koelhalsband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

heeft iemand hier ervaring met  een koelhalsband voor de hond? Bij welke temperaturen zet je hem in? Werkt het echt!

 

Groetjes Isilda

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Ik volg. Zat er laatst over te denken om er 1 te kopen voor Dexter voor de zomer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat werkt uitstekend, ik heb er twee, voor een grote hond zijn ze wel zwaar, tien minuten in koud water laten liggen, zodat de band opzwelt, dan omdoen, en je hond op een rustige plek leggen, ik loop er niet mee, daar is de band te zwaar voor, meer dan een meter lang is tie. logisch, dikke nek, zware nek, maar het helpt uitstekend, binnen een paar minuten is de ademhaling normaal, de band komt om de slagaders van de nek, die blijven dus koel en het bloed blijft dan goed doorstromen zodat de hond het niet meer nodig vind te ademhalen in snel tempo. het bloed wordt dan wat dunner en niet door de warmte stroperig.

 

een om de hals en een in de koelkast, twee dagen gebruik ik deze en dan neem ik de volgende, die leg ik dan ook weer in de koelkast zo kan je dagen lang er plezier van hebben.

 

een natte doek helpt natuurlijk ook, maar zodra je hond opstaat valt die doek er weer af, ik vind de koelband ideaal, maar omdat het een grote is die geschikt is voor Bams, is die zwaarder dan een voor een kleinere hond, daar kan gerust dan mee gelopen worden, spelen vind ik wat anders maar bij hitte kan er dan gerust mee gelopen worden.

 

wanneer gebruik je een koelband ? zodra Bams ligt , in de schaduw en ze kan slecht de warmte kwijt gaat tie om, dus bij warme dagen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

via www.witjesverzendhuis.nl ze zijn echt niet duur, en duurzaam, je kan ze jaren gebruiken.

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb er nog geen ervaring mee, heb er vorige week 1 gekocht voor mijn australian shepherd, ga hem gebruiken als ik flyball wedstrijden ( op warme dagen )met haar ga lopen.

Als het echt goed helpt ga ik hem thuis bij hele warme dagen waarschijnlijk ook gebruiken ( mijn aussie heeft het snel warm, ze heeft ook een aardig dikke vacht )

 

Ik heb hem gekocht bij www.beestenspul.nl, daar waren ze in de aanbieding, maat m 50 tot 60 cm was €5,50

 

had hem thuis gelijk in het water gelegd, bleef zonder hem te gebruiken 2 dagen koel, hing gewoon in huis aan de kast.

honden page profiel KalijnKalijn

Ik gebruik hem voor mijn mini aussie (en binnenkort krijgt onze franse bull er ook een), ik gebruik hem op hete dagen in de auto, na het wandelen en andere activiteiten. De mini aussie krijgt hem niet de hele dag om want vaak zoekt hij zelf de koelte op of hij moet aangeven dat het nodig is. 

 

Ik heb het op mezelf uit geprobeerd, hij werkt top! Als de hond hem niet nodig heeft leg ik hem nog steeds weleens in mijn nek op hele hete dagen.

Volgende forumvraag: Ziekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^