Markiesje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lysanne van de VorstLysanne van de Vorst

Hallo,

 

Wij zijn een jong stel en wonen al een tijdje samen in Lieshout, gelegen in Noord-Brabant. We hebben al vaker nagedacht om een puppy aan te schaffen en we zijn er nu serieus mee bezig, we hebben nagedacht over het ras en nu lijkt een markiesje ons wel een erg leuk ras. We hebben ons al flink ingelezen en netjes ingeschreven bij de rasvereniging en staan op plekje 288.

 

Want we nu alleen nog graag willen is een volwassen markiesje een keer in het echt zien om zeker te weten dat dit ras voor ons een goede keuze is, aangezien het toch een best onbekend ras is en wij er nog geen in het echt hebben gezien. We hebben al flink gezocht op internet en in onze omgeving. We hebben ook geïnformeerd bij de rasvereniging maar zij geven geen namen van fokkers.

Dus onze vraag is eigenlijk, bij welke eigenaar van een markiesje mogen wij een keer op bezoek komen om te komen kijken? En het liefst enigszins in de buurt..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Markiesje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Goed dat jullie je zo goed voorbereiden en inlezen! 

Ik heb geen markiesje maar succes met jullie zoektocht

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb geen Markiesje, dus kan je helaas niet verder helpen.

Als je op Google zoekt naar fokkers, kom je er wel een aantal tegen. Misschien ook eens op die manier contact opnemen? :-)
Ik heb geen idee wat er al dan niet gebruikelijk is in de Markiesjes-wereld, maar ik kwam deze fokker tegen:
http://www.markiesjes.nl/.

Vragen kan altijd, toch? O-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Poeh, ik ken iemand met een Markiesje, maar die woont in Amsterdam.

 

Heb je bij de rasvereniging al gevraagd wanneer zij hun clubmatches hebben? Vaak is dat dé dag om een bepaald hondenras bij elkaar te zien. Clubmatches zijn altijd een hele happening en het uitgelezen moment om informatie te krijgen over een bepaald ras. De meeste clubmatches zijn in april - juni.

honden page profiel Lysanne van de VorstLysanne van de Vorst

Dankje voor de reacties. De eigenaresse van www.markiesjes.nl kan ik inderdaad wel eens benaderen, dat valt mee qua afstand.

 

Amsterdam is inderdaad iets te ver weg.

Toen we de rasvereniging om info hadden gevraagd gaven ze wel aan dat er begin mei een weekend is dat er een animal event is in Hilvarenbeek. Met waarschijnlijk ook wat markiesjes, maar dat wisten ze ook niet met zekerheid te zeggen.. En helaas is dat voor mij net een retedruk weekend op het werk ivm Moederdag, dus ik hoopte via deze weg een eigenaar in de buurt te vinden.

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Wat leuk!! Een markiesje. Mijn overburen hebben er één, een pup, en ik laat hem regelmatig uit. Leuk beestje. Helaas ook te ver voor je.

Wij wonen richting het noorden van het land.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Misschien kan je naar een show gaan ? En wat fokkers aanspreken? 

honden page profiel Lysanne van de VorstLysanne van de Vorst

Ik ben tot zover nog niet op de hoogte wanneer er een show is.

En aangezien de rasvereniging geen informatie over de fokkers geeft heb ik daarom juist deze oproep geplaatst. Er zijn vrij weinig fokkers, waar ik niet 1 tot 1,5 uur voor moet rijden, te vinden via Google.

honden page profiel Neeltje SchildersNeeltje Schilders

Hallo Lysanne, Ik zag je bericht van een aantal jaren geleden. Wij wonen in Breda en zouden ook heel graag een keer een Markies in levenden lijve ontmoeten. Hebben jullie inmiddels een markiesje aangeschaft of kennen jullie iemand in de omgeving? Alvast bedankt! 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Jaren geleden ben ik bezig geweest met een markiesje. maar ik kreeg via de vereniging wél door dat ze iemand in de buurt zouden vragen contact met mij op te nemen. En zo ben ik op bezoek geweest bij een volwassen markiesje. En die woonde op 10 minuten lopen bij obs vandaan. Hele gezellige avind gehad,

Bedenk wel dat het behoorlijke keffers kunnen zijn (daar ben ik op afgeknapt) en dat er bijna van je verwaxht wordt dat je met de hond gaat fokken, reutjes die goedgekeurd worden, voor een dekking en teefjes voor minimaal 1 nestje.

Heel veel succes en plezier met de voorbereidingen,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hallo Lysanne, Ik zag je bericht van een aantal jaren geleden. Wij wonen in Breda en zouden ook heel graag een keer een Markies in levenden lijve ontmoeten. Hebben jullie inmiddels een markiesje aangeschaft of kennen jullie iemand in de omgeving? Alvast bedankt!  "

Heel oud topic, van 7 jaar terug, je kan beter een eigen topic aanmaken voor vragen, topicopener is er niet meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Markiesje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^