Airdale terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lobke (Gast)

Ik denk erover om een Airdale terrier pup aan te schaffen.  Heeft iemand ervaring met dit ras?  Hoeveel beweging heeft dit ras nodig?    Ik ga full time werken maar kom 's middags wel even thuis.  Ik heb een tuin en kan 's avonds gaan wandelen.    Kunnen airdales een beetje overweg met andere honden?    Ik heb ergens gelezen dat reutjes gemakkelijker in de omgang zijn? Veranderd de vachtstructuur als je deze honden zou laten castreren?  

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Een medestudent heeft een reu. Een pittige hond, maar wel vriendelijk naar het eigen gezin. Ze loopt elke dag minimaal 2 uur met hem en dat heeft hij ook zeker nodig. Ik heb hem twee keer ontmoet en het is echt een actieve hond!

 

Ik hoor haar wel vaak praten over dat haar hond niet vriendelijk is naar andere honden (vooral reuen). 

 

Maar ik heb té weinig ervaring om een realistisch beeld te geven, dus ik hoop dat iemand anders jou beter kan helpen 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Vind het zelf imposante dieren. Mijn garagist heeft 1, maar is heel wantrouwig tov vreemden,het is dan ook een waakhond.denk dat je je best goed inleest, want het zijn geen al te vlotte karakters.ook weet ik dat de meeste terrier reutjes niet met andere reutjes kunnen, dus daar wel rekening mee houden.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hierboven al aantal antwoorden op je vragen, de enige vraag die ik kan beantwoorden is dat een castratie de vacht zeker kan beïnvloeden, het hoeft niet, maar gebeurd wel erg vaak.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

De moeder van de poedelfokker waar Koda vandaan komt heeft een airdale terrier. Een reu. Erg vriendelijk ging altijd mee met de poedelwandelingen mee en ging heel goed met de andere honden om.
Ken verder geen andere airdale terriërs.

Is wel een trimhond dus trimkosten.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Op de behendigheid een gehad, deed ook vermisten zoeken met de hond. Erg actief ras dus. Je kan alleen wandelen in de avond, vraag me af welke hond je daar een plezier mee doet, de airdale niet vermoed ik.

 

De baas had er soms een hele kluif aan, lekker pittig ding die duidelijk aangaf als ze het er niet mee eens was of het niet begreep...ging ze lekker iets anders doen of blaffen! Dat moet je wel liggen als eigenaar.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Zelg geen maar wel ingelezen en een aantal ontmoet.  

 

Airdales zijn de terriërs onder de terriërs, maar het ras past eigenlijk niet in de rasgroep terriërs.  Airedales zijn moedige, pittige, eigenzinnige, gemoedelijke en waakzame terriërs.  Ze zijn imposant om te zien natuurlijk.

 

de Airdale is een hond die niet voor iedereen geschikt is. Het zijn honden die ook geen allemans vriendjes zijn. Goed voor eigen gezin maar gereserveerd tegen over vreemde. Reuen kunnen haantjes gedrag vertonen tegen over andere reuen. Dus makkelijker met honden is voor elke reu anders weer. De een is gemoedelijker dan de ander en daarbij ligt het ook aan de socialisatie. Airdales zijn wel heel slim en willen graag werken voor de baas, maar ze kunnen je dus ook zomaar om de tuin leiden. Consequente opvoeding is vereist bij hun.

 

Ze hebben een ruwharige vacht die moet 2x per jaar geplukt worden. (Absoluut NIET scheren!!). Castratie kan de vacht beïnvloeden.  Hoef niet kan, ik heb ook een ruwharig ras en die is ook gecastreerd maar de vacht is gewoon het zelfde gebleven. 

 

Ze hebben wel beweging nodig maar de Airdale is met voldoende beweging heel rustig thuis. Alleen blijven is altijd per hond verschillende de een kan beter alleen blijven dan de ander. 

 

Ik vind ze heel mooi en is naast mijn huidig ras wel 1 van mijn meest favoriete terriërs

 

 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Is een lieve kindvriendelijke hond die veel beweging nodig heeft .

We hebben er zelf 1 gehad 13 jaar lang.

Wij hadden een teef.

Denk dat steriliseren wel nadelig voor de vacht is.

Onze hond had geen problemen met katten of andere honden.

 

Maar is wel een hond die graag bij je is dus fulltime werken zonder een goede oplossing voor de hond is denk ik geen goed idee (maar dat is voor alle rassen zo )

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb een teefje gekend een schat van een hond

Hele gevoelige en zachtaardig,maar zeker geen allemans vriendje

Je deed haar ook meer plezier met alleen wandelen dan met andere honden

een hond die inderdaad veel beweging nodig heeft, maar dan ook verder heel rustig is in huis

Anoniem (Gast)

Bij mij op cursus zat een airdale. Hele pittige reu. 

Vooral erg pittig naar andere reuen. Blafte veel. Blafte niet alleen uit enthousiasme. Maar gewoon veel over het algemeen. Was wel goed te trainen. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Bij ons in de sociale wandelgroep loopt een teefje mee. Ik vind het een ontzettend geinig beestje, maar ze heeft wel een gebruiksaanwijzing. Bij ons in de groep loopt ze ook met een muilkorf omdat ze redelijk snel over gaat tot happen. Makkelijke honden lijken het mij echt niet, maar geen enkel ras is per definitie makkelijk - het karakter moet je echt liggen. 

Volgende forumvraag: hond en werken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^