Rescue Pup uit Romania.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Goede Morgen iedereen !!!

Na de niet zo goede ervaring in marktplaats. Gisteren hebben wij een rescued pup uit Roemenië geadopteerd door de stichting. Onze nieuwe pup is bijna 5 maanden oud, volledig gevaccineerd is en ziet er gezond, actief en vrolijk, en ze weet haar plaats binnen de roedel . Want we volgende week, een week vakantie gaan ( al geboekt en volledig betaald in January ) , ze moet iets langer blijven in de particuliere opvang ( bij de stichting zelf ). Wij denken dat dat het beste voor haar dan bij ons voor slechts een week blijven en dan weer terug naar het opvang voor een week. Het is voor haar eigen stabiliteit, en toch begin volgende maand zal zij permanent bij ons. en we kunnen beginnen met het zindelijk oefenen en puppy cursus enz. Als jullie nog een advies voor mij, het is zeer welkom. Dit zou de eerste ervaring voor ons, de adoptie van een rescue pup uit Roemenië... :-D :-D :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat leuk gefeliciteerd met de pup, hoe heet ze? Weet je iets over haar achtergrond? En wat voor ras er in zou kunnen zitten?

 

Het belangrijkst lijkt me dat de pup rustig gaat wennen, geen druk gesocialiseer en mensen op bezoek om kennis te maken geen oefeningen en trainen onder druk.

 

Je stem altijd kalm en rustig houden, niet in de etensbak graaien terwijl ze eet.

Een veilig plekje waar ze zich terug kan trekken en niet gestoord wordt

 

Zelf zou ik haar de eerste tijd in elk geval s nachts ook bij me houden zodat je haar gerust kan stellen als dat nodig is.

 

Wandelen nog kleine endjes natuurlijk, en elke keer als ze geslapen, gegeten en gedronken of gespeeld heeft even eruit voor een plasje. Zindelijkheid komt dan vanzelf wel.

 

Verder moet ze nu natuurlijk weer, wennen, weer vertrouwen gaan opvatten, weer een nieuwe omgeving, weer nieuwe mensen. Dat is heel wat. Een pup heeft sowieso al veel rust nodig om alle nieuwe indrukken te verwerken, ik zou daar dus goed op letten en haar als ze zelf haar rust niet neemt haar een time out geven, om te voorkomen dat het koppie te vol wordt.

 

Het belangrijkst: lekker genieten van elkaar en elkaar leren kennen.

 

Hier nog  intressante links over hondentaal zodat je enisgszins begrijpt hoe ze zich voelt

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

https://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

 

 

 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Heel erg bedank Dobry voor je reply... ;-)

oh haar naam is Kenzie, zij kwam uit Bacau Romanie, zij was op de straat gevonden toen zij alleen paar weken oud en direct naar prive asiel in Bacau gebracht. Zij kwam naar Nederland vorige maart en tot nu nog steed verblij in de opvang bij de stichting zelf, zij volledig ingeent, ontwormd, vloeinbehandeld en inclusief rabies inenting ook. Zij heeft medium level of energy, alert en vrolijk eruit. en voor de ras, nah niet ech bekend, gewoon een vulnisbak ras..:) maar stiekem denk ik zij toch een beetje Collieachtig..maar ja voor zekerheid niemand weet..lol Ik denk zal leuke is met haar effe oefenen en wandelen.

honden page profiel rianne rianne 1 doggies

honden foto van rianne

Wat goed van je,een hondje redden uit het buitenland.Veel plezier met elkaar.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Wat fijn dat jullie elkaar gevonden hebben. En ja, ik zou haar ook nog wat langer daar houden, en pas na jullie vakantie mee naar huis nemen.

 

Gefeliciteerd met jullie nieuwe huisgenoot!

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Dankje Rianne ;-) ja we zijn erg blij met de beslissing om een rescue pup te adopteren, voor ons ras is niet belangrijk, een goede / gezond hond het is altijd welkom in onze leven. :-D :-D

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Dankje Kees.. :-D :-D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heb je al een foto van haar? 

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Ze kijkt een beetje zoals mijn overleden hond, maar qua formaat iets kleiner en ook heeft zij kort haar.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach wat een dropje , hebben jullie ook al kennis gemaakt?

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Ja, we hebben met Kenzie paar keer ontmoet en dit weekend hebben we al de plan om haar mee te nemen voor beetje wandelen of misschien voor klein autorijde. Ze is nu in het begin van haar puberteit fase, dus het is belangrijk voor haar de omgeving te kennen en ook om gebruik te maken van het idee met autorijden en ook naturlijk met ons de vertrouwen op te bouwen voordat zij permanent bij ons kan wonen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Leuk, gefeliciteerd! Veel plezier samen 

houd je ons op de hoogte hoe het allemaal gaat?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een mooi hondje is Kenzie. Ik zie er wel iets herderachtigs ins. Misschien zit er wel Carpatin in haar meegemixt, altijd intressant wat voor plaatselijke rassen er in meegemixt zouden kunnen zijn.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Nah Carpatin denk ik niet hoor, Kenzie is gewoon te klein voor een Carpatin mix, en ook met kort haar. in de opvang daar het is ook een oude Carpatin Hond ( Romanian Carpatian Shepherd dog ) hi heet Rufus, hij is ongeveer 9 jaar oud, harstikke lief maar ja qua gezondheid niet helemaal in orde, heel mager..arme Rufus. hopelijk iemand met kennis en lief over de ras will een kans voor die oude hond geven , mischien een plaats in boerderij of zo. Rufus ook verdient een gouden mandje in zijn pension leeftijd.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Wat fijn Kruijfie, heel veel geluk met Kenzie!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 1 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een liefje op de foto.

Eerst vakantie en dan je nieuwe vriendinnetje halen. Leuk hoor.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Wat leuk, een Roemeentje! Mijn Lupa komt ook uit Roemenië (tot 8 weken oud met haar moeder in de tuin van een zigeunergezin geleefd en daarna het plan om gedumpt te worden, maar gelukkig gelijk opgevangen door een ander gezin) en is sinds eind november in Nederland. 

 

Het zal al schelen dat jouw Kenzie al in NL is. Lupa heb ik opgewacht toen ze met de bus naar NL kwam en was zó bang van de reis. Eenmaal thuis was dat gelijk goed. 

 

Ik kan je aanraden om in ieder geval de eerste dagen tot weken dubbel aan te lijnen! Buitenlandse hondjes staan er om bekend dat ze uit schrik zomaar kunnen ontsnappen of wegrennen. Dus daar geen risico's in nemen!

 

Verder was Lupa gelijk zindelijk maar heeft het de eerste dagen in de achtertuin gedaan. Buiten de tuin plassen of poepen deed ze pas na een dag of 4. Door elke keer hetzelfde rondje te lopen met Lupa leerde ze de omgeving goed kennen en raakte vertrouwd genoeg om alles buiten te doen. 

 

De eerste twee weken heb ik op mijn zus na geen bezoek ontvangen zodat Lupa helemaal aan dit huis kon wennen zonder dat dat weer verstoord werd. Daarna ben ik bezoek op gaan bouwen. Met andere dingen ben ik begonnen toen ik merkte dat Lupa niet meer zo hyper was en alles een beetje begon te bezinken. 

 

Verder was ik de eerste tijd vrij zodat ik het alleen zijn kon opbouwen. Maar ik heb ontzettend geluk met Lupa want ook dat ging heel snel, heel goed. 

 

En vergeet niet te genieten! Ik vond die eerste dagen zó intens en bijzonder. Prachtig om te zien hoe snel een hondje het vertrouwen terug kan krijgen. 

 

Sinds maart zitten we ook op hondencursus. Bewust een tijdje mee gewacht omdat Lupa helemaal niks gewend was qua onder de mensen zijn, andere honden ontmoeten en het Nederlandse leven. Maar ook dat gaat inmiddels heel goed! Ze vindt het leuk om te doen, is erg op mij gericht en leert snel. 

 

Dus, heel veel succes én plezier. Je hebt een mooi hondje uitgekozen! 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Oh ja! omdat Lupa mijn enige hond is heb ik de eerste nachten beneden geslapen. Niet alleen heel gezellig maar daardoor heeft ze ook vanaf nacht één stil doorgeslapen. 

 

En wat Dobry zegt, rustig laten wennen. Verwacht niks. Hou je eigen ritme aan en laat Kenzie daarin mee draaien. Eerst maar eens alles op haar eigen tempo en gemak ontdekken en niet gelijk met commando's leren beginnen ofzo. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 1 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat een hartverwarmende topic . 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^