wanneer ze iets ruikt heb ik geen contact meer met haar (en het niet meer snuffelen had ze heel snel door: lekkere stukjes vis als beloning voor wanneer je hoofd omhoog is werkt als een tierelier ). De focus op mij was daarna ook meteen van een heel ander kaliber: 100% focus, de héle tijd!

 

Meteen vanaf het begin ging het super! Het eerste rondje dook ze nog wel de tunnel in, maar toen ik duidelijker was en haar meer naast me hield ging ze keurig de kattenloop over. Daarna hebben we alleen nog maar foutloze rondjes gehad, die ook nog eens snel waren, met mooie lijnen en strakke wendingen.

 

Ook heb ik veel minder met beloningen gewerkt tussendoor en ook dat werkt echt veel beter. Het eerste rondje nog een paar stukjes vis tussendoor, maar daarna alleen aan het einde. Het leverde veel meer focus en snelheid op: een topavond dus! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Fijn zeg!!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Gisteren hebben we met alle agility-leden van de club de 'kerstafsluiting' gehad, de laatste les van het jaar, wat ontzettend leuk was.

Kerstmutsen, glühwein en cadeautjes, maar vooral ook veel lol, gezelligheid en.... agilitywedstrijdjes!

 

Er waren teams gemaakt, gevorderden en beginners door elkaar, die tegen elkaar streden waarbij het team met de snelste tijd de winnaar was. Om het voor iedereen leuk te houden waren de regels supersoepel; als beginner mocht je onderweg belonen, je kon niet gediskwalificeerd worden en werden er geen fouten geteld. Het ging puur om de totale tijd.

Heel leuk om alle anderen ook eens aan het werk te zien, want ik ken iedereen wel, maar heb de meeste nog nooit met hun hond aan de slag gezien. Ook leuk om te zien dat degene die ook een poedel hebben, zowel groot als middenslag, een beetje tegen dezelfde 'poedelproblemen' aanlopen als ik, haha 

Ons team was jammer genoeg niet de snelste (dat kan ook niet als je geen enkele border collie in je team hebt ), maar het was superleuk om te doen en het was ook een soort oefenrondje voor de individuele loop die daarna kwam.

 

Bij de individuele loop waren de regels wel weer wat meer zoals bij een echte wedstrijd en zelfs zonder de focus die Frøya de afgelopen weken had zijn we uiteindelijk 3e geworden  Trots op Frøya, trots op mezelf, maar het was vooral een heel gezellig avond!

 

(Wij staan in de 'fersk gruppe', en nog heel charmant ook )

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuk joh

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Heel leuk!!

honden page profiel Nicole, Guus, Flynn & Puk Nicole, Guus, Flynn & Puk 3 doggies

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

Wat leuk!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een leuke afsluiting!! 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Leuk om zo goed het jaar af te sluiten.

Hebben jullie nu ook een winterstop of is dat bij jullie niet, omdat er binnen wordt getraind?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nee, er is hier niet echt een winterstop; de georganiseerde trainingen starten alweer in de week van 4 januari, dus het is meer een kerstvakantie. Da's wel het voordeel van zo'n mooie hal  (Plus als we hier een winterstop moeten doen, zijn we een half jaar verder )

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Eergisteren hebben we dan alweer de eerste training van het jaar gehad en het was, zoals altijd, weer erg leuk! Het was bijna een privéles, want we waren maar met z'n tweeën  Lekker veel kunnen doen dus, en in een lekker rustig tempo.

 

Wat er dit jaar anders gedaan wordt, naast dat we op een andere dag trainen waardoor de trainingen nu 2 uur lang zijn ipv 1.5 uur, is dat elke trainer nu 4 lessen/weken achter elkaar doet. Op die manier kan je dus iets beter bepaalde dingen opbouwen. Een positief iets!

 

Deze training hebben we de eerste helft op de raakvlakken geoefend. Iets wat op dit moment (onbewust) goed gaat, maar wanneer er wat meer snelheid in komt, zie je wel dat het makkelijker een sprong op en af wordt, dus het ging deze week vooral om het bewust-worden hiervan.

De raakvlakken naar beneden gaan super, op de raakvlakken naar boven toe ga ik een paar keer apart met haar oefenen en er een commando aan verbinden, want dat kan nog wel eens wat lastiger worden met meer snelheid.

 

Verder nog 3 sprongen naast elkaar gezet en daar op verschillende manieren de hond doorheen gestuurd; erg bewust bezig zijn met hoe en waar je staat en hoe je de hond vanaf 'de andere kant' nog steeds goed aan kunt sturen. Een stukje 'handling' dus.

 

Grappig was dat ze het had uitgelegd en wij het mochten proberen, het meteen goed ging! En het bleek geen toevalstreffer te zijn, want de keren erna ging het ook perfect. We zijn daarna wat moeilijkere combinaties gaan doen; leuk om te proberen en super om te zien dat het meteen zo goed ging.

Ik ben ook een paar keer expres verkeerd gaan staan, waarbij je lichaam de andere kant op 'wijst' en daar ging ze inderdaad verkeerd, dus werd het duidelijk dat Frøya echt meer op mijn bovenlichaam/lichaamshouding let dan mijn handen. Goed om te weten!

 

We hebben dus veel gedaan en weer wat dingetjes geleerd; een goed begin van het nieuwe jaar 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Klinkt goed!!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Frøya blijft me verbazen met haar 'grapjes' tijdens de lessen  

Vorige week kwam de slalom eindelijk weer eens een keertje voorbij in het opgezette parcours en ik dacht dus dat we daar wel eventjes wat tijd voor nodig zouden hebben voordat ze dat weer zou snappen/herkennen. Niets was minder waar, want mevrouw ging er als een volleerde agility border collie doorheen, met de bijbehorende snelheid.

Ik stond nog bij het tweede paaltje met mijn hand te wijzen en zij was al bijna aan het einde, haha  Zowel de trainster als ik stonden echt even te kijken en het is ook echt weer typisch Frøya: wanneer je haar actief dingen aan wil leren is dat nog niet zo heel makkelijk en net wanneer je denkt 'ach, laat maar even, dat doen we over een tijdje wel weer', zie je het haar opeens doen alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Heel apart, maar wel erg fijn om te merken dat ze het stiekem toch wel snapt 

 

Omdat we vanaf het begin toch wel mooie stappen weten te maken werd me ook gevraagd of ik het niet leuk zou vinden om me voor een cursus/workshopdagje in te schrijven die gegeven wordt door iemand van het Noorse nationale agility-team en ook wereldkampioenschappen loopt met haar sheltie. Superleuk dus en gaan we begin maart doen! 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Ik volg :)

honden page profiel Jenna & BaltoJenna & Balto 3 doggies

honden foto van Jenna & Balto

Ik volg ook!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Nou, de focus tijdens de agility-lessen is de laatste tijd ver te zoeken  Het ligt vast aan de temperatuur buiten ofzo, want het is hier in het hoge noorden erg koud en dan moet je gewoon zo hard mogelijk rondrennen om warm te blijven en lekker zelf je eigen volgorde van de hindernissen maken. Véél leuker!! (vindt Frøya... )

 

Nu vind ik dat op zich niet zo heel erg als het eens een keer een lesje zo is (zij heeft in ieder geval de grootste lol), maar als het meerdere lessen achter elkaar is, dan gaat het niet echt de goede kant op natuurlijk, haha.

Dus in een soort van laatste wanhoopspoging maar weer een nieuw hondenspeeltje gekocht (er liggen namelijk al 10 ongebruikte speeltjes ergens onderin de kast, die zijn maar saaaaaai ) en het is een wonder; deze vindt ze leuk!! Deze wil ze hebben, hier wil ze wel voor werken!

Twee piepjes erin (want zit er maar eentje in, dan gaat 'ie natuurlijk na 2x piepen kapot  Dus twee piepjes is top) en als ik zie dat ze de focus verliest hoef ik maar even te piepen met dat speeltje en is ze weer meteen bij de les. Tja, dat jachthond-instinct zit er gewoon in, dus dan kan je zo'n echt lijkend haasje met piep écht niet negeren! En daar maken we nu dus lekker gebruik van.

Ons laatste rondje van woensdagavond ging dan ook een héél stuk beter dan de afgelopen weken, dus dat was leuk om te zien.

 

Hier nog een mini-filmpje van ons laatste stukje eergisteren:

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Fijn dat je een super speeltje hebt gevonden!

 

Ik sta ook alweer te trappelen om te beginnen. Ons 2de seizoen, de eerste heb ik positief afgesloten dus nog een ik mogen door naar de volgende. En als afsluiter hadden we een klein wedstrijdje en zowaar eindigden we als 2de .

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hah, leuk om je harde werk dan ook zo beloond te zien worden!

Hier hebben we geen winterstop of iets (lekker luxe met zo'n heerlijk hal), op zich wel fijn, want ik merk dat Frøya wel echt die 'intensieve' uurtjes nodig heeft.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Vandaag hebben we weer even wat extra getraind, want dat kan natuurlijk nooit kwaad. Heerlijk om zo'n luxe hal te hebben die je gewoon kunt gebruiken wanneer je maar wilt 

Met z'n drieën hebben we een leuk parcourtje opgezet en na een eerste 'vliegronde' (lees: de aandacht was er niet echt voor de volle 100% bij ) ging het daarna eigenlijk heel erg goed!

 

Ik merk wel dat ze steeds wat sneller wordt, dus ik zal ook wat harder moeten gaan lopen, haha.

 

(We startten zo snel dat de eerste sprong er niet op staat )

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Gaaf!  

 

En ooooh ik ben echt jaloers op jullie trainingshal haha! Super fijn!

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: bikejoring club/vereniging België
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^